Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 39X13-14 – Anya, most nézz meg! EndgÉm + Reunion

2019. december 23. 16:00 - Laura Ingalls

00-17_nyito.jpg

Véget ért a 39. évad, az Island of the Idols és a két órás – nem vicc 105 perc + 21 perc – adás végén az egyik játékos megkapta az egyedüli túlélő címet és egy kis zsebpénzt pluszban. Idén azonban nemcsak ő kapott jutalmat, hanem Sia jóvoltából még három azaz 3 Sia által választott survivor.
Szokásos hangzavarral indítunk, a közönség őrjöng amikor Jeff bejelentkezik. Integet nekünk az öt még versenyben lévő játékos Dean, Janet, Lauren, Noura és Tommy. Jeff behívja Sandrát és Boston Robot, akiket álló ováció fogad és csacsognak picit, amiből kiderül, hogy Sandra a szigeten Robot tanulmányozta, mert ha van valaki akitől tanulhat a játékról az ő és Rob is tanult, hisz tudjátok hogy van ez a holtig tartó tanulással…

Sandrával és Robbal nyitunk a saját szigetükön. Arról dumcsiznak kinek mit adott a játék. Rob szerint nem az egy millió dollár a legnagyobb nyeremény és azt egyébként is csak egy ember nyeri meg. Vannak más örömök is. Ő például megismerte a feleségét (Amber) és van négy gyönyörű lányuk. Azért tegyük hozzá, hogy Amber megnyerte a 8. évadot (All-Stars) és végül Robnak is sikerült a – rossz nyelvek szerint rászabott – 22. évadot (Redemption Island) megnyerni, szóval mégis csurrant-cseppent nekik is valami az örök szerelem mellett. Sandra ezzel szemben nevetve mondja, hogy ő annak a két millió dollárnak a segítségével találta meg a boldogságot amit nyert - egyetlen kétszeres nyertes egészen eddig, mert szűk fél év múlva újabbat avatunk, vagy lehet hogy ő lesz az egyetlen háromszoros?

03-35_nyito_ii_inkabb.jpg

Váltunk a játékosainkra, vagyis Az Emberre aki csónakkal érkezik a túlélőinkhez szokásos módon levéllel. Fogjátok a motyót, irány az Idol Izland! Yiihaaa!
Tommy a legizgatottabb, mert ő az egyetlen aki még nem járt itt. Érkezés után elámul Rob remekművén A Menedéken és a hatalmas faragott idolokon. Azt kérdezi: Is that their house? – ez nekem azt jelenti, hogy Tommy már tudja kikhez mennek és nézőként nem tetszik, hogy nem tudom hogyan tudta meg, mikor, ki mondta el neki. Nincs idő ezen rágódni, mert előjön Rob és Sandra „enyém az első ölelés” mondja Tommy és megy bemutatkozni, ölelkezni. Így hívják az anyukámat is – mondja Sandrának. Ne pedálozz ennyire Tommy, Sandra nem játszik…
Rob ünnepélyesen köszönti a survivoröket, mindjárt itt a döntő, de addig még rengeteg játék és ajándékok várnak titeket – amennyiben elég nyitottak vagytok. Keményen dolgoztunk Sandrával a kis kunyhónkon és a jó hírünk az, hogy ettől a pillanattól itt laktok a játék végéig. A játékosok majd összepisilik magukat a gyönyörűségtől. Ráadásként kaptok tőlünk csak itt, csak most, különleges Idol Izlandos kendőket! Ezek megörökítik, hogy mi itt voltunk és ezzel kívánunk nektek sok szerencsét és erős befejezést a játék végére. Szevasztok, a mi szerepünk itt véget ért! – ezzel az idolok ott hagyják játékosainkat, ők meg elfoglalják A Birodalmat. Kényelem, gyümölcsök, csirkék – a vértyúk is! és minden ami eddig hiányzott.
Rob búcsúként elárulja a riportban, hogy maradt még egy teszt a játékosoknak, hátha valaki figyelt. Nyilván hagytak nekik valahol egy rejtett védettséget. A kérdés: kinek jut eszébe keresni?

05-03.jpg

06-06.jpgA játékosok élvezik az új hajlék nyújtotta örömöket. Janet boldog, mert van egy rejtett védettsége, garantáltan benne van a legjobb négyben plusz senki nem tudja megverni tűzgyújtásban, már látja magát a legjobb háromban ülni. A tűzgyújtásnál arra az újításra gondol, hogy amikor már csak négyen vannak, az immunity győztese dönti el ki mellett szeretne ülni a döntőben és a másik két játékosnak versenyeznie kell a harmadik kiadó helyért tűzgyűjtásban.
Janet Tommyval beszélget a tűznél, alig várja, hogy elmondhassa a zsűrinek a szövetségüket „Tommy and the mommy”. Tommy mosolyogva helyesel, de később riportozáskor elmondja, hogy bármilyen szép is lenne Janettel, mindenki anyukájával bemenetelni kézen fogva a döntőbe, ez mégsem fog megtörténni. Pontosan azért, mert Janetet mindenki szereti és nincs az a pénz, hogy vele üljön a legjobb háromban, vagyis van az a pénz amiért Janetet elárulja. Tommy nagyon be van szűkülve és csak az egy milliót látja maga előtt. Ő az egyetlen aki elgondolkodik Rob és Sandra utolsó szavain. Azt gondolja valami kell legyen a szigeten, mondjuk egy idol. Megnézi az új kendőjét jel után keresve. Észreveszi, hogy egy machete van ott ahol eddig rejtett védettség szimbólum volt, tehát keres egyet. Talál egy olyat, ami bele van állítva egy kókuszdióba. Feltöri és a kókusz belseje piros. Vagy pirosas-rózsaszínes nem tudom eldönteni, ahogy Tommy sem, mert színvak. Valami ilyen színűt kellene keresnie, de így nehéz. Megjelenik Dean és Tommy elmond neki mindent, hátha Dean segít neki. Szövetséget kötnek, kezet ráznak, haverem vagy, megyünk a döntőbe. Dean meg csak vonogatja a vállát a riportban, hogy én nem mondtam volna el magamnak, de ő tudja.

10-01.jpg

11-14.jpg

11-51.jpg

Tommy továbbra is a jeleken pörög, míg Deant nem hatja meg a dolog. Pihen, jógázik, ahogy ő mondja: DK-Chillin’. Tommy végül megtalálja a piros dolgot: az erdőn keresztül vezet egy kis ösvény ami fából készült. Ennek egy darabja volt pirosra festve amit Tommy fel tudott emelni és alatti egy „H” betűnek tűnő jelet lát. Ahelyett, hogy egydül folytatná a keresést ezt is elárulja / megmutatja Deannek. Dean megígéri, hogy ha talál valamit nemcsak szól, hanem oda is adja Tommynak. A riportban meg nevetve mondja, hogy Tommy nem normális. Gondolom tudjátok mi lesz a sztori vége… Tommy keres buzgón tovább, míg Dean egyszer csak fényt kap és a „H” betűt a hintával azonosítja, a hinta mellett megtalálja az említett betűt, a betű alatt pedig vájolá: rejtett védettség. Dean az utolsó néhány napra felszívta magát, egész jól áll: egy rejtett védettség + egy semlegesítő érme.

12-18.jpg

12-38.jpg

14-14_inkabb.jpg

15-39.jpg

15-48.jpg

37. nap, védettségi játék. A feladat: hosszú akadálypálya a végén egy „asztali kézzel hajtós labirintus”-sal. Mivel nem szeretném, hogy elunjátok magatokat egy tíz oldalas hogyvolton ezért nem részletezem a játékot, mutatom képekben.

Az öt játékos végig közel volt egymáshoz, de Dean és Tommy vezettek egész idő alatt. Noura tartotta velük a lépést, Lauren és Janet picit lemaradtak. A labirintus mozgatásakor Tommy helyezte el a két labda közül az elsőt leghamarabb, aztán Janet. Dean azonban nem a közelebbi mélyedést választotta, hanem a távolabbit és ez bizonyult a jó taktikának. Miután sikerült neki a távolabbi célba juttatni az első golyót nem sokat kellett várni, hogy a második golyót is elhelyezze az asztalán. Bár Tommy is közel volt, az egyéni védettség visszakerült Dean nyakába. Jutalmat is nyert a védettség mellé és úgy döntött Nourával osztja meg – hiába próbálta Janet meggyőzni arról, hogy őt válassza. Jeff is meglepődött, Noura is, de örömmel fogadta, hogy steak, sült krumpli és saláta várja őket – Nourának természetesen vegetáriánus menüje lesz. Dean azt mondja békülni szeretne Nourával, mostanában nem alakult jól a viszonyuk. Noura hálás. Lauren szerint ez csak zsűri-management. Ezek szerint Lauren úgy gondolja Noura nem lesz benne az utolsó háromban.
Akármit is gondoljanak a többiek, Noura nagyon boldog, nagyon hálás, nagyon megbocsátott Deannek, nagyon sokat beszél és Nagyon Noura. Dean meg mosolyog, simogatja a haját és hagyja Nourát kibontakozni azért, hogy aztán ha Nourán múlna vigye magával a legjobb háromba. Jó hangulatban telik az evészet, viccelődnek, Noura flörtöl – annak ellenére, hogy Dean kihangsúlyozza ez nem romantikus ebéd/vacsi, hanem tisztán gameplay. Noura nem zavartatja magát, sziporkázik és a riportban is mondja, hogy Dean cuki és rég nem volt férfi közelében, szóval hadd érezze kicsit jól magát. Hadd.

v11.jpg

v12.jpg

24-14.jpg

25-30.jpg

26-06.jpg

Dean evés közben köt egy „final two” egyezséget Nourával is és úgy tűnik ezzel két oldalról biztosította magát (Tommyval már van egy). Megbeszélik, hogy Janetet kell kiszavazni este. Noura sem most jött le a falvédőről. A hülyéskedés közben jól tudja, hogy Dean mit csinál, de nem érdekli. Az ő célja is a legjobb háromba jutni, tetszik neki hogy Dean mellett üljön, mert verhetőnek gondolja, míg Janetet túlságosan szeretik és tisztelik a kiesettek ahhoz, hogy megkockáztassák a döntőbe jutását. Janet viszont nagyon be akar jutni a legjobb háromba, ezért nagy lépésre szánta el magát. Este mind szavazzatok rám, én kijátszom a rejtett védettséget, Laurenre szavazok és Lauren kiesik – mondja Tommynak. Tommy bólogat. Jajj Janet, még ha nem is hallottad Robtól, hogy ez hülyeség, de akkor is WTF? Tommy természetesen elmondja Laurennek és Deannek és megkéri Deant használja fel az idol semlegesítőjét. Dean kettesben Tommynak elmondja, hogy inkább Laurentől szabadulna meg, mint Janettől. Tommy győzködi, hogy előbb Janet, aztán Lauren. Pritti plíz. Lauren fél, nem bízik Deanben. Dean magabiztos, egyértelműen ő dönt. A kérdés, hogy kitől tart jobban: Laurentől, vagy Janettől? Vajon sikerült Tommynak meggyőzni?

31-28.jpg

32-21.jpg

Tanács. A zsűri megtudja, hogy Dean nyerte a védettséget, a táborban eluralkodott a zűrzavar és mellesleg a játékosok az Idol Izlandon élnek. Szóba kerül, hogy Janet miatt mindig ég a tűz, Janet a „fire lady” és nem fél bevallani és beszélni róla, mert úgyis mindenki tudja és az sem érdekli, hogy most dől el ki lesz az a négy játékos akik közül kettőnek versenyeznie kell ebben a feladatban. Ezután van egy kis spekuláció mit gondolhat a zsűri a játékosokról, hogyan változik a véleményük egymásról. Node! A lényeg a szavazás. Jeff megkérdezi utána van-e idol. Janet magabiztosan áll fel, naná hogy van! Jeff megerősíti, hogy valóban egy idolról van szó, majd előhúzza az urnából az idol semlegesítőt, ami akkor érvényes ha a megfelelő személy ellen használják fel. A megfelelő személy ezúttal Janet. Újból bebizonyosodik, hogy ha van egy idolod az csak addig jó amíg egy ember tud róla: te magad. Mihelyt elárulod valakinek, megette a fene az egészet. Szegény Janet már a döntőben látta magát és a beszédére készült, így most teljesen összeomlik. Búcsúzáskor megtudjuk, hogy haragszik magára, hogy oda képzelte magát, mikor még messze volt a döntőtől, de akkor is büszke, mert hű volt önmagához a játék alatt. A survivor 15. kiesője és a zsűri 9. tagja: Janet.
A stúdióban ováció fogadja Janetet, Jeff úgy jelenti be, hogy ő volt a legidősebb és a legrettegettebb. Tapsvihar fogadja és rengeteg szeretet a közönségtől. Én is nagyon kedveltem és azt gondolom több ilyen játékos kellene, mint ő. Olvastam, hogy hiányolják az amcsik a női győzteseket és mindenféle statisztikákba futottam bele arról mekkora férfi dominancia van. Talán nem véletlen. Kapásból nem tudok Janethez hasonlót mondani és a hirtelen eszembe jutó női győzteseket egy kezemen meg tudom számolni. Hogy ez a casting hibája-e nem tudom, de nehéz úgy nőt választani győztesnek, ha nincs kiből választani.

