Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 5x10 - Gone, Gone, Gone

2013. július 10. 13:00 - Szencsike

Befejeztek egy szálat (Terry és Arlene), vannak még bőven lezáratlanok a hátralevő részekre (Alcide, Hoyt, vámpírkrízis, Warlow). No, kezdjük is egy fontos hírrel: 3. napja tart a TB krízis, a készletek fogynak, egyre több vámpírt karóznak meg. Steve Newlin tiszteletes/vámpírszóvivő szerint nemsokára helyreáll a béke, az emberek hamarosan újra sétálhatnak az esti utcákon. Sookie-nál vagyunk, aki nem bírja hallgatni a kamudumát, nekikezd a kínai kajának és a számlák átnézéshez. Valaki kopog, késő este van, Sookie biztosra megy, a pisztolyt magával viszi. Halottkém barátunk az esti látogató, Sookie mosolyogva hívja be az ismerőst, veszélyes éjszaka mászkálni. A férfi is mosolyog, viszont ciki, mert vámpír lett és Sookie lesz a vacsorája. Még egy lövés sem teríti le, Sookie elesik, a bébivámpír a nappaliban falatozik a lányból, mikor Sookie a kínai kaja pálcáival karózza meg. Improvizálásból jeles, viszont a konyha helyett most a nappalit takaríthatja. Főcím.

pic1.png

Vámpírközpont, az infós csajra, Molly-ra az igaz halál vár a szökési és árulási kísérlete miatt. Russelnek ez lesz az esti szórakozása ezen az uncsi helyen, és a csaj bátran kiosztja a fanatikus társaságot, egy ezer éves könyv alapján uralkodni, rohadtul nem éri meg. A kancellárok szerint meg a lány térítésével járó vesződség felesleges, halál reá. Steve örömében kiugrik a székéből, most látott először karózást, Russel kedélyesen mosolyog rajta. Salome szigorú pillantása után egy rövid áldás következik, ám Russel megéhezett a mókában. Steve-t hívja, viszont neki tévészereplése lesz, nem mehet sehova, utasít Salome. Russelen kezdenek kiütközni a lázadás első jelei, Lilith embervadászatra bíztatja őket, nem munkára, kezd begyöpösödni a társaság. Végül a vöröshajú kancellár asszony jóváhagyásával Steve és Russel elmennek görög ízeket falatozni, bármit is jelentsen ez.

pic2.png

Hoytot szerencsétlenségére anyuka viszi haza a kórházból, és jó szokása szerint felhánytorgatja a tékozló fiának ő mennyit áldozott fel abból, hogy gyermeke visszatérhessen hozzá. Viszont Hoytnak esze ágában sincsen anyuval hazatérni, sem a régi életébe visszatérni. Néhány melóstárssal elmegy olajat fúrni Alaszkába, a döntése végleges, törődjön bele. Fangtasiában az új seriff a bevételt számolgatja, nem elégedett, túl kevés a pénz és ő sem ingyen végzi a dolgát. Másrészt a Hatóság új törvényei értelmében a vámpírnépességet növelni kell, a körzetben 30 újszülött vámpírt kell teremteni, minimum, ha nem, Pamék megszívják. Sookienál Andy helyszínel, nem kell aggódnia, Andy nem tervezi, hogy nyomozni fog azért, mert a halottkémből vámpír lett és meghalt. Vámpírközpontban Erikre az árulás miatt halálbüntetés helyett Lilith vár, Bill térítheti vissza az igaz útra úgy, hogy megitatja a szent vérből. Nora is kap egy kicsit, hiszen ő ártatlan, ő csak szenvedője volt Erik hitetlenségének, de együtt könnyebb befogadni Lilith-et. Bill a megfigyelőből nézi, ahogy a két vámpír Lilithre vár. A véres istennő helyett Godric jelenik meg nekik, Nora megtagadja a teremtőjét, Erik a bocsánatát kéri. Godric az, aki igazán továbbfejlődött, Lilith hamis isten. Ez a hamis isten is megjelenik, most csak meztelenül, és kivégzi Godricot, aki nem tesz ellene semmit. Lilith talpig vérben, Erik kibukott, Nora lefagyott. Bill a vezérlőben Lilith nevét áldja.

pic3.png

Katy Perry Teenage Dream című számára táncol Russel és Steve egy fiúkoli nappalijában, a lakói voltak a görög étel, a görög kolinév után. Russel a tündérekről mesél táncpartnerének, ha őket elfogyasztják az éjszaka mellett már nappal is uralkodhatnak. Jess a Merlotte’s-ba érkezik, az a kevés ember vendég aki ott volt, azonnal távozik pár szitok kíséretében, egyik hősködni akar, lelőné a vörös vámpírlányt, Sam viszont megmenti. Egy normális vámpír élete többet ér, mint egy hülye fajgyűlölőé. A férfi másik társát Lafayette fegyverzi le, Jessnek meg felkínálják a két tagot vacsorára, ám neki sem érnek ennyit, így a két hősködő olyan gyorsan lép le, amilyen gyorsan csak lehet, ennyit a nagy bátorságról. Jason is betoppan, mindkettejüket Hoyt hívta ide. Fangtasiában pangás van, Pam és Tara a gyerek-kérdésről veszekszenek, mindketten ellentmondanak a másiknak, Pamnek nem ér ennyit, hogy parancsra tegyen bármit is. Vissza Merlotte’sba, se Jess, se Jason nem támogatja Hoyt ötletét, ő viszont menni akar, nem érdekli, mit mondanak. Viszont Jessnek meg kellene bűvölnie a srácot, hogy ne emlékezzen semmire. Se rá, se Jasonre, se a fájdalomra, tiszta lappal akarja kezdeni alaszkai életét. Akár tetszik Jessnek, akár nem, megbűvöli volt szerelmét, miután Hoyt kinyitotta a szemét, Jason és ő már leléptek, Hoyt nyugodtan, a tudatlanok elégedettségével rendel egy szendvicset.

pic4.png

Nappal már Sookie költözködik, Jasonnél lesz az ideiglenes szállása. A pakolás közben Hoytról beszélgetnek, Jasonnek nem könnyű lezárni a régi barátságot. Majd ismét a szülők meggyilkolása a téma, Jason benéz az ágy alá még egyszer és a padlóba rejtve egy rekeszt talál, abban egy dobozka bújik meg. A dobozban egy pergamen, ismeretlen nyelven írt szöveggel. Sam és Luna az Emma visszaszerző akciót tervezik. Sam felhívja Steve Newlin titkárságát egy újság nevében, ami kiskutyákkal foglalkozik, de nem jár sikerrel. Luna a rendőrségre ment, ott senki sem hiszi el neki, hogy a tiszteletes elrabolta a lányát. Egy másik megoldás lesz a nyerő, irány New Orleans, ahol a tiszteletes egy tévévitában vesz részt este. Jason és Sookie elmentek az egyetemre elolvastatni valakivel a papírt. A jó tanárember szakértője az ismeretlen nyelveknek, viszont szerinte ez a szöveg őrültség. Nem lehet igazi, mert a jelek egy nem létező nyelvből származnak, ember ilyet nem beszél. Sookienak eszébe jutott valami. Beesteledett, Andy a Merlotte’sban randizik Hollyval, a vacsorát Lafayette főzi. Jess otthon az emlékekbe merül, mikor katonák érkeznek hozzá, Billhez kell mennie. Steve vitázik, sajnos túl könnyedén rombolja le az emberi képviselő minden érvét.

pic5.png

Russel a központban Emma kisfarkast simogatja és büszke új párjára. Billék is megérkeztek, Erik áttért, hű követője lett Lilithnek. Sőt Russeltől is bocsánatot kér, hogy mindenki lássa mennyire komolyan gondolja a fegyverletételt. Eközben a tévéstúdió öltözőjében két kisegér változik vissza Sammé és Lunává, Emma nincs itt, viszont bebújnak Steve aktatáskájába. Sookie és Jason tart haza, útközben összetalálkoznak az Alaszkába tartó Hoyttal, Jason még utoljára egy igazoltatás ürügyén megállítja. Kár volt erre enegiát pazarolni, Hoytnak ő már csak Stackhouse rendőrtiszt, túl jól sikerült Jess bűvölése. Eközben a vörös hajú vámpírlány megérkezett a központba, Bill büszkén vezeti körbe az utódát, közben persze Jesst is téríti. Jess kezdi rosszul érezni magát a kényszerű hittantól, Bill átadja Lilith könyvét, olvassa el és megérti milyen fontos lesz, hogy a vámpírok továbbfejlődjenek. Fangtasiában Tara vámpírvészhelyzetre hivatkozva hívja a seriffet, aki méltóztatott eljönni. Tara Gingert, a kissé őrült emberüket próbálta vámpírrá tenni, hisz a parancs az parancs, igaz Pam erről nem tud. A bibi annyi, hogy valamit elcseszett, segítsen. A seriff segít, amit Tara azzal hálál meg, hogy levágja a seriff fejét, a két nő csak átverte. Ginger sikolyaira Pam is megérkezik, nem túl elégedett utódja magánakciójától.

pic6.png

Vigyori Steve visszatért a központba, a recepcióslánytól bezsebelheti a vitáért járó bókokat. A nő kihozza neki Emmát, ami elrontja Steve kedvét, hisz a kisfarkas már egy kislány, tessék azonnal visszaváltozni. A kancellárok a kötelező reformokat beszélik át, Jess csendben olvassa a Bibliájukat a háttérben. Russel elégedetlen a tökölődéstől és a semmittevéstől, ő bizony tündérvérre szomjazik, az éjszaka mellett övék lehetne a nappal is, ha elfognak néhány tündért, leigázhatják a világot. Sajnos ez nem nyerte el a többiek tetszését, és ahogy az várható volt, Russelnek meg a többiek nem nyerték el a tetszését, húzzák le a vécén Lilithet, ő a világot akarja és lelép. Sookie és Jason a tündérbárban konzultálnak a rokonokkal a pergamenről, számukra is ismeretlen a nyelv, még túl fiatalok, nem tudják elolvasni viszont hátha ez egy ősi nyelv, hívnak is valakit, aki öregebb náluk és talán el tudja olvasni. Ez a valaki Maurella lesz, az a tündérke, akivel Andy lefeküdt a negyedik évadban, vagyis a sztori idővonala szerint alig néhány hete. A nő már ötszáz éves és eléggé terhesnek néz ki. Maurella segít: ez bizony egy szerződés, amelyet 1702-ben John William Stackhouse írt alá. Ebben ő kijelenti, hogy átadja a legelső női örökösét Mr. M. Warlow-nak. Az első nő 1702 óta a Stackhouse családban Sookie.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása