Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: LV 1x06 – Who are you?

2008. július 13. 16:00 - nyolc_mini_vese

Történetünk ezúttal egy lelkes vízvezetékszerelővel kezdődik, aki egy ház alatt próbálja megtalálni azt a kis lyukat, ami feltehetően szivárog. Helyette valami sokkal érdekesebbet talál: egy kis csontváz kezet, ami kinyúlik a betonból. Grissom annyira belelkesül a hírre, hogy saját maga mászik be, hogy közelről megnézze, tényleg egy befalazott emberrel állunk-e szemben. És tényleg. Úgyhogy Nickkel el is kezdik bontani a falat. Főcím.

Grissom elosztja a feladatokat, magát és Nicket jutalmazza a csontvázzal, Warrick és Sara pedig egy lövöldözést kap, ami azért különleges, mert egy rendőr is benne volt a dologban. Cathrine is várja, hogy megkapja a jussát, de Grissom azt mondja, hogy nem adhatja neki a maradék ügyet, mert a dologban érintett ember nem ismeretlen Cathrine számára, mert, hogy az ex-férje az, akit azzal vádolnak, hogy jól megerőszakolt egy táncoslányt. Cathrine kiegyezik Grissommal abban, hogy legalább akkor kihallgatja a férjét. Sok elvált nő által vágyott szituáció.

Cathrine ex-férje, Eddie nagyon megörül néhai feleségének, és elmondja, hogy egyáltalán nem bántotta a táncosnőt, ugyanannyira benne volt a kurikában a klub mögötti parkolóban, mint ő maga. Cathrine megmondja neki, hogy nem akar foglalkozni az ügyével, de Eddie felteszi a mindent eldöntő kérdést, hát hol gyakorolja ő vasárnapi apukaságot, a nevadai állami börtönben vagy a plazában? Na igen, az élet tele van nehéz döntésekkel...

Grissom és Nick vizslatják a kiterített csontokat, ki is olvassák belőlük gyorsan, hogy egy fiatal nő az áldozat, akit jó sokszor megszurkáltak. Grissom a rovátkák alapján egy krokodilfogra tippel.

Warrick és Cathrine összeismerkednek az ügyükben érintett rendőrrel, aki elmondja, hogy autós üldözés során elkapott egy dzsipes fickót, akinek erre az volt a reakciója, hogy ő aztán biztos nem megy megint börtönbe és ezzel a végszóval jól fejbe is lőtte magát, csak hogy övé legyen az utolsó szó. Hiába, the weak one has to fall. Biztos, ami biztos, azért elkérik a rendőr fegyverét, akin látszik, hogy nem örül a bizalmatlanságnak, sőt, Brass sem, aki mindvégig jelen volt a kihallgatás során, rendőri szolidaritás meg minden. A kézen levő lőpornyom meg amúgy elárulná, hogy kihasználta a fegyvert, de olyan közel volt a rendőr az öngyilok pillanatában emberünkhöz, hogy az ő kezére is került biztosan – tájékoztat minket Sara.

Grissom most már a házalapból kiemelt betontömböt vizsgálja, elmondja Nicknek, hogy az bizony jól megőrizhette az elhunyt vonásait. A ház tulajdonosa meg lekerül a gyanúsítottak listájáról, mert a ház felépülése után tett szert a kísértetiesen jól megalapozott birtokra.

Sara és Warrick felfedezik, hogy a hivatalos közeg fegyveréből bizony hiányzik egy golyó. Meg nem is nagyon értik, hogy mi a fenéért menekül valaki, aki utána jól kilukasztja a saját kobakját? Mindenesetre abban biztosak, hogy Brass nemigen fog örülni a fejleményeknek, sőt az egész rendőrrészleget magukra haragíthatják.

Grissom megint az irodájában pettingel a pókjával, amikor megérkezik Teri Miller, akiről egyelőre annyi derül ki, hogy szintén nagy tarantula rajongó lehet, legalábbis elkéri a pókot egy kis tapizásra. Állítólag jó érzés. Grissom pedig megkéri szépen, hogy csináljon neki egy arcot.

Sara és Warrick éppen a rendőrt csesztetik a hiányzó golyó miatt, aki azt állítja, hogy egy golyót ki szokás szedni, különben könnyen beszorulhat a többi – nem nagyon hisznek neki, amikor megjelenik Brass, aki tényleg nem örül neki, hogy az egyik fajtájabelit piszkálják. Pedig Saraék nem hagyják annyiban a dolgot, mert kiderült, hogy a rendőr ellen már több panasz is érkezett, de állítólag ezek alól tisztázta magát annak idején. Na persze, mondja erre Warrick. A probléma lényege, hogy nem találják a golyót, amivel meglőtték az ipsét, így nem tudják, hogy mely pisztolyból származhatott a lövedék. Még szerencse, hogy a bűntény helyszínét lezáratták, így nyugodtan vissza lehet menni kutakodni.

Grissom és Teri, akiről kiderül, hogy ő a csúcsmodell a törvényszéki művészek között, apró flörtölések közepette megmunkálják a betont egy kis zselével, amiből aztán az értő kezek közt arc lesz, főleg miután egy kis festéket, szemet, sőt, hajat is kap.

Grissom és Nick a hírekben nézik, amint bemutatják az elhunyt hölgyről készült műalkotást, amikor megjelenik Cathrine, úgyhogy Grissom ki is küldi Nicket, hogy nézze meg nincsen-e ott a sarkon. Nick szolgálatkészen elmegy, úgyhogy Cathrine nyugodtan elmondhatja, hogy mi nyomja a kis lelkét erőszakos exével kapcsolatban. Kicsit zavartnak is tűnik, úgyhogy Grissom rá is kezd az ugye-már-nem-vagy-szerelmes-belé kezdetű dalba, mert akkor jól adja csak le az ügyet. Közben megjelenik halottkém David, aki visszainvitálja a főnököt a csontokhoz. A maradványokkal éppen Robbins doktor foglalkozik, aki elmondja, hogy bizony nemcsak megdöfködték szegény lányt, hanem jól fejbe is verték, valamint talált egy kis konzerválódott fülzsírt, amiben só és homok volt, szóval lehet, hogy valami tengerparton végezek vele. Belép Nick és tájékoztatja Grissomot, hogy már csomóan azonosították a lányt.

Grissom elmegy meglátogatni a néhai lány anyukáját, aki, mint minden rendes anya, szeretné megtudni, hogy merre járt a lánykája. Azt azért elmondja, hogy eltűnése előtt nem járt tengerparton, emlékei szerint, viszont egy nagyon rendes fiatalemberrel költözött éppen össze, akivel kölcsönösen nagyon oda meg vissza voltak egymásért.

Cathrine éppen odaér, amikor a táncoslánykát kihallgatják, aki elmeséli, hogy már sokszor táncolt Eddie-nek, de még sosem fordult ilyen elő, hogy a falhoz kenje a parkolóban és megbolygassa a nyugalmát. Jaj, de kár, mert egyébként kedvelte.

Sara és Warrick égre-földre keresik a golyócskát, de nem lelik. Egyszer csak megjelenik egy srác, aki azt állítja, hogy szemtanúja volt az eseményeknek, éppen pihenőt tartott, amikor meglátta, hogy a rendőr leállítja a dzsippes fickót és rövid verbális kontaktus után lelőtte. Sara és Warrick úgy érzi, hogy értesíteniük kell Grissomot a közelgő rendőrháborúról.

Grissom találkozik az öltözőben Warrickkal és trükkös kérdéseiből kiderül, hogy Cathrine egyáltalán nem adta át neki az exe ügyét. Közben megjelenik Cathrine is, aki elmondja, hogy nem csinált még semmi visszafordíthatatlant, csak mintát vett a lányka körme alól, ami viszont egyezik Eddie bőrével. De emlékei szerint volt férje szerette a kemény meneteket. Grissom azért figyelmezteti arra, hogy ne az érzéseire, hanem a bizonyítékra hagyatkozzon, még akkor is, ha esetleg olyan dologra derül fény, ami nem fogja boldoggá tenni.

Greg a laborban ellenőrzi a homokot, de nem természetes, tehát nem valami napfényes beachről származik, viszont nem is a betonszarkofágból került a csontváz fülébe. Összességében azt jelenti a dolog, hogy lövésük sincs, hogy honnan kerültek a fülzsírba a homoknak látszó szemcsék.

Brass, Warrick, Sara és a megvádolt rendőr jól összeveszekednek a folyóson, de szerencsére megjelenik Grissom és szépen megmondja nekik, hogy ne az ő laborjában inzultálják egymást, de azért egy kicsit ő is megkapja Brasstól a magáét.

Cathrine éppen eszeget egy étteremben, amikor megjelenik a néhai férje, egy kicsit udvarolgat is neki, hogy micsoda jó, hogy van neki egy megfelelő helyen dolgozó elvált asszonykája, így már nincs is szüksége ügyvédre.

Sara és Warrick darabokra szedik a dzsippet, még mindig nem találják a hiányzó lövedéket, amikor mégis megtalálják a pótkerékben, úgyhogy már csak össze kell vetni őket a pisztolyokkal, és akkor kibújik a szeg a zsákból. Mindenki nagy meglepetésére kiderül, hogy nem a rendőr fegyveréből való a golyó, helyszínelő barátaink csalódottan veszik tudomásul, hogy vannak még rendes rendőrök a világon.

Cathrine elmegy a klubba, ahol a megerőszakolt lányka táncolt, micsoda véletlen ismeri is a tulajt még kislánykorából, amikor ő is itt tekergett a rúd körül, úgyhogy kedvesen meg is engedik neki, hogy jól beszaglásszon a kislány szekrényébe. Talál is benne egy kis vaginális fogamzásgátlót – better safe than sorry.

Grissom és Nick ellátogatnak a halott lány otthonába, ahol a régi kedves és annak új felesége fogadja őket. Grissom megcsodálja a szép akváriumukat, majd megkérdezi, hogy körbe nézhet-e, amit meg is engednek neki, bár a fickó szerint nem sok értelme van, mert a lányka öt éve lakott ott egyetlen hónapig, mielőtt eltűnt volna. Grissom elég alaposan szeretne körbe nézni, még a parkettát is felszedi, ami alatt talál egy kis homokot, de ekkor a házigazda úgy dönt, hogy pont eléggé körbe néztek már, úgyhogy kitessékeli őket, a bulinak vége, de helyszínelőink megígérik nekik, hogy majd mindjárt visszajönnek egy házkutatásival.

Cathrine és Greg rájönnek, hogy a kislány felhelyezte magának a fogamzásgátlót, nem sokkal a megerőszakolása előtt – már pedig nem igazán jellemző, hogy valaki előre tudja, hogy erőszakot fognak rajta tenni.

Nick elmondja Grissomnak, hogy a csontváz lány pasija pont azon az építkezésen dolgozott alvállalkozóként, ahol a lányt megtalálták. Közben Teri éppen távozni készül, Grissom egy kicsit magára is veszi, hogy köszönés nélkül akart elmenni, de Teri megnyugtatja, hogy meghagyta a számát neki a parafatábláján.

Warrick és Sara szimulálják az eseményeket és rájönnek, hogy a rendőr, ha akarta volna, akkor sem tudja abból a szögből lelőni a sofőrt. Brass ennek őszintén megörül.

Cathrine-nek bevallja a kislány, hogy direkt akarta megszopatni Eddie-t, miután ő is megszopatta őt, a dolog összes értelmében, mert hogy azt állította magáról, hogy ilyen-olyan híres, gazdag producer és majd jól elintézi a naiv gyermek zenei karrierjét. Cathrine tiszta szívből kineveti.

Grissomék visszatérnek az átkutatásra szánt házba, minő véletlen, sikerült felporszívózniuk a parketta alól a homokot. De a kedves helyszínelő fiúknak van még ez-az a tarsolyában, úgyhogy rögvest össze is mocskolják a parkettát. Nick megnyugtatja a tisztaságmániás tulajdonost, hogy nyugalom, ez nem víz, csak Luminol, ami gyorsan felszárad, de közben megmutatja, hogy vannak-e vérnyomok a padlón. Egyelőre nem látszik, mert a padló furmányosan le van lakkozva, pedig juharfából van, amit nem kellene, úgyhogy bevetik az alternatív fényforrásukat, ennek segítségével pedig meg is jelennek a vércseppecskék a padlón, sőt még véres kézlenyomatot is látunk. Grissom el is regéli a srácnak, hogy hogyan ölte meg a korábbi barátnőjét, csak azt nem érti, hogy miért tette. A srác ezt azzal magyarázza, hogy nem ő tette, mert, hogy szerette, sőt még mindig szereti. Na ezt nem kellett volna mondania, mert jelen van a mostani felesége, aki nem nagyon repes ettől a szerelmi vallomástól. Azért a fickót letartóztatják, Grissom vele tart, Nick pedig ott marad, hogy tovább vizsgálódjon. Meg is lát egy képet, amin a kiscsalád éppen hegyet mászik, szép, görbe végű csákányokkal, amiről eszébe jut, hogy Grissom krokodilfogakat emlegetett az elején, mert hogy azok is kampósak – aha a gyilkos fegyver. Éppen megkérdezné az otthon maradt asszonyt, hogy akkor ők ilyen hegyre mászkálós típusok-e, amikor kénytelen azzal szembe nézni, hogy egy jókora mordály figyeli óvón mozdulatait, és az új nő elismeri, hogy bizony azzal csapott le a régire.

A meseautóban a férje elmondja, hogy ő tudja bizonyítani, hogy nem volt a lány eltűnésekor a városban, és hogy marhára nem érti, hogy mi ez a nagy érdeklődés a padló iránt, mert a felesége azt amúgy is minden évben lekeni.

Nicket viszont közben halálra szívatja a pisztolyos nőstény, meg tudjuk tőle, hogy ő volt az eredeti barátnője a srácnak, aztán megismerkedett az új lánnyal, őt meg rútul elhagyta. Ő viszont nem annyira szeret veszíteni, úgyhogy amikor a faszi házon kívül volt, jól meglátogatta az új barátnőt, akivel addig fajult a konfliktus, hogy az jól megfejelte az akváriumot, ami jó előjáték volt ahhoz, hogy utána elcsapkodja a csákánnyal. Nick ezen a ponton már-már könnyekbe tör ki, de szerencsére megjelenik Grissom az ajtóban, és jól ráfogja a fegyverét a harcias amazonra.

Idilli képsorral búcsúzunk mára, Cathrine a játszótéren nézi, ahogy a gyermeke hintázik, majd megjelenik a tékozló, ám felmentett apa és cserébe elinvitálja őket reggelizni. Olyan hálás, hogy kész állni a cehet. VÉGE.

Címkék: csi lv
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csíkos 2008.07.13. 20:14:44

Jó volt nagyon végigolvasni! Köszi!
És milyen jó képeket is raktál be mellé :)
Derék munka!

nyolc_mini_vese 2008.07.13. 22:21:00

Köszönöm, igyekszik az ember :-)

Mondjuk szeretem is ezt a részt, mert valahogy vonzanak a csontvázak, úgyhogy persze nézem a Bonest is, csak abban megőrülök 2 szereplőtől is.

Gondolkodtam, hogy betegyek-e egy képet arról, ahogy Nick könnyezik, de aztán inkább nem tettem, túl szomorúan nézett ki :-/

tissne 2008.07.15. 17:46:22

Na ez jó, hogy Grissomnál fegyver van, látszik, hogy még csak alakulóban volt az egész, hiszen később ebből komoly bajok is voltak, hogy Grissom fegyver nélkül járkált állandóan.
Végre megérkezett Robbins doki is:D

Bones-t én is nézem, kitől őrölsz meg, már kíváncsi vagyok?:)

Amúgy tök jó, hogy írod a hogyvoltot, én mindig olvasom!;)

nyolc_mini_vese 2008.07.15. 17:58:09

Nemcsak a fegyver furcsa, hanem, hogy ő mászott be a ház alá, de pont az ilyenek miatt érdemes újranézni. Robbins dokinak én is örülök!

Bones-ban pedig jól végig gondolva megőrülök 1. Booth-tól, mert annyira ostoba, hogy az elképesztő 2. Megőrülök Camille-tól, mert szerintem nagyon hiteltelen és valamiért Angelat sem szeretem, valamiért ijesztően nagynak tűnik :-)

Bones viszont szeretem, mondjuk valószínűleg azért, mert rengeteg párhuzam van eközött a karakter között meg Sara között (talán túl sok is), és valahogy nekem mindig bejöttek ezek a szociopata okos lányok :-)

Köszönöm, hogy olvasol, én meg mindig írom :-)

tissne 2008.07.15. 20:58:13

Jajj, hát régen láttam már én ezeket a részeket, sokszor mikor olvasom a hogyvoltot, még el is töprengek, hogy úristen ez mi, vagy mikor volt.. Pedig már nem is egyszer láttam:)

Tényleg eljön az ideje, hogy restartot vegyek:) De most inkább várom a csütörtököt a 8.évaddal, bár töltöttem, láttam, de akkor is:)

Én meg imádom Booth-t, mert szerintem tök jó karakter, és tény, hogy rendesen ki van hegyezve az ellentét, hogy Bones az ész, Booth meg a szív. Olyan furák is, mégis szerethetőek együtt.

Nekem meg Grissom volt mindig elmebeteg, őt kimondottan ezért a tulajdonságáért, a "másságáért" szeretem:)

nyolc_mini_vese 2008.07.15. 21:36:07

Igen, de Booth néha annyira mafla, hogy az elképesztő. Oké, néha azt veszem észre, hogy Brass is így van beállítva, de lehet, hogy csak azért, mert hogy erősítsék az okos tudós / buta rendőr kontrasztot.

Nekem a 8. évad eleje az egyik kedvenc részem, de azt hiszem nem fogom elrontani a magyar szinkronnal. Meg ha jól láttam itt, ahol vagyok, le is van most tiltva a viasat.
süti beállítások módosítása