39-00.jpg

40-08.jpg

41-22.jpg

Felvirradt a 38. nap. Dean lázasan gyakorol, eddig nem gyújtott tüzet. Gyerekek, hogyan lehetséges 38 napot leélni egy lakatlan szigeten úgy, hogy nincs igényed tüzet gyújtani? Legalább megpróbálni? Most vérét adja a sikerért, mert simán lehet, hogy este neki kell bárbajozni. Míg Dean gyakorol, Tommy azt mondja Nourának, hogy ő nem tud tüzet gyújtani. Kérleli, ha Nourának kell dönteni ne küldje párbajra. Ha Tommy nyerne, ő viszi magával Nourát a döntőbe, de tegye meg ezt Noura Tommyért fordított helyzetben, hiszen nekik van itt a legnagyobb szívük a szigeten. Wtf duma ez? Tommy a riportban elmagyarázza, hogy nem a védettségi játék után akarja a többiek seggét fényesre nyalni, mert akkor már nincs értelme. Még előtte kell megtenni, hogy aztán jól jöjjön ki belőle ha nem ő nyerne. Szóval Tommynak mindenkivel van egy „final two”-ja. Ez innen nézve elég jónak tűnik.
Egyébként Noura élvezi a helyzetet, hogy Dean és Tommy is győzködik, hogy ha úgy alakulna akkor egymást válasszák a mai védettségi játék után. Miközben arról beszél milyen jó, hogy ő van a középpontban meglátja Deant nyújtani. Teljesen kiesik a szerepéből, eszébe jut, hogy egy ideje hiányzik a férfi az életéből. Aztán megrázza magát és folytatja, hogy végre róla szól minden. Végre.

43-55.jpg

44-17.jpg

46-04.jpg

46-23.jpg

Utolsó védettségi játék. A feladat: ki kell rakniuk az „Island of the Idols” címet betűnként egy állványra. Volt már korábban ez a feladat, fél kézzel tartod az állványt, fél kézzel pakolod a betűket, rajtad múlik egyszerre mennyit helyezel az állványra. Ha leesnek betűk miközben lockolod az állványod nemcsak fel kell őket szedni, hanem visszavinni az asztalra ahonnan elhoztad őket. Az elején mindenki bénázik természetesen. Aztán egyértelműen Dean és Noura van versenyben. Tommy elpötyög, de nem megy neki igazán, Lauren pedig teljesen esélytelen. Dean érez rá hamarabb, de Noura gyorsan zárkózik fel mögé. Aztán Dean elejt egy betűt és innentől Noura vezet, majd leesik Deannek majdnem az összes betűje. Noura nem engedi ki a kezei közül a védettséget. Halálos nyugalommal helyezi el az utolsó betűket is, zárja a szerkezetet és megnyeri az utolsó egyéni védettséget. Ezzel Noura három védettséget nyert és biztos hogy benne van a legjobb háromban. Good for her!

52-59.jpg

A kérdés: kinek kell párbajozni? Noura közli a táborban, hogy ő már döntött, de most elmegy fürdőzni, kicsit relaxálni és utána beszélnek. Nem mondanád meg most, hogy ne kelljen megőrülnünk addig? – kérdezik a többiek. Nem, pihenjünk, érezzük kicsit jól magunkat, majd később – feleli Noura. Ezt most adom, hogy a többiek nehezen fognak lazítani addig amíg nem tudják mi lesz velük és utána is csak egynek lesz laza, mert a másik kettő izgulhat a tűz miatt.
Noura élvezi a helyzetet, hogy végre csak ő dönt. Nem is baj, hadd izzadjanak a többiek, ő is görcsölt eleget 38 napon keresztül. Mikor megvolt a pancsi és a pihenés Noura belekezd a műsorba. Hosszan beszél és táncol a másik három idegein. Mindenkit megdicsér, Laurennek azt mondja te voltál nekem az első végig – ez nekem nem tűnt fel – majd közli vele, hogy mehet gyakorolni, mert párbajozni fog. Az ellenfele Dean lesz, mert túl ügyes az utóbbi napokban. Lauren kiborul, sír, hisztizik. Azt hittem azért, mert dühös, hogy Noura dönt a sorsáról, de nemcsak ezért, hanem mert nem gyújtott ez a szerencsétlen sem tüzet mióta itt van és most be van szarva, hogy kieshet. Tudjátok mit? Ha valaki a survivor 38. napján azért sír, mert nem tud tüzet gyújtani, akkor megérdemli, hogy kiessen. Outwit, outplay, outlast. Ebben a tűz is benne van.
Tommy segít Laurennek is, meg Deannek is gyakorolni. Az a Tommy, aki bemesélte Nourának, hogy nem tud tüzet rakni. Hogy mi a csavar? Laurennek nem segít igazán, Deannek mondja el a trükköket és elmondja neki, hogy mindezt azért, mert szeretné ha legyőzné Laurent. Lauren összevitázik Nourával miközben gyakorol. Mindketten hülyén viselkednek és gyerekesek, de ebben a helyzetben bárki hülyén és gyerekesen viselkedne. Vagy nem.

54-48.jpg

54-53.jpg

57-16.jpg

58-39.jpg

60-35.jpg

A tanácson Jeff egyből Nourát kérdezi mi volt délután és hogyan döntött. Lauren közben végig grimaszol és ellenszenvesen viselkedik. Megint egymásnak feszülnek picit, de Lauren már a zsűrinek játszik. Noura hivatalosan is bejelenti, hogy Lauren és Dean párbajoznak. Ők felállnak és elfoglalják a párbajhelyüket. Jeff jelére kezdik is a munkát. Dean úgy építi a tűz alapját ahogy Tommytól tanulta, Lauren meg úgy ahogy gondolja, hogy jó lehet. Deannek sikerül fellobbantani az első lángot és kezdi építeni, táplálni a tüzet. Laurennek is beindul és bár egy ponton a szél Dean ellen dolgozik, de aztán mégis látszik, hogy kétszer akkora tüzet rakott, mint Lauren és végül megnyeri a párbajt. Ezzel a survivor 16. kiesője és a zsűri 10. tagja: Lauren. (Szándékosan írom 16.-nak, mert Dant kizárták, nem kiszavazták.) Azzal köszön el tőlünk, hogy Nourának igaza volt, ha bejut a döntőbe, valószínűleg nyert volna és szeretne megint játszani. Nem vagyok benne biztos, hogy van még egy kör a játékában, de idővel kiderül.

63-58.jpg

66-31.jpg

70-48.jpg

Az utolsó nap ebben a szezonban is ugyanolyan, mint a többiben. A három döntős boldogan ébredt a 39. évad 39. napján. Megkapták a bőséges reggelihez a hozzávalókat és mindenki rászánta a napot az estére készülésre. Noura reméli, hogy nyerhet és a többiek jutalmazzák mennyire egyedülálló a játéka és annak ellenére végig csinálta, hogy azt hitte őt fogják elsőként kiszavazni. A két fiú pacsizik és megbeszélik, hogy Noura esélytelen. Mindketten biodíszletnek tekintik és úgy állnak az estéhez, hogy ketten küzdenek a díjért. Tommy, mint mindenki Tommyja azt gondolja jó eséllyel nyerni fog. Dean az erős játékában -???- bízik és hogy van amit fel tud mutatni a zsűri előtt. Őszintén? Nem tudom mennyire elég az, hogy az utolsó pár napban odatette magát.
Tommy tesz még azért, hogy Deannek nehezebb legyen és végez egy kis aknamunkát mikor Noura megkéri, hogy segítsen neki az esti beszédében –wtf Noura?- sok „jó” tanácsot ad mit mondhat Noura Deannel kapcsolatban. Jó fej nem?

75-49.jpg

75-53.jpg

A tanács. Sok izgalmat nem tartogat a ma este. Mióta nem egyenként kérdeznek a zsűritagok, hanem témakörök vannak – outwit, outplay, outlast – és ezeken belül érvelés, talán egy-két kérdés, azóta kicsit unalmassá váltak az utolsó törzsi tanácsok. Ezen a tanácson igazán szét sem lehet választani a három témakört, mert a két fiú mindig ugyanoda tér vissza: hangsúlyozzák, hogy miben voltak jók. Többször mellébeszélnek és nem a kérdésre válaszolnak, vagy olyan választ adnak amit a zsűri hallani szeretne. Dean egyszer-kétszer bele is bukik ezekbe a válaszokba. Például egyszer azt állítja nem kötött senkivel „final two” alkut, aztán percekkel később kiderül, hogy számos ilyet kötött. Noura a tanácsot is Nourásan oldja meg. Sajnos nagy hátrány, hogy nem erőssége a jól felépített, logikus beszéd. Nem tudja visszaadni a gondolatmenetet. Amíg a fejében van biztosan jól hangzik, de aztán valahol elromlik a dolog kifelé jövet. Biztos kontakthibás a transzmittere. Vagy csapágyas. Tommy folyamatosan arról beszél, hogy ő mindenki Tommyja. Igazi kapcsolatokat épített mindenkivel. Azért érdemli meg a győzelmet, mert neki mindenki elmondott mindent. Mindig tudta amit kell, amikor kell. Információ. Ez volt a kulcs mindenhez és ez most a kulcs a győzelemhez. Dean az utolsó napokban elért eredményeket sorolja végig. Két egyéni védettség az utolsó három játékból, egy rejtett védettség, egy semlegesítő, megnyerte a tüzes párbajt és Jamal előnye. Amiről Jamal lerántja a leplet, hogy hamis, de megdicséri Deant, hogy nem kellett használnia. Tommy mondja, hogy azért nem, mert nem tartottak tőle, eleve senki sem akarta kiszavazni Deant. Dean el akarja adni magát, hogy milyen nagy és aktív játékos. Tommy ezt akarja megcáfolni és kihangsúlyozni, hogy Dean végig sehol sem volt, míg ő aktívan építette a kapcsolatait és áramoltatta az információt. Amíg a két fiú egymás eredményeit próbálja aláásni és a zsűrit is vitára késztetik, elkezd zuhogni az eső. Ahogy az eső eláll a kedélyek is csillapodnak és a három döntős elmondja a záró beszédét, majd Jeff lezárja az estét: ideje szavazni.
Jeff Los Angelesben olvassa fel a szavazatokat: Tommy, Dean és újra ők. Noura nem kapott szavazatot a többiektől, s bár semmit sem számít, de az én szavazatom az övé. Az ötödik szavazat: Tommy és ezután már csak az ő nevét olvassa fel Jeff, vagyis a 39. évad győztese: Tommy.

79-01.jpg

79-25.jpg93-56.jpg

96-03.jpg

96-29.jpg

96-48.jpg

103-04.jpg

Tommy nyerte tehát az egyedüli túlélő címet és az egy millió dollárt. Aaron és Elizabeth kivételével (aki nincs itt és nem is tesz róla Jeff említést) mindenki rá szavazott. Először nyert olyan játékos, akit vittek a döntőbe és az idei témához kapcsolódva úgy nyert Tommy, hogy ő volt az egyetlen aki nem járt Sandráéknél. Ahogy Robtól és Sandrától megtudjuk, tényleg ő volt mindenki Tommyja, mert minden játékos emlegette őt, hogy benne bíznak, ő a „ride or die” – juk. Igazán nagy szemétséget nem csinált, de igazán nagy húzása sem volt, valamit mégis jól csinált hisz nyert.
Mit tudtunk meg amit eddig még nem?
Deannek hatalmas tapasztalat volt az „egyedül” töltött 39 nap, rengeteget tanult belőle. Nourát szereti a közönség. Elaine-t imádja a közönség és azt hitte az egy millióra van a legnagyobb szüksége, de sokkal többet és jobbat kapott a játéktól amiért hálás. Jamal és Jack (aki ma nem tudott eljönni) nagyon jó barátok lettek és lakótársak, együtt élnek Rhode Islanden. Ahogy az elején említettem Sia megint választott magának kedvenc játékost ami pénzjutalommal jár. Idén három szerencsés is van: Jamal, aki 15 ezer, Elaine aki 100 ezer és Janet aki szintén 100 ezer dollár boldog tulajdonosa lett. Elaine és Janet könnyekben törtek ki ami nem is csoda, good for them.

00-13.jpg

00-49.jpg

01-47.jpg

09-43.jpg

10-05.jpg

10-24.jpg

A reunion alkalmat adott arra, hogy Kellee beszélhessen a vele történtekről. Korábban bejelentették, hogy előre felveszik, nem lesz élő és választ kapunk a kérdéseinkre. Szomorú dolog, de úgy érzem nem kaptunk választ semmire. A beszélgetésből annyi derült ki, hogy Kellee nagyon ideges és hatalmas nyomás neki ott ülni és beszélni. Jeff azzal kezdi, hogy elmondja azt hitték jól kezelik a helyzetet (Dan’s unwanted touching of Kellee), de nem így volt és ma már másképp reagálnának. Már megtették a kellő lépéseket új szabályok, eljárások bevezetésére, hogy többet ilyen ne forduljon elő. Hogy mi az új policy, milyen lépéseket tettek, milyen eljárásokról és szabályokról van szó az nem derül ki. Jeff azt mondja Kellee-nek, hogy „igazad volt” és többször elismétli. Igaza volt, hogy meg mert szólalni és elnézést kért tőle az őt ért megrázkódtatás miatt, mert Kellee ezt nem kérte és nem érdemelte meg. Ezután megkéri ossza meg Kellee, hogy mit tanult, mik az érzései. Ennél bénább kérdést nem is intézhetett volna hozzá. Szerencsétlen nem is tudott értelmesen válaszolni. Az egyetlen új információ azon kívül, hogy Kellee most már nemcsak illetlen fogdosásról beszél, hanem a szexuális zaklatás kifejezést is használja az, hogy úgy érzi a CBS cserben hagyta amikor engedte Dant tovább játszani annak ellenére, hogy ő jelezte mi történik.
Jeff elismeri, hogy hibáztak a személyes beszélgetésekkor, mert nem mondták el a játékosoknak konkrétan miről van szó. Annak ellenére rosszul kezelték, hogy több játékos is mondta, hogy tudják hogy Danről van szó. Ezután megint mosdatja kicsit a játékosokat, a csatornát és picit cukormázba teszi Jeff a történteket. Beszélnek még a szükséges változásról, hogy amit Kellee átélt és ahogy felszólalt ilyen és olyan folyamatokat indított be és indít be remélhetőleg.
Kellee nem akarta, hogy ez az ügy határozza meg a survivor élményét és nem akarta, hogy a többi játékos emlékeit is ez határozza meg. Pedig nagyon valószínű, hogy hiába válogattak most össze nagyon jó és színes társaságot, mégis Kellee és Dan esete miatt lesz emlékezetes az évad.

18-19.jpg

Szeretném, hogy mégis pozitívan záruljon a hogyvolt, ezért hadd említsem meg, hogy bemutatták a 40. évad teaserét: Winners at War. Visszatér – a teljesség igénye nélkül – Sandra, Boston Rob és a felesége Amber is. Tony Vlachos, Sarah Lacina, Parvati Shallow, Ethan Zohn, Yul Kwon, Denise Stapley, Tyson Apostol, Jeremy Collins, Wendell Holland és a legfrissebb a győztesek közül Nick Wilson is. Lesznek a visszatérők között igazi nagyágyúk és vannak olyanok is akikre nem is emlékszem, vagy talán emlékszem, de sem a nevüket sem az évadot nem tudom belőni. Visszahozzák az Edge of Extinctiont és lesz egy új csavar a „fire token” bármit is jelentsen ez. Éééés: 2 millió dollár lesz a győztes jutalma. A kérdésem az, hogy vajon látjuk-e a nagyokat igazán játszani, vagy esetleg kiemelkedik valaki aki szürkének hat egy ilyen mezőnyben? Az új évad 2020.02.12-én kezdődik, nekem szülinapi ajándék lesz – mint ahogy a februári évadokat mindet annak tekintem.

Köszönöm szépen, hogy velem tartottatok az Island of the Idols alatt. Kellemes ünnepeket kívánok nektek! Gyertek februárban is, én itt leszek! Szevasztok!

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2019.12.23. 23:13:53

39×14 (ami 13) + 15 ami Reunion, de akkor (14)… ‘szom, szóval 39xvége :D
Megyek kronológiai sorrendben.

Top5:
Átköltözés az Island of Idols-ra! Mint a mentorok háza valamelyik tehetségkutatóban :D Így meg is lett válaszolva a kérdés, hogy mikor derül ki mindenki számára az IoI, meg hogy lesz-e valaki, aki nem megy oda… Izgi, hogy hagytak nekik nyomokat, Tommy színtévesztése még csavart egyet a dolgon, meg a “H mint Hinta” clue is ügyes volt, Dean az ajándék infóval meg is találta az idolt, meg elégette a nyomravezető bambuszt :D
Az immunity szerintem egészen újfajta játék, tetszett. Deannél a győzelmével összejött a nyaklánc-idol-nullifier kombó, utóbbiról el is feledkeztem, szegény Janet meg nem is tudott róla, úgyhogy hiába volt idolja, ő ment a zsűribe. :( Innentől nem igazán érdekelt, hogy ki nyer.
Még 2 dolog: a Dean-Noura vacsi poénosra sikerült, meg a “Tommy and Mommy” szövetség-elnevezés is :D

Top4:
Idegesítő egy challenge lehet ez a betű-stackelős, Noura ügyesen megcsinálta. De utána annyira furán csinálta az egész bejelentést, egyrészt hogy várakoztatta őket és csak pofázott, mindenkinek a töke már kilehetett, másrészt meg hogy Laurennek mondja a “you are my number one” szöveget, és azzal a lendülettel elküldi megküzdeni Deannel :D Rendesen ki is borult a csaj, meg el is vesztette a tűzrakós versenyt.
Highlights: Tommy inkább Deannek segít a szövetségese helyett, Noura soundbite közben elkalandozik a parton nyújtó Dean látványától, meg a “you want popcorn?” duma a zsűritől :D

Döntő:
Day 39 of season 39, tényleg.
Hát, furcsa egy final tribal volt. Jól mutatja a threat-kidobós trendet az a tény, hogy ketten is stratégián mondták a “nem előtérbe kerülést” ; mindenki olyan dolgokat hozott fel, ami igazából más érdeme, és megpróbálta átfogalmazni a saját érdemeként (Dean hogy Kellee idolt adott neki, Tommy hogy Dean szólt neki a tribal közben) ; Nourát leállítják, hogy ne beszéljen annyit, mert tényleg marha idegesítő ; és úgy eleve, rég láttam ilyen végső tanácsot, ahol ennyire beszólogattak volna egymásnak meg próbálták volna egymást besározni. Noura is elárulta, hogy Tommy Deannek segített tüzet gyújtani, Dean az összegyűjtött előnyeivel villogott Tommy-nak… nem volt egy jó hangulatú tribal, na. Egyedül Jamal hozta a pozitívumot, egy okos kérdéssel (“mik azok a vonalak, amiket megfogadtatok, hogy nem léptek át”), meg amikor Deannek elárulta, hogy a legacy advantage kamu, az mekkora jelenet :D

És Tommy nyer. Őszintén szólva meglepődtem, azt hittem, hogy a későn ébredő Dean behúzza szorosan, ehhez képest csak ketten nyomtak rá (Elizabeth, Aaron – amúgy üdvözítő, hogy megmutatták, ki kire voksolt). Noura-szavazatra nem számítottam, és nem is lett – az biztos, hogy egyedi, felvállalt stílusa van a nőnek, de annál jóval randomabb és idegesítőbb volt, minthogy megérdemelje a végső nyerést, a 3 immunity ellenére is. Hát…örülünk, Vincent? Ilyen döntős hármassal hótmindegy, jövőre már nem fogunk emlékezni rá. Tommy amúgy a következő dolgok nélkül nyert:
– Nem volt (egyedül) Island of the Idols-on
– Nem szerzett semmilyen előnyt
– Nem nyert védettségi nyakláncot
– Nem nyert tűzrakó versenyt
Ehhez képest mondjuk valahol teljesítménynek is nevezhetnénk a győzelmet, de visszagondolva a social-ságán kívül annyi maradt meg, hogy egyszer megjegyeztük róla, hogy butácska, meg hogy Laurennel szövetkeznek, de ott is inkább a lány volt előtérben.

Reunion:
– Lauren-t fel se ismertem ilyen csinosan, afro nélkül az élő show-ban :D Elaine meg hozza a formáját öltözködésileg, nehezen is tudnám elképzelni ünneplőben :D
– Jack hiányát említették, Elizabeth nemtom h feltűnt-e volna. A kapcsolatról nem tudtam amúgy, Jack és Jamal viszont összeköltöztek, aww :D
– Sia jól választott díjazottakat, megható volt látni főleg Elaine és Janet elérzékenyülését :)
– Na, Kellee a zsűri helyett legalább most megoszthatta a gondolatait a Touchy Dan-ügyről, ami beárnyékolta az egész évadot, és így kicsit a reunion-on is rossz szájízű lett ez a szegmens, remélhetőleg legalább tényleg elindult valami változás a készítők részéről is.

40.évad:
Biztos, hogy szórakoztató lesz, DE továbbra is tartom, hogy amíg több tíz(száz)ezer amerikai polgár nagy álma, hogy részt vehessen, addig ne hozzanak már orrba-szájba vissza régieket, pláne ne olyat, aki már nyert (akár kétszer is). Vagy ha igen, legalább egy rendes jubileumot várnának meg, az 50.évadnál kevésbé húznám ezen a számat.
A fentit félretéve érdekesnek tűnik, nem is csak az olyan apróságok miatt, mint a Rob vs Amber instant power couple, vagy az EoE visszahozása (japp, képernyőidő miatt valszeg), vagy a 2 milla fődíj (eh), hanem ami főleg felcsigázott, az ez a fire tokens dolog, az előzeteses snittek alapján majd venni lehet rajta kényelmet meg előnyöket(?). Na legalább a nagy nyertesek is szembesülnek valami újjal…

enzo23 2019.12.25. 01:13:20

Ja meg persze köszönet az egész évados hogyvoltozásért (a kis techikai szünettel is), kibeszélésért, továbbá boldog karácsonyt! :)

Dorahh 2020.02.19. 10:22:30

Laura Ingalls köszi a hogyvoltozást, a 40. évadot nem tervezed? :)

Laura Ingalls 2020.02.21. 20:54:26

@enzo23: bocsi, elmaradt a válasz ^_^ de gondoltam, hogy viszont XD
@Dorahh: :) Naná, hogy írom! Ki nem hagynám a 40! évadot. A tegnapi (2.) részt nemrég fejeztem be. Sajnos a Főnök elfoglalt, de remélem megjelennek hamarosan és olvashatjátok őket. ;)
süti beállítások módosítása