Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 1x08 - Enyhítő hideg

2009. október 01. 14:03 - bree-gee

Két pasas egy lányt talál a boltjuk hűtőkamrájában. Kicsit meg van már dermedve, ami egy pudingnál előny, egy embernél ez a tény elég rossz. Általában. Merthogy Fagyasztott Lány egyszer csak felpattan és futásnak ered. Ez már alapból furcsa, de kiderül, hogy az érzékei is úgy működnek, mint Max-nek. Talán egy újabb elveszett „testvér”? A válasz igen, hiszen még egy vonalkód is van a tarkóján. Figyelemfelkeltő kezdés után egy kis időhúzás: Herbal a Domestos-szal törölgető Normalt (aki nem értem, miért nem takarítócéget vezet futárszolgálat helyett) nyaggatja egy szabadnapért Bob Marley születésnapja tiszteletére. Szabad nap az nem lesz, viszont új, „dizájnos” futárszerkó igen.

Bár a különböző tehetségkutatók stylistjai bizonyára mind a tíz ujjukat megnyalnák a prototípus dzseki láttán, a Jam Pony dolgozói viszont max. olajtörlő rongynak használnák, annak is, csak ha nagyon muszáj. De nincs mese, új tulaja lesz a cégnek: a neve Mr. Sivapathasindaram. Szerintem a színészek kollektívan elkövettek valamit a forgatókönyvíró ellen, hogy ezt a nevet öt percenként ki kell mondaniuk. Leírni is büntetés, így én sem írnám ki még egyszer, ha nem gond (ha gond, akkor sem). Új tulaj Indiából jön, hogy szemrevételezze mit is akar vásárolni. Normal be van sózva, mindent tökéletesnek szeretne addigra. Fagyasztott Lány közben telefonál. Kiderül, hogy Brinnek hívják, és Lydacker elől menekül. És ha már Lydacker…Ő épp a napfelkeltében diskurál egy alakkal. A lényeg: Ki kellene iktatni az új pápát, és ezt a feladatot Lydacker „gyerekei” fogják elintézni. Gonoszunk ezért a szívességért kevésnek találja a buksi simogatást, támogatást szeretne a Manticore 3. fázisához, bármit is jelent ez. Megbízó fej csóvál: Deck, Deck, ezt már sok éve alkú…rontottad, mikor megszöktek az X-5-ösök, szóval csend a neved, és kuss.

Maxhoz véresen beállít Zack, és elmeséli, hogy épp Brinért ment, mikor a lányt elkapták, és betuszkolták egy kocsiba, nem tudta megmenteni. Ezt követően beájul. Félmeztelenül ébred Logan lakásán, aminek egyáltalán nem örül (meztelen felsőtestét látva mi igen), de Max „ők a barátaink” szövegének hatására legalább nem döngöli bele Blinket és Logant a padlóba.

A rosszkedve azonban változatlan, kijelenti, hogy ennyi: Brin óvatlan volt, elkapták, ez van. Max ezen kicsit bepipul, és azt mondja, hogy ha a fene fenét eszik is, megmenti a lányt. Zack meg mehet a megállapításaival, ahová akar. Persze Logan Max mellé áll a vitában. Szempárunk szerint semmi jele, hogy katonai konvoj hagyta volna el a várost, tehát Brin itt kell, hogy legyen valahol.Míg a pontos helyet igyekszik kideríteni, addig egy bárban a Jam Pony futárok az orrukat lógatják: jaj, mi lesz itt, ha Mr. Savapavaizé lesz a tulaj, és Normal tejhatalmat kap…A csúnya biciklis szerkó csak a kezdet...

Terv is születik: Mr. Savapavaizét el kell téríteni abbéli szándékától, hogy megvegye a céget. Logan kivesézi Lydacker életrajzát. Kiderül, hogy a felesége halála után, még a Manticore - korszak előtt keményen ivott. Esélyes, hogy még most is jár Anonim Alkoholisták gyűlésre, így ilyet kell keresni a városban, és talán rálelnek a fickóra. A Jam Pony futárszolgálat ezalatt dolgos méhkassá változik Normal legnagyobb csodálkozására. Mindenki a kedvét keresi, még kávét is hoznak neki. Lydacker tényleg AA gyűlésen van, persze még így is különbnek hiszi magát az ott lévőknél. Merthogy azok nyafogósak, és jellemtelenek, és csak azért jár ilyen gyűlésekre, hogy lássa, milyen nem szeretne lenni. „Az alkoholizmus nem betegség, hanem kudarc!”

Kifelé menet Max jól elkapja a grabancát, aminek Zack nem örül, mert nem ez volt a terv, hanem, hogy követik. Normal eközben beteget jelent, és állandó kapcsolatot létesít a WC-vel, ami a futárok tervének első fázisa (volt valami a kávéban). Így sajnos nem tud bemenni fogadni Savapavaizét. Cindy nagylelkűen felajánlja, hogy majd ő gondoskodik a leendő tulajról, aki közben meg is érkezik. Rendeznek is neki egy kis előadást, aminek tartalma röviden: „vírusokat is szállítunk, épp most tört el egy ampulla és mindenkit megöl”.

