Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 3x06 – Nézőpontok

2008. november 30. 11:00 - Llew

Mai sztorink egy raktárépületben indul, ami a kiírás szerint az 51-es körzethez tartozik, és ahol mindenféle a csillagkapun át hazahozott holmit tárolnak. Többek között azt a tükröt, amin át Daniel annó egy párhuzamos valóságba kirándult és visszahozta a goa’uld támadás hírét. A tükör bekapcsol, és a hosszúhajú Cartert, meg a Rambonak öltözött Kawalsky őrnagyot pillantjuk meg benne. Megérintik a tükröt és már itt is vannak ezen az oldalon. Carter belelép egy lézersugárba, mire egy kisebb hadseregnyi katona rohanja meg őket.

O’Neill civilben érkezik a gyengélkedőre, majd jól le is döbben, amikor meglátja a hosszú hajú Cartert. A nő is csodálkozik, hogy Jack él, illetve, hogy a látottak alapján itt nem úgy vannak. Az ezredes csak tovább értetlenkedik, mikor Kawalsky őrnagy is megjelenik és előadja a párhuzamos világból jöttünk, amit leigáztak a goa’uldok sztorit.

Eligazítás van, ahol a CSK-1 és a tábornok a dr. Carter vallatásáról készült videót nézi. Jack még mindig nem fogta fel teljesen a dolgot, és a mi Carterünk is elég fura fejjel figyeli önmagát. A párhuzamos valóság elmélet O’Neill szerint azt jelenti, hogy valahol belőle is kell lenni egy olyannak, aki érti ezt az egészet. Megjön Kawalsky, és rögvest neki ugrik Teal’cnek, mert úgy tűnik jaffa barátunk csak ebben a valóságban van a földiekkel. A két Carter pedig vitázik egy kicsit a katona és civil élet különbségein, különös tekintettel a frizurákat illetően, majd a jövevények közlik, hogy ha lehet maradnának.

Dr. Carter gorombáskodik egy sort Sammel, meg az őrséggel, majd a szállására megy. Egy fényképet vesz elő, amin ő és O’Neill látható egy esküvőn. A tábornok megkapja a telefont, hogy a menekültek maradhatnak. Az ezredes szerint ez már csak azért is jó, mert két Carterrel biztos nő a Föld IQ-ja, és megy is közölni a jó hírt. Hosszúhajú Carter még mindig elég goromba, de mikor észreveszi, hogy O’Neill ment hozzá még el is sírja magát. Jack elég sután próbálja a nőt vigasztalni, de a „nem is úgy tekintesz rá” –t csak akkor érti meg, mikor meglátja a fényképet. A múltkori párhuzamos valóságban még csak jegyesek voltak, a mostaniban már házasok is.

Miután Jack kellően megvigasztalta, dr. Carter éppen a haját fésülgeti, mikor rohama lesz. Az arca kiugrik és jobbra-balra rángatózik. Entrópikus zavar vagy mi fene, ami attól van, hogy a két Carter egy valóságbeli létezése időtorzulást okoz. A tér-idő kontíniumba nem jó bele piszkálni. Ha nem megy vissza a saját világába, akkor meg fog halni. Daniel akkora hősnek érzi már magát, hogy ha a saját világukat nem kell éppen megmenteni, akkor szerinte kutya kötelességük egy másikat. Az ötlet az, hogy ott is fel kell venni a kapcsolatot az asgardiakkal, és azok majd ott is jól fenéken billentik a kukacokat.

Az terv jó, a hősiesség meg ragadós, így jön Kawalsky, hogy majd ő eljuttatja a legjobb barátja feleségét a kapuhoz, amire Carter kerek szemeket mereszt O’Neillre. Teal’c szerint nélküle nincs mentőakció. Ez lesz az előnyük tervezget, a nagy katonai gondolkodó Daniel Jackson. Persze akkor ott Teal’cből lesz kettő, de optimista barátunk szerint ez nem gond, mert ha 48 órán belül nem járnak sikerrel, akkor úgy is halottak lesznek. A tábornok rábólint, a két Carter meg összedugja a fejét, hogy összehozzák az asgard generátort. Egy kis technikai haladzsázás után persze sikerül is nekik.

Kawalsky és Daniel ezalatt valóságshowt játszanak, vagyis a tükörrel szörföznek a párhuzamos világok között. Megtalálják a célállomást, kész lesz a generátor, indulhat az akció. Odaát jaffák randalíroznak az egész bázison. Párhuzamos Teal’c éppen párhuzamos Apófiszt fogadja, és a könnyebb megkülönböztethetőség érdekében mindketten röhejes szakállat viselnek. O’Neillék maguk után csalják párhuzamos Teal’cet, majd a mi Teal’cünk lelövi, miután másik önmaga nem akarja megtagadni urát. Ezután eljátssza, hogy elfogta Cartert. Mi pedig O’Neill kérdése nyomán megtudjuk, hogy az állandó „krí”-zés több mindent is jelenthet, többek között azt, hogy „vigyázz”, „figyelj”, „koncentrálj”.

O’Neill és Kawalsky megy generátort szerelni, Daniel marad valóságot keresni, mert le kellett kapcsolniuk a tükröt, Teal’c pedig átveszi a párhuzamos Hammond tábornok kínvallatását. Mindenki sikeresen teszi a dolgát és sikerül megnyitni a kaput az asgard bolygóra, de Teal’c, hogy megmentse dr. Cartert kénytelen felfedni magát, ezért az egész csapatot elfogják. Apófisz nem érti, hogy lehet életben O’Neill, akit látott meghalni, viszont nem hiszi el a párhuzamos világ dolgot sem, és ösztönzés képen lelöveti Hammond tábornokot. Már éppen Daniel lenne a soros, mikor egy jaffa egy, a radaron veszettül gyorsan közeledő pontra hívja fel a főnöke figyelmét. A következő pillanatban egy asgard sugár tünteti el Apófiszt és testőrei egy részét, a maradék pedig sietve távozik a kapun át.

Lesugározzák dr. Cartert, illetve az időközben feltámasztott Hammondot, és a monitoron még láthatják a távozó asgard hajót. Ideje elköszönni és haza térni. Kawalsky katonás tisztelgéssel, dr. Carter pedig csókkal búcsúzik O’Neilltől. Én meg azzal az olvasóktól, hogy a jövő héten is itt leszünk.

Címkék: csillagkapu
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.11.30. 12:19:26

"illetve az időközben feltámasztott Hammondot"

Nahát, az Asgardok is tudnak újraéleszteni? (Mert, ha igen, akkor nem alkalmazzák gyakran)

Neton 2008.11.30. 14:01:55

A szakáll dolog pedig a Star Trek TOS - Mirror Mirror c. epizódjából van, ott is a párhuzamos világban szakállt viselt Spock. Ezért poén amikor valaki (pl Cartmanék a South Parkban) a párhuzamos világban szakállt visel. :)

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2008.12.03. 19:37:44

lenne egy félig spoileres kérdésem.
a sokadik évadban, amikor egy másik csk csapat atlantis zpm-jét akarja ellopni, és egy csomó csapat lesz a parancsnokságon, akkor miért nem lesz ilyen bajuk? (illetve egy sor másik epizódban)

Gabba 2008.12.04. 08:50:14

Neton: köszi, akkor most már világos, miért volt a röhejes szakáll Teal'C-en.

Llew 2008.12.04. 10:56:59

pcdevil:
Lehet, hogy nem voltak annyi időt a mi világunkban.
Illetve amit valószínűbbnek tartok, hogy az írók elfelejtették, hogy alkottak egy ilyen szabályt, mint ahogy egy idő után a zat dezintegrálós funkciója is kikopott.

the black ball 2008.12.04. 16:22:30

A Ripple Effect-ben a "tolvaj" CSK-1 utazott az időben is, nem? És az ő idővonalukhoz képest jöttek az alternatív csapatok. Akkor meg nincs gondolom az az entrópikus zavar.

Újra kéne nézni, hátha.

Llew 2008.12.04. 16:30:33

Szerintem időutazás nem volt. Azonban "hozzánk" ők is úgy jöttek nem? És mindenkin aki nem "otthon" van jelentkeznie kéne. Sőt ott több azonos személy volt, tehát a jövevényeken hatványozottan jelentkezett. Viszont ott a kapun keresztül jöttek, és itt azt mondják a Carterek, hogy ez az entrópikus zavar a tükörrel való utazás mellékhatása.

De tényleg meg kéne nézni újra, az a biztos.

the black ball 2008.12.05. 15:11:10

Megvan, az "a zöldet válaszd" beszólás miatt asszociáltam az időutazásra. Na mindegy, majd 6 évad múlva újra felhozom.

OFF: Látom AXN ügyes volt, és februárban idehaza is lesz 10. évad.

kla 2008.12.05. 15:31:38

Ez nagyon jó hír, már olyan két éve várom, hogy leadják a magyaron. A TV2 is folytathatná már az Atlantiszt.

Llew 2008.12.05. 16:27:05

Az offra:
Az a szomorú, hogy az AXN előbb lpett, mint a tv2, aki már egy ideje ígérgeti. Így viszont lehet leszarják az egészet majd.

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2008.12.06. 17:24:17

Llew
akkor valószínüleg az a megoldás.. pont ezt a részt nem láttam most axn-en, nem így tudtam, hogy csak tükör hatására jelentkezik a bibi:) de köszi a kiigazítást!
süti beállítások módosítása