Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 2x12 - Toy Surprise

2009. február 07. 10:00 - missparker

Miss irodája üres, egyetlen gólem álldogál az asztala előtt, a kitett cukorból óvatosan lop is egyet. Ebben a pillanatban robban be Miss, a gólem hebeg, öö, izé, a tűzriadó-teszt miatt el kellene hagynia a Központ épületét mindenkinek. Akkor te miért játszol a gyufával, baromka? Miss nekiáll kioktatni szegényt, ha vele akar dolgozni, akkor három dolgot kell megjegyeznie: 1, a nyakkendő egyenesen álljon 2, vegyél egy másikat, ez ronda. Mi a harmadik? A cukor a vendégeké, na köpd ki szépen.

A nyomorult gólem porig alázva elhúz, ezt a melót kár volt vállalni, ilyen főnököt az ellenségének sem kíván az ember. Parker-apu rácsörög a kicsi leánykájára, miért van vasárnap a Központban? Főleg ezen a vasárnapon. Apu nemsokára hazaér a nyaralásból, este a Központban fog leszállni a helikopterrel. Nagy bűnbánatra és megmondásokra készül anyuval kapcsolatban, és ma nagyon jeles nap van, nem felejtette el. Jó, akkor együtt menjünk ki anyu sírjához, otthon várlak, apu.

A Központ tényleg kiürült, Missnek a liftnél szokás szerint beugrik a lövések hangja. Sydney segíteni akar, kikísérné Misst a temetőbe, meglepve hallja, hogy az idén apu vállalta a kíséretet. Sydney jó pszichiáterhez illően még rúg egyet verbálisan az amúgy is elkenődött Missbe, bizony, a Parkerek sem leplezhetik örökké az őket ért fájdalmat. Kösz Sydney, én is szeretlek, mikor ilyen jó fej vagy.

Ennél rosszabb már úgysem lehet, Miss elindul haza, erre kiderül, hogy dehogynem. A folyosón belebotlik Szöszibe, azt hihettük, Lyle eltűnésével ő is lapátra került. Még vívnak egy szócsatát, 'Épp irodaszert lopsz, Szöszi?' 'Frissíts a sminkeden, olyan lehangoló vagy', Miss hagyja a fenébe, most nincs kedve semmihez. Végre kijut a Központból, a kocsiban Jarod hívja, húzzál vissza, apádat meg akarják ölni. Keress a szerveren egy Arkham nevű fájlt, abban vannak részletek. Te meg ne szórakozz velem, Jarod, miért akarnád az apámat megmenteni? Mert ha meghal, viszi a sírba az összes titkát, azért.

Jarod egyébként Idahoban, a Turner-hegylánc lábánál egy aggódó apukát nyugtat, ő majd segít a fiának, Chrisnek. A srácnak terapeuta kell, elvesztette a barátját, és eddig senki nem tudott segíteni neki, hogy kiheverje. El is indulnak hegymászni, a kölyök nem rajong érte.

Miss berángatta Brootst, keresd az Arkham-fájlt. Sydney is jön aggódva, aput nem lehet elérni, süket a telefonja, a helikopter rádiója is, négy óra múlva ér ide. Sydney, segíts még, láttad valaha aput gyászolni? Nem igazán. Angelo továbbra is a szellőzőkből figyel, lehet, hogy nála van a megoldás erre a kérdésre? Tekintve az általa lenyúlt CD mennyiségét, valószínűleg sokminden másra is.

Jarod eltévedt a sráccal a hegyekben, találnak egy régi dzsipet, meg kéne javítani, ők érnének be elsőnek a szállásra. Broots megtalálta az Arkham-fájlt, pont ekkor csikorog oda a Rém, Miss nem vacakol, fegyvert ránt.