Mr. Savapavaizé kellően meg is ijed, és bezárkózik Sketchy-vel egy szobába, aki persze továbbra is adja alá a lovat, és rémisztgeti. A többiek meg kint jól elvannak. Zack nem szórakozik ilyen jól, morcos Lydacker miatt. Elviszik egy raktárba, és bekötött szemmel kikötözik egy székhez. Miközben információt próbálnak meg kiszedni belőle, Lydacker rájön, hogy két X-5-ös kapta el. A srác nem bánik vele kesztyűs kézzel, de gonoszunk tagad, nem nála van Brin, biztos az ellenség rabolta el. A Manticore technológia sokat ér. Nem nagyon hisznek neki, mire Lydacker elkezdi eltörni a SAJÁT ujjait, bizonyítván, hogy hiába kínozzák, nem mond semmit! Vannak zavarai, na.

Felajánlja, hogy segít megtalálni Brint, csak engedjék meg. Zack a felajánlást pofonnal jutalmazná, Max viszont elgondolkodik. Elküldi a srácot Loganhez, hogy nézzen utána, hátha igazat mond Lydacker, és még valaki van a városban, akinek kelhetett Brin. Zack nem igazán barátságos Logannel, csak a vak nem látja, hogy féltékeny. Logan kideríti, hogy a kínaiak sokat adnának egy Manticor technológiával rendelkező emberért, és eladó is van. A pasas Lydacker egyik volt munkatársa, Jack Sanders. A raktárban közben gonoszunknak bevillan, hogy hallotta már a lány hangját valahol. Nem kell sok idő, és bevillan neki a genetikai konferencia. Próbálkozik a „gyere haza, kapsz gyógyszert a rohamaidra” műsorszámmal, de a lány nem vevő rá, jól felhúzza magát: „inkább meghalok”.

Lydacker bejuttatja őket a bázisra, ahol Sanders húzza meg magát. Persze az első adandó alkalommal gonoszunk elárulja őket, és felajánlja Sandersnek, hogy adják el a lányt és a srácot is a kínaiaknak, ő is be akar szállni. Max és Zack hipp-hopp egy cellában találják magukat Brin mellet, aki elég rossz bőrben van.

A korai öregedés tüneteit mutatja, genetikai probléma, más genetikailag manipulált egyénnél is előfordult már, mondja Lydacker. Csak a hideg lassítja le a folyamatot (szóval ezért dekkolt a lány a hűtőben). Sanders és Lydacker az osztozkodnak a férfi irodájában, aminek a vége, hogy mindkettő meg akarja ölni a másikat. Lydacker a gyorsabb.

Ezalatt Max eljátssza, hogy felkötötte magát a cellában, az őrök bemennek, ami nagy hiba. Mindegyiket leveri, mint a babkarót. Utána fogják Brint, és elindulnak, gonoszunk meg folyamatosan duruzsol a fülükbe az őrök adóvevőjén keresztül: „Ha elviszitek Brin-t, akkor meghal. Én tudok rajta segíteni.” Sikerül kijutniuk egy autóval, de a lány egyre rosszabbul van, nem akar meghalni. Max és Zack őrlődik. Mi a rosszabb? Ha visszaviszik Brint a Manticorba, vagy ha meghal? Végül Brin dönti el a kérdést, könyörög Maxnek, hogy ne hagyja meghalni.

Életük legnehezebb döntése az, mikor otthagyják egy padon, hogy Lydacker érte menjen. Jam Ponynál Normal nem érti miért nem jelentkezett Mr. Savapavaizé, a futárok pedig örömködnek, hogy sikerült a terv. Logan próbál lelkizni a búskomor Max-szel, kiderül Zack lelépett, a lány pedig még mindig nem tudja, hogy helyesen cselekedtek-e. A férfi figyelmezteti a lányt, hogy legyen ezentúl nagyon óvatos, mert Lydacker már tudja, hogyan néz ki. Brin közben javul, és ha meggyógyult újra kiképezik, és bevetik. Szegénynek ennyi jutott a szabadságból. Lydackertől megkérdezi valaki mi lesz a másik kettővel. „Ők sem rejtőzködhetnek örökké!

Címkék: sötét angyal
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2009.10.15. 12:21:03

Bocsi, hogy megint adódott egy kis szünet, de a következő kettő HV-t, ami már kész volt, elvitte a technika ördöge (sok más adatommal együtt :( ), így írhatom meg újra. Ez folyamatban van, csak most időm nem nagyon van rá. :(
De nem adom fel! :)

kekhalal21 2009.10.15. 14:20:45

oké nagyon várom hogy legyen a következő rész.

kekhalal21 2009.10.27. 19:06:18

Lehet egy kérdésem hogy mikor jön az következő rész?

bree-gee 2009.10.29. 12:32:48

Szia! Hát ég a búrám miatta rendesen, hogy még nincs fenn. Nem felejtettem el, csak egyszerűen nem volt időm rá. Jó lenne, ha egy nap nem csak 24 órából állna.
Bár, jobban belegondolva lehet, hogy rosszabb lenne...XD

Nem ígérek pontos időpontot, de reményeim szerint a napokban fenn lesz.

Köszi a kitartást és a lelkesedést, jó, hogy legalább egy ember ennyire várja! :))

kekhalal21 2009.10.29. 15:52:21

Szívesen más kor is de ha kell segítség benne nyugotan szóljál minden képen én itt vagyok.
süti beállítások módosítása