Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 1x18 - Pollo Loco

2010. szeptember 15. 15:15 - teardrops

Max egy gyönyörűséges és egészséges csirkével tér haza és örömmel mutatja Cindynek a ketrecben kotkodácsoló zsákmányt és már lelki szemei előtt látja a Logan fokhagymás receptje szerint elkészült finomságot. Cindy persze megrökönyödik és próbálja meggyőzni Maxet, hogy 'olyan szép kis feje van' (mármint a csirkének), de a lány -nyilván a macska DNS-ének köszönhetően- csak a vacsit látja és már ki is törte szegény pára nyakát, hogy aztán a kész étel mellől kínálja barátnőjét, aki viszont tüntetően félrevonult a sarokba egy tál pattogatott kukoricával. Telefoncsörgés zavarja meg az idillt, Logan az, úgyhogy a lány otthagy csapot-papot vacsit-Cindyt és már indul is. Szempárunk elmondja, hogy az informátora, aki egy kórboncnok, a legutóbbi hullája nyakán egy fura tetoválást fedezett fel, átküldte a képet. Max egyből felismeri a vonalkódot… "Ben?" és eszébe jut az a kisfiú, aki árnyjátékkal szórakoztatta őt még régen, a Marticore-ban és sokat mesélt a Jó és a Rossz Helyről, illetve a Névtelenekről, akiktől rettegniük kell, mert gonoszak és Isten őrizzen attól, hogy esetleg a fogságukba essenek.

Logan elintézi, hogy találkozzon a lány Dr. Shankar-ral, aki korábban már megbeszélte Szempárunkkal, hogy titokban tartja az esetet, a testet elhamvasztja, a jelentést majd elveszíti. Az már most kiderült, hogy egy nagyon erős valaki végzett az emberünkkel, puszta kézzel törve ki a nyakát. A további sérülésekből arra lehet következtetni, hogy ágak között menekült, majd kiterítve érte a halál; egyéb csonttörésekkel és fogak nélkül találtak rá az erdőben. Maxnek mindeközben bevillannak régi emlékképek és a fogak említésekor már sejt valamit… Látni akarja a holttestet, ám kiderül, hogy egy ázsiai fiúról van szó, akinek a tetoválása két hetes lehet - nem Ben az. Max nem érti a dolgot. A doktornő folytatja: a holttest nyakán lévő nyomok fojtogatásra utalnak, vagy egy nyaklánc letépésére, amikor kintről hangok hallatszódnak és nyilvánvaló, hogy valaki nagyon be akar jutni. Lydecker érkezik két katonával és John Doe-t akarja azonnyomban elvinni. A doktornő már épp zavarban lenne Max jelenléte miatt, ám mire megfordul, a lány eltűnt: a megboldogult álBen lábainál bújt el a kamra legmélyén, a mit sem sejtő Lydeckertől szinte egy karnyújtásnyira. Kényszerűen merész megoldás, de bejött.

Maxet nem hagyja nyugodni a dolog és mivel egyedül akar utána járni, az aggódó Logannek csak annyit mond telefonon, hogy sikerült elbúcsúznia Bentől, majd az erdőbe siet valami nyomot keresni. A levelek között megtalálja az említett nyakláncot, melyről ismét bevillan egy emlék: kisBennek egyik éjjel éppen rohama volt, de a többiek nem tudták mit tehetnének, amikoris a gondnok (?) takarítás közben észrevette kisBent és egy 'Kékruhás Hölgy'-et ábrázoló képet adott neki, mondván, hogy imádkozzon Hozzá, Ő majd megvédi. Ben, miben mesterkedsz?!

Ben éppen egy lepusztult házban összpontosít egy tükör előtt, majd elszánt tekintettel elindul újabb 'küldetésére': kiengedi foglyát a sufniból "itt az idő" jelszóval, felvetet vele egy… nyakláncot; majd azt látjuk, hogy a férfi fejvesztve rohan az erdőben, Ben meg utána. Embervadászat. Sejtjük, mi lesz a vége.

Jól sejtettük. Max megtudja Logantől, hogy találtak egy újabb holttestet, hasonló körülmények, ugyanaz a módszer, újabb átküldött kép és … ugyanaz a tetoválás. Logan próbálja kiszedni Maxből, hogy mégis mi a fene folyik itt, hiszen nem lehet mindkettő Ben, tényleg őt látta a hullaházban? A lánynak újabb emlékképek villannak be egy erdőben menekülő emberről, majd kiböki, hogy valójában egyik hulla sem Ben, sőt, ő az aki megölte mindkettőt. Szempár szemei kerekednek, Max viszont nem könnyíti meg a dolgát, nem akar magyarázatot adni, honnan tudja mindezt, csak az emlékképeiből látszik, hogy a menekülő ember előlük futott. A férfi nem tágít, elmondja, hogy nem csak Seattle-ben találtak áldozatokat, hanem máshol is, ennek fele sem tréfa. Ráadásul mind a kilenc esetben Lydecker akadályozta meg a nyomozást, vagyis fedezi a gyilkost, akárcsak most Max. "Nem fedezem, el akarom kapni", válaszolja a lány és otthagyja Logant, aki nem nagyon érti, Max miért nem engedi, hogy segítsen neki.

