Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Stranger Things 1x02 - The Wierdo on Maple Street

2016. október 14. 11:00 - Ancsinszka

A srácok hazavitték Mike-hoz Elevent és most az alagsorban vallatják. Záporoznak a kérdések, hogy hol vannak a szülei, miért van rövidre nyírva a haja, miért nem szólal meg, tán süket? Választ nem kapnak ezért kölcsönösen felidegesítik egymást, főleg Lucas pöccen be Eleven szótlanságán. Mike állítja le a hőbörgést, és keres valami száraz ruhát a lánynak, aki automatice nekiáll a fiúk előtt átöltözni. Lucas meg Dustin totál pánikban elfordulnak, Mike pedig beküldi az értetlen arccal bámuló Elevent a mosdóba. Lucas szerint a közeli elmegyógyintézet egyik lakója lehet a flúgos csaj, és Dustin kétszer is elmutogatja a póló levetés mozdulatát, mint egyik fő ismérvét egy pszichopatának. Ők még nem tudják, hogy semmi értelme pánikolni, amíg nem a más nők bőréből varrt felsőjét veszi le mondjuk. Mike szerint nem szabadulhatnak meg most tőle, mert akkor az anyja szól Lucas és Dustin anyjának, és kiderül az esti kiruccanás, amiért borítékolható a szobafogság, és akkor fuccs a további "Találjuk meg Willt" hadműveletnek. Megegyeznek, hogy éjszakára elbújtatják Elevent, aki a terv szerint másnap előre oson a bejárathoz, hogy segítséget kérjen Mike anyjától, így nem buknak le, és a probléma is megoldódik. Bombaötlet! Mike készít egy kuckót Elevennek, aki kimondja első mondatát: „Jóccakát Mike.”

vlcsnap-00033.jpg

A reggeli helyett bőszen cigarettázó Joyce, a Will eltűnését hirdető plakát sokszorosítását magyarázza fiának, és elküldi a Xeroxba. Jonathan próbálja lenyugtatni, de ekkor kopogtat a Seriff, hogy közölje továbbra is semmi nyoma a gyereknek. Az idegroncs asszony megmutatja az odaégett kétszersült módjára járt telefont, és mesél Will szuszogásáról meg a szörcsögésről, de a Seriff mélabús arccal inti nyugalomra, hogy biztos szórakozott valaki. Byersék nem értik ki tenne ilyet, Hopper szerint meg ez most ilyen menő dolog, ez megy a tévében. Joyce teljes őrülettel magyarázza, hogy de ez Will hangja volt, és nem az érzelmi megterhelés miatt képzelődte az egészet, tán csak felismeri a kisfia szuszogását, és vissza is kérdez szegény Serifftől, hogy ugyan ő nem ismerné fel a kislányáét? Touché! Hopper Seriff Lonnie kikérdezésére hivatkozva gyorsan házon kívülre helyezi magát, és bekap egy adag xanaxot. Jonathan utána szalad és felajánlja segítségét az apja felkeresésében, de a Seriff inkább arra kéri előzze meg az anyjánál is esélyessé váló xanax függőségét.

vlcsnap-00034.jpg

Mike zsebre rak pár gofrit, majd magába is töm gyorsan belőle, és leszalad Elevenhez vázolni a tervet, mely szerint a lány előre megy a bejárathoz és előadja Mike Anyunak, hogy elveszett és segítségre van szüksége. Eleven határozott tekintettel közli Mike-kal, hogy nem. Mike nem érti, aztán Vágó Istvánt megszégyenítő módon kibarkóbázzák, hogy Eleven rossz emberek elől menekül éppen. Tovább activityznek, és Eleven puskára formált kezével mutogatja el mi vár mindkettőjükre ha buzgalkodnak. A rosszak a szuper számítógép és lehallgató irodájukban visszapörgetik Joyce előző esti rendőrségi bejelentését, a Will kereső brigád pedig tovább fésüli az erdő aljnövényzetét, sűrű fésűvel. A drámából könnyedebb hangulatba kerülünk Steve és haverjai, valamint Nancyék gimis problémáival. Steve szülei leléptek a városból, úgyhogy parti lesz, muszájból, becsületből. Steve-nek kettő darab, kifejezetten irritáló barátja, Vörösribi meg Pulykatojás csámcsogva-rágózva meg vihorászva szekírozzák Nancyt a bulival, hogy most akkor jön-e vagy sem a nívós eseményre. Az évődést csak Jonathan jelenléte miatt hagyják abba, és maguk között cikizik szegény srácot, amiért Will képével ragassza tele a faliújságot. Nancy az alfahím bűvkörébe kerüléstől függetlenül megőrizte kedves nővér imidzsét is, és odamegy Jonathanhez együtt érezni egy kicