Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: LV 1x17 – Face Lift

2008. augusztus 24. 17:23 - nyolc_mini_vese

Most, hogy végre annyira rendesek voltak a CBS-esek, hogy elkezdték nyomatni a 9. szezon promóját, örülhetünk, mint majom a farkának. Ha valaki esetleg nem látta, akkor itt megtekintheti, de vigyázat, csak akkor érdemes a linkre kattintani, ha az ember tisztában van a 8. szezon összes momentumával, mert rendkívül spoileres. De most térjünk rá mai epizódunkra, ami egy kedves kerámiaboltban kezdődik, a tulajdonosok éppen a reggeli nyitásra készülnek, amikor észre veszik, hogy már megint betört valami aljadék és megfúrta a páncélt. Hamarosan az is feltűnik nekik, hogy egy hulla fekszik hátul egy hatalmas vértócsában a feje alatt, úgyhogy itt az ideje értesíteni a yardot. Brass, Grissom, Nick és Cathrine meg is érkezik, hogy átporolják a helyszínt. A halottról kiderül, hogy fejbe csapták párszor. Főcím.

Robbins doki pontosít is rögtön: háromszor verték kobakon a fickót és ettől szenderedett jobb létre. Hogy mivel, azt még nem derült ki, de valami csillogó dolog is belekeveredett a sebbe. Cathrine fésűt kér, de nem magát akarja megigazítani, hanem a halott hajából fésül ki spórákat, Nick meg is említi, hogy a bolt mögött volt egy nagy páfrány, valószínűleg ott várakozhatott az ember, mielőtt betört. Cathrine egy számítógép előtt találja Grissomot, aki éppen furcsa felfedezést tett, a helyszínről begyűjtött ujjlenyomatok között egy volt, ami egyezett az adatbázisukkal, még pedig egy Melissa nevű kislány adatait dobta ki, akit 21 éve elraboltak. Bonyolódik a történet.

Warrick és Sara egy új helyszínen vannak, ahol egy karosszékben csücsülő szénné égett néni maradványait nézegetik. Sara belelkesedik, hogy ez egy spontán öngyulladás, de Warrick szerint nem kellene hinnie ilyen f.szságokban. A néni férjét O'Riley hallgatja ki, a fickó állítása szerint elment lefeküdni és reggel mikor felkelt, a neje már csak egy halom hamu volt. Amúgy boldog házasságban éltek, de nem aludtak egy ágyban, mert az asszony horkolt. Biztos, ami biztos, O'Riley rákérdez, hogy tudja-e, hogy hogyan kell egy forrasztólámpát használni, de ettől a faszi begurul és sértődötten távozik.

Brass meglátogatja Nicket, aki rácsipogott, mert fontos felfedezést tett. A páncélszekrényt ugyanis ugyanolyan módszerrel törték fel, mint egy két évvel korábbi rablás alkalmával a széfet, amiben a halott fickó is részt vett, de felmentették, mert a társa ellen tanúskodott. A feldobott társ meg éppen nem régiben szabadult ki és pont Vegasba költözött. Be is rendelik, szép, bajszos faszi, de azt mondja, hogy ő nem csinált semmi rosszat és különben is városon kívül volt, amit számlákkal is tud igazolni, úgyhogy kénytelenek elengedni.

Grissom éppen az elrabolt gyermek szüleinek meséli, hogy úgy tűnik, mégsem halott a 21 éve elvesztett lányuk. A szülők hoztak képet is magukkal, Grissom pedig elhívta Terri Millert, hogy a gyermekkori képek alapján egy szoftver segítségével 25 évesre öregítse a leányzót. Cathrine közben meglátogatja a hullát a halott lányával, és az éles szemű helyszínelő asszonynak feltűnik, hogy a lány kardigánja szintén tele van spórákkal. A lány bevallja, hogy igen, ott volt a boltnál, de nem ölte meg az apját, hanem próbálta lebeszélni a betörésről.

Warrick és Sara elviszik a holttestükből megmaradt részt, egy lábikót halottkém Davidhez. Semmi gyúlékony anyagot nem mutattak ki rajta az emberi zsíron kívül és David megállapítja, hogy a lábat nem levágták, hanem leégett, úgyhogy hajlik Sara spontán gyulladásos teóriájára. Warrick szerint ez csak azért van, mert bejön neki Sara, de David azt mondja, hogy ez nem befolyásolja a szakmai döntésében, viszont pont ezért vett magára tiszta köpenyt. Sara megosztaná a dolgokat Grissommal, de Warrick azt mondja neki, hogy inkább menjenek vissza a helyszínre további vizsgálatokat folytatni.

Grissom és Terri szépen megöregítik a kislány képét, közben Grissom bepróbálkozik Terrinél azzal, hogy esetleg menjenek el megint vacsorázni, ha már a múltkor úgy elbaszta a dolgot, de Terri nem ma jött le a falvédőről, úgyhogy kerek-perec visszautasítja. Girl power. Mikor elkészülnek a képpel, belép Cathrine, aki vet rá egy pillantást és már érzi is, hogy valami nincs itt rendben, mert a képernyőről az a lány mosolyog vissza rá, akit éppen most kísért ki az apja hullája mellől. Grissom és Cathrine meglátogatják a pszichiátert, hogy megkérdezzék a véleményét arról, hogy mennyire lehet az jó valakinek, ha négy éves korában elrabolják. A pszichiáter pont úgy néz ki, mint Eddie Murphy, amikor túlsúlyos embereket játszik. Megtudjuk, hogy valószínűleg lehetnek halovány emlékei az elrablása előttről és hogy valószínűleg szociopata, nincs rendben az értékítélete és valószínűleg mindent megtenne a túlélés érdekében. Ennyi jó hír hallatán Grissom megkéri Cathrine-t hogy hívja vissza a leánykát egy kis beszélgetésre.

Warrick és Sara visszatérnek a helyszínre, Sara tovább nyomatja a spontán öngyulladásos marhaságát, Warrick viszont hozott egy szerkentyűt, amivel bármilyen gyúlékony anyag legkisebb maradványát is ki tudja mutatni, de sajnos nem jár sikerrel. Sara felettébb örül ennek. Nick elmegy Greghez, aki éppen valami csajszival beszélget telefonon és jól elfelejtette, hogy megvizsgálja a rejtélyes csillogó dolog ásványi anyag tartalmát, de se baj, így legalább megvizsgálhatják együtt. Gregnek van is egy jó kis szerkentyűje ehhez, odavilágít vele a cuccra és Nicknek szólnia kell, amikor megcsillannak a kis kristályszemcsék, és hamarosan kiderül, hogy bizony uránium az. Nick rendesen beszarik ettől, de Greg szerint ilyen kis mennyiség miatt még nem kell izgulni. Azért Nick alaposan kezet mos. LOL. Grissom is megnyugtatja, hogy ne aggódjon, valamint hogy régebben festékekbe is tettek urániumot, hogy feljavítsák a színt, úgyhogy tulajdonképpen nem lehetetlen, hogy talál ilyen tárgyat a kerámiaboltban. Nick oda is ballag egy Geiger-Müller számlálóval, ami kipattogtatja neki, hogy a gyilkos tárgy egy randa kis kerámia törpe volt.

Grissom elmondja az aggódó szülőknek, hogy úgy tűnik, sikerült megtalálni a lányukat annyi év után, de egy kicsit problémás lesz vele a találkozó, mert éppen gyanúsított egy gyilkossági ügyben. A szülők persze nagyon szeretnék látni. Cathrine közben kihallgatja a lányt, aki nem érti, hogy miért kérdezgetik az anyukájáról, de azt állítja, hogy meghalt pár éve. Grissom odavezeti a szülőket a kihallgató szobához, de azt mondja nekik, hogy egyelőre inkább csak nézegessék a lányukat. Cathrine azonban éppen végzett a kihallgatásával és elengedi a hölgyet. Persze anyuka nem nyugszik és utána veti magát, de természetesen semmi jó nem sül ki ebből, a lány megkéri szépen a komplett idiótának tűnő asszonyt, hogy engedje el, mert ő nem a gyermeke. A szülők megkérdezik, hogy mi a neve most lányuknak, kiderül, hogy Tammy Felton néven éldegél, amire jön a nagy felismerés: Felton asszony a bébiszitterük volt!

Warrick és Sara találkoznak a munkahelyük mögötti parkolóban egy kis perzselésre. Warrick megkérte Sarat, hogy hozzon magával egy hálóinget, ő pedig egy döglött malackát hozott magával. Sara megjegyzi, hogy azóta nem eszik húst, amióta Grissommal kísérletezgettek egy másik disznóval. Warrick felöltözteti a malacot a hálóingbe és beteszi egy székbe, majd fog egy cigit, Sara meggyújtja neki és ráteszi a hálóingre, mert mint kiderült az elhunyt néni dohányzott a szervezetében meg rengeteg altató volt, úgyhogy simán lehet, hogy nem ébredt fel arra, hogy ég. Ennyit a spontán öngyulladásról.

Grissom, Nick és Cathrine ellátogatnak Melissa/Tammy-hez, hogy átkutassák a lakását, hátha kiderül valami az "apja" haláláról. Nick meg is talál egy pár kesztyűt és már teszteli is, hogy ragadt-e rájuk uránium. A teszt pozitív eredményt hoz, úgyhogy ujjlenyomatot vesznek a belsejéről, valamint megkérik a lányt is, hogy ugyan hadd vessék már össze az ő ujjlenyomatával. Ennek a tesztnek is pozitív az eredménye, úgyhogy itt az ideje, hogy előkerítsék Brasst, aki jól letartóztathatja a lányt. Tammy ekkor előjön azzal, hogy volt ott egy harmadik személy. Erre viszont nem utal semmilyen bizonyíték, de Tammy azt állítja, hogy de bizony, Melissa volt ott, ő pedig nem tudta megállítani. Itt az ideje, hogy Grissom, Cathrine és Brass megint meglátogassék a pszichiátert, aki elmondja, hogy valószínűleg a lánynak kettő személyisége is van és 21 évig tartott, hogy a domináns mögül előtörjön a másik, aki az elrablása miatt, bosszúból eltette láb alól az elrablóját. Közben a lány igazi szülei megérkeznek egy ügyvéddel.

Tammy/Melissa találkozik a szüleivel, de még mindig azt állítja, hogy ezek bizony nem az ő szülei, hiába magyarázzák neki, hogy de, csak éppen elrabolták tőlük két évtizede. Végül a lány meglátja az anyja nyakában lógó nyakláncot, amit úgy tűnik, hogy felismer. A szülők szeretnék valahogy összeszedni a félmillió dolláros óvadékot, amit kiszabtak gyermekükre.

Sara és Warrick boldogan sakkoznak a szétégett coca mellett, amikor megjelenik Grissom - odavonzotta a füst. Elmesélik neki, hogy a kísérlet fényesen bizonyította, hogy semmi spontán nem volt a tűzben, mert a malac ugyanúgy elhamvadt, mint a néni. Grissom büszke rájuk, hogy nem gondoltak a spontán öngyulladás lehetőségére, Sara pedig hallgat, mint a sír. Kiderül, hogy Grissom pontosan tudta, hogy mi a megoldása az estnek, csak szerette volna, ha a kis beosztottjai is rájönnek maguktól. Távozása után Sara megköszöni Warricknak, hogy nem árulta be, cserébe vállalja, hogy feltakarítja a kísérletük helyszínét.

Cathrine-t behívja magához a lány, hogy beszélni szeretne vele, mert, hogy mennyire kedves volt vele korábban, mégpedig arról, hogy vajon milyen esélyekkel állhat a bíróság elé. Cathrine szerint elég rosszakkal, mert a bizonyíték bizony ellene szól. A lány azt mondja, hogy jó, de akkor ő azt fogja vallani, hogy nem normális. A lány szívhez szóló mesébe kezd arról, hogy ő most éppen az elnyomott Melissa lénye, aki nem is emlékszik semmire az elmúlt 21 évből, csak az előtte levő gyermekkorára. Cathrine megmondja neki, hogy ezzel most csúnya bakot lőtt, mert akkor rá sem emlékezhetne. Erre a lány gonoszul elkergeti.

Cathrine Grissomtól tudja meg, hogy a lány előzetes meghallgatása elmarad, mert miután kifizették a szülei az óvadékot, ő szépen lelépett. Grissom szerint itt vége az ügynek, de Cathrine nem adja fel, megkéri Brasst, hogy nézze meg, hogy vásároltak-e valamit a lány szülei az elmúlt 24 órában a hitelkártyájukkal. Brassék meglátogatják a szülőket és elmondják nekik, hogy jól tudják, hogy ők próbálták meg elszöktetni a lányukat, mert tudják, hogy huszonkét különböző buszjegyet vásároltak az elmúlt nap során. Ez viszont nem jó ötlet, mert így bűnrészesek, amiért börtön jár, valamint abba sem kellene beleéljék magukat, hogy a tékozló lány ott fogja várni őket, ahol megbeszélték. A túl rendes szülők azt választják, hogy inkább tartóztassák le őket.

Végső képsorainkban a leányt látjuk, amint éppen a pusztában leszáll a buszról, hamarosan egy kocsi kanyarodik mellé, amiből kiszáll az elhunyt nevelő bajszos jó barátja. Úgy tűnik, hogy bensőséges viszony van közöttük. A lány megköszöni neki, hogy elmondta az igazságot az apjáról és aztán elautóznak a semmibe. Vége.

Címkék: csi lv
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szapcsika (törölt) 2008.08.24. 19:36:59

Bocs, nem akarok kukacoskodni, ahhoz itt van Grissom, de uránium az magyarul urán.

nyolc_mini_vese 2008.08.24. 20:38:41

Tényleg, ezt mennyire benéztem :-)))) Mentségemre: egyetlen tantárgyat utáltam az iskolás évek alatt, a kémiát. De sajnos nem tudom kijavítani :-/
Viszont örülök az éles szemű olvasónak :-)
süti beállítások módosítása