Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 1x14 – A második szökés

2010. július 13. 11:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: The Kidz Are Aiight


Egy labornak látszó helyen egy borostás srácot látunk leszíjazva egy székben, mellette egy dokinak látszó egyén nézi a papírokat, amelyekből kiderül, hogy a 'páciens'... Zack néven ismert. Óh, akkor ez a Marticore lesz és így már nem is csodálkozunk, mikor a következő pillanatban egy rég látott ismerős lép be az ajtón. Igen, Lydecker az és rögtön a lényegre is tér. Egy fura lézeres-szembevilágítós szerkentyű és a doki segítségével információkat akar kiszedni a srácból, amelyeket csak Ő tud: hol van a többi X5-ös, akik vele szöktek meg. Zack később érdekes-bódult állapotban ébred a cellájában, amikoris Max jelenik meg, mondván, hogy megmenti őt. El is indulnak, de mikor a lány túl sokat kérdez arról, hogy mit is mondott el a kínzóinak, gyanús lesz a dolog és rájön, hogy ez csak a 'kiszedem-az-infót-belőled' terv része; nincs Max, nincs mentőakció, csak a katonák, akik jól megverik, meg a doki, aki próbálja életben tartani és Lydecker, aki szimplán szemét, de akinek így tagoltan az arcába tudja mondani, hogy nem-mond-ne-ki-sem-mit.

Max szép kis zsákmánnyal, egy egész kopasztott csirkével érkezik Loganhez, de csak Blinget találja, aki közli, hogy Logan -bizonyám!- sétálni ment az öbölbe. Max utána is siet és ugyan tiszta háborús övezet a környék, de az újjászületett férfinek ez gyönyörű. Megértjük. Mint ahogy azt is, hogy ilyen helyzetben a jéghideg vízben állva a legjobb megbeszélni az esti randit, melyen a fent nevezett szárnyas lesz a főfogás, némi Lökés előtti bor kíséretében. Ó, bocsánat, ez nem is randi, csak egy vacsora, de mégis izgatottan és idegesen készülnek mind a ketten. Segítségük is van ebben, Logant Bling fűti, hogy a megváltozott körülmények miatt ebből még akármi is lehet, Maxet pedig Cindy. Apropó Cindy. Immárom lakótársként teszi mindezt, ugyanis a múltkori eset miatt kitették a lakásából és mivel Kendra már Mr. Hatlövetűvel él, így odaköltözött barátnőjéhez.

Közben úgy tűnik, Zack nem bírta tovább, így el is temetik az erdő közepén. De ez tényleg csak a látszat, mert később felébred és feltör a földből, mint a talajvíz kiszabadítja magát a föld alól és futásnak ered. Az út mentén álló autóban viszont -éles látásának hála- felismeri a dokit a volán mögött, aki valóban rá várt, mert megszólalt a lelkiismerete és csak így tudta kijuttatni a laborból. Ad neki ruhát, pénzt és elindulnak, cél az államhatár. Sajnos nem ilyen egyszerű az élet, Lydecker emberei már a nyomukban vannak; le is lövik a dokit, de Zacknek sikerül bevetnie magát a fák közé, miközben még hallhatja, amint erősítést kérnek az üldözésére.

Logan gyertyafényes terített asztallal várja Maxet. Amíg sül a csirke, borkortyolgatással és kissé zavart csönddel töltik el a várakozást. Eközben valahol a távolban Zack egy benzinkútnál telefonál; Max lakását hívja, ahol viszont csak Cindyt találja (aki egyébként éppen Xena-posztert ragaszt a falra). Max és Logan éppen az 'elfelejtettem-bekapcsolni-a-sütőt-ezért-a-vacsira-még-várni-kell' c. játékkal oldották fel a feszültséget, de már csörög is a telefon, hogy merőben más irányt vegyen az este. Zack SOS-hívására Max azonnal indul is a Marticore közeli erdőbe, Logan hiába próbálja aggodalmával megállítani, a lány hajthatatlan: egyszer már sikerült megszökniük, most sem állíthatják meg. Logan a csapda lehetőségét is felveti, vagy hogy a fiút átprogramozták és ellenük fordul, de a lány ezt el sem tudja képzelni és ha Logan igen, akkor biztos, hogy nem ismeri Zacket.