A fájl megnyitáskor tönkre is megy, de sikerült lemezre menteni, és annyit elolvasni, hogy történni fog valami este hétkor. Mikor apu landol. A fájl javítását Broots megkezdte, de nem lesz kész, mire kellene. Raines tagad, neki nincs tudomása merényletről, kimegy az áram, erre megszólal, mindannyian sötétben tapogatózunk, jé, még humora is van. Az ajtók elektronikusan lezárva, bennragadtak az épületben. Az öreg tényleg nincs benne a buliban, majdnem üres a palackja, magával nem tolna ki ennyire. Egyetlen reményük a lealázott új gólem, Hayes, Miss hagyott neki üzenetet, hogy keresse meg néhány órán belül. Telefonál is szerencsétlen a laborba, de pár géppisztolyból leadott lövés leteríti. Ennek fele sem tréfa.

Az idahoi erdőben a dzsip lassan működőképes, Chris megtolja, Jarod vezet, de nem fog a fék, száguld a szakadék felé, majd felborul, Jarod súlyosan megsérül.

Raines beszólogat Missnek, hát nem tragikus, hogy mindez az anyja öngyilkosságának évfordulóján történik? Gyilkosság volt, és kuss legyen. Beugrik egy gyerekkori emlék, Jarod a szellőzőajtónál próbálta Angelot kidumálni a csövekből, Miss segített neki némi Cracker Jack nasit beáldozva, Jarod is akkor látott ilyet először, már akkor is fájóan józan volt és idétlen, mégis milyen hülyeség egy meglepetés-matricát csomagolni az étel mellé? A szellőzők! Benne a csap, ami nyitja az ajtókat vész esetén. Broots talált rádiókat és szerszámokat. Raines egyre nehezebben kap levegőt, Sydney vele marad, Miss Broots-cal elindul fölfelé. Fegyveresekbe ütköznek, Miss nem kispályázik, mindkét gólemet lelövi. Ezeket nem látta még itt, vajon kinek az emberei voltak?

Chris próbál valamit kezdeni az eszméletlen Jaroddal. Magához téríti, de beszorult a dzsip alá és eltört a lába, Chrisnek egyedül kell továbbmennie, és mihamarabb segítséget hoznia. Nem megy, a saját autóbalesete jut eszébe. A barátja, Nick túl gyorsan hajtott, nekimentek egy fának, beszorultak a roncsba.

Missék elérték a liftet, Broots próbálja működésre bírni, közben beszélgetnek. Miss azt ajánlja Brootsnak, hogy ha ezt túlélik, lépjen le a Központból, Broots pedig boldogan újságolja, hogy Debbie tudja, mit szeretne csinálni az életben. Olyan akar lenni, mint Miss! Ezen Miss még ebben a szorult helyzetben is elneveti magát.

Feljutnak az előcsarnokba, Miss előremegy, beleütközik Szöszibe, aki kiüti a kezéből a fegyvert. Igen, a szőke tyúk a géppisztolyos, hajszínéhez méltóan csak azt nem vette észre, hogy Miss nincs egyedül. Broots, hogy elvonja Bridget figyelmét, beindítja a riasztót. Miss kihasználva az alkalmat, megmutatja Szöszinek az öklét közvetlen közelről, majd fedezéket keres a liftben. Szöszi vaktában lövöldöz, a lift zuhan, Broots még időben megállítja, Miss kapott egy golyót a karjába. Broots kap az alkalmon, nekiáll parancsolgatni, Miss csúnyán vérzik, el kell látni, nem nagyon áll ellen. A hülye beosztottja ad neki egy csavarhúzót, legyen fegyvere, ha már menni akar tovább. 'Megölni akarom, nem becsavarni'.

Jarod gyanúsan jól van, szerintem a balesete csak színjáték, de majd meglátjuk. Chris tovább lelkizik, nem tudott segíteni Nicknek, végignézte, ahogy meghal a tűzben. Hm, Jaroddal hasonló történt Kyle halálakor, ő is magát hibáztatja azóta is, de hisz benne, hogy Kyle megbocsátott neki.

Missékhez csatlakozik Angelo. Megint gyerekkori emlék, Miss és Jarod az anyákról beszélgettek. Missnek már csak apu van, Jarodnak sincs anyukája, de hangja benne van, gyakran hallja. A sérült fájl a laptopon nem igazán akar javulni, Angelo buherál vele, és voilá, megnyílik: A helikopterben egy bomba fog robbanni közvetlenül leszállás előtt, egy vevőt tettek rá. Az adó a leszállóhelyen van, az egész balesetnek fog látszani. Angelo dramaturgiai érzéke nincs a topon, pont most kínálgatja Cracker Jackkel Misst. Elég erőszakosan tukmálja, meglepetés, kell neked, Miss. Upsz, benne van egy CD, anyu halálának napjáról, gyorsan be a gépbe, mi van rajta? Apu hazaküldte Sydney-t, közvetlenül Catherine halála után, másnap munka van, az élet megy tovább. Mikor azt hitte, már senki sem látja, leült sírni a lépcsőre. Miss megnyugodhat, irány a leszállóhely, apu fél óra múlva landol.

Chris elindult segítségért, Miss felmászik a tűzlépcsőn a fűtőrendszerben. Sydney jelent a rádión, Raines elég rossz bőrben van, a Központ oxigénrendszerére kéne rákötni, az áramot kapcsold vissza, Miss. Tedd a rádiót a Rém füléhez Sydney, egy kis vallatás még belefér az időbe. A Rém elveszti az eszméletét, mielőtt érdemi válaszokat adhatna. Áram vissza, Missnek maradt 5 perce. Szöszi már a tetőn van az adóval, Miss megérkezik, bunyó, kezdetben Szöszinek áll a zászló, elvégre ő nem sérült. Broots csavarhúzója mégis jól jön. Miss kikapcsolja az adót, a mit sem sejtő apuval leszáll a helikopter, Miss a karjaiba ájul.

Chris meghozta a mentőcsapatot, Jarodról leszedik a kocsit, a mentőben üldögél, eltört a lába. Olvasgatja kicsit a piros füzetet, Chris és Nick a téma. Chris jön köszönetet mondani, visszatért az életkedve. Jarod elégedetten zsebre vágja a füzetet, leszedi a lábáról a merevítőt, én mondtam, hogy fake! Másnap, temető, Parker-apu és Miss Catherine sírjánál. Parker-apu nem járt itt a temetés óta, de mostmár minden évben együtt akar jönni a lányával. Mindezt gyorsan elhadarja, majd egy hátraarccal távozik is, mondván az élet megy tovább.

Miss egyedül marad, újra sebzetten, nem csak sebesülten, csörög a telefon, Jarod az. Nem bosszantani akarja, hanem vigasztalni, ez rendes tőle.

Hiányzik anyu? Üzenetet találsz a virágcsokorba rejtett kártyán: a hangja benned van. Mellesleg alig pár méterről figyeli.

Azért annyira nem bátor, hogy meg is mutatkozzon előtte.

Címkék: a kaméleon
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elloth 2009.02.07. 21:42:11

Imádom, mikor Miss mások "golyóin" áll! :D Nagyon jól csinálja.

Nagyon jó volt ez a rész. A Szöszi végre megkapta, ami járt.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.02.09. 06:51:50

Igen, ahhoz képest, hogy filler epizód, nagyon jó! Semmi érdemit nem tudtunk meg (talán csak Angelo CD-gyűjteménye, és Parker-apu sírása volt újdonság), mégis jó volt végignézni.

Delffy 2009.02.11. 20:49:38

Nem tudja valaki, hogy honnan tudok letölteni a The Pretender 2001 filmről képeket?

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2009.02.11. 21:55:57

Ez a "Megölni akarom, nem becsavarni" annyira jó duma. Visítva röhögős. :D

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.02.12. 07:23:20

Delffy: nem nagyon vannak képek sajnos, jobban jársz, ha a filmből szedsz ki magadnak. Általában a DVD-borítót lehet megtalálni róla.

SPOILER
Itt vannak infók még a filmről, kép alig, az is kicsi:
www.scifi.com/sfw/issue195/screen.html

Orso-borso: bizony az :)

Delffy 2009.02.13. 18:47:53

hát picit elszomorodtam, de azért nagyon köszönöm.

ja és ajánlom a következő oldalt annak aki nem ismeri: pretendercentre.com.

Pissta 2009.04.20. 10:43:15

"Megölni akarom, nem becsavarni" ez mindent visz! :))
süti beállítások módosítása