Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 2x21 - Bloodlines I.

2009. április 11. 10:00 - missparker

Elérkeztünk az évad fináléjának első részéhez. Az SL-27-en munkások pakolnak máglyára mindent, pl. a bilincses szülőágyat, fontosnak tűnő iratokat. Miss rémálmodik az ágyában, a Fenigor-féle piros aktákról. Jarod, ugyanekkor, ugyanezt teszi. Erős a kapocs köztük. Jarod felkel, megnézi mégegyszer azt a borítékot: kulcs, összeégett névjegy egy Nugenesis nevű csoportról, és egy számsor. Egy régi távirat Michiganből, kódolt címzett, kódolt feladó, egy jelzés: 'csodagyerek', és egy cím.

Lássuk azt a címet, egy kiégett ház, már régen eladó. Az ingatlanügynök úgy tudja, egy fiatal pár élt itt egy kisfiúval. Azt beszélik, hogy a gyereket elrabolták, a házat felgyújtották, a szülők pedig eltűntek aznap éjjel. Ők csak bérlők voltak, a tulaj másnap eladta a telket: valami Kék Öböl nevű vállalat vette meg. Jarod emlékei visszatérnek: ő élt itt a szüleivel. Köszöni, de nem akar ajánlatot tenni az ingatlanra, rohan munkába. A Nugenesis Reprodukciós Klinikára, vezető főorvosként. Harig, az igazgató nagyon elégedett az önéletrajzával. Jarod humora egyre súlyosabb, most Dr. Spocknak hívják.

A Központ kórházában Miss Fenigort kérdezgetné, de az öreg nem tért magához. Broots hozza a hírt Missnek, Raines mintha költözne. Sydney elfoglalt, Angeloval dolgozik. Egy idegstimulációs terápiát végez rajta, amivel rendbehozhatja az idegpályái sérüléseit, kigyógyíthatja a furcsa autizmusából.

Jarod első páciensei Brewsterék, akik már mindent megpróbáltak, hogy gyerekük lehessen, eddig sikertelenül. Dr. Dewitt kolléganőjével azon lesznek, hogy segítsenek. Még egy doki feltűnik, Jeremy feladata a vérminták elemzése. Gyanúsan méregeti az egész orvoscsapatot egy öreg takarító. Jarod kihasználja, hogy egyedül hagyják, épp egy 'belépni tilos' feliratú szobába lép be, a névjegyen lévő kódszámot ellenőrzi: egy páciens azonosítója lenne? Jeremy meglepi, Jarod azt hazudja, Brewsterék miatt van itt.

Angelonak kezdenek bevillanni az emlékek, kezd magára találni. Sydney meg is lepődik, amikor normálisan artikulálva megköszöni neki a munkáját.

Éjszaka a klinikán, Jarod természetesen információt gyűjt, kiles egy nővért, amint vért vesz egy kislánytól. Meddőségi klinikán, hm. Többet nem lát, mert Harig bemegy, és becsukja az ajtót maga mögött. Beugrik egy emlék, ő is járt itt kisgyerekként, tőle is vett vért egy ápolónő. Tovább is ólálkodna, de a gyanús takarító elkapja, héhé, a hetes folyosóra különleges belépő kell. Affranc, már megint lebukott.

Broots egy dobozt kutat ki, Raines személyes tárgyai felirattal. Milyen bátor lett! Épp talált egy fényképet, amitől úristenemezni kezd, de jön a Rém, irány az asztal alá.

Jarod a sok bukta után gyerekkori videót néz az irodájában, a legelsőt. Sydney bemutatkozása, ő ragasztja le a megszúrt ujját. Harig épp távozik, lehet besurranni megint. A szobában logikai játékok, mikor bekerült, vele is ilyen feladatokat csináltattak.

Központ, Miss rácsodálkozik az új Angelora, aki éppen angolkisasszonyokat megszégyenítő módon nyúl az aranyozott teáscsészéhez.

A teljes kezelést meg kell kapnia, különben véglegesen visszaesik. A terápia ötlete Jarodtól származik, meg akarja tudni, mire emlékszik Angelo/Timmy. Angelo elkezd zongorázni, ahhoz képest, hogy először, meglehetősen jól, még a Központ előtti időkben tanulhatta. Broots jó sok aktát talált, fényképeket kisiskolás gyerekekről, Raines pedig tényleg költözik. Angelo megnézi a zsákmányt, motyog is maga elé: 'piros akták', 'megcsinálják újra', képek az ő elrablásáról. Raines tehát egy új Kaméleont akar. Angelo rohan a fényképpel a szkennerhez, küldi Jarodnak, 'csodagyerek' felirattal. Jarod őrjöngve hívja is Sydney-t, már megint háborút akartok velem?!

