Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 6x04 - Jégbe fagyva

2009. július 12. 11:00 - Llew

Egy behavazott tájon álló kutatóbázis egyik dolgozója éppen Carterral folytat videokonferenciát. Az őrnagy elmeséli, hogy a vizsgálatok alapján az antarktiszi kapunál talált tárcsázó valószínűleg a rendszer legöregebbje – kb. 50 millió éves –, ezért merült le pár használat után. Találniuk kéne valamit, ami az eredetére utal, de a kutató csaj szerint a két éve előkerült mirelit jaffán kívül nincs semmi. Persze pont ekkor toppan be két kolléga, és közlik, hogy találtak valamit.

Egy időre kipipálták a bolygó megmentését, így jobb híján a Dr. Fraiserrel kiegészült CSK-1 az Antarktiszra utazik, hogy megnézzék a leletet. Ami egy 25-30 millió éves jégbe fagyott alak. Feltehetően nő, és mivel ilyen öreg, nem lehet goa’uld vagy jaffa, hanem valaki a kapu első használatának idejéből. Egyúttal lehetséges bizonyíték arra, hogy az emberiség talán a feltételezettnél sokkal korábban alakult ki, és esetleg nem is a Földön. O’Neill szerint Darwin teljesen összetörne a hírtől.

A tudományos beszámoló befejeztével Jacknek eszébe jut, hogy elfelejtette felvenni a Simpson családot, és mikor Teal’c nem érti a problémát, megjegyzi, hogy ez fontos neki. Dr. Fraiser megvizsgálj a szövetmintákat és megerősíti Dr. Michaels álláspontját, miszerint azok olyanok, mintha egy élő testből származnának, nem pedig sok millió éves jégkocka belsejéből. Ezért aztán gyorsan rá is állítanak pár hősugárzót a jégtömbre, mi meg reménykedhetünk, hogy a Csillagkapu-Armageddon után nem egy Csillagkapu-Kőbunkót kapunk.

A helyzet egyre izgalmasabb, mert a jégkirálynőnek van pupilla reflexe, és az EEG agyi aktivitást mutat. Felcsavarják a fűtést, jön egy kis Vészhelyzet intubálással, sóoldattal, meg ami kell, és a csaj hamarosan már az asztalról készül leugrani. A tudósok egy része visszamegy jégmintát venni, Jonas pedig Dr. Michaels társaságban beszélni próbál az Aiyananak elnevezett nővel. A doktornő nem tudja elképzeli, hogy sikerülne megértetniük magukat vele, de ő még nem járt a galaxis egyetlen olyan bolygóján sem, ahol tökéletesen beszélnek angolul.

Miután letudják a las-san-mon-dom-hát-ha-úgy-ér-ti kört, a doktornő meglepetten tapasztalja, hogy a seb, amit a szövetminta vétellel okoztak, nyom nélkül begyógyult. Hát, legalább a csaj jobban néz ki, mint Hugh Jackman. Elújságolják a hírt a látottakat a többieknek, közben az ezredes visszarendeli a két kint lévő tudóst, mert egy vihar közeledik feléjük. Mivel a kommunikáció továbbra is problémás az olvadt lánnyal, így Jonas bedobja a kajás trükköt. Ez Danielnek is többször bejött, biztos az ő jegyzeteiben olvasta. Amíg ő az etetéssel van elfoglalva, addig Dr. Fraiser elmeséli Carternek, hogy a csaj EEG-je olyan, mint mikor Cassandra Nirti kísérleti nyula volt, vagy mikor O’Neill agyát megkavarta az ősök adattárolója. Arra jutnak, hogy az olvadt lány talán egy máshol, máshogy végbement emberi evolúció élő bizonyítéka. Egy élő Ős.

Amíg ők ezen agyalnak, addig a másik teremben Dr. Michaels összeesik. Lázas, lehetséges, hogy Aiyanától fertőzte meg valamivel, sőt talán mindannyiukat. Egy fölött van a négyzetméterre jutó doktorok száma, az IQ elvileg a plafont veri, de erre senki nem gondolt, brávó. Így aztán önkéntesen karanténba helyezik magukat. Dr. Michaels állapota rosszabbodik, az antibiotikum nem használ. A két jégminta vevők közül csak Dr. Osbourne tér vissza, de ő is lázas. Teal’c és Jack elindulnak Woods keresésére. Jonas Aiyanának meséli a történteket, aki időközben annyira már megtanult angolul, hogy érti mit mondanak neki. O’Neillék a nyomkövetővel sem találják Dr. Woodsot. Biztos elkapta egy wampa.

Jonas megszakítja a nyelvórát és elmondja Fraisernek, hogy meddig jutottak, közben meglesz Woods, de félig már megfagyott. Mindenki orvosost játszik, éppen kezdenék pattogtatni a defibrillátorral, mikor Aiyana besétál, a fickó fejére meg mellkasára teszi a kezét, amitől az váratlanul fellélegzik, és még a lefagyott lába is helyre jön pillanatok alatt. Nem mondom elég jó trükk, gyógyítós szektát csak azért nem lehetne a csajra alapozni, mert a mutatvány végén elájul, szóval tömegek kezelésére nem alklamas. Kis pihenő után azonban Jonas már rá is küldi Michaelsre és Osbourne-ra.

Hurrá, minden beteg meggyógyult, de Aiyana fehérvérsejt száma emelkedik, így ha O’Neillék közül valaki ezután megbetegszik, és a csaj megpróbálja megmenteni, akkor bele is halhat. Amíg a CSK-1 és Fraiser pihennek, a három doki megpróbálja ellenszert találni. Éppen Woods vigyáz Aiyanára, aki egy érintéssel öntudatlanná teszi, majd eljátssza a gyógyítós érintést az alvó Fraiseren is. Mire Osbournéknak feltűnik, hogy eltűnt, már a többiek is felébrednek és a nőt eszméletlenül, O’Neillt pedig betegen találják. Szerencsére vége a viharnak, jöhet egy orvosi csapat. Aiyanát és Jacket bedobják egy ablakos koporsóba, és mindenki megy vissza a Cheyenne-hegybe.

Jonas örömére Aiyana magához tér, de csak annyi időre, hogy azt mondhassa „Sajnálom”, és meghal. A tok’ra Thoran érkezik, és bár a kézi gyógyító kevés, hogy talpra állítsa O’Neillt, viszont van egy szimbiótájuk, aki elvesztette a gazdatestét, és így nem tudott átadni fontos hírszerzési adatokat. Ezért Thoran szerint mindenkinek fontos lenne egy ideiglenes egyesülés. Mivel Jack a jó kukacok esetében se szimpatizál a lehetőséggel, a csapat nehéz helyzetben van. Sam egyenesen tiltakozik, hogy a kómában lévő ezredes helyett döntsenek. Végül valami trükkel kihozzák a kómából, és Carter rábeszélésére rábólint a dologra, így egy darabig még várnia kell a Simpson család bepótlásával.

Címkék: csillagkapu
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shaddam 2009.07.12. 19:31:11

Csöppet sem hasonlít a The Thing nevű mesterműre :D Az elveszett ereklyék fosztogatóiban is volt egy ilyen fagyasztott rész az kb 100%-ban lenyúlta

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2009.07.12. 22:44:37

Nem is láttam ezt a részt, nem is kár.

the black ball 2009.07.13. 09:46:01

Volt egy kis Ötödik elemes Milla Jovovich utánérzés a csajban.
süti beállítások módosítása