Max az erdőszéli terepszemle alapján azt találja ki, hogy egy kamionon elbújva fog átjutni az ellenőrzőponton és lőn: amikor a kocsi megáll a katonáknak, Ő leugrat a motorral, hiába is lőnek utána, már ott sincs. Miután elrejti a járgányt a bokorban, indul Zackhez a (gondolom) megbeszélt barlangba. Ott is van a srác, de szegény nagyon kimerült és bizalmatlan, egyből letámadja a lányt, hogy nem is az, aki; Maxnek csak nehezen sikerül lenyugtatnia. Miután megígéri, hogy sötétedéskor kiviszi őt, a beszélgetésükből kiderülnek újabb marticore-os érdekességek, mint például, hogy pszicho-aktív anyagokat használnak a kínzásokhoz, így Zack sem lehet biztos abban, hogy tényleg nem mondott semmit. Vagy mégis? Zack TUDJA, hogy nem mondott semmit, mert nem is tud semmit, ugyanis elfelejtett mindent, vagyis azt tette, amit tanítottak nekik. Nos, úgy tűnik, Lydecker mindenre gondolt a kiképzésnél, ámbár ez most visszafele sült el.

Sajnos az X5-ösökre nézve is, hiszen Zack volt az egyetlen, aki ismerte a többiek elérhetőségeit. Max bíztatja a fiút, "nincs baj, gondolkozz erősen, eszedbe jut minden, az én számomra is emlékeztél". A korábbiak ismeretében nem lepődünk meg Zack válaszán: az teljesen más, Max-szel kapcsolatban nem tud elfelejteni semmit. Próbál pihenni egy kicsit, de mivel nem igazán tud, azon évődik, hogy Max ezt nem értheti hiszen a lány sosem alszik. Tényleg nem, Max szerint ez azért van, mert biztos cápa DNS-t kapott, akárcsak Jondy. "Igen, ezért dolgozhat éjszaka. Jahh, nem, az Tinga." És erre beindul Zack agya, jönnek az emlékei: Tinga egy portlandi pékségben dolgozik és azóta nem vágatta le a haját, mióta megszöktek; Jondy San-Franciscoban él a Golden Gate közelében; Zane Los Angelesben autószerelő és van egy németjuhásza; Krit pedig... több most nem jut eszébe, nem baj, próbáljon mégis aludni egy kicsit, addig a lány elmegy a közeli benzinkúthoz ennivalóért.

Mindeközben Logan sokadszor próbálja hívni Maxet, de hiába. Kétségbeesését csak fokozza, hogy járás közben hirtelen elkezd ugrálni a lába, le is kell ülnie, míg a rángás abbamarad.

A kaja-projekt jó ötletnek bizonyult, mert így kifigyelhette a lány, hogy a benzinkútnál bizony már lesben állnak és őket várják, de legalábbis hallgatóznak. Mutatják is, amint Lydecker egy bemérőkocsiból irányítja az eseményeket és... nicsak, ki beszél vele? A lelőtt doki. Ezek szerint nem is volt lelkiismerete, ami megszólaljon, az biztos Lydecker volt, akivel a csapdát megbeszélték. Max amint visszaér a barlangba elmutogatja Zacknek, hogy lehallgatják őket, ezért menniük kell. Közben a kocsiban gonoszemberek látják a jelet, miszerint elindultak a folyón lefelé. A katonák követik a nyomot és amikor már előttük kellene lennie a két szökevénynek, csak egy fadarabot találnak, melyre rákötötték a kis lehallgatót, ami –mint kiderült- Zack fejébe volt beültetve (vajon hogy' tudták onnan kitépni?). Lám-lám, milyen jó tanítványok, sikerült átverniük a mestert. A gond viszont egyáltalán nincs megoldva, hiszen azt ők is tudják, hogy ha lehallgatták a beszélgetést, akkor Lydecker is tudja már, hol kell keresnie a szökevényeket. Nincs más hátra, gyorsan el kell tűnniük az erdőből és figyelmeztetni kell a többieket.

A kijutás sikerül és hova is mehetnének, ha nem Loganhez. Max vázolja a helyzetet, miszerint csapda volt az egész, Logan indul feléjük, miközben kérdezi a részleteket. Zack szerint ő maga a hibás, mert jártatta -jééé, Logan nincs már a székben?- a nagy száját. Próbálják újra összeszedni a részleteket, de Zack nem emlékszik többre, csak az jut eszébe, hogy egy hangpostafiókon keresztül tartották a kapcsolatot. Logan kéri Maxet, hogy hagyjon a srácnak egy kis időt, de a lány éppen ezért feszült, mert pont, hogy idejük nincs, Lydecker már megelőzhette őket. A férfinek viszont van egy ötlete: Szempárként küld figyelmeztetést az X5-ös csapathoz tartozóknak, hogy ismertté vált a tartózkodási helyük, emiatt veszélyben vannak és óránként megismétli ezt az üzenetet, amíg nem jelentkeznek. Szeretünk, Logan!

Ezt még az ellenfél is elismeri (nem azt, hogy szeretjük Logant, hanem, hogy ez az adás okos húzás volt) és ezzel a Szempár fel is került Lydecker radarjára: ha vége ennek az egésznek, tudni szeretné, "ki ez a bohóc".

Max és Zack örülnek, hogy a terv bevált és Zane, Syl, Krit már bejeletkezett, hogy eltűntek, már csak Jondy és Tinga van hátra. Max biztosítja Zacket, hogy nem mondott más nevet, akit Lydecker hallhatott és rákérdez, vajon ő miért nem kapta meg a telefonszámot. Ez bizony érdekes beszélgetés: kiderül, hogy Zack nem bízik benne, mert veszélyesnek tartja a lányt, mert sokat nyüzsög, mert nem fogadja el a szabályait. És azt gondolja, ez nem is fog megváltozni, főleg most nem: szerinte Max nem akarja elhagyni Seattle-t és ennek "Csoda-fiú" az oka.

Tinga bajban van. A nyomára akadtak Portlandben, ezért éppen menekül. Zack megkapja az üzenetet, miközben látjuk, hogy Lydecker is nagy erőkkel próbálja körbezárni a terepet, az utasítása annyi, hogy élve kapják el a lányt. Ez csaknem sikerül is, mikor Max és Zack beugranak segíteni. A katonák körgyűrűje kezd bezáródni, miközben ők is készek a harcra.

Ez már majdnem a CharlieAngyalai-póz, pedig nem is gyakorolták. A verekedést viszont igen, ennek meg is van az eredménye: a katonákat sorban leverik és sikerül kijutniuk az útra, ahol Logan érkezik Batmobiljával (ez már korábban is működött), hogy elhúzzanak minél messzebb. Az első adandó alkalommal Zack és Tinga -elkötve egy kocsit- továbbmennek. Tinga hívná Maxet is, de Zack tudja, hogy ez fölösleges, Max marad; az akció viszont sikerült, a srácokkal minden rendben.

Az éjszaka sötétjében két kocsi áll meg egymás mellett, az egyikben Lydecker, a másikban Ismeretlen Férfi; a beszélgetés az X5-ös kérdésről folyik. Lydecker szerint nem gond, hogy Zack is elveszett, mert előbújtak a többiek is, menekülniük kell, eközben pedig biztos, hogy nyomot hagynak; Ismeretlen Férfi szerint viszont a bizottság ezt már nem akarja továbbvinni, minden eszköz bevethető a lezárásra és ha Lydecker nem hajlandó a Nagyfőnöknő ezen utasítását végrehajtani, más kapja meg a feladatot. Erre nem lesz szükség, Lydecker vette az adást.

Max épp azon elmélkedik az asztalon ülő Logannak, hogy azért jó volt látni Zacket, de sajnálja, hogy nem beszélgethetnek. A férfinek ismét megvan a mentő ötlete, miszerint a telefonon Zack száma az utolsó hívás. Max szeme felcsillan, miközben nézi a kijelzőt, de egyben csodálkozik is, mert Zack mindig el szokta tüntetni a nyomokat. Hátha most mégsem, úgyhogy örömében egy 'együnk valamit!' felkiáltással már indul is a hűtőbe. Logan is nekiállna az előkészületeknek, de amikor le akar lépni az asztalról... a lábai egyáltalán nem engedelmeskednek. Nem akarja, hogy Max bármit is észrevegyen, ezért úgy tesz, mintha 'mi sem történt volna -minden erejét összeszedve támaszkodik az asztalra, hogy állva tudja tartani magát- és inkább elküldi a lányt, mondván, hogy még munkája van.

Max nagyon csalódott, nem tudja mire vélni ezt az egészet. Az utcáról megpróbálja felhívni a Zack-féle számot, de az már nem működik. Ez az este nem alakult valami jól, az Űrtorony tetején próbálja helyretenni gondolatait:
Lehet, hogy meg sem kellene lepődnöm. Tudtam, hogy Zack mindig tökéletesen fedezi magát. Csak nem hittem, hogy előttem is titkolózni akar. Ez valami férfimánia lehet, mert Logan is jól fedezi magát. Vagy én vagyok az oka? Van bennem valami, ami elfordítja tőlem az embereket? Mindenesetre sokkal könnyebb volt azelőtt, amikor az ilyesmi még egyáltalán nem érdekelt.

Címkék: sötét angyal
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2010.07.13. 14:07:31

Nagyon király köszönöm szépén csak így tovább.

teardrops 2010.07.19. 21:14:54

:-)

Fent van ám már a következő, de úgy tűnik az átfutási idő miatt nem nagyon akar összejönni... Legközelebb majd én is jobban figyelek:-)
süti beállítások módosítása