Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 3x21 - Donoterase I.

2009. október 17. 10:00 - missparker

A múltkor ott hagytuk abba, hogy Jarod kijutott az északi-sarkköri bázisról, mielőtt az felrobbant volna. Most Missék érkeztek a bázis romjaihoz, azon gondolkodnak, vajon Jarodnak mi érdeke fűződhetett ahhoz, hogy így tüntesse el a nyomait. Sydney úgy véli, Jarod eddig mindig hagyott nyomot, csakhogy üzenhessen, valszeg most sem ő robbantott. Két holttestet is találnak, Miss egy percig sem hiszi, hogy Jarod meghalt, ő egy igazi főnix. Sydney magához vesz egy félig égett cetlit, úgy, hogy más ne lássa, nyilván ez még értékes lesz. Nem tudom, a főnixek szoktak-e rémálmodni, Jarod viszont most riad fel egy eszkimó sátorban, a Kapitánnyal való utolsó beszélgetést élte újra. Az ő DNS-ét vizsgálták, őt akarták! A vendéglátó eszkimó szól neki, hogy a bázison vannak, akik neki és az apjának bajt okoztak. Kap egy friss képet is az apjáról, aki mostanában folyton az Ikrek (Gemini) csillagképet tanulmányozta.

Egy cím is van, az Őrnagyot most Észak-Karolinában kell keresni.

Méltán utált Hullaimitátorunk Parker-apunak és Szépfiúnak nyikorog, a Triumvirátus tudja, hogy Jarod és az Őrnagy ott jártak a bázison, maga a Nagy Mutumbo hívta. A Nagy egyébként elégedettnek tűnt, csak Jarod szabadságának nem örül, és az Ikrek Projekt gyorsítását követeli. A Rém megjegyzi, hogy Miss akadálya lehet ennek. Parker-apu bevállalja, hogy figyel rá, a ciki az, hogy a kicsi leánykája mindezt kihallgatta. Sydney Jaroddal való első találkozását nézi videón, aggódik nagyon a kreatúrájáért, és közben a megmentett fecnit bámulja, rajta az Ikrek-Projekt logojával. Broots jön, a holttestekről már biztosan tudni, hogy egyik sem Jarodé, nem érti, hogy szökhetett meg abból a pokolból. A választ borítékolhattuk volna, Jarod túl okos ahhoz, hogy bárki is megértse. Jarod bejelentkezik végre, mesél kicsit a DNS-kutatásról, infót kér az Ikrekről. Sydney nem tud erről sem, Jarod szokásához híven beszélgetés közben bontja a vonalat. Az Ikrek-Projektet Miss is megkérdezi Sydney-től, Catherine mesélt-e róla? Nem? Akkor derítsük ki, Broots!

Jarod megérkezett a megadott címre, a motelszobát feldúlták. A gardróbban talál egy pasast, már megint elvakítják az érzelmei, torkonragadja szerencsétlent.

Ő a moteltulaj, Coop és nevén szólítja Jarodot. Az Őrnagy sokat volt itt, de gyorsan kellett távoznia, fogalma sincs, hová. Nagy autók követték, a legfélelmetesebb a nyalókás nő volt. Jarod talál egy tűzkörrel telerajzolt telefonkönyvet, ki van tépve egy lapja. Azonnal egy másikat kér, mik vannak azon a lapon? A Kapitány repülős iskolája!

Broots talált egy belső feljegyzést az Ikrek-Projektről, Catherine pár nappal a halála előtt írta a Triumvirátusnak: nem támogatta, említett benne valami Pakort.

A repülős iskolában ismerik az Őrnagyot, ő az új oktató, épp röpköd. Rádión nem elérhető, a gép pedig kigyullad a levegőben, majd lezuhan. Szöszi a reptér másik szélén elégedetten vigyorog, Jarod őrjöng. A pilóta testét meglátva megnyugszik: nem az apja volt. Az Őrnagynak korán reggel el kellett mennie. Jarodot a szállására vezetik, persze az Őrnagy most sem hagyott maga után semmit. Már épp összeomlana, mikor beállít egy nő hatalmas puskával a kezében. A Kapitány lánya, Carrie. Jarod közli vele a rossz hírt, a Kapitány halott.

Központ, Broots beszámol Missnek, Parker-apu és Raines csak az egyik sarkköri áldozatra koncentráltak, a Kapitányra. Így eljutott annak lányához és az iskolához. Az infók a Központ utazási aktáiból származnak, innen derül ki Miss számára, hogy apu Bridgetet küldte az iskolába, nem őt. Később Apunál együtt nézik a tévés híradásokat a repülőbalesetről, megtudják, hogy az Őrnagy életben van. Szöszire reggeli rosszullét jön rá, Miss nekiesik Apunak.

Az Őrnagy az övé, megölte az anyját, ő akar szembenézni vele. Értve?

Jarod Carrie-vel iszogat. Mielőtt az Őrnagy távozott, megkérte Carrie-t, hogy az autóját az eltűnése után küldje egy árokba.

Ezt még nem tette meg, tehát lássuk a kocsit. Tele van aktákkal, az Ikrek-aktán egy telefonszám, Jarod már hívja is. Egy cég, a Pakor Fagyasztott Ételek.

Miss Sydney-től kérdezi, miért nem megy velük Észak-Karolinába. Új kötelességei vannak. Miss érvel, 'nem Jarod a legfontosabb?', majd otthagyja, 'ez hülye' arckifejezéssel. Sydney karrierista lett, találkozik Parker-apuval. Az Ikrek-Projekt érdekli, ne feszegessék, honnan tud róla, de ő akar lenni a projekt koordinátor, szerinte nála alkalmasabb nincs a feladatra, elvégre az önéletrajzában ott van Jarod. Parker-apu nem zárkózik el, meggondolja. Csak egy kérdés még: ha Jarod a Központban lenne, akkor is akarná az Ikreket? Akkor nem lenne szükség az Ikrekre.

Miss megérkezett Carrie-hez, a lány csak annyit mond, hogy Jarod itt járt, elhajtotta a francba, mikor itt akart csövezni, azt mondta, Florida felé indul. Miss nem hisz neki, észak felé indul.

Jarod Baltimore-ban éjszaka betör a Pakor üzemébe. Az Ikrek logoja itt is feltűnik az egyik labor ajtaján. A laborban minták, kémcsövek ezrével, de kamerákra nem figyel, a biztonságiak kiszúrják, futás. Nekiszalad egy embernek. Az Őrnagy! Most találkoznak először. Összeborulás, kimenekülnek, együtt. A kamera felvételei gyorsan eljutnak a Központba, Parker-apu tombol, Raines is hörög vadul, Szöszi szerint az is érdekes, még mit találtak. Erre is megvan a válasz, embrió-diszkeket loptak az adatbankból. A pasasok sopánkodnak, ajaj, akkor hamarosan rájönnek a Donoterase-re, Szöszi meg savanyú uborkát zabál vaníliafagyival.

Parker-apu parancsot oszt: Lyle, hazudd a Nagy Mutumbonak, hogy minden jól megy. Szöszi drágám, irány Jarod és az Őrnagy után. Raines, hívd a Donoterase-t, 24 órán belül szállítjuk az Ikreket.

Jarod és apja a búvóhelyükre mennek, Jarod visszavált apját csodáló kisfiúvá, ezt az érzést most élheti át először.

Az Őrnagy pont úgy élt az elmúlt években, mint Jarod. Lepusztult helyeken folyton menekülve, csak éppen a személyazonosságát nem váltogatta kéthetente, bár erről Jarod mélyen hallgat. Végre közeli képeket is kapunk az Őrnagyról, aki az egyik megöregedett James Bond (George Lazenby).

Az Őrnagy mesél: Catherine Parker segíteni akart nekik, de a dolgok rosszra fordultak, neki menekülni kellett. Mire visszatért, az anyja és Emily már eltűntek, azt sem tudja, életben vannak-e. Jarod tudja, hogy igen, látta őket két éve. Kyle halála a rossz hír, de az Őrnagy már tudott róla. Jarod bármennyire is elérzékenyült, fájdalmasan józan is, rákérdez az Őrnagynál, ő ölte-e meg Catherine-t? Nem.

Broots a Donoterase névnek járna utána, Miss szerint egy olasz pantomimtársulat lehetne a neve alapján, de akkor nem érdekelné a Központot. Broots viszont elkapta Raines hívását a témában, tudja, hogy az Ikreket leszállítják, a Jarodék által lenyúlt lemezekről még nincs infó, futtatja a keresést. De van valami Baltimore-i állomás, a Pakor. A keresés találatot hoz, adatok a lenyúlt diszkekről.

Jarod újra rémálmodik, most az Őrnagy ébreszti fel, megtörte a kódot az egyik lemezen. A Pakorban fagyasztott 'áruk' listája: testrészek, állati és emberi embriók, mindez Donoterase néven fut. Jarodnak beugrik a Nugenesis, az is a Központ befolyása alatt van, így lehet fagyasztott petesejtjük az édesanyjától. A Donoterase egy elhagyatott farm, - ezt közben Broots is kikutatta Missnek - Jarodék már ott is vannak. A pajta alatt meg a labor van ott. Ahogy ott sétálnak a folyosókon, megjelenik egy fegyveres, majd padlót fog az Őrnagy jobbhorogjától. Találnak mindenféle klónállatot, kecskét, majmot, bárányt, libát. Raines közben az Ikrek-Projekt leszállítására érkezett, ugyanide. Egy tizenéves gyereket bámul nagyon.

Miss is itt van Broots-cal, rányit a vén hülyére, előle ugyan hiába is titkolóznak. Naszóval, mi ez az Ikrek-Projekt, vénember? Mi még nem tudjuk, de ahogy a gyerek kilép az üveg mögül, Broots szája eléggé tátva marad. Jarodékat most egy kutató szúrja ki, még a riasztót is megnyomja, megint lehet futni. Rohannak a folyosókon, az egyik ajtón velük szemben kilép Raines és csapata. Már látjuk, mitől esett le Broots álla, de Jarod is vágja a döbbent fejeket. Miss viszont fegyvert ránt.

Az egyik gólem a karján meglövi Jarodot, az Őrnagy visszalő, majd kijutnak a felszínre, a bejáratot elreteszelik. Az Őrnagy sem kicsit megszállott, nem az érdekli, mi van a fiával, hanem az, hogy mi van azzal a gyerekkel, akit láttak, mert Jarod mintha szellemet látott volna. Látott is. Elhúznak kocsival, egy erdőszélen az Őrnagy megáll, ellátni a fiacskája sebét. Jarod addigra már eldöntötte, visszamennek a fiúcskáért, ő nem élheti azt az életet, ami neki jutott a Központban. Az Őrnagy menekülne, el a Központnak a közeléből is. És egyébként is, hogyan tudna létrehozni a Központ egy gyereket mesterséges tervezéssel? Egyszerű, annak idején Jaroddal dolgoztatták ki a metódusát. Őrnagy meggyőzve, fiam, van-e belső embered a Központban, akiben bízol? Éppen akad... Nem, sajnos Jarod nem Angelotól kér segítséget, Sydney-t hívja. Mesél neki a fiúról, ugye nincs közöd hozzá, Sydney? Sydney rohadék, a monitorán épp a génterveket nézi, Jarodnak hazudik, csak pletykákat hallott, de segít, megteszi, amit lehet. [Syd, eddig is utáltalak, ezután sem foglak kedvelni.]

A fiúcska már a Központban van, egy olyan cellában, mint Jarod vagy Kyle volt annak idején. Csodájára jár az egész bagázs.

Azt beszélik, megszeppent, még sosem járt a laboron kívül. Tejóég. Miss az egyetlen normális a társaságban, nem csodálja, hogy Catherine ellenezte ezt. Gyűlölettel néz az apjára, mindenki tudott erről, csak ő nem? Apu hebeg, öö, a Triumvirátus öö... Raines büszke, a klónozás, a géntechnológia, az ő műve. Sydney csak a gyereket bámulja, ó Istenem, ő a fiatal Jarod! Parker-apu most közli vele, megkapja a projektet. [Az egyetlen jó ebben, hogy Rainest hamarosan megüti a guta.] Jön a hidegrázós rész, Sydney belép a fiúhoz: 'A nevem Sydney. Egy ideig én vigyázok rád.' [Brrr.]