Dühös tekintettel végigtrappol a folyosón, ebből nem lesz újabb Kaméleon, és nem azért, mert nem tűri a konkurenciát. Az öreg takarító már megint figyel, majd belóg Jarod irodájába. Megtalálja az iskolás fényképet és Jarod-anyu fényképét is, pontosan tudja, mit talált. Nem sima takarító.

Angelo szenved az emlékeitől, már nem akarja a kezeléseket, Sydney tartja benne a lelket. Misséket is rávezeti, mi készül, leviszi őket az SL-27-re. Egy másik régi szülőszoba épen maradt, a szintet felújítják. Broots, tudj meg mindent, ami ezzel a szobával kapcsolatos.

Jarod megint Jeremy szobájában kutatja a kódot, jön a takarító, és elkapja. Az öreg nem ellenség, megnyugodtunk. Fordult a kocka, most Jarodnak kell bíznia valakiben, az öreg előrántja Jarod-anyu fényképét, 'ő is bízott bennem'.

Angelo asztalt borogat a laborban, Raines agyégető kísérletét éli újra, Sydney aggódik, Miss is, így semmit nem tud meg anyu haláláról.

A takarító elmeséli, hogy több mint 30 éve itt takarít, látott egyet s mást. Jarod szülei itt töltöttek fél évet, hogy legyen gyerekük. Az anyja 1 év múlva visszatért, megmutatni a kisbabáját. Néhány év múlva újra találkozott velük, a gyereket elrabolták. Az öreg kicsit magát is hibáztatja, elmondta Dr. Borisnak (Harig testvére), amit Jarod-anyu mesélt a hetes folyosóról. Dr. Boris fizetett a takarítónak a hallgatásáért, és a kísérletek abbamaradtak. Mikor Dr. Boris meghalt, minden eltűnt, de mostanában újrakezdték. Elvezeti Jarodot Dr. Boris cuccaihoz. Egy széf is van. Tetszetős utalás az íróktól, hogy az öreg megkérdezi: ugye maga nem széftörő? 'Ma nem kell annak lennem.' - szól Jarod, és előveszi Fenigor kulcsát.

Szezám tárulj, megvan a kód egy tekercs film címkéjén, és a piros akták is előkerültek. 7 db. Eddig 6 Kaméleont ismerünk: Jarod, Kyle, Angelo, Einnad, Mr. Lyle, és Dara. Ki lehet a hetedik?

Az első öröm után rájön szegény Jarod, hogy ő ezeket tudja magáról, csupa orvosi adat, és egy lesatírozott 'célállomás', kitalálhatjuk, hogy a Központ. Lássuk a filmtekercset: Jarod négyzetgyökös egyenletet old meg, ez hatévesen nem rossz teljesítmény.

Broots talált infókat a szerveren a 'Kezdet'-szobáról, Catherine Parker szüléséről. A szülész Raines volt. Missnek volt egy ikertestvére, és ezt Sydney sem tudta. A film itt végetér, megint van mit nyomozni.

Jarod végignézte a cuccokat, semmi más értékeset nem talált. Viszont akkoriban a Nugenesis nemcsak klinika, hanem örökbefogadási ügynökség is volt. Lehet, hogy Jarod-anyu és az őrnagy nem is a vér szerinti szülei. Megint egy zsákutca. Egyetlen esély egy Oakview-i telefonszám, azt is az aktákban találták. A takarító szerint a szülei ott szálltak meg, mikor kezelésre jártak.

Miss beül apu székébe, mikor benyit az öreg, nekitámad, hogy volt ez az ikertestvér?

Apu távol volt, mikor születtek, a kisfiú holtan jött világra. Úgy döntöttek, nem mondják el Missnek, hogy megkíméljék. A Központ kertjében temették el, ott keresse a sírját.

Jarod este ér az Oakview-i házhoz, a tulaj puskával fogadja, azt hiszi, betörő. Kimagyarázza a helyzetet. A fogadós, Louis, Jarod-anyu fényképére úgy reagál, hogy 'te lehetsz Jarod'. Furcsa, de nem hasonlítasz egyikükre sem. A szülők a kerti lakot bérelték. Apu a légierő őrnagya volt, pilóta. Jarod itt maradna egy ideig, Louis szívesen látja.

Angelo ír egy köszönőlevelet Sydneynek, elcsomagolja az utolsó kémcsöveket a gyógyszerével, játszik egyet a zongorán, majd meglép a Központból.

Jarod reggel a házban ébred, új erőre kapott, a helyi iskolába megy helyettes tanárként megkeresni a Központ új jelöltjét.

Van 3 gyerek, az ő szülői kapcsolattartójuknak Harig van megjelölve. A gyerekeket kis csoportokra osztja, külön feladatot ad nekik. Harig 3 gyámgyerekéből egy csoportot alkot, a négyzetgyökös egyenletet kapják. Jarodnak váratlan problémája akad, az iskola elé Jeremy parkol be, ott kell hagynia az osztályt egy kis időre. Huh, ezt megúszta, a saját lányához jött egy másik osztályba, az uzsonnáját hozta utána. Jarod megint kapott egy jelzést, milyen óvatlan mostanában. Nem mellesleg elszalasztotta, hogy megtudja, melyik gyerek oldotta meg az egyenletét. Így hiába volt az egész.

Angelo szökésére Miss tombol, ha Angelo nem tudja beadni magának a szérumot, odavész minden. Arról nem is beszélve, hogy Raines és Parker-apu is hogy fog örülni az újabb szökésnek! És tényleg, ők már a piros aktákat nézegetik, amit Angelo szobájában találtak. Raines egyúttal apu jóváhagyását kéri az új Csodagyerek-programhoz, megkapja. Gar, a fehér hajú gólem indul a gyerekért.

Jarod este a házikóban nézegeti az osztályképet 'ezt elcsesztem'-fejjel. Kopogtatnak. Angelo az, jött, amint tudott! Együtt örülnek a sikernek, igenis meg fogják keresni a szüleiket. Mindketten benne vannak a piros aktákban. Ne szólíts Angelonak, Timmy vagyok! Sajnálom a testvéredet, Kyle-t. Angelo tényleg nincs többé. Megint kapunk a készítőktől egy finom utalást, nagyon odafigyeltek erre a részre. Timmy és Jarod a tükör előtt beszélgetnek. Ugye emlékszünk még, mit jelent egy Kaméleonnak a tükör?

Jarodnak eszébe jut, hátha Timmy ki tudja választani a Csodagyereket. Elhozta a kockákat, mindhárman megérintették. Bocs Jarod, az Angelo volt, Timmy nem tud ilyet. Idő van, Timmy beadja magának a szérumot. Jarodnak ettől újabb ötlete támad: vér! Mi a közös bennünk, a vérképünkben? A takarító lenyúlja Jarodnak a gyerekek vérmintáját a laborból, színkódokkal jelölve. Brewsterék újabb kudarcot éltek át, már az örökbefogadáson gondolkodnak. Harig is rákérdez az esetre, Jarod behazudja, hogy talált petesejtdonorokat, gyorsan meg kéne tudni, melyikük alkalmas, a 3 színkóddal jelölt vérmintáról teljes elemzés kell. Beveszik a meséjét, Jeremy megy is a laborba. Jarod figyeli őt, emberünk az elemzés után vadul telefonál Dewittnak. Gonosz nézés, megvagytok!

Broots fejlődik, önkiszolgálta magát Raines költözős dobozaiból, megtalálta a videó másik felét. A film szerint Miss után megszületett a második baba. Raines szólt Catherine-nek, hogy baj van, becsomagolta a babát, kilépett vele a folyosóra, telefonált. 'A kisfiú készen áll a Nugenesisbe szállításra'. Egészséges. Hm, ő lehet a 7. Kaméleon? Esetleg Jarod maga? Missék mostmár szintén a Nugenesist fogják keresni, hamarosan megérkezhetnek Jarod nyakára.

Dewitt Jarodot kérdezi, talált 3 mintát a laborban, Brewsteréknek egyik sem jó, de az egyikük egy másik projektjéhez megfelelne, kapcsolatba kell lépnie a donorral. Jarod nem adja ki az adatot, de végre tudja a színkódból, hogy Davy Simpkins a jelölt. Futás érte. Hivatásos nevelőszülők nevelték, de elvitték, találtak neki örökbefogadókat. Egy fehér hajú férfi járt itt. Gar! A megyei reptérre mentek. Jarod és Timmy még látják felszállni a gépet. Elkéstek!

Folytatják...

Címkék: a kaméleon
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása