Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 8x05 - Ikon

2009. december 19. 16:30 - the black ball

Daniel egy ismeretlen nő ágyában gyengélkedik, ergo nálam itt a rész már érdektelenségbe fulladt. Szóval a csaj kötést vesz le Daniel szeméről, aztán Morpheusként közli, hogy jó ideje nem használta őket, idő kell hozzá, míg újra látni fog. Daniel arca tele van sebbel, és fogalma sincs, hol van. Leda, a néni elmondja, hogy a várostól messze, a nagybátyja házában. Daniel emlékszik a „városra”, állítólag sokan haltak meg ott, aztán feleszmél, hogy nem történt volna meg, ha nem jövünk erre a bolygóra. Na, kezd érdekesebb lenni.

Flashback, 3 hónappal ezelőtt egy idegenvezető magyaráz egy rakás turistának egy szép nagy karikáról, amit a sivatagban találtak 150 éve. Azóta is a múzeum legértékesebb lelete. Avidan nagy gyűrűjének hívják, és az idegenvezető szerint több ezer éve az istenek tiszteletére készítették, és…ekkor elkezd forogni a kapu. A helyiek egész jól viselik a kawoosh-t, aztán még egy MALP is nekik megy. Pár óra múlva már Gareth parancsnok fogadja a CSK-1-et a Rand Protektorátus nevében. A jobb keze, Jarred Kane szerint meglepő, hogy mi is emberek vagyunk, de mivel ő egy újrahasznosított szereplő, nem foglalkozunk vele.

Daniel észreveszi, hogy csillagkapus nyakláncokban pózol a nép. Kiderül, hogy a felvilágosodásuk előtti időkben állítólag istenek uralták a világukat, akik a kapu által voltak olyan hatalmasak. De ma már csak divatból hordják. Azzal, hogy tárcsáztuk a kaput, a „régi út” követői felbuzdulhatnak. Vissza a jelenbe, Daniel még gyengélkedik. Hát ezért rohadtul érdemes volt visszajönni. Flashback: 2 hónappal ezelőtt járunk. A Parancsnokságon Daniel beszámol arról, hogy nem sokat tudott beszélni a Caledoniaiakkal, mert Gareth nem szeretné, ha túl sokat mondanánk nekik a kapuról.

A két ország hidegháborúban van egymással, mindegyik kiirthatná a másikat, de nem is ez a probléma. Hanem egy Soren nevű fickó, aki saját Régi Út Fan Klubjával amolyan „isteni hatalomátvételt” tervez. Mivel a kapu nyilvános helyen aktiválódott, a hírek hamar elérték őket, bebizonyítva, hogy igazuk van. Így rohamos növekedésnek indulhat a számuk. Jack szerint az gáz. De nem a mi bajunk. De mi okoztunk, mondá Daniel, kötelességünk helyrerakni a dolgokat. Vissza a jelenbe: Daniel Ledát faggatja, hogy mi történt. Legutoljára arra emlékszik, hogy Gareth-tel van egy bunkerben, aztán megtámadták őket. Kiderül, hogy ez a Leda Jarrod Kane felesége. Daniel haza akar menni, de Leda szerint ez felejtős, mert mindenhol régiutasok masíroznak. Daniel megkérdi, mi történt Gareth-tel, de vágás lesz a válasz.

Teal’c és Carter jön haza a randoktól. Csak 15 percet beszélhettek Sorennel, azt is több órás várakozás után. Nem engedte, hogy megkeressük Danielt, szerinte majd ő utána jár a dolgoknak. A kaput levitték a bunkerbe, ahol már Sorenék uralkodnak, és UAV-t sem enged fellőni. Carter szerint nem tudhatjuk, hogy Daniel egyáltalán él-e még. Flashback: 6 héttel ezelőtt járunk a randok bunkerében. Jarrod vázolja fel a helyzetet Danielnek, miszerint Soren emberei egyre több területet foglalnak el, ezért már háborús készültség van. Illetve nem csak ezért, ugyanis Caledonia kissé duzzog, amiért ők kimaradnak a buliból, már ami a kaput illeti. Ezért megemelték a készültséget, és közölték, hogy ha Soren kezére jut a kapu, akkor kitör a háború.

Vissza a jelenbe: Daniel egy rádión próbál kommunikálni a mieinkkel, de senki sincs jelenleg a bolygón. Leda alhívja sétálni. Daniel elmondja neki, hogy az istennek hitt valamik igazából kukacok, és a legkevésbé sem jóindulatúak. Leda szerint szerencséjük volt, hogy inkább mi aktiváltuk a kaput, nem pedig ők. Daniel ezt kétli, de Leda szerint a két ország közötti hangulat már generációk óta fennáll, ha nem a kapu, akkor valami más miatt robbant volna ki a háború. Ezalatt meg pont Carterék próbálják hívni Danielt, szakmai nyelven ezt „óhogykapnádbe” szituációnak hívják. Jack úgy dönt, hogy ő maga megy át tárgyalni. Kane hazamegy a haverjaival. Elmondja, hogy Soren kivégeztet mindenkit, aki nem fogad hűséget neki, és mivel az emberek félnek visszavágni, inkább instant megtérnek. Amit persze Soren igazából magasról leszar, csak a káoszt akarja fenntartani.

Daniel megkérdi tőle is, hogy mi a franc történt a bunkerben. Flashback: nem írják ki, hány héttel ezelőtt járunk. Daniel érkezik a bunkerbe, mert elszállították a kaput a felszínről. Kane szerint azért volt rá szükség, mert a lázadók átvették az összes rand nagyváros felett az irányítást. Ha már Daniel itt van, haza is mehetne, ugyanis Caledonia élesítette a rakétarendszerét. Gareth megpróbálja beadni nekik, hogy uralmuk alatt van a helyzet, de ekkor pont berobbantanak a lázadók egy rand rakétakilövő-állomást. Caledonia is észleli, ezért megkezdi a háborút. Először csak a rand kilövőkre küld rakétákat, hogy nehogy Soren kezére kerüljenek, majd közlik Gareth-tel, hogy ne intézzenek válaszcsapást, vagy elfajulnak a dolgok.

A jelenben Kane közli, hogy szerinte ez az egész megelőzhető lett volna, ha Sorenék nem robbantanak. Így viszont szinte az összes rand város megsemmisült, a népességnek csak egy része élte túl a támadást. Persze a randok visszalőttek, emiatt tört ki a totális háború, így Caledonia is súlyos károkat szenvedett. A káoszt kihasználva pedig Soren elfoglalta a bunkert. Flashback: a rakéták becsapódnak, és Kane azonnal elindul Daniellel a kapuig. Ekkor azonban feltűnnek Soren emberei, és elzárják az utat. Kane kap egy golyót a lábába, ezért Daniel kiviszi őt a felszínre, ahol azonban pont mögöttük csapódik be egy rakéta.

Rand katonák hozták el őket onnan. Garethet kivégezték, és Soren felállított egy ideiglenes kormányt. Jack meghívására Soren megérkezik a Földre, és nem a Rand Protektorátus, hanem Avidan népének nevében. Teal’c kapcsol, ez kukacul jelenti azt, hogy az istenek igazak. Soren örömmel nyugtázza, hogy mi is kedveljük a Nagy Gyűrűt. Hát igen, Jacknek egész fotógyűjteménye van róla, ráadásul tervez egy magazint is PlayGate néven. Teal’cnek nem tetszik a fickó, szerinte ő csak egy tömegmészáros, aki kinyírja a másképp gondolkodókat. Sebaj, felajánlunk nekik egy rakás élelmet, gyógyszert és humán erőforrást, ha cserébe kereshetjük Danielt.

Sorent nem érdekli az éhezés meg ilyesmik, inkább a fegyvereink érdekelnék őt. Teal’c köpni sem tud, amikor ezt meghallja. Mázlista lesz Soren, ha hazafelé nem a Chulakot tárcsázzák neki. Soren szerint akik megtagadták a hitet, azoknak hullniuk kell, hogy létrejöhessen az új nemzedék (áldott legyen az Oráj). Jack közli, hogy ezt mifelénk emberiség ellen bűnnek hívják. Ja és mire kell neki még több fegyver? Természetes ahhoz, hogy leigázza Caledoniát is. Ezt meg mi nem adjuk, megy is haza. A bolygón Daniel azon töri a fejét, hogy szerezzék vissza a bunkert. Ugyanis akkor megdőlne Soren hatalma. Kane szerint alig egy tucat emberrel ez nehéz lesz. De Daniel szerint ha elérné rádión a Földet, akkor belülről foglalhatnák vissza.

Szerelmi drámázás jön: Daniel megkéri Ledát, hogy beszéljen a férjével, erre Kane kiakad, hogy Leda biztos beleszeretett Danielbe. De nem, nem szereti, csak bízik benne. Carter elkap egy rádióadást Danieltől, ergo Kane benne van. Daniel goa’uldul elmagyarázza tervet, aztán öt óra múlva ismét rádiózunk. Jack zöld utat ad. Kane kevesli azt a négy CSK-csapatot, de Daniel szerint elég lesz. Ekkor azonban lázadó őrjárat jön a házhoz, Leda elbújtat mindenkit. Ezután fegyvert fel, könnyes búcsú Ledától, bunkerba be, otthon kapun át, lövés, flesbeng, lövés, flesbeng, lövés, összetalálkozás.

Sorennek nagyon magyarázza egy kínaicsaj, hogy esélytelenek, erre Soren kinyírja, ne pattogjon már annyit. A maradék emberének előad egy dumát az istenek akaratáról, ami a támadás. De senki sem csinál semmit, ezért Soren egymaga megy ki. Carter megadásra szólítja fel, de Kane lelövi csak azért is. Szerinte most már hazamehetünk, de Daniel megígéri, hogy segítünk az újjáépítésben.

Címkék: csillagkapu
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2009.12.21. 09:50:08

"akik megtagadták a hitet, azoknak hullniuk kell, hogy létrejöhessen az új nemzedék (áldott legyen az Oráj)" :) kétszeresen is

"Ezután fegyvert fel, könnyes búcsú Ledától, bunkerba be, otthon kapun át, lövés, flesbeng, lövés, flesbeng, lövés, összetalálkozás." kicsit tömörre vetted a leírást.

the black ball 2009.12.21. 12:43:59

@Llew: későn álltam neki, aztán siettem.

Llew 2009.12.21. 13:03:02

@the black ball: végül is, a lényeg benne van:)

zeugma 2009.12.21. 13:07:29

"De nem a mi bajunk. De mi okoztunk, mondá Daniel, kötelességünk helyrerakni a dolgokat."

"Szerinte most már hazamehetünk, de Daniel megígéri, hogy segítünk az újjáépítésben."

Hát, ez a rész kábé össze is foglalja az USA külpolitikáját és háborús ténykedését az elmúlt 50 évre visszamenőleg :-)
(odamegyünk, zűrt csinálunk, hangoztatjuk az emberbaráti nézeteinket, magunk mellé állítunk pár ellenállót, halomra lőjük az ellenséget, utána pedig majd jól megígérjük az újjáépítést)
süti beállítások módosítása