Jarodék újabb búvóhelyre mennek, egy elhagyott erdészház. Egyszer járt itt a család, amikor még Jarod nagyon kicsi volt. Egy héttel később vitte el a Központ. Most az Őrnagy kérdez, azt mondta, a Központ szörnyű dolgokat tesz a gyerekekkel, mit tettek vele? Jarod inkább nem mondja el, nem rémítené meg az apját azzal, hogy a fia akaratán kívül egy tömeggyilkos, jelen pillanatban pedig veszélyes szociopata, pánikrohamokkal, rémálmokkal súlyosbítva.

Sydney most is kísérletezik, a fiú - az ő neve Gemini lett - pont úgy viselkedik, mint Jarod, sőt 85 másodperccel hamarabb jött rá a megoldásra.

Missnek továbbra sem tetszik a dolog, Broots-cal elmegy titokban a Donoterase-ba, hátha talál még valami hasznosat. Azt nem, de horrort igen. Formalinban tartósított, nemsikerült próbálkozások, előzmények. Állati embriók, torzszülöttek. Majd emberiek is. [Legyen már vége ennek az évadnak, utálom a horrort.] Miss még megállapítja, hogy Raines itt játszott istent, majd berekesztik végre az epizódot, megint az ígérettel, hogy folytatják.

Címkék: a kaméleon
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elloth 2009.10.17. 19:54:22

Néha elfelejtem, hogy Sydney milyen is igazából. Remélem csak azért jelentkezett erre a feladatra, mert bomlasztani akarja a programot belülről.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.10.17. 21:00:25

Sydney önző és karrierista. Önzése révén a legfontosabb számára a saját lelki békéje, de a karrierista énje miatt nem finnyás, ha a céljait kell elérnie. Pont ezért nehéz kitalálnunk a lépéseit. Mint szereplőt nem kedvelem, de mint karaktert, zseniálisan alkották meg.

Elloth 2009.10.17. 21:07:21

De ne felejtsük el, hogy majdnem megölte a Hullaimitátort, és felrobbantotta a Központot.

kekhalal21 2009.10.18. 14:31:24

Igen ebben én is egyet értek hogy most döntsük el hogy Sydni jó vagy gonosz abba jó volt hogy majd nem meg semmisült a központ de abban sosem bírtam hogy mindig kiabált amikor Jaroldot üldözték pl: az első részben a kórházban simán elmehetett volna Jarold mellettük ha Sydni nem kiabált volna után de ez a rész nagyon tetszett lehet egy fúra kérdésem hona tudta az apja hogy meg hallt a másik fia Kyle?

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.10.18. 17:20:56

@kekhalal21: Elhangzott a filmben, de kihagytam: Az Őrnagy onnan tudta Kyle halálát, hogy próbált a fiai nyomára bukkanni. Elmondta, hogy két nappal később érkezett Dry Riverbe(2x19 epizód), mint ahogy Jarod elhagyta a helyet.

kekhalal21 2009.10.19. 07:37:25

Ja vagy úgy nagyon köszi ezt nem tudtam hogyan tudta meg.

kekhalal21 2009.10.20. 16:46:12

Van egy jó hírem hamarosan fent lesz a Moovie.hu a kaméleon sorozat első évad első fele és fokazatosan fel rakom a sorozat többi részét csak idök kérdése.

Pissta 2009.12.01. 19:24:27

Alakul a történet! ;)

Laliath 2009.12.02. 08:15:29

kekhalal
az tényleg jó hír; én épp ost tépem picit a frizkómat. Az első évad dupla zárója a felétől néha átvált angolra a magyar szinkronról. Idegesítő.
A másodikon meg siet a felirat :(
süti beállítások módosítása