Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tinimese a elfogadásról (nem is olyan bő nyállal)

2018. december 12. 18:00 - sixx

jj-jean-love-simon.jpg

A Kszi, Simon azért fontos film, mert egy olyan oldalról (tinik) közelít meg egy olyan problémát (coming out), amivel, bármilyen furcsa is de nagy stúdiófilmek úgy még soha nem foglalkoztak, hogy a film főszereplője meleg lett volna. És épp ezért volt iszonyú nehéz helyzetben is, hiszen ha túlságosan is elmegy a melodráma irányába, ha csöpögős-sírós tanmese lesz belőle, az évekre visszavetette volna az ilyen filmek nagy stúdiós támogatását.

Könyvadaptációról van szó, egy 2015-ös Becky Albertalli regény az alapja, a rendezője pedig a melegségét nyíltan vállaló Greg Berlanti, aki a tévében az egyik kisebb istennek számít a maga 14 (!!!) egyidőben képernyőn levő sorozatával. A Kszi, Simon egy Simon (Nick Robinson) nevű srác története, aki kellemes családi környezetben, szülőkkel, testvérrel, kutyával él, van kocsija, a háza itthon a felső tízezer méretminimumát üti, és hát meleg.

És ezt csak ő tudja.

Az amerikai gimik léleknyomorító kasztrendszerében nem lehet coming outolni, nem New Yorkban vagy Los Angelesben vagyunk, hanem Atlantában. A suliban egy kölyök vállalta fel másságát, azóta is ezzel cseszegetik szóval Simon inkább senkinek nem mesél, otthon azért nem, mert nem akarja, hogy az egykori atléta apja csalódjon benne, a belé szerelmes csajnak meg érthető okokból, ráadásul van a filmnek egy olyan felhangja is, hogy Simon nem teljesen biztos abban, hogy ő meleg.

Aztán megzsarolják, mert elkezd levelezni egy titokzatos sráccal, aki arról ír az iskola pletykaoldalán, hogy meleg, és persze z ilyenek a filmekben kiderülnek, és Simon kénytelen elég sok baromságot megcsinálni addig, míg nem vesz egy nagy levegőt, és... és tessék megnézni, hogy mi lesz ebből, mert ha lehántjuk azt az amerikai tinifilmes giccsréteget róla, akkor egy szerethető, és tanulságokkal is szolgáló drámát kapunk, jó színészekkel.

Tetszik, amit olvasol? Nézd meg a filmet a UPC Filmtárban, és egy 4K-s Thomson TV is a tiéd lehet! Regisztrálj itt, filmezz a Filmtárban!
(x)

Címkék: upc advent
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása