Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 1x19 – Isteni kegyelem

2008. augusztus 16. 17:00 - Llew

A CSK-1 egy sötét csarnokba érkezik. Sehol egy lélek, de a terem tele van izékkel meg hogyishívjákokkal, szóval megy a bámészkodás. Daniel átment dokumentumfilmesbe és mindent videóra vesz. Amíg Sammel egy kisebb szobát vizsgál át, addig Teal’c egy ismerős jelre figyel fel, mely szerint a bolygó sugárfertőzött. O’Neill lefújja a kirándulást. Irány haza. Daniel gyorsan szuveníreket kezd gyűjteni, és bekapcsol egy fura, kőkeretes TV-t. Közelebb lépve megtapasztalja, hogy mit érezhet egy vámpír, ugyanis a szoba tükörképét látja benne, a sajátját viszont nem. Hozzá ér és egy áramütés fut rajta végig. Visszatérve a csarnokba nem talál senkit. Kicsit kiabál, majd haza tárcsáz. Alig lép ki a kapun, máris egy csapat G. I. Joe szegezi rá a fegyverét. Befut Hammond tábornok, de ettől a helyzet nem javul, mert úgy csinál, mint aki nem ismeri meg Jacksont, ráadásul le is fokozták, mert csak ezredes.

Danielt megbilincselik, lenyugtatózzák és megvizsgálják nem e goa’uld. Miután összerugdosta a cella ajtót, ahol magához tért, látogatót kap Catherine Langford személyében. A nő habár tudja ki Daniel, nem úgy tűnik, mint aki ismeri. Arról faggatja, hogy miként került a bázisra, majd a magyarázat után előadja, hogy Jackson sose járt még itt, és a kapu titkát se ő fejtette meg. Daniel kezdi úgy érezni, mint aki elvesztette az eszét, és minden lehetséges eszközzel próbálja Catherint meggyőzni a saját igazáról. Ernest nevére a nő egy WTF arckifejezéssel reagál, majd elmegy O’Neill tábornokhoz(!) és javasolja, hogy hallgassák meg a foglyot, mert fura dolgokat beszél.

A tárgyalóban folytatódik a furcsa beszélgetés. O’Neill se ismeri meg Danielt és a goa’uldokról kérdezgeti. A helyzet egyre zavarosabb. Teal’c et se ismerik. Daniel teljesen kikel magából és elkezdi sorolni az elmúlt évek történéseit. Megadj a Chulak kódját, személyes információkat Jackről. Mindenki nagy szemeket mereszt. Senki nem ért semmit. Megjön Sam Carter civilben, hosszú hajjal. Szintén nem ismeri Danielt, de jelenti Jacknek, hogy elvesztették Washington és Philadelphiát. A trehány mindenit, pedig elég nagyváros mind a kettő!

Daniel álla már a padlón van, szóval leviszik az irányítóba, ahol megtudja, hogy Anglia és a francia Riviéra mellett a goa’uldok már elpusztították Albánia jó részét, sőt Nyíregyházát is. Ezután a tárgyalóban újra előadja a sztoriját Catherinenek. Az indítócsarnokban ez alatt egy bombát készülnek átküldeni a Chulakra, amiről azt se tudták, hogy létezik, amíg Daniel le nem írta a koordinátáit. Próbál is a maga naiv módján tiltakozni, de O’Neill elég pipa és inkább bombát küld a jaffáknak, mintsem túlélőket menekítsen ki egy másik bolygóra.

Jackson azon gondolkodik, hogy mi lehet a magyarázata a helyzetnek, majd Carterrel és Catherinenel kisütik, hogy valószínűleg egy párhuzamos világba került. Mégpedig a „tükör” miatt. A goa’uldok eközben javában igázzák le a Földet. Lelövik az Air Force One-t, majd egy goa’uld hajó leszáll a Cheyenne hegyre. A kaput is megnyitják, és bár az írisz miatt nem tudnak átjönni, amíg nyitva a féregjárat addig a Földről sem lehet kifelé tárcsázni.

A tábornok megszervezi a bázis védelmét. Daniel pedig egy idegen nyelvű rádióadást igyekszik megfejteni, amit arról a környékről küldtek, ahol a tükrös bolygó is van. Az üzenet egy figyelmeztetés és egy kódolt csillagkapu cím. Időközben a csillagkapu lekapcsol, de mire civil Sam kitárcsázna, addigra a goa’uldok újra megnyitják. A bázis védelme se nagyon megy, mert O’Neill tábornokék szintről-szintre szorulnak vissza.

Az eligazítóban végre megnézik Daniel videóját, rajta saját maguk másik verzióját és Teal’cet, aki ebben a világban a bázis elleni támadást vezeti. Daniel előáll azzal az önző gondolattal, hogy ha sikerül kitárcsázniuk, akkor őt küldjék vissza a tükrös bolygóra. Másik Jack szerint addigra elfoglalják a bázist, így tök mindegy, de egyébként senkit nem zavar, hogy ezzel feláldozzák magukat magukért. Jackson újabb remek ötlettel áll elő. Még pedig azzal, hogy alternatív O’Neill fogja a videót, és a segítségével győzze meg alternatív Teal’cet, hogy léteznek alternatív valóságok, ahol ő jó gyerek. Mivel itt mindenki óriási hős, bele vágnak.

O’Neill tábornok elég jól kezdi a tárgyalást, ha azt vesszük, hogy nem ölik meg azonnal. Előadja gonosz Teal’cnek az egész te egyébként jó vagy sztorit, és még a videót is megmutatja. Az egész dolog ott kerül lejtmenetbe, amikor azzal jön elő, hogy azért tetted, hogy megmentsd a családod meg a néped. Gonosz Teal’c ugyanis tud a Chulakra küldött bombáról. Azért szép próbálkozás volt Jack. Kár, hogy most hamarabb kinyírnak, mint a többieket.

Daniel, civil Sam és Catherine az indítóban készülnek a kitárcsázásra. A statiszták eltüntek valahová. Hammond ezredes és a katonák hősiesen elesnek a bázis védelmében. Civil Sam a tágyalóban bemutatja a kézigránát működését egy csapat jaffának. Catherine éppen elindítja a tárcsázást, amikor őt is elkapják. Daniel várja a kapu megnyílását, hallgatja az önmegsemmisítő visszaszámlálást és nézi amint gonosz Teal’c átlövi az indítócsarnok ajtaját. Az utolsó előtti pillanatokban a kapu megnyílik, és Jackson annak ellenére átugrik, hogy egy lövés eltalálja. Gonosz Teal’c pedig ott marad a nyakába robbanó bázison.

Daniel szerencsésen elér a P akármennyire, megfogja a tükröt és visszatér a saját valóságába, ahol már bőszen keresik. Átadja a megfejtett kapu kódot és közli Jackkel, hogy nagy szarban vannak.

Címkék: csillagkapu
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the black ball 2008.08.16. 17:50:25

Kedvenc részem az első évadból, egyszerűen tökéletes. Párhuzamos világok, alternatív valóság, Carter gránátos jelenete, hú, a legjobb.

Amúgy a goa'uldok milyen tájékozottak. Tudták, hogy hol vannak a fejlett nyugati országok, és azokat bombázták. :]

Én is akarok kommentelni 2008.08.16. 19:14:33

Azért mikor elolvastam, hogy Nyíregyházának is annyi önkéntelenül is kinéztem az ablakon, és a város ez a része még érintetlen... viszont nagyon esik az eső :P

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2008.08.16. 19:39:22

Tényleg jó rész volt, amihez jön még egy pár későbbi rész is... .
Ja igen: a térképez elnézve: Csehszlovákia is rajta van, meg Jugoszlávia is (Bosznia - Hercegovinával). Csaknem ebben is másabb a tüköruniverzum? (jó, gondolom én is, hogy egy kicsit régi Európa térképet szereztek be akkor).

Llew 2008.08.16. 20:38:01

A térkép elég érdekes, mert egy csomó "jelentéktelen" területet is el pusztítottnak jelöl. Amikor meg az egész térkép látszott, akkor Ázsiában nem volt piros pont.

Én is akarok...:
Azért remélem nem aggódtál nagyon a városod miatt.:)

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2008.08.17. 00:05:55

Úgy tűnik hogy úgy debrecen magasságában is pusztítottak. Szóval ezért nem tudok msn-ezni az ottani haverommal. :)
süti beállítások módosítása