Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 2x14 - Amnesia (a.k.a. Unforgotten)

2009. február 21. 10:00 - missparker

Kérek mindenkit, ne nézze meg ezt az epizódot! Aki mégis megteszi, azt arra kérem, adjon még egy esélyt a sorozatnak. Valószínű, hogy a forgatókönyvírók nagyon belőtték magukat, de már szorított a határidő, így ezt a fércművet adták le, ami flashback-epizódnak is gyenge. :(

Központ, a pizsamás Broots-t gólemek rángatják egy fogdába, Sydney és Miss már itt van. Következő helyszínünk egy külvárosi raktárudvar, egy fazon tömött borítékot vesz át egy másiktól, majd sétál vissza a kamionjához. Megjelenik Jarod. Bosszúállni jött, tudta, hogy a rosszarcú itt lesz, gyűjti össze a drogos kenőpénzt. Elütött egy kislányt, hagyta meghalni, mert droggal teli kocsi mellé nem hívhatott rendőrt, mentőt. Jarod elszámította magát, a fickó nem egyedül van, a társ fejbecsapja egy vascsővel.

Jarod magához tér, egy kistestű korcs kutya vakarózik mellette, a kutya gazdája Argyle szedte őt össze flaszterről, hozta le a lakásába, egy raktár alagsorába. Törölgeti Jarod homlokát, de azért kizsebeli, készpénz van nála bőven. Jarod kérdezi, mi történt, Argyle hazudik: kiraboltak, de a többi cuccod megvan (laptop, lemezek, piros füzet). Jarod amnéziás, nem emlékszik semmire.

Argyle kutakodik tovább, te barátom, Jarod Russel sebész vagy, itt az igazolványod, belépőd. Már tervez, a kórház szép pénzt fog fizetni a becsületes megtalálónak a megbecsült orvosért. Túszdráma? Nem vagyok orvos. Akkor mi vagy? Bevillanó képek, autóversenyző, orvos, pilóta. Azt nem tudom.

Broots retteg a fogdában, Sydney és Miss felvilágosítja, a Központi Törvényszékre várnak. Szöszi is itt van, pedig pár epizóddal ezelőtt mintha már lenullázták volna, ezt benézték az írók. Jön szócsatázni Miss-szel, miért van Jarod 18 hónapja szabadon? Biztos, hogy valaki együttműködik vele a csapatból.

Jarod lázas, az ágy mellé támasztott tükörben nézegeti magát. Argyle talál a táskájában egy marék igazolványt: parkőr, tűzoltó, rovarirtó, FBI-ügynök, plusz egy bilincs, ki a fene vagy? Nem tudom. Meddig nyűglődünk még ezen? A tükrös képet legalább szépen alkották meg.

Broots kihallgatása, bizarr alakok a másik oldalon, az árnyékok nem sokat engednek látni belőlük: néhány gólem, egy törpenövésű jegyzőkönyvvezető, egy hintaszékes mamika, egy fehér kalap, máson rusnya cipők, előtérben Szöszi és Raines.

Olyan értelmes, egzaktul megválaszolható kérdéseket tesznek fel neki, mint 'Jarod okosabb nálad?' Flashback Jarod trükkjeire, a találkozásukra.

Újabb váltás, Argyle rájön, hogy vendége menekül valakik elől. Jarod odahallucinálja az anyukáját, de ő most csak egy nő, aki szereti, nem tud mit kezdeni az infóval. Argyle a videókat nézi. Kicsoda Sydney? Mifene az a Központ? Nem tudom. Fontos vagy nekik, sokat érsz nekem. Értjük, nem kell jobban szájbarágni.

Broots után Sydney-t hallgatják ki, ezt a kihallgatásosdit is kiollózták máshonnan, az eredeti tényleg jó volt. Sydney elmondja, hogy ő tudós, a tudományos hozzáállás tárgyilagosságot kíván, nem működik együtt Jaroddal. Flashback az apák napi jelenetekre. És ne dühítsék fel Jarodot, mert akkor végleg eltűnik a szemük elöl.

Jarod nézi a cuccait, Kyle képe kerül a kezébe, a testvéred vagyok, robbanás. Anyu is odahallucinálódik megint, a 'fiam vagy'. Beljebb vagyunk, juhéj. Eszébe jut a kamionsofőr is, fel is kelne intézkedni, erre Argyle az ágyhoz bilincseli.

Jarod próbálja kidumálni magát, miért lettem fogoly, Argyle a monológjai alapján egyre őrültebb, mindent kétszer mond, kétszer mond, tömegbalesetekről, dühöngőkről zavarog, jobb lesz vigyázni vele.

Elmondja, hogy felhívta Sydney-t, de egy nő vette fel. Miss Parker? Nem, Bridget. Áááá. Figyelj Argyle, ezek marhára ki fognak nyírni. Argyle tovább őrjöng, hogy de nem, ő most fogta meg az Isten lábát.

Miss kihallgatása jön, rágyújt egy cigire, köszöni a meghívást, ezt nem utasíthatta vissza, na végre egy poén, kitől, ha nem tőle? Különben is, tudjuk, hogy ő szereti az ilyen játékokat (naná, mindig megnyeri). Lazán hazudik, nincs elintézetlen dolga a Központtal (flashback anyu halálára), Jarod csak egy ügy, nincs érzelmi hatása rá (flashback az oda-vissza szerelmi vallomásokra). Sydney telefonja csörög Szöszinél, megint Argyle. Miss hallja a beszélgetést, figyelmezteti, Bridget, ezt így el fogod cseszni. A gólemek visszakísérik a fogdába.

Jarod talál egy drótdarabot, bilincskulcs helyett jó lesz. Argyle a raktár előtt telefonál, csak ott van térerő, hosszan boldogítja Szöszit, így van idő küzdeni a bilinccsel. Argyle tízezer dollárt kér (te kispályás). Kinyílt a bilincs, de visszaérkezett Argyle, visszazárja, a drótot elszedi. Missék a fogdába mindhárman Jarodnak szurkolnak, csak akkor bizonyíthatják az ártatlanságukat, ha Bridget kudarcot vall (miért ne vallana?). Végre bejön Parker-apu, hogy merik ezt tenni a kicsi leánykájával? Megy is rendet tenni, addig maradjanak itt. Sydney rávilágít, hogy ez biza' színjáték, a rusnya cipőt Parker-apu viseli. Szöszi megérkezett Argyle-hoz, Jarod látja őket az ablakból, csinálni kéne valamit azzal a bilinccsel. Argyle megkapja a pénzt a raktár udvarán, benyögi, hogy Jarod az alagsorban van. Bridget a gólemek gondjaira bízza, bevágják a csomagtartóba. Jarod káromkodik, nagyon szabadulni kéne. Hozzáér egy törött és forró fűtéscsőhöz az ágy fölött, még ez is! Toll az asztalon, talán az akasztójával kinyithatja a bilincset, el kell érni, kínlódunk megint egy kicsit, megvan. Bridget benyit, a bilincsre már nincs idő, improvizálni kell. Azt játssza, hogy békésen alszik, hátha ebből kijön valami. És tényleg, Bridget szó szerint rámászik Jarodra. Eh, szoftpornó még úgysem volt, bár ennek az epizódnak már ez sem árt/használ. Azonfelül ki mástól kapnánk ilyen jelenetet, ha nem Szöszitől.

'Felébreszti' a nyomorult hősünket, ideje hazamenni. Oda soha nem megyek vissza, szól Jarod, lerántja a fűtéscsövet, a forró gőz Szöszi arcába lő. Amíg fetreng a padlón, Jarod kinyitja a bilincset. A gólemek nagy csörömpölést hallanak bentről, az egyikük megnézi, mi az. Jarod lecsapja. A másik is indul befelé, ő sem jár jobban. Jarod kiszedi Argyle-t a csomagtartóból, a pénzét elveszi, megy jótékonyságra. Hívja Sydney-t, Raines veszi fel. Bridget? Nem, Jarod vagyok. Bocs. De itt a szőke, felszedheted, megvár.

A fogda megnyílik, Miss kivágja a hisztit apunak, jaj, kincsem, tudtam, hogy rájössz. Bridget megegyezett a Triumvirátussal, itt kell tartani (kedves írók, ez harmatgyenge, eddig azt sugalltátok, hogy nekik nem kell Parker-apu, ki akarták nyírni, Szöszi nélkül meg végképp elvannak). Bízz bennem, kicsi leányom (flashback erre a kérésére néhányszor). Sydney jön atyáskodni, Miss kérdezi, szerinted is segít valaki Jarodnak a Központból? Itt bármi lehetséges. Angelo a szellőzőből mindent hall. Jarod megint a raktárudvaron, szemben a kamionossal. A társ lecsapva, kettesben vannak, jön a bosszú. Vége. Végre.

Címkék: a kaméleon
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ovits 2009.02.22. 19:36:35

Ezt az Argyle-os részt még megnéztem, de a többit (ha jól emlékszem még 2 lesz) áttekertem. Szerintem ezek a legbénább részek. Nem is értem miért csináltak többet belőlük.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.02.22. 20:26:45

Igen, és a többi még szánalmasabb :( Nem is értem, mert ezeket az epizódokat azok a forgatókönyvírók írták, akik a Pilot-ot. Jó lenne megtudni, mit akartak kifejezni vele, de nem nagyon találtam infókat erről.

Ami külön bosszantó, hogy az amnézia-kártyát szinte minden sorozatban kijátsszák, és mindenhol nagyon jó részek születtek belőle (a retroknál, a Knight Rider vagy a McGyver is sikerült, újaknál a Csillagkapu vagy a Dr. House amnéziaepizódok is jók voltak).
süti beállítások módosítása