Max útja a 'Kékruhás Hölgyhöz' vezet, vagyis a templomba megy, ahol megtalálja a szobrot, miközben újabb emlékek jönnek elő: kisBen a tetőre hívta őket, ahol a fénykép mellé kihullott fogaikat gyűjtötte össze, merthogy azok erősebbé teszik védelmezőjüket a Névtelenek elleni harcban. Max emlékei valósággá válnak, ugyanis a szobor lábánál egy kis rongydarabban fogakat talál. Jó nyomon van, Ben itt járt, vagyis nincs más hátra, mint előre várni. Mikor másnap is ugyanúgy, szinte mozdulatlanul ül a templomban, odamegy hozzá egy férfi, akiről kiderül ám, hogy nem ismerkedni akar, hanem segíteni, Destry atyaként mutatkozik be. Max a megbocsáthatatlanságról kérdezősködik s bár elég szkeptikus, az atya türelmesen próbál valamiféle útmutatást, kapaszkodót adni neki, mielőtt újra egyedül hagyja, még a gyóntatófülkét is 'bemutatja', mondván, nagyon nagy megkönnyebbülést jelent, ha megszabadulhat a titkoktól, vagy éppenséggel csak elmondja, mi nyomasztja. A várakozás meghozza gyümölcsét, Ben megérkezik, ám Max kérdésére (miért teszed ezt?) csak annyit válaszol, hogy azt ő nagyon jól tudja, majd szélvész módjára elviharzik a templomból.

Logan otthon aggódik folyamatosan, szerinte Max nem biztos, hogy akkor is kellően elővigyázatos, ha a családjáról van szó, ezért érdekes és meglepő lépésre szánja el magát: Sebastiant kéri meg, hogy találjon meg neki valakit, akivel feltétlenül beszélnie kell és akinek a neve… Lydecker.

Újra a templomban vagyunk, tanúi lehetünk Ben gyónásának. Mikor a fiú bevallja, hogy ölt, Destry atya megértően próbál felmentést, magyarázatot, indokot keresni (ha katona vagy és önvédelemből történt, vagy azért, hogy megakadályozz valami rosszat…), de Bennek az a baja, hogy nem talál megnyugvást, úgy érzi, elhagyta őt a védelmezője. Mikor az atya bíztatni próbálja és elmondja, hogy vele mindig ott van az érzés, Ben szeme felcsillan és ebben az esetben ez nem biztos, hogy jót jelent.

Vagy mégis? A lepusztult házban vagyunk, Ben elővesz egy pisztolyt és az atyának adja, hogy… ölje meg őt, mert különben tovább fog gyilkolni. Destry csepp hezitálás után végül meg is tenné, de Ben villámgyors és lefegyverzi a férfit, majd… vonalkódot tetovál a nyakára. Vagyis akkor mégsem?!

Közben Max a templomba igyekszik, ahol megtudja, hogy elrabolták a papot; micsoda világban élünk! Letörve mászkál az utcán, próbál Ben nyomára akadni. Ismét emlékképeket idéz fel: mikor a rohamok miatt a társaik kidőltek a sorból, kisBen elkeseredésében a 'Kékruhás Hölgy'-höz szaladt válaszokért a tetőre. Ez az, a Magas Hely! Ben az Űrtoronyba ment.

Lydecker az irodájában éppen azon agyal, hogy vajon mit akarhat tőle a Szempár és ugyan a munkatársa szerint a gyilkosságokról lehet szó, ezért akár segíthet is, Lydecker nem akar beszélni vele, mert fél, hogy világgá kürtölne mindent. Az eszmecsere véget ér, mert nyílik az ajtó és egy nagyon magabiztos hölgyemény érkezik… ő lenne Nagyfőnöknő? Nagyon úgy tűnik, merthogy azonnal leül a férfi székébe és számonkéri rajta a gyilkosságokat és az eredményeket. Illetve eredménytelenségeket: az X5-493 Ben agresszív lett és nála sem jelentkeztek korábban a pszichózis jelei, miért gondolja Lydecker azt, hogy a többieknél sem áll be ilyenfajta változás? Mert akkor ezek megőrülnek és jajmindekinek. Még a Marticore-nak is. Úgyhogy semmi lacafaca, meg kell keresni a fiút, visszahozni és sürgősen kideríteni, hogy mi a hibája. Nagyfőnöknő el, mire Lydecker mérgében mégis hajlandó találkozni a Szempárral.

Vissza az Űrtoronyba. Max lesből nekiugrik Bennek, odabilincseli az egyik tartórúdhoz és a pap hollétét igyekszik kiszedni a fiúból. Ben nem adja könnyen magát és az infót sem, így Max átmegy pszichológusba és próbálja megmagyarázni, hogy vajon mi is a baj Bennel (aki szerint persze semmi, hiszen csak azt teszi, amire kiképezték őt): azért tetoválja minden áldozatára a saját vonalkódját, mert legbelül érzi, hogy valami baj van és bűnhődnie kell, ezért öli meg minden alkalommal … végülis saját magát. Ben viszont emlékezteti élete 'legérdekesebb' napjára, amikor az lehetett, aminek lennie kellett: ragadozó. Max nagyon szeretné elfelejteni az egészet, de az emlékképei végül összeállnak: az erdőben futó férfi egy halálraítélt volt, de valójában a marticore-os teszt szenvedő alanya, Lydecker szervezte az egész embervadászatot kisBen, kisMax és a kisTöbbiek részére, akik aztán el is kapták a 'vadat, majd szét is marcangolták'.

Lydecker érkezik egy üres szobába. Azaz nem üres, mert van benne egy monitor, rajta egy kamera; igen, Szempár-Lydecker találkozón vagyunk. Logan a gyilkosságokról kérdezi a férfit, hogy vajon miért nem állítja le az X5-öst, miért tussolja el, mire Lydecker a nyilvánosságra hivatkozik. Logan fenyeget, Lydecker meg elmélkedik: nem tesz a Szempár semmit, amivel árthatna Maxnek, hisz segíti a lányt; azt ugyan nem tudja, miért, mert ez nem tréfa. Ezek nem kiskutyák, akiket hazavisz és beidomít. Az a dolguk, hogy öljenek. Hidegen. Hatékonyan. Élvezettel... Max bájos, de ugyanolyan veszélyes, mint a többi. Ők mind gyilkosok. Csak célpont kell nekik. Talán azt hiszi, kialakult maguk között valami kapcsolat, de jobb, ha tudomásul veszi... Ő nem a szomszéd kislány. Magának fogalma sincs, hogy mire képes, ha kell.

Maxnek közben sikerül meggyőznie Bent, hogy árulja el, hol van a pap, így ismét a lepusztult házba (régi gyár?) mennek. Míg a lány a 'börtön' ajtaját nyitja, Ben erőre kap és belöki a lányt a helyiségbe, miközben a papot kihúzza és menekülésre készteti.

Eközben Logant hívja a doktornő a laboreredményekkel, melyek szerint magnézium-nitrátot találtak az áldozat körme alatt, ez a műtrágyához használt kemikália és véletlenül éppen van egy bezárt üzem a város szélén. Sietni kell, mert Lydecker is olvasta a jelentést.

Max kiszabadul és beveti magát az erdőbe, így Lydeckerék az üzemben már nem találnak senkit, de a férfi tudja, hogy hol keresse az X5-ösöket. Míg egy egész gépkocsi konvoj közeledik, Max megtalálja a két férfit. Ismét nekiugrik Bennek, ezalatt a pap elmenekülhet, a két testvér pedig kerülgeti egymást szúrós szemekkel, harcra készen. Igen kemény verekedés következik, jól összehozott jelenet. Pofonok, ütések, rúgások… lábtörések. Ben a földre kerül, nem bír mozdulni, a katonák pedig egyre közelebb jutnak hozzájuk. Max ölbe veszi Bent, aki arra kéri a lányt, ne hagyja, hogy elkapják őt és mivel TUDJA, hogy Max nem viheti magával, mert akkor neki is annyi, úgy néz rá… olyan arckifejezéssel, amelyből Max is megérti, mi az egyetlen megoldás... a lány teljesen elsápad, "Nem tehetem!"… Ben tovább könyörög; elkeseredett, nem akarja, hogy a Névtelenek közé kerüljön… Max megkéri Bent, meséljen a Jó Helyről… Ben mesél… Max nagyon szomorú… hirtelen egy reccsenés… Ben már nem mesél… Max keservesen sír…

Max Logannél próbálja összeszedni magát, csak áll az ablaknál és az esőt bámulja. Bling érkezik Loganhez és egy borítékot ad át, melyben fotók vannak, mégpedig a Max emlékképeiben szereplő embervadászatról. Miközben Logan nézi a képeket, felidézi Lydecker szavait és látszik rajta, hogy sikerült megzavarni a gondolatait. Ki valójában Max?! Tényleg egy hidegvérű gyilkos lenne az a kedves és szomorú lány, aki éppen most kér elnézést amiatt, hogy kihagyta az ügyből és hálás, amiért nem kérdezősködött?!

Ez a történet nem az Űrtorony tetején ér véget, hanem… Destry atyánál a gyóntatófülkében, ahol Max, megfogadva a pap korábbi szavait, megpróbál könnyíteni a lelkén.

 

Címkék: sötét angyal
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2010.09.15. 15:46:17

Ez meg int brutál jó lett mint mindig. Föleg a képek lettek
süti beállítások módosítása