Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: LV 1x12 – Fahrenheit 932

2008. augusztus 06. 17:00 - nyolc_mini_vese

Ebben a részben egy kicsit visszafelé fogunk nyomozgatni, mert egy tulajdonképpen már lezárt bűnügy kerül Grissom kezei közé. A történet elején egy kis csomag útját követhetjük, amit a Las Vegasi Bűntetésvégrehajtási Intézetben ad fel egy rab Grissomnak. Brass éppen ott vacsorálgat Grissom mellett és kicsit aggódik, amikor kollegája felelőtlenül csak úgy kibont egy rejtélyes csomagot, amit egy böriből küldtek neki. Szerencsére semmi különös nincsen benne, csak egy videokazetta, de hiába reménykedik benne Brass, nem tangabugyis lányok vannak a felvételen, hanem egy fekete srác (nem tangában, hanem rabruhában), aki ilyen körmönfont módon próbálja Grissom segítségét kérni abban, hogy fény derüljön ártatlanságára. Állítólag a perére vár, azzal vádolják, hogy megölte a feleségét és a fiát. Brass bólogat, ismerős neki az arc, egy gyújtogatási üggyel állunk szemben, ráadásul az ügyész halálbüntetéssel szeretné jutalmaztatni a bűncselekményt. A faszi azt állítja, hogy ő ugyan nem ölte meg a családját, az ügyvédje viszont azzal bíztatta, hogy a bizonyíték ellene szól, úgyhogy úgy véli, hogy már csak Grissom segítségében bízhat. Főcím.

Kezdjük a szokásos adminisztrációval, Nick és Cathrine egy autóban fejbe lőtt srácot kap, aki az egyik kaszinó sportfogadási részlegének parkolójában lehelte ki lelkét, Warrick, Sara és Grissom meg együtt fog dolgozni a gyújtogatási ügyön, nagyon kevés idejük van, mert három nap múlva kezdődik a tárgyalás. Cathrine kedvesen megérdeklődi, hogy nem-e lesz ebből probléma, mert ebben az ügyben Ecklie nyomozott, de a naiv Grissom szerint senkinek sem fontos itt a reputációja, hiszen mindenkit csak és kizárólag a bizonyítékoknak él és hal. Úgy látszik Brass is így gondolkodhat, mert amikor összefut a távozni készülő Grissommal, elmondja neki, hogy nyomozgatott a srác után, egy szemtanú látta kiszaladni az égő házából és ráadásul anyagi problémái is voltak, mert a felesége nagyon szeretet költekezni, úgyhogy már a házuk részletével is csúszásban voltak, szóval Brass szerint lehet, hogy csak egy rosszul elsült biztosítási csalásról van szó, de Grissom ugye nem szeret spekulálgatni. Viszont az kiderül, hogy a hálószobában benzint találtak, a fickó meg egy héttel a gyújtogatás előtt vett egy kannával. Brass szerint semmi nem utal arra, hogy jogosulatlanul vádolták meg a srácot.

Cathrinék megérkeznek a saját helyszínűkre, ahol egy fejbe lőtt srác pihen az autója kormányán. Arra gyanakodnak, hogy biztos a két nap múlva kezdődő Super Bowl (amerikaifutball-bajnokság döntője) viselhette meg valami sportbarát idegeit. Megtalálják a srác üres bukszáját, és arra gyanakodnak, hogy a gyilkos esetleg már eleve a kocsiban volt, amikor a srác beszállt, fejbe lőtte és még a pénzét is elvette. A halott srác fülében találnak egy mini hallókészüléket, tehát lehet, hogy siket volt, valamint az ablakon van valami szmötyi. Találnak még nála több ezer dollárt, úgyhogy annyira még sem rabolták ki, meg egy csomó fogadási igazolást. Cathrinék csodálkoznak, hogy mit keres ennyi pénz egy tizenévesnél. Cathrinék meglátogatják a pénztárost, aki kiállította a papírokat, az pedig felvilágosítja őket, hogy a srác egy kis lóti-futi volt, aki gazdag emberek pénzét tette meg a különböző irodákban a Super Bowl meccsekre. A pénztáros fiú azt mondja, hogy annyit tud róla, hogy ő volt az 517-es számú lóti-futi, egyébként meg leszarja, mert már csak egy hétig dolgozik pénztárosként.

Grissom ellátogat a bűntetésvégrehajtási intézetbe, ahol egy rab kedves ismerősként üdvözli, mert hogy miatta került a rácsok mögé, de itt az ideje, hogy elbeszélgessen az üvegen keresztül a segítséget kérő sráccal. A srác el is mondja, hogy azért fordult hozzá, mert egyetlen gyújtogatási szakember sem vállalta az esetét, viszont Grissomot javasolták maguk helyett. A fickóról meg tudjuk, hogy aktatologató volt egy telefontársaságnál és nagyon rendes férj lehetett, mert a tűz estéjén, éjfél fele a neje nagyon megkívánta a fagylaltot, ő pedig már szaladt is a boltba, a nyolc éves fiúk meg a szülői ágyban aludt, mert izgatott volt, hogy másnap sátrazni mennek apuval. A fickó verziója szerint húsz perc alatt járta meg a boltot, s mire visszaért, látta, hogy füst dől a házból és beindult a tűzjelző is. Felszaladt a hálószobájukba, ami alól gomolygott kifelé a füst, de nem tépte fel az ajtót, mert tudta, hogy akkor a bejutó oxigéntől még jobban begyulladna az egész szoba, és azért ilyen okos, mert önkéntes tűzoltó, úgyhogy kiszaladt és telefonált segítségért. Grissom rákérdez, hogyha ennyire képben van a tüzekkel, akkor hogy lehet, hogy gyúlékony anyagot, benzint találtak a hálószobában, ráadásul a fickónak számlája is volt róla. A faszi elmondja, hogy fogalma sincs, hogy ez hogy lehet, mert a benzint a fűnyíróhoz vette és a garázsban tartotta. A fickónak egy csúnya égési seb is van a tenyerén, Grissom arra is rákérdez, hogy hogyan szerezte, de azt állítja a vádlott, hogy fogalma sincs róla.

Warrick, Sara és Grissom a helyszínen vizsgálódnak, és panaszkodnak is rendesen, mert elég nehéz égés után találni bármit, mert amit a tűz nem tett tönkre, azt tönkre teszik a tűzoltók. Sara talál a kisgyerek szobájában vízálló gyufát, bezacskózza, mert még az is lehet, hogy a gyerek lobbantotta lángra a pecót. Azt is furcsállják, hogy az ajtó nem nagyon égett meg, úgyhogy abból is elvisznek egy darabot, és a kilincsen is találnak valamit, ami összeégett gumidarabnak tűnik - talán egy tűzoltó kesztyűjéből származik. Ecklie jelentése szerint a gardróbból indult a tűz, ami úgy tűnik, hogy tényleg alaposan elégett. A tűz által hagyott nyomok alapján úgy tűnik, mintha a gardrób ajtóra benzint locsoltak volna, majd meggyújtották. Grissom a földön talál néhány üvegdarabot, nem tud mintát venni belőlük, mert beleolvadt a betonba, mivel el van színeződve a beton, ez is bizonyítja, hogy valami gyújtós volt ott, ami hozzájárult a tűz kigyulladásához, de az nem világos nekik, hogy mit keresett ott bármilyen üveg tárgy. Warrick és Sara hajlik arra, hogy a faszi gyújtotta fel a családját, de Grissom szerint akkor jobban szétlocsolta volna a benzint.

A fejbe lőtt srácnak az anyukája bejön a boncoló terembe az azonosítás végett, melynek során Cathrine is elérzékenyül, de azt állítja, hogy a fia nem volt siket. Viszont leesik neki a húsz fillér, mert a nagyobbik fia is lóti-futi volt, akik a fülbe rakott mikrofonokról kapták a felsőbb utasításokat. A nő aggódva bevallja, hogy egy hete nem hallotta a nagyobbik fia felől sem.

Grissomék összefutnak a munkahelyen Ecklie-vel, aki nehezményezi, hogy minek turkálják össze az általa már lezárt ügyet, de Grissom szerint nem biztos, hogy annyira egyértelmű a helyzet, mint amilyennek látszik.

Nick és Cathrine kikérdezi Warrickot az öltözőben erről a fogadós dologról, végre valami előnye is van annak, hogy egy feketebárány dolgozik a helyszínelőknél. Warrick elmondja, hogy ő is lóti-futi volt a főiskola alatt, amivel igen szépen lehet keresni, ezért elég irigyelt szakma, de azt nem tudja, hogy ki irányítja a srácokat, mert ő is csak úgy ismerte a főnökét, hogy a "Hang". Warrick szerint nem is lehet megtalálni, de azt javasolja, hogy nézzenek körbe a többi lóti-futi között, mert simán lehet, hogy féltékenységi okok vezettek a gyilkossághoz.

Grissom a laborban kísérletezget és a belépő Saranak őszintén nem ajánlja, hogy közelebb hajoljon, mert éppen most kísérletezget azzal a belobbanás dologgal. Úgy tűnik, hogy a megvádolt gyújtogató igazat mondott, tényleg bölcsen tette, hogy nem nyitotta ki az ajtót. Az ajtófélfáról, amit begyűjtöttek viszont az derült ki, hogy nagyon gyorsan égett el, de nem volt rajta gyújtós, viszont ez a külső része volt az ajtónak, aminek elvileg meg sem kellett volna égnie, hiszen nem nyitották ki az ajtót. Úgy tűnik tehát, hogy a srác hazudott, mégis kinyitotta a srác az ajtót, amitől az belobbant. Grissom visszamegy az intézetbe, ahol ott van a fickó húga is, állítólag ő az egyetlen, aki hisz neki. Hát az biztos, hogy Grissomnak meg vannak a kétségei, de meg is van rá az oka, mert rájött, hogy a fickó kinyitotta az ajtót, azért van égési sérülés a tenyerén, mert ráégett a kilincsre (és ezért volt a kilincsen a guminak látszó dolog, ami valójában a bőrke). A faszi pironkodva bevallja, hogy nem akarta, hogy kiderüljön, hogy annak ellenére, hogy önkéntes tűzoltó, ekkora szarvas hibát követett el valós helyzetben.

Cathrine és Nick megint a pénztáros fiút faggatja, aki mutat nekik egy másik srácot, aki szintén a "Hang" szolgálatában áll, Cathrinék lecsapnak rá, miközben fogadást köt. Ki is kérdezik a halott srácról, aki szerinte jó gyerek volt, de nem tud nekik segíteni, mert fogalma sincs, hogy ki kapta meg az útvonalát.

Grissom rátör Warrickra a felgyújtott házban, aki éppen a törmeléket vizsgálja. úgyhogy most már együtt vizsgálják a törmeléket. Találnak is egy elektromos melegítőt, ami szintén okozhatta a tüzet, úgyhogy megvizsgálják, hogy nem okozott-e rövidzárlatot.

A laboros elmondja Cathrine-nek, hogy a srác autóüvegén talált szmötyi, takony, amit jól odatüsszentett valaki, ami jó, mert abból ki lehet mutatni a DNS-t. Cathrine-nek látogatói vannak, visszajön a halott anyukája és vele van a tékozló fia is, aki bevallja, hogy azért tűnt el egy hete, mert a rábízott pénzt sikerült lekártyáznia, ezért azt gondolja, hogy miatta ölték meg a tesóját, hogy így üzenjenek neki, a srác szerint valamelyik társuk lőtte le.

Ecklie észre veszi, hogy Grissom a házból származó vezetéket vizsgálja a laborban, és kicsit baszogatja, hogy miért veri itt a víz, amikor ő világosan megállapította, hogy a gardróbban kezdődött a tűz. Grissom elmondja neki, hogy ők megtalálták a megolvadt melegítő, ami a gardróbban levő konnektorba volt bedugva. Ecklie szerint hülyeségekkel szórakozik Grissom, a bíróság úgyis csak azt fogja meghallani, hogy benzin volt a gardróbban. Grissom visszamegy a sráchoz az intézetbe, aki váltig állítja, hogy nem érti, hogy mi ez a történet a benzinnel. Grissom most már kicsit óvatosabban hisz neki...

Cathrinék begyűjtötték az összes lóti-futi srácot és szépen takony mintát vesznek az orrukból, de kiderül, hogy egyikük sem hapcizta le a halott srác autóját.

Grissom a kissrác szobájában talált gyufákat számolgatja, de a belépő Saranak elmondja, hogy ezzel sem megy semmire, nem hiányzik a dobozból egyetlen szál sem. Saranak viszont van egy elmélete, mi szerint Ecklie hibásan következtetett a gyújtósra, mert hogy ott az a betonba olvadt üveg darab, amit találtak, ahhoz pedig, hogy ez megtörténhessen olyan magas hőfokon kellett égnie a tűznek, ami eltüntette volna a gyúlékony anyag nyomát. Szóval szerinte Ecklie teóriája a benzin nyugtán alapul és végülis csak szénhidrogén nyomát tudta kimutatni, ami nemcsak benzinre utalhat, hanem sok minden másra is, ezért még egyszer visszatérnek a helyszínre, de azt már kitakarították. Grissomék visszatérnek a munkahelyükre és a pihenőszobában elkapja Eckliet és igen csúnya szavakkal illeti, sőt még a kávéfőzőt is kiveri a kezéből, ami ezer darabra törik a sarokban, de hirtelen megenyhül, mert erről eszébe jut valami. Grissom visszamegy a börtönbe, ahol találkozik a gyújtogató húgával és megkérdezi tőle, hogy mégis mennyire volt jó a bátyó házassága, erre kitérő választ kap. Bemegy a vádlotthoz és megkérdezi, hogy ő vajon tört-e már össze mérgében valamit, mert hogy üveget találtak a szobában. A fickó erre megtörik és bevallja, hogy nem azért akart elmenni otthonról, hogy fagyit vegyen, hanem mert el akarta hagyni a feleségét. A visszaemlékezéseiből látjuk, hogy ennek annyira nem örült az asszony, mert elkezdte felédobálni a keze ügyébe kerülő tárgyakat. Kiderül, hogy a vehemens asszony egy petróleumlámpát is hozzávágott, ami összetört a földön, a konnektor közelében, amiből kipattant egy szikra és kész volt a baj. Petróleumlámpa, milyen szép a lángja. Szerencsére Grissom talált is petróleumot a földön, úgyhogy az ügy megoldva.

Nick visszamegy a pénztáros gyerekhez, akinek megcsodálja az óráját. A srác megint elmondja, hogy most dolgozik itt utoljára, új állása van, de erről nem regél, viszont ahogy Nick hátat fordít neki, egy hatalmasat tüsszent... nicsak, valaki megfázott – úgy tűnik a gyilkos leleplezte önmagát.

A fekete srácot kiengedik a bűntetésvégrehajtásiból, Grissom búcsúzik tőle. A srác bevallja, hogy a húga nem is a húga, hanem a csaja, csak nem akarta, hogy ez alapján elítélje Grissom. Grissom viszont azt mondja, hogy ő nem ítélgeti az embereket. Nagyon nemes. Vége.

Címkék: csi lv
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása