Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: LV 1x05 – Friends and Lovers

2008. július 09. 15:04 - nyolc_mini_vese

Egy meztelen sráccal indítunk, aki veszettül szalad a sivatagi éjszakában és elég elgyötörtnek tűnik. Amikor újra találkozunk vele, már a földön fekszik és kukacok falatoznak belőle, Grissom biztos örül nekik. Warrickkal együtt vizsgálják a fiút, semmilyen külsérelmi nyom nincsen rajta. Grissom átvedlik nyomolvasóvá, és megállapítja, hogy valami elől veszettül menekült, ezért arra jut, hogy a halálba kergették. Nyilván. Főcím.

Skac a homokban

Megint Grissom, ezúttal egy helyes sárga szemüvegben kísérletezik valamin, és azon hőbörög Cathrine-nek, hogy vajh' miért csesztetik őt folyton a papírmunkával, amikor sokkal értelmesebb dolgokkal is foglalkozhatna például megoldhatna bűnügyeket. Cathrine a sok nyafogásért cserébe egy laza mozdulattal lángokba borítja a kísérletét. Kiosztják az ügyeket, Cathrine és Nick egy dékánt kap, akivel feltehetően egy kirúgott tanár végzett az irodájában, Sara kap egy saját halottat, aki egy szemetesben pihen, Warrick és Grissom pedig a sivatagos sráccal fog foglalkozni.

Grissom, Warrick és boncolós Jenna szemlézik a srácot az asztalon, jól kiszáradt, de hát a sivatagból húzták elő. Jenna jót szórakozik Grissom „belehalt a félelembe” teóriáján, de a faszi sokkal tájékozottabbnak tűnik halál ügyben, és elregéli mindenki okulására, hogy azt olvasta a törvényszéki szaklapban, hogy 4 dolog tehet a sírba valakit, gyilkosság, öngyilkosság, természetes ok illetve természet feletti, mint például a félelem. Hú. Azt is hozzáteszi, hogy sajnos be kell áldozni szegény kukacokat, akik lakmároztak belőle, mert lehet, hogy ami megölte a srácot, az ő szervezetéből már elpárolgott, de a kukacokban tovább megmarad. A rovartan a barátunk.

Kukac bonc

Warrick felnégyeli az egyik kukacot, közben persze bocsánatot kér tőle, majd átadja Gregnek, hogy tegye a csodamasinájába, ami majd jól elárulja, hogy mi van szerencsétlen féreg bendőjében. Végül megtudjuk, hogy Warrick nem fogadott már egy hónapja, a kukackában pedig csattanó maszlag van.

Sara kukázik egyet, hogy fotókat készítsen a szemét közé keveredett hulláról, majd kiemelik onnan a testet. Halottunk szépen be van fóliázva, illetve valamilyen máz van rajta, Sara egy fánkra asszociál erről, pedig nem az. A hullaszemle során David, a kedves halottkém fiú megerősíti abban a hitében Sarat, hogy ez már egy régi vágású halott, mert be van balzsamozva. David meg is ragadja a remek alkalmat, hogy egy kicsit udvaroljon Sarának, de ő inkább kineveti, és azt mondja neki, hogyha kicsit agresszívebb és kócosabb lenne, akkor biztosan sikeresebb lenne a nők körében. Közben kiderül, hogy a hullát már múlt héten eltemették egyszer, de úgy látszik nem elég alaposan.

Kuka hulla

Cathrine és Nick megismerkedik a dékán hullájával, úgy tűnik, hogy módszeresen szétverték a fejét. A gyanúsított egy hölgy, az iskola alapítója, aki maga hívta ki a rendőrséget. El is meséli Cathrine-nek, hogy azért csapta le a dékánt, mert elkezdett igen erőteljesen nyomakodni hozzá, és egy szimpla „hagyjál béként” nem volt elég ahhoz, hogy leállítsa. A hölgy úgy emlékszik, hogy csak egyszer ütötte meg, de Cathrine felhívja a figyelmét arra, hogy az iroda csatakos a vértől.

Brass egy fiatalemberrel beszélget, aki a barátja eltűnését jött bejelenteni, már igen aggódik miatta, mert elmentek bulizni meg sert inni, de azóta nem látta. Grissom tapintatosan megkéri, hogy esetleg azonosítsa a hullaházukban, amitől a fiú igen szomorú lesz, még sír is. Bejön Warrick és informálja Grissomot arról, hogy maszlag volt a kukacban, nyilván a halott srácból került belé, mert egyébként a férgek nem igen fogyasztanak drogokat.

Nick a dékán irodájában éppen cérnákat feszít ki az áldozattól a falon található vérnyomokig, hogy rájöjjenek, hogy mégis hányszor sújtott le rá a megsértődött asszony. Cathrine-t lenyűgözi tanult kollégájának alkotása. Úgy tűnik, hogy a fickó a legtöbb barackot már a földön fekve kapta a fejére, a falon pedig van egy tiszta folt, mintha egy ember állt volna ott, aki felfogta a kis vércseppeket.

Nick fon

A sivatagi srác barátja bevallja Grissoméknak, hogy egy rave party-ra mentek, és a maszlaggal akarták szélesebbre tárni a tudatukat, amit egy ismeretlentől szereztek be a helyszínen. Warrick szintén nagy parti pápa lehet, mert megnézi a srác kezén a buliról megmaradt pecsétet (mint kiderül, ezek vízállóak, hogy le ne izzadja az ember őket, és UV fényben még napokkal a buli után is látszanak), és egyből beazonosítja, hogy melyik DJ-nek a performanszán vettek részt.

Sara a temető igazgatójával kilátogat a szemétből előkerült hulla megháborított sírjához, az igazgató úr pedig bevallja, hogy még mindig létező biznisz a hullarablás, de hallgatnak róla, mint a sír. A gödörben viszont nemhogy hulla nincsen, de koporsó sem. Sarában szörnyű gyanú horgad, mivel az igazgató úr nem mellékesen végső nyughelyek árusításával is foglalkozik, úgyhogy feltétlenül látni szeretné a koporsó készletet.

Temcsi

Grissom maszlag teát főz magának, hogy lássa, mivel áll szemben. Arról nem szól a fáma, hogy ki is próbálja-e, pedig biztos szórakoztató lenne. Warrick elmondja, hogy a halott srác orrában orrspray, pacsuli és alumínium volt – ez utóbbit egyelőre nem tudják hova tenni.

Teadélután

A verekedős nő bevallja, hogy igen, tényleg volt még valaki a szobában, aki a barátnője, csak éppen rosszkor volt a rossz helyen. Előkerül a másik hölgy is, mint kiderül az volt a tervük, hogy majd jól rájuk nyit, miközben a disznó dékán éppen szexuálisan zaklatja, és akkor jól feljelentik majd. De ez a történet is sántít, mert az új lány azt állítja, hogy az ajtóban állt meg, holott helyszínelőink jól tudják, hogy ez nem igaz. Nick el is mondja a füllentős lányoknak, hogy a vér bizony olyan, mint a nagyapja, nem hazudik, viszont nem hiszi el, hogy a barátnője segítség nélkül verte volna agyon a nála háromszor nagyobb faszit.

Vérfürdő

Brass, Grissom, Warrick és a halott fiú barátja ellátogatnak egy rave party-ra, ahol egy kedves fiatal lány rögtön szerelmet is vall a bogaras fickónak, aki ezen meglepődik, de Warrick megnyugtatja, hogy csak az ecstasy tette olyan vonzóvá a kislány számára. A fiú kiszúrja a maszlag dealert, odaszalad és elkezdi répázni, de aztán a közeg lefejti őket egymásról. A dealernek nagyon nagy arca van, és megmondja, hogy nyugodtan kutassák át a kocsiját. Grissom ezt meg is teszi, és talál is pár magocskát benne. A dealer erre azt mondja, hogy akár vigyék is be, ha úgy tetszik, pont leszarja, mert tudja, hogy úgy is elengedik. Grissom morcos lesz rá és megmondja neki, hogy nem birtoklásért, hanem gyilkosságért akarja bevinni.

Gonosz dealer

Grissom, aki kiművelődött maszlag teailag, arra jut, hogy valószínűleg azért ütötte ki magát tejesen a halott srác, mert a legmérgezőbb, zaccos rész jutott neki a teából. A boncolóasszonnyal karöltve jól meg is találnak néhány magot a beleiben. Greg összeveti a halott srác beleiben és a dealer srác autójában talált magokat, amik akár egy növényről is származhatnak, de ezt a hüvely nélkül nem lehet bebizonyítani.

Sara nézegeti a koporsókat és arra jut, hogy őt inkább égessék el majd, az a biztos. Azért betekint egy 10,000 dolláros koporsócskába, amiben rengeteg különböző hajszálat talál – hopp, kifeküdt az ágyacskámban?

Fú, haj

Grissom elszontyolodik kicsit, mert el kell engedjék a dealert, ugyanis a bizonyíték nem ellene szól. Bánatában egy kedves történetet mesél Warricknak egy pókról meg egy professzorról, de azért megjegyzi a drogkereskedő srácnak, hogy sejtése szerint egy nap ők még összefognak futni.

Cathrine és Nick rövid ideig zsákutcában kavirnyálnak, amikor rájönnek, hogy egy dolgot felejtettek el még megnézni: a vér útjában álló barátnő blúzát. Bingo! Sajnos a lány azt mondja, hogy elégette a mocskos felsőt. Hát akkor esetleg itt az ideje ellenőrizni a dékán ingét… Nick össze is firkálja, a közepén egy helyes kis kézlenyomat rajzolódik ki, aminek a kisujja egy nagy bumszli - úgy néz ki, mintha egy sínbe tett ujj nyoma lenne.

Grissom elmondja a halott barátjának, hogy nem a tea ölte meg a srácot. A fiú eközben vakarózik, azt mondja, hogy biztos valami elfertőződött pókharapása van, Grissom, a rovarbarát, szívesen vet rá egy pillantást, viszont rögtön közli is, hogy ez bizony nem póktól van. Grissom elmegy boncolós Jennához és elmondja, hogy a gyanúja szerint egy emberi harapás van a srác alkarján. Ekkor lép be Warrick, aki elmondja, hogy a halott srác orrában talált alumínium valami tűzijátékokból származik, és micsoda véletlen, az élő fiú pont egy ilyen helyen dolgozik. Grissom megkéri Jennát, hogy vegyen mintát a halott fogsoráról.

Nick és Cathrine demonstrálják a hazug hölgyeknek, hogy mire jutottak a dékán ingével. Nyilván kiderül, hogy a barátnőnek sínben volt az ujja, és valóban lenyomta az álnok faszit, miközben a másik lány aprította. A csajokat elvezeti, elég furcsán néznek egymásra. Cathrine-nek ez nem tetszik, mert nem hiszi el, hogy csak amiatt verték volna agyon, hogy szeretett tapizni. Nick viszont figyelmezteti, hogy a lélekelemzés nem része a munkájuknak, nekik csak a ki és a hogyan kérdésekre kell megtalálniuk a választ, a miértre nem.

Sínen vagyunk

Sara közben elárulja a temetős faszinak, hogy rájött, hogy többször adja el a koporsókat, a felesleges hullákat meg egyszerűen kidobja, és ezt bizonyítani is tudja, mert a fólián, amibe becsomagolta szegény kikukázott asszonyt, rajta van az ujjlenyomata. Úgyhogy rá is pirít, hogy akkor most tessék kifizetni az újratemetését egy megbízhatóbb temetkezési vállalatnál.

Nickék rájönnek, hogy a lányok valamiért fizettek a nyúlkálós faszinak. Kiderül, hogy leszibikuskodtak a hölgyek, erre rájött a fickó és jó öltetnek tűnt a megzsarolásuk. Egy idő után viszont megmondták neki, hogy nem fizetnek tovább, hanem inkább színt vallanak, mert már egy új világban élünk és az iskolások nem haragszanak, ha nénik szeretik egymást. A dékán viszont nem akarta elveszíteni ezt a zsíros jövedelemforrást, ezért azzal kezdte el őket zsarolni, hogy akkor majd jól azt mondja, hogy a rajta kapta őket, amikor a suliban szexeztek, és ezen a ponton szakadt el a lányok cérnája...

Grissom elbeszélget a halott fiú barátjával, aki megint elmondja, hogy sajnos nem emlékszik semmire. Grissomék viszont elmondják neki, hogy az a helyzet, hogy annyira szétcsapták magukat a cuccal, hogy igen rossz vége lett. Egyrészt a halott srácnak jó melege lett tőle, ezért vette le a ruháit, másrészt fotófóbiájuk lett tőle, tehát rettegtek a fénytől, ezért futkosták halálra magukat, harmadrészt, és ez volt a legrosszabb mellékhatása, az élő fiút elkezdték idegesíteni a hangok, ezért szépen megfojtotta a barátját, hogy csend legyen már. Ezen eléggé elszomorodik a srác, mert mégis csak a legjobb barátja volt, még ha kicsit hangos is. Grissom is elszontyolodik, és elmegy hullámvasutazni, hogy levezesse a feszültséget. VÉGE.

Címkék: csi lv
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csíkos 2008.07.09. 21:23:21

Most végigolvasva a részt, felelevenedett bennem, hogy már anno is tetszett Griss feszültséglevezetési technikája.
Meg a temetős sztori... tavaly volt egy olyan eset, hogy el kellett dönteni egy nagyon közeli családtagról (sajnos), hogy vajon hamvasztva legyen, vagy temetve... és emlékszem, akkor valahogy beugrott ez a rész, és amit Sara mond. Na persze nem (csak) ez döntött tényleg a hamvasztás mellett...

nyolc_mini_vese 2008.07.09. 23:01:52

Nekem attól ment el a kedvem a meghalástól, amikor elolvastam a "Hullamerev. A holttestek lenyűgőző élete" c. könyvet, ami kb arról szól, hogy mennyi minden hasznos dolgot lehet tenni a hullákkal. Aztán persze rájöttem, hogy tulajdonképpen, ha már meghalok, akkor édes mindegy lesz, hogy mi történik velem.
Ebben a témakörben még az is jó rész, amikor Sara eltemeti a gorillát, de most hirtelen nem jut eszembe, hogy melyik az a rész :-/

csíkos 2008.07.10. 21:56:04

Én azt hiszem, hogy az is az elején lesz, szóval nemsokára látod majd azt a részt. Vagyishát bennem már keverednek a dolgok, de szerintem első évad végefelé...
Huh, tényleg jobb, hogy nem tudjuk, mi történik a testünkkel a halál után...
Jobb ez így :)

mókus 2008.07.14. 23:40:21

vidám témákat vetettetek fel

nyolc_mini_vese 2008.07.15. 08:40:00

Ez valahogy ilyen "alkalomhoz a forma" dolog, nem?
Nem lepődöm meg, hogy a meghalás / hullák felmerülnek a CSI-val kapcsolatban.
süti beállítások módosítása