Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: LV 1x13 - Boom

2008. augusztus 10. 13:00 - nyolc_mini_vese

A nyomozgatás középpontjában ezúttal egy robbantás van, mert ez valami új, ez eddig nem volt. A bevezetőben megismerkedhetünk a joviális szekussal, Kretzker úrral, akinek mindenkihez van egy kedves szava. Hamarosan megérkezik a másik biztonsági őr és leváltja amíg Kretzker elmegy vacsorálni, de bár ne tenné, mert miközben az új őr a recepciónál nézelődik egy gyanúsan ketyegő aktatáskát fedez fel, ami annak rendje és módja szerint fel is robban egy pillanat alatt. A robbanás helyszínére megérkezik Grissom, Cathrine és Brass és megkezdődhet a vizsgálódás, de előbb megint panaszkodnak egy kicsit, hogy ezek a fránya tűzoltók mindig tönkreteszik a helyszínüket. Kiderül, hogy csak a biztonsági őr hunyt el a robbanásban, akinek a hullája még bent pihen az épületben, úgyhogy be is mennek, hogy lecsekkolják és meg tudhatjuk, hogy Van Gogh-hatásnak hívják, ha valakinek egy bomba letépi a fülét. Szegény biztonsági őrnek mindkét füle hiányzik, ami azt jelenti, hogy egyenesen a bombára nézett, amikor az felrobbant, valamint találnak egy kis puskaport a ruháján, az lehetett a hajtóanyag. Cathrine szerint azt lesz érdekes majd megtudni, hogy vajon a robbantós ember tovább folytatja-e a durrogtatást vagy ez egy egyszeri alkalom volt. Főcím.

Immár Sara és Warrick is a helyszínre érkezett, és az a következő embert próbáló feladatuk, hogy összeszedjék a felrobbant bomba ezerfelé hullott darabkáit, mert az alkotó részek túlélik a robbanást, aztán újra össze lehet őket rakni a laborban és az elvezethet a robbantóshoz.

Csak Nick hiányzik a helyszínről, de úgy tűnik éppen szabad napja van, mert egy barátjával lép ki éppen egy bárból és hiába unszolja a srác, hogy igyanak még egy pohárral, de Nick hajthatatlan. Elvállnak, és kibe botlik megint Nick? Régi barátnőjébe, Kristy-be, aki úgy tűnik megint bajba került, mert éppen egy fickóval vitatkozik az utcán. Nick odamegy és elhajtja a srácot valamint lovagiasan felajánlja, hogy ennyi stressz után hazafuvarozza a leányzót. Így is tesz és az autóban még dumálgatnak egy kicsit arról, hogy Kristy feladja rossz életét és inkább beiratkozik majd kommunikáció szakra. Rendkívül hitelesen hangzik a szájából. Végül meginvitálja Nicket magához egy italra.

A többiek közben keményen melóznak, Cathrine talál is egy fontosnak tűnő tárgyat, egy fogaskerék darabot, amire az F.P. monogramot vésték. Grissom pedig összeismerkedik a kedves biztonsági őrrel, akiről kiderül, hogy hobbi bombaszakértő. Grissom nagyon kedvesen megkérdezi, hogy akkor segítségére lenne-e az ügyben, amitől Kretzker úr annyira boldog lesz, hogy majd kiugrik a bőréből. Grissom amint arrébb megy, szól az ott posztoló rendőrnek, hogy tartsa szemmel a boldog biztonsági őrt. Cathrine megmutatja Grissomnak, hogy mit talált, Grissom pedig beszámol neki új barátjáról, aki gyanús neki, de nem F.P. a monogramja.

Nick másnap éppen autókázik és közben üzenetet hagy Kristy-nek, amiből úgy tűnik, hogy lehet, hogy nemcsak szigorúan egy italra maradt ott nála, hanem egy kicsit tovább is. Pont a lány háza előtt kanyarodik el, ahol éppen egy csomó rendőrautó és mentő áll. Nick rosszat sejt. Oda is megy, hogy megkérdezze, mi történt és úgy tűnik, hogy bizony csak egy tiszavirág életű kapcsolatra futotta a lánnyal, mert éppen eltalicskázzák a hullaszállítók. Úgy tűnik, Nick egy kicsit kiakad.

Kretzker úr, akit mostantól szólítsunk inkább Dominicnek, lelkesen magyarázza Brassnak és Warricknak, hogy miféle bomba is robbant fel a helyszínen, amikor megérkezik a védőügyvédnője, hogy menjen inkább csak haza. Dominic azért meghagyja, hogy ha bármilyen kérdésük van, akkor nyugodtan keressék meg vele. Sara és Cathrine közben a helyszínről elszállított törmeléket nézegetik, amikor bejön Grissom, hogy talált valami érdekeset, még pedig egy még egy óraszerkezet darabot, ami nyilván a bomba időzítésében játszott szerepet. Ekkor érkezik meg Nick, aki feltétlenül akar beszélni a főnökkel. Be is mennek az irodájába és Nick előadja, hogy volt egy kis kufirc Kristy-vel, akinek a házában éppen Eckliék vizsgálódnak és pont az ő ujjlenyomatait meg DNS-ét fogják villámgyorsan megtalálni. Grissom nem örül ennek túlságosan, mert tudja, hogy Ecklie mennyire boldog lesz ettől, de Nick bevallja, hogy nem tudott ellenállni a lány bájainak. Bejön Cathrine, aki már tudomást is szerzett a dologról és felajánlja, hogy majd ő beszél Ecklie-vel. Grissom azt javasolja Nicknek, hogy menjen el egy kicsit sétálni, hátha belefut a Kristy kellemetlenkedő férfiismerősébe. Grissomnak és Cathrine-nek az a legnagyobb problémája, hogy ha Nicket letartóztatják az eset miatt, akkor rögtön ki is rúgják, még akkor is, ha később felmentik.

Cathrine meglátogatja Robbins dokit miközben Kristy-t boncolja, úgy tűnik a leányzót valaki csúnyán megfojtotta. Cathrine aggodalmaskodik egy csomót, de Robbins szerint inkább nyugodjon le, bár megérti, hogy fontos neki az ügy Nick miatt.

Grissom közben az óra darabkákat nézegeti nagyító alatt és be is szerzett egy csomó ébresztőórát, hogy rájöjjön, milyen típust használt fel a robbantó. Bejön Sara és megmutatja neki, hogy a bombaadatbázis szerint mostanság melyik a legnépszerűbb óra a durrogtatók körében. Bejön Warrick is, aki azt a feladatot kapta, hogy derítse ki, mivel vésték a monogramot az alkatrészre. Nem túl boldog emiatt, de hát ez van, úgyhogy neki áll vésni.

Cathrine összetalálkozik Ecklie-vel, aki elmondja neki, hogy Nick ujjlenyomatával volt tele a ház. Ekkor megérkezik Nick is, aki önként bevallja Ecklie-nek, hogy a helyszínen talált használt óvszert ő használta, nem kell drága vizsgálatokat elvégezniük, valamint átadja a csúnya fiú elérhetőségeit, és elmondja, hogy tegnap volt egy kis vitája a srácnak Kristy-vel. Ecklie megígéri, hogy megnézi, de úgy tűnik, hogy sokkal jobban örülne annak, ha Nicket kaphatná el.

Grissom és Sara elmennek robbantgatni, hogy kiderítsék, hogy milyen csövet használtak fel a bombához, hiszen az óraszerkezetet és a hajtóanyagot, a puskaport már beazonosították. 3 különböző csövet próbálnak ki, amiket színes papírokkal töltenek meg, hogy be tudják azonosítani, hogy melyiknek meddig terjedt a hatótávolsága, és végül a galvanizált acél nyeri a versenyt. Megérkezik Brass, aki elmeséli nekik, hogy Dominic barátunk az elmúlt időben hetet vett a népszerű ébresztőórából. Ideje meglátogatni.

Dominic nagyon örül a vendégeknek, úgy tűnik, hogy tényleg nagy tisztelője Grissom munkásságának. Simán bevallja, hogy van egy pár olyan ébresztőórája meg néhányat fel is robbantott. Brass észreveszi, hogy eltett egy darabot a robbanás bizonyítékaiból szuvenírnek és ennek nem örülnek túlságosan Grissommal, annyira nem, hogy hiába érkezik meg a védője, egyből letartóztattatják. Grissom nem tudja eldönteni, hogy Dominic zseni vagy komplett idióta, Brass szerint, ha bűnös, akkor viszont kegyetlen jól alakítja a jó fej srác szerepét.

Sara a laborban kísérletezget, rájön, hogy poliészter is van a bomba részei között, Nick pedig meglátogatja Kristy hulláját a hűtőben. Ez talán nem is annyira fényes ötlet, mert majdnem elsírja magát tőle. Robbins doki elmondja, hogy nem volt családja és nem is jelentkezett semmiféle hozzátartozó, úgyhogy Nick magára vállalja a temetés költségeit.

Grissom meglátogatja Dominicet a rácsok mögött, aki kezdi úgy érezni, hogy Grissom esetleg őt is gyanúsítja. Grissom nem is tagadja és nem is mondhat neki semmit az ügyről. Megjelenik Brass és szól Grissomnak, hogy újabb robbanás történt. Indulás a helyszínre. Ezúttal nem a tűzoltók, hanem az eső kezdi el tönkre tenni a helyszínt, de azért találnak ezt-azt, például egy egérfogót, ami beindítja a bombát, valamint megint találnak poliészter darabkát. Sara elkéri a dolgozók egyenruháját, mert az ugyanolyan narancssárga, mint a darabka, amit találtak.

Grissom megint elmegy Dominichez, ezúttal azért, hogy ő maga közölhesse, hogy szabadon elmehet, el is megy, és nagyon örül neki, hogy Grissommal „dolgozhatott”. Behozzák a Kristy-vel veszekedő fickót és kihallgatják, a fickót már vádolták erőszakkal, de most nagyon készségesnek tűnik, azt vallja, hogy visszament este Kristy házához, hogy bocsánatot kérjen, de azt látta az ablakon keresztül, hogy Nick elrépázza és kinyirbálja. Elengedik a stricit, Ecklie szerint nagyon hiteles a története, Cathrine viszont figyelmezteti, hogy neki is tudnia kell, hogy egy nagy rakás szar, amit a faszi előadott, pedig az ott tartózkodó rendőrfőnöknek is tetszik a duma. Cathrine 12 órát kér, hogy megmenthesse Nick irháját. Cathrine elmegy Greghez, akinél Nick DNS-mintái végezték és mikroszkóp alatt megnézegeti a spermáit. Rájön, hogy Nick hajnali 2-kor ejakulált, de Kristy csak 6-kor halt meg, lelkesen be is számol erről Grissomnak, aki megjegyzi, hogy ez még a világon semmit nem jelent. Megjön Sara is, aki jobbat talált, a narancs cucc, amit találtak egyezik a narancssárga egyenruhával, úgyhogy Sara már végig is nézte a korábban kirúgott alkalmazottak listáját és talált egy menedzsert, aki beperelte a vállalatot miután kirúgták és azóta sem sikerült elhelyezkednie. El is mennek hozzá látogatóba és le is tartóztatják. Cathrine pedig elkezdi Kristy lakását vizsgálni, és amilyen szemfüles lány, egyből kiszúrja, hogy Kristy-t a függönyzsinórral fojtották meg. El is viszi a kötelet Gregnek, hogy vizsgálja meg neki szépen, és természetesen egyezik a stricijével a rajta levő bőrdarabka. Cathrine boldogan újságolja Nicknek az eredményt.

Warrick végre megtalálta, hogy mivel vésték össze az óra darabkát, egy elektromos rézmetszővel, amit iskolákban szoktak használni és a kirúgott menedzser fia pont egy olyan iskolába jár, ahova rendeltek ilyet. Kihallgatják a fiút, aki elmondja, hogy a szülei sokat beszéltek apu kirúgásáról, egészen addig, amíg anyu el nem hagyta őket. A fiú szerint pont igazságos volt robbantgatni őket, az interneten szerzett információkat a bombagyártásról. Grissomék rákérdeznek, hogy rejteget-e még valahol bombát. Kiderül, hogy az iskolai szekrényében van, Dominic pedig meghallja a rádióján, amivel a rendőrségi frekvenciát fogja, és már indul is. Az iskolából éppen menekülnek már a diákok, amikor bemegy, hogy kihozza. Fel is töri a szekrényt és kiviszi az iskola elé, Grissom rohan oda hozzá, hogy tegye le, mert a bomba aktív. Sajnos kicsit elkésett a figyelmeztetéssel, mert ebben a pillanatban a jó Dominic felrobban.

A verekedős srácot megint behozzák, Nick pedig elkapja a folyosón, a falhoz nyomja, hogy kiszedje belőle, hogy mi a francért ölte meg szegény lányt, aki éppen most akart jó útra térni. A srác elmondja, hogy Kristy nem a tudásvágy miatt akart suliba menni, hanem új lányokat akart beszervezni, valamint elárulja azt is a naiv Nicknek, hogy nem a kliense, hanem a stricije volt a lánynak és azért ölte meg, mert Kristy önállósodni akart, ezt pedig még sem tűrhette. Záró képsorainkban Grissomot láthatjuk, amint kitűz a parafatáblájára egy cikket, ami Dominicról szól, a hősről, aki életét vesztette a gyerekek megmentése során. Vége.

Címkék: csi lv
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mókus 2008.08.13. 14:57:34

ez depis rész volt.. szegény bácsi hogy felrobbant

nyolc_mini_vese 2008.08.13. 15:58:16

Igen, de én nem teljesen értettem, hogy miért fogta meg egyáltalán azt a bombát... Meg igazából ketyegett a kezében, úgyhogy azt meg főleg nem értettem. Mondjuk lehet, hogy a sok robbantástól már rossz volt a hallása. Hacsakaznem :-)

Nicknek meg pazar lehetett, hogy minden közelebbi munkatársa megcsodálhatta a spermáit :-)
süti beállítások módosítása