Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 4x08 – Az elsők

2009. február 22. 10:00 - Llew

Erdő közepén, ronda nagy földtúrásban, Daniel Rothman társaságában, és néhány CSK katona asszisztálása mellett goa’uld maradványokat ás ki. A kukac elég öreg, naqadahnak még nincs nyoma benne. Rothman minden kisiskolás sérelméért elégtételt véve ugráltatja a katonákat. Loder pakolhatja a leleteket, Hawkins meg hozhat vizet. Valami azonban figyeli őket a bokrok közül. Aztán rájuk ront, és a bele eresztett tár ellenére átmegy a katonán, mint egy gőzmozdony, még Danielt is a földre küldi, majd az eszméletlen régészt magával vonszolja.

Rothman viszi a hírt a parancsnokságra. Szerinte egy unas lehetett a lény. Daniel úgy gondolja a P3X-888 a goa’uldok szülőbolygója. O’Neill szerint mindegy, hogy van az unasban kukac vagy nincs, csak egy ronda dög. Fegyverbe mindenki! A CSK-2 újra akcióban és ismét őrizhetik a kaput. Nyugis meló, a lóvét így is megkapják, és mégis elmondhatják, hogy idegen világokon üldözték a gazokat. Én is ezt választanám. Teal’c előveszi nyomolvasó énjét és elindulnak az ismeretlenbe.

Daniel és új cimborája is csak mennek, mendegélnek. Danny fiú elég jól viseli a helyzetet, bár kicsit fáradt az erőltetett menettől, de azért próbál beszélgetni az unasszal. Az azonban csak morog rá, meg kiveri a kezéből a rádiót, mikor segítséget hívna. Az egyik pihenőnél a jószág fura légző gyakorlatot végez, vagy valami hasonlót, régész barátunk meg úgy dönt, egy utolsó tudományos megfigyelést hagy a világra örökül a magnóján. Megkapja az első nyelvleckét is, de aztán jön az UAV, ami a frászt hozza elrablójára.

Vízpartra érnek, ahol hősönk eljátssza, hogy szomjas, de nem tud inni, ha kötélen rángatják, aztán a szabadságot kihasználva elrohan. O’Neillék ezalatt elérik a tábort. Daniel nem egy sprinter, az unas hamar utoléri, ezért beveti magát a vízbe, mert a randa gyík láthatóan nem szeretne belemenni. Talán, mert tudja, hogy mi figyeli őket a felszín alól. Azonban nem is hülye, meg a helyet is ismeri, így mire Daniel megkötözve áttempózik a túlpartra, addigra már ott várja. Láthatóan még mindig nem akar a vízbe menni, de nem is kell, mert valami gyorsan úszó dolog pillanatok alatt a partra tereli régészünket. A víziszörny kiröppen, egyenes Daniel felé, de új barátja elkapja a feje előtt, és kettétépi. Ez bizony egy goa’uld volt.

Jackék megtalálják Loder holttestét, meg az erdőből előkerül az elvileg Danielt kereső Hawkins is. Az emberei sehol, ő meg rendesen be van lassulva, gőze sincs mi történt. Mindegy, viszik magukkal. Elérik a vízpartot, ahol letáboroznak. O’Neill őrködik, de őt is figyeli egy vízikukac. Danielék egy barlangban éjszakáznak, a vacsora a hely specialitása: nyárson sült goa’uld. Köszöni, ő nem kér. Ezért egy ideig egymáshoz vagdossák az adagját, közben átveszik, az edd meg, nem eszem tartalmú kettes számú nyelvleckét. A kukac fej a tűzbe kerül, Daniel meg inkább előszed valami zacskós katona kaját, és nagy élvezettel falatozni kezd. A haverjának is szimpatikusabb az a cucc, mint a sült kukac, így elveszi tőle. Hősünk megjegyzi, hogy az apósával is a kaja segítségével ismerkedett meg. Reméljük, ez a sztori nem úgy végződik.

O’Neill arról érdeklődik Rothmannél, hogy nem furcsa e szerinte Hawkins, de az okostojásnak csak az tűnne fel, ha két feje lenne valakinek, mert az emberekhez nem ért. Hawkins azonban már nem igazán az, mert felvillannak a szemei. Daniel barlang rajzokat tanulmányoz, amikből kiderül, hogy az unasok tudják, hogy a goa’uldoknak gazdatestek kellenek. Ezért élnek távol a víztől, a barlangokban. A saját jövője nem fest valami fényesen, mert egy férfivá avatási szertartáson fogja a rituális áldozat szerepét játszani.

Reggel Teal’c van őrségben, amikor egy vízikukac megtámadja. Azonban hála a szuper jaffa ösztönének, még háttal a víznek is tudja mi lesz, és röptében lelövi. Ezek után mindenkit lefegyverez, mert nem tudja ki lehet villogó szemű, és a naqadah hiányában Carter sem érzi meg. Műanyag bilincsel megkötözi a csapatot és ott hagyja őket. A CSK-2 majd értük jön. Daniel az unas előtt ébred fel és első gondolatként agyon akarja csapni egy kővel , de aztán mégsem, inkább elsősegélyt nyújt neki. Ettől az még nem fogja elengedni, szóval mégis csak jobb lett volna megölni. Tovább indulnak, de van ideje jelet hagyni a felmentő seregnek.

A katonák arról vitáznak, hogy ez a megkötözés milyen hülye ötlet volt, mire O’Neill megjegyzi, hogy oké jelentkezzen, akinek kukac van a fejében. Hawkins pont ekkor tépi el a műanyag bilincset és kezdi villogtatni a szemét. Ez aztán az időzítés. Éppen Jackre fog egy fegyvert, mikor Teal’c hátba lövi. Szép sorban mindenkinek elvagdossa a bilincseit, Rothmané azonban már szét van tépve. Ő is kukac. Lefegyverzi Teal’cet, meglövi az egyik katonát, O’Neill meg elintézi őt. A CSK-1 megy Daniel után, a többiek foglalkoznak a halottakat.

Elérik a barlangokat, Teal’c vezeti őket az „Erre” felirat irányába. Danielék haza érnek. Jön egy másik, az eddiginél is nagyobb unas, úgy tűnik ő a főnök. Valamit beszélnek az elrablóval, közben befutnak Jackék is. Daniel leállítja őket, mielőtt lelőnék új haverját. A főnök hívására, még több unas kerül elő. A fiatal valamit mond nekik, Daniel szerint azt, hogy barátok és ne öljék meg őt. A főnök azonban rátámad, így Jackék megsorozzák, de jól bírja. Verekedni kezdnek Daniel haverjával, aki végül megfolytja. A többi ettől behódol neki. Ő az új góré. Mondjuk úgy azért könnyű volt, hogy előtte félig lelőtték az ellenfelét. Szeretné, ha Daniel maradna, de ő inkább hazatér barátaival. Hurrá, itt a vége.

Címkék: csillagkapu
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2009.02.22. 12:35:01

Hiába, Daniel még egy unasnak is bejön. Egyébként is lépten nyomon beleesik valaki a sorozat során.

zeugma 2009.02.22. 18:38:47

"megfolytja"? Jaj.
(Nem szoktam nyelvőrködni, de ez azért fájt :-) )

the black ball 2009.02.22. 23:28:59

Az itteni kukacok miért nem mentek át a kapun? Túl hülyék még?

kate7 2009.02.23. 00:38:25

Az nem akármilyen katonai kaja, hanem CSOKI! Daniel az édességgel való kínálást még alkalmazni fogja párszor.

Az unas-os részek mindig jók. Az én kedvencem az Enemy Mine.

Llew 2009.02.23. 08:24:54

@the black ball:
Valamikor a rész folyamán beszélnek róla, hogy amelyiknek sikerült rabul ejtenie egy gazdatestet, az elhagyta a bolygót, de mivel az unasok elköltöztek a víz mellől ilyen nem lehetett sok. Csak amikor valami hülye földiek arra tévedtek. Mondjuk én azt nem értem, hogy a két kukac, aki Hawkinsba meg Rothmanbe költözött az miért nem játszott össze? Elvállalják az őrséget, aztán lelépnek, vagy akár ki is nyírhattak volna mindenkit álmában. Nem érzeték a másikat, vagy ezek is utálják egymást, mint az istent játszó tesók?
@zeugma:
Kurvára jogos, főleg, hogy nem először követem el. Rengetegszer átolvastam javítgattam dolgokat, de a rohadék word még alá se húzta én meg átsiklottam felette.
@kate7:
Nekem valami szárított dolognak tűnt, nem csokinak, de fene tudja. Én meg pont nem nagyon szeretem az unasos részeket, remélem ez nem nagyon jött át. Kapotak vagy 4-5 részt a sorozatban, szemben a nox 1,5 részével, pedig bennük az én meglátásom alapján több potenciál volt.

the black ball 2009.02.23. 15:45:09

@Llew: ja, arra a kettőre gondoltam én is. (Meg az egyik tavi kukacnak mintha szárnya is lett volna. Miért nem repült unasokhoz?) Gondolom azért nem érezték egymást, mert még ezekben sincs naquadah.

korxi 2009.02.26. 19:47:23

Az unasos részeket én sem szeretem. Bármennyire szuggerálják, nemtom őket értelmes lényeknek tekinteni. ezeket a részeket a sorozat újranézésekor is kihagytam. Kb olyanok, mint a későbbiekben a szabad jaffák szerencsétlenkedéseiről szóló részek.

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2009.03.01. 13:03:15

@Llew: szerintem valami műzlis szeret az a kajadolog:) Amcsik odavannak érte.

@the black ball: szerintem csak olyan szárnya van, mint 1-2 mókusnak, vagy halnak. lendületből siklani tud, de azért kimászni, hogy felfedezze a szép tájat sok lenne:D
süti beállítások módosítása