Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 4x11 - Ahová nincs visszatérés

2009. március 07. 16:30 - the black ball

A tárgyalóban Hammond egy hangüzenettel kedveskedik Jacknek. A fickó, aki küldte, bevallása szerint nem amatőr, és mindent tud Roswellről, a Kennedykről, a kólában robbanó Mentosról, a gabonakörökről, a jetiről, a Loch Ness-i szörnyről, Godzilláról, és a lista folytatódik. Persze a végén játssza ki az adut: minden tud a csillagkapuról is. Találkozni akar az ezredessel, és csak vele, ergo Hammond már küldi is a csapatot. Egy étteremben ejtjük meg a találkát, ahol Teal’c séfként olvad bele a környezetbe, Carterék meg egy furgonból figyelnek. Aztán megjelenik a Nemzetbiztonság veszedelme, a kopaszodó, 40 éves, szemüveges Martin Lloyd.

Először jól átvizsgálja Jacket egy vijjogó mobillal, aztán rá is kezd, hogy a kormány más naprendszerekbe utazgat egy csillagkapu nevű szerkezettel. O’Neill szerint egész jó sorozat lehetne belőle. Martin közli, hogy át kell mennie rajta. Nemrég rátalált a neten egy chatszobát, ahol a csillagkapuról beszéltek. (Vajon kik?) A szó pedig előidézett benne egy emléket. Nem véletlenül érdekli annyira a világűr: elvégre onnan származik. Jól van akkor, izé...kérnénk a számlát.

Carter leinformálja a fickót, igazi rosszfiú. Egyszer egy tévéállomás előtt tüntetett, mert szerinte a reklámok irányították a gondolatait. Megvan a címe, Daniellel elmennek a lakására. Martin addig folytatja tovább. Szerinte több ezer éve embereket vittek el a Földről, akik által mostanra egész civilizációk jöttek létre más bolygókon. Aztán közli, hogy bizonyítani is tudja, hogy földönkívüli: van egy űrhajója.

A házában ezalatt megtaláljuk egy kínai áruház zsugorított tartalmát, minden világító meg zakatoló bizbazzal. Daniel rálel a gyógyszeres szekrényre, amiben egy valag nyugtató (vicces, hogy a Word szerint ezt a két szót egybe kéne írnom) meg antidepresszáns van. Megtalálja a naplóját is, nézzük: április 12-én valaki átkutatta a szemetét, biztos a CIA volt. Május 2-én eltűnt a fésűje, biztos a CIA vitte el, hogy megszerezzék a DNS-ét. Június 26-án meglett a fésűje a szekrény mögött, gyorsan kidobta és vett egy újat óccóért. Bár nincs is haja, szóval nem tudom, minek kell neki. Daniel úgy véli, hogy a fickó csak egy paranoiás scifi-buzi. Ezért figyelik valakik kamerákon keresztül...

Egy raktárban 3 öltönyös badass figura nézegeti azt, ahogy Carterék nézelődnek. (Az egyik a jó öreg Five, újabb cylon a zsákban. ) Átváltanak hőképre, ahol felfedezik a Teal’cben lévő kukacot. Ezalatt Jackkel egy erdőben jártunk, és Martin egész véletlenül elfelejtette, hol is van az űrhajója, úgyhogy Jack megunja a keresést, és visszamennek a kocsihoz. Fraiser gyorsan megvizsgálta az összes gyógyszert, és nem egyben ismeretlen anyagot talált. Valaki belenyúlkált. Úgyhogy meglátogatjuk Martin pszichiáterét.

A doki szerint Martin csak kitalálta ezeket az ufós dolgokat, hogy így egyensúlyozza a szerencsétlen életét. Carter aztán mondja neki a gyógyszeres dolgot, de arról persze nem tud semmit, ő csak felírja őket, nem ő készíti el. De megadja Martin munkahelyének címét, hátha ott jutnak valamire. Jack és Teal’c ezalatt egy motelben ejtőznek, Jack az Amikor megállt a Föld eredetijét nézi, Keanumentesen. Teal’c kér egy kis aprót tőle, aztán vigyorogva elfekszik rezgőágyon. Ekkor megjelenik Martin, aki szerint jártak a házában, mert eldőlt a fogpiszkáló, amit az ajtónak támasztott. Megkéri Jacket, hogy segítsen neki hazajutni.

Azt mondja, néha képeket lát, meg jeleket. Elővesz egy cetlit, amin hét igen ismerős szimbólum virít: úgy bizony, ez egy kapu címe. O’Neill közli, hogy egy ideig nem kéne szednie a gyógyszereit. Carter és Daniel elmennek Martin munkahelyére, ami egy üres raktár, ráadásul az, amiben a 3 öltönyös volt. Illetve van, és szépen fegyvert fognak rájuk. Kikérdezik őket. Főleg Teal’c érdekli az embereinket, akiről nem hiszik el, hogy csak egy hétköznapi őrmester. Carter szerint nem is az, elég jó abban, amit csinál: szövegíró. Aztán megmutatják a kukacot, de Daniel szerint ügyesen tudnak rajzolni, egy kacsára hasonlít. Jack közben utánajárt Carteréknek, mert nem elérhetőek, de semmit nem talált. Mivel ezalatt Martin annyira akarta a gyógyszerét, hogy megpróbálta megharapni Teal’cet, az bezárta őt a fürdőszobába. Elájul, aztán mire felébred, eszébe jut, hol van a hajója.

Visszamegyünk az erdőbe, és valóban, egy űrhajó áll ki a tisztásból. Idesereglik a fél légierő, de Martin szerint ez nem az ő hajója. Ez túl kicsi. Ó... Elnézést. Teal’c szerint talán csak a mentőkabin. Ami mellesleg úgy néz ki, mint egy űrvécé. Martin szerint biztos üzemzavar volt, aztán beszálltak a kabinba, és elhagyták a hajót. Szóval többen voltak. Talán nem is a CIA, hanem a társai figyelték meg őt. Eszébe jut, hogy háborúztak valakikkel, akik azt akarták, hogy istenként imádják őket. A goa’uldok voltak azok. Teal’c megmutatja a homloktetkót. Fel akarják nyitni a kabint, de Martin szerint azt észlelni fogják a társai. Az még jól is jöhet.

A raktárban feltűnik egy negyedik fickó, aki nem más, mint a pszichiáter, mindenki előre látta. Szépen kikészít pár kínzóeszközt Danielék orra elé, de ekkor észlelik, hogy kinyitották a kabint, úgyhogy lelépnek. Martin lesz a csali, a többiek meg rákapnak. A doki valami távirányítóval pittyegésre készteti a kabint, az ilyesmi sosem vezet jóra. Elkocsikáznak Martinnal a raktárig, amit mi meg lerohanunk, de nincs ott senki a mieinken kívül. Martin elcsórta a távirányítót, és észreveszi, hogy visszaszámlál. Rohanunk kifelé, mint a gyomorrontásos lajhár, lassított felvétel éééés... és jól lehasaljuk a betont, a raktár meg megmarad.

Ellenben a kabinnal, ami tóalapot váj az erdőbe. A kalandok után elvisszük Martint a szülőbolygójára, de előre szólunk, hogy nem fog neki tetszeni a látvány. Előtte meg eszébe jut, hogy nem üzemzavar miatt hagyták el a hajót, hanem mert vesztésre álltak. Ő vissza akart térni, hogy segítsen a népének, de a társai féltek, úgyhogy begyógyszerezték. Odaát minden romokban hever, Martin belátja, hogy nem segíthetett volna. Úgyhogy „hazamennek”, és hepiend. Bónusznak meg képsor Teal’c metamorfózisáról.

A viszontlátásra!

Címkék: csillagkapu
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tikobaba 2009.03.07. 16:35:44

Köszi a Tealces képsort! :))))

ZioN 2009.03.07. 21:40:42

Élvezetes volt olvasni ☺

Pipas 2009.03.07. 21:41:27

Ez egy zseniális rész és a többi is ami erre a történetvonalra épül.

prometheus_X 2009.03.07. 22:01:22

A CSK-t az utóbbi időben egyre több töltelékrészekkel tömik meg :/ Az igazán izgalmas gonoszokról és jókról pedig gyaran alig pár résznyi szösszenet jut. Pedig többször is szívesen látnám, ahogy mondjuk Apophis-t vagy a többi rendszerurat kibelezi a CSK1 vagy Thor vagy a Tok-ra-k. xD

kla 2009.03.07. 22:45:01

A Martoufos rész óta mondjuk tényleg midegyik töltelék volt, bár ennek még lesz ugye folytatása. :) Viszont úgy emlékszem, hogy az 5. évadban elég sok az olyan rész, ami a főszállal foglalkozik.

Teal'c-nek elég hamar eltűnt a szakálla. :D

KCB 2009.03.07. 23:04:29

Én kimondottan bírom az ilyen mellék szálas részeket főleg ami a földön játszódik. Ez a rész is tuti volt.

BeefBus 2009.03.08. 06:31:37

Van egy hasonlo resz amikor egy fodrasz latja Jack gondolatait es viszont - az a kedvencem. ;-)

TorrenteXY 2009.03.08. 11:45:57

Jó kis hogyvolt, főleg a Teal'c-es képsor. Gratu.
süti beállítások módosítása