Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 1x20 – Testvéri szeretet

2010. szeptember 30. 19:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Hit a Sista Back
 

Reggel van, Max munkába készülődik és a konyhába lépve furcsán néz Cindyre, akiről kiderül, hogy nem azért gyűrött-rücskös az arca, mert agyonbulizta magát, hanem, mert bőrradír van rajta. Ráadásul saját készítésű trutyit használt, melynek összetevőit épp sorolja, amikor hirtelen Max kikapja kezéből a tejesdobozt és teljes rémület ül ki az arcára: egy Penny Smith nevű fiatal anyukát keresnek, akiben felismeri... Tingát. Felidézi legutóbbi találkozásukat és már rohan is, egy utcai telefonról hívja a megadott számot és próbálja figyelmeztetni a férjet, hogy ne keresse a feleségét, mert ő nem az, akinek gondolja; a lány igazi neve Tinga és rosszfiúk üldözik, ezért kell menekülnie, de ezzel a tejesdobozos keresés csak felhívja rájuk az üldözők figyelmét, így jobb, ha menekülnek, hisz a telefont is biztos lehallgatják. Ez túl sok információ egyszerre, Férj nem is fogadja túl jól (=egy szót sem hisz el belőle), inkább felöltözteti a gyerkőcöt, aki nem mellesleg épp egy elég nagy puzzle-képet fejezne be (ezt egyedül csináltad?! napersze) és indulnak a suliba. Itt viszont Case-t várja meglepetés, merthogy amiért olyan ügyes volt, kiérdemelte, hogy saját tanárt kapjon, aki nem más, mint... (meglepetés?) Lydecker.

Logan otthon próbálja megjavítani a Philtől kapott külső csontvázat Sebastian segítségével, akivel online beszélik meg, hogy a sorozatos rövidzárlatok miatt nincs sok esély a helyreállításra, illetve lehet, hogy egy bizonyos robotkarban használt irányító megoldaná a problémát, de az sokba kerül. Sebastian csak most értesül arról, hogy ez bizony már gondot jelent Logannek, hisz a családi üzlet kissé problémás lett, de mikor a férfi átmegy emiatt pesszimistába, barátja biztatja, hogy ne adja fel, ha majd járni tud, az kárpótolja a beleölt időt. Max érkezik, hogy beszámoljon a történtekről. Logan megértően hallgatja és rájön, hiába próbálná megállítani, a lánynak el kell mennie Portlandbe, hogy kihozza onnan Tinga családját...

...mely család éppen lefekvéshez készülődik. Case mesét szeretne, mégpedig azt, amit Anyutól szokott hallani. Apa elkezdi a történetet a hercegnőről, meg a várról, de a fiú még a Névtelenekről is akar hallani és amikor a férfi megjegyzi, hogy azt a részt nem ismeri a srác lemondóan jegyzi meg, hogy persze, meg még azt sem tudja, hogy a hercegnő neve... Tinga. Hoppá, Apa kissé meghökken; a reggeli telefon mégsem csak vicc?

Max a tetőről figyeli a lakást és észreveszi, hogy Lydecker emberei is az utcán álcázzák buktatják le magukat suvickolt cipőben ácsorgó csavargókként. A lány hirtelen mozgásra lesz figyelmes és mikor az árnyék rátámad, kiderül, hogy Tinga az. Igen, úgy tűnik, egyre jár az agyuk, meg akarják menteni a családot. Hárman könnyebb lenne, de kiderül, hogy Zack-re nem számíthatnak a szokásos családi-kötődés-ellenes álláspontja miatt. Megbeszélik a tervet, azaz, hogy reggel fognak lépni, amikor Charlie iskolába viszi Case-t.

Lydecker elmélyülten elemezget az irodájában, mikor Nagyfőnöknő érkezik és beszámolót kér a fejleményekről. A férfi elmondja, hogy a lakást figyeltetik, a kisfiúval pedig ő maga foglalkozik. Nagyfőnöknő nem érti, miért érdekes a fiú, hiszen az eddigiek alapján az X-5-ösök és az átlagemberek utódai általában középszerűek. Igenám, de Case-nek "szokatlanul fejlettek a motoros készségei, nagyon magas szintű a térlátása és a logikus gondolkodása". A nő szemei felcsillannak és mikor kiderül, hogy a férjet hiába próbálta figyelmeztetni az egyik X-5-ös, még el is neveti magát, tudván, hogy az igazság annyira hihetetlen, hogy az végülis megvédi őket. A lényeget megtudta, jöhet a szokásos mondata: elfogni és visszahozni a Marticore-ba! A fiúra pedig nagyon kíváncsi.

Reggel a két lány felméri a terepet és mivel sokan mások is figyelnek, inkább átteszik az akciót estére, a lakásból könnyebb lesz elhozni a fiúkat. Apa és fia meg is jelennek, és 'Donald, az új tanár' is érkezik, hogy bekíséri Case-t. Mindezt csak azért tudja megtenni, mert mikor a lányok felismerik Lydeckert, Tinga azonnal nekiugrana (anyai ösztönök), de Max visszafogja. Donald kacsa bácsi a foglalkozáson különféle feladatokat tol Case elé, aki mindegyiket ripsz-ropsz megoldja (pl. csak rápillant az igazolványra és máris visszamondja a majdnem 20 jegyű azonosítóját). Jutalmul nyalókát kap és mindenféle jól hangzó dolgot ígéretet formájában, amit egy olyan helyen találna meg, ahova elvinné őt a férfi, sőt még azt is megoldaná, hogy a mami is ott legyen.

Miközben a két lány az esti akciót tervezi, beszélgetnek és kiderül, Tinga azért nem mondta el végül Charlie-nak az igazat, mert amikor először ezt megtette, látta a döbbenetet a férfi szemében és ezért inkább viccnek állította be az egész sztorit. Maxnek ismerős a dolog, de kiderül, hogy végülis jobb helyzetben van, hiszen ugyan nem mondta el a titkát a barátjának, de az rájött és elfogadja őt ilyennek.

Közben Lydeckert tájékoztatják a telefon lehallgatásából származó információról, miszerint a fiúk utazni készülnek, szóval nincs idő, be kell hozni őket.

A lányok a tetőn keresztül közelítik meg a terepet, miközben rájönnek, hogy még nagyobb társaságot kapnak, ráadásul felismerik a csapatfőnökben Brint. Sietni kell! Bent egy füstgránátot dobnak a szemétledobóba, majd a tűzriadó okozta felhajtást kihasználva bejutnak a lakásba (közben persze tizedelik az ellent), aholis megvan a nagy 'de-jó-hogy-újra-látlak' pillanat Smith-ék részéről, de a következőben már Tinga puszta kézzel beveri a falat és kihúz mögüle egy géppisztolyt. Férj szóhoz sem jut. Max kituszkolja őket és Tingát követve próbálnak kijutni. A folyosón elszántan lövöldöznek, de mikor már majdnem körbezárják őket, megérkezik berobban az ablakon keresztül a felmentő sereg... Zack személyében. Így már könnyen feljutnak a tetőre, ahonnan a kötelek segítségével hárman a kissráccal leereszkednek, Max a tetőről segít, majd később ő is csatlakozik hozzájuk a találkozási ponton.

Mielőtt azonban elhagyhatná a helyszínt, Brinnel találja magát szemben. Egy kis eszmecsere (átmosták az agyad vs jobbá tettek), egy kis verekedés, majd Brin elengedi Maxet, mondván, hogy egyszer ő is megmentette az életét, de legközelebb nem lesz ilyen kegyes hozzá.

A találkozási pont mi más is lehetne, mint Logan otthona. A Smith család próbál megbírkózni az új helyzettel (elsősorban Charlie); Zack fenntartja nézetét, miszerint a család csak lelassítja Tingát és befolyásolja az ítélőképességét, ami miatt visszakerülhet a Marticore-ba; Maxnek ez a 'család-nekünk-nem-alternatíva' álláspont továbbra sem tetszik; Logan pedig Max-szel osztja meg gondolatát, miszerint egy szoros kapcsolatban joga van az embernek tudni, hogy mire számíthat, de a lány halkan csak annyit mond: a kapcsolatokkal épp az a baj, hogy nem tudni, mennyire szorosak.

Tinga lefekteti kisfiát és mesél neki, de még nem tudja, mi lesz a hercegnős mese vége. Csak annyit tud mondani könnyei között, hogy reméli a 'boldogan-éltek-míg-meg-nem-haltak' befejezést.

Charlie nem tud aludni, elmerengve találja őt Logan a konyhában. Egy üveg jófajta bor (utolsó palack, de a vendégnek kijár) mellett kezdenek beszélgetni. Charlie megkérdezi Logantől, hogy mióta laknak együtt Maxszel. A nemleges választ hallva egyből az "azért, mert ő is ...olyan" kérdés következik, de Logan szerint ennek sok oka van. Charlie próbálja helyretenni az utóbbi órák eseményeit, elmeséli felesége eltűnése utáni érzéseit és hogy nem lett jobb az újratalálkozás után, hisz' végülis Tinga miatt van ez az egész, legszívesebben fogná Case-t és elmenne vele. Logan szerint visszatérhetnek a férfi régi érzései, hiszen Tinga ugyanaz a lány, akibe beleszeretett és mégiscsak a gyerekük anyja.

Mintha még nem lenne elég baj, a lányok jönnek egy újabb rossz hírrel: Case belázasodott. Max hirtelen elsápad: a kisfiú nyakán egy vonalkód jelenik meg. Mi folyik itt? Ez Lydecker üzenete lesz, de várjunk csak, ez 14 vonal, a Marticore pedig 12-t használ. Charlie kórházba akarja vinni a fiút, Zack szerint Lydecker épp ezt akarja, ezért maradniuk kell. A kér férfi egymásnak esik, Max próbálja őket szétválasztani, amikor megjelenik Logan a megoldással: ez egy telefonszám, szerinte Lydecker privát vonala, pár perc múlva biztonságossá teszi a hívást, hogy tudjanak beszélni.

A férfi épp azt a nanotechnológiát magyarázza Nagyfőnöknőnek, amivel elérte ezt a tünetet, mikor megszólal a telefon. Lydecker rögtön a lényegre tér: hat és fél órája van hátra a fiúnak, hozzák vissza Tingát és megkapják az ellenszert. Nagyfőnöknő nem tartaná be ezt az egyezséget, de Lydecker felvilágosítja, hogy azzal nem érnek el semmit, ha átvágják Maxéket, és igazából Tinga az érdekesebb, hiszen van valami a génállományában, ami miatt át tudja örökíteni a tudását és képességeit, vagyis ha visszakapja, száz olyan fiút is nyerhetnek.

Charlie nem akarja feleségét újra elveszítei, de Tingának egyértelmű és természetes, hogy mit válaszol. Zack-nek mindez nagyon nem tetszik, szerinte Lydecker nem tartja be a megállapodást, ezért nem is akar ebben részt venni; ott is hagyja őket.

A piacra szervezték meg a találkozót: Lydeckerék a rács egyik oldalán, Maxék a másikon. Tinga átmegy üldözőihez, de csak akkor hajlandó beülni az autóba, mikor látja, hogy a Lydeckertől kapott ellenszer hatásos: a tetoválás elmúlik, Case egyből jobban érzi magát. Mindenki menne is a dolgára, amikor Brin "Indulj!" vezényszavára hirtelen egy kocsi zárja el Charliék útját. Miközben Tingával elhajt a kocsi Lydeckert hátrahagyva, a másik oldalon a gyereket kikapják az apja kezéből, betuszkolják az autóba és indulnak. Max tizedeli, akit tud, de az autót nem tudja megállítani, Lydeckert átkozza, aki maga is csak tétován forgolódik és állítja, hogy ezt nem ő szervezte így.

A kocsi már épp eltűnne, amikoris Zack repül keresztül a színen, de szó szerint (csak a Tarzan-üvöltés hiányzik) gépfegyverrel a kezében és a szemben érkező kocsit szitává lövi. Az megáll, így a benne ülőket ki lehet rángatni, jól meg lehet rugdalni és Case-t ki lehet szabadítani. Max szerint kicsit hatásvadász volt az egész, de hálás Zacknek, aki az 'ugye-megmondtam' szöveggel fogadja; a lány viszont hisz Lydeckernek, szerinte nem ő tervelte ezt ki.

A férfi közben Brinéket hívja, meg akarja tudni, ki adott utasítást, hiszen nem a fiú volt a célszemély. Tinga, ezt meghallva egyből aggódni kezd, erre Brin kitöri a kísérő nyakát, leüti a sofőrt és mikor Tinga már épp örülne, hogy testvére mégsem állt át, őt is jól orrba nyomja.

Mire Lydecker a kocsihoz ér, csak Brint találja ott, ájultan, felszakadt homlokkal. Mi van itt?! Nagyfőnöknőtől próbálja megtudni, mire volt jó ez a kis akció, hiszen végülis elveszítettek mindent, se gyerek, se "aranytojást tojó tyúk", de a nő, úgy tűnik, elég könnyen túl tud lépni ezen a kudarcon.

Max és Zack nem tudják, ki lehetett az akció mögött, de nem is találgatnak, mert az ő szempontjukból mindegy is, sajnos, nekik menekülés így az életük. Mielőtt elköszönnek egymástól, megegyeznek, hogy alkalomadtán kihozzák Tingát, nem hagyhatják, hogy az történjen vele is, mint Brinnel...

...aki másnap a kikötőben vár valakire. Nagyfőnöknő érkezik és megdicséri őt a jól elvégzett munkáért. Megkéri, hogy amíg nem viszik vissza Tingát a Marticore-ba, addig senkinek egy szót sem az egészről, főleg nem Lydeckernek.

Logan a menekülésre használható iratokat ad át Charlie-nak, aki búcsúzóul megköszöni, amit értük tettek és elmondja, hogy valószínűleg, ha elmondja Tinga már az elején, hogy ki is valójában, elhagyta volna –és az lett volna élete legnagyobb tévedése. Egy percet sem bánt meg a Tingával közös életükből. (Közben Case felébred apja vállán és a mamit keresi, akiről megtudja, hogy elment és levonja a következtetést: biztos visszament a várba, hogy legyőzze a gonosz királyt.) Egy percet sem. Max szomorú, Logan pedig nagyon is átérzi a helyzetet.

Max az Űrtorony tetején átírja kicsit a mesét, miközben látjuk, ahogy Nagyfőnöknő egy hatalmas laborban nézi mosolyogva azt a hatalmas tartályt, melyben Tinga lebeg, csövekkel a testén...

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy hercegnő. Egy távoli földön egy várban élt, együtt fivéreivel és a nővéreivel, és egy gonosz királlyal, aki fogva tartotta őket. Egy napon megszöktek tőle és megpróbáltak boldogulni a világban. Ez nem ment könnyen, mert a király kerestette őket, de a hercegnőnek szerencséje volt. Szerelmes lett, megházasodott és gyermeke született. Boldogan élt, amíg egy napon a gonosz király emberei megtalálták és visszahurcolták a várba. A mesének nem az a vége, hogy boldogan élt, míg meg nem halt, hanem az, hogy boldogan élt abban a néhány évben, ami megadatott neki. És bármit is tettek később a hercegnővel, ezt már nem vehették el tőle.

 

Címkék: sötét angyal
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2010.10.02. 10:03:12

Nagyon köszi ez rész nagy be jött a második évadot is fel rakjátok majd?

kekhalal21 2010.10.02. 10:05:34

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy hercegnő. Egy távoli földön egy várban élt, együtt fivéreivel és a nővéreivel, és egy gonosz királlyal, aki fogva tartotta őket. Egy napon megszöktek tőle és megpróbáltak boldogulni a világban. Ez nem ment könnyen, mert a király kerestette őket, de a hercegnőnek szerencséje volt. Szerelmes lett, megházasodott és gyermeke született. Boldogan élt, amíg egy napon a gonosz király emberei megtalálták és visszahurcolták a várba. A mesének nem az a vége, hogy boldogan élt, míg meg nem halt, hanem az, hogy boldogan élt abban a néhány évben, ami megadatott neki. És bármit is tettek később a hercegnővel, ezt már nem vehették el tőle.

Az egyik kedvenc mesém de most komolyan ha lesz gyereke biztos hogy ezt is el fogom mesélni neki.

teardrops 2010.10.03. 21:23:22

@kekhalal21: Igen; most, ugye, még van két rész az elsőből, de utána máris -megszakítás nélkül;-)- jövök a 2. évaddal.
süti beállítások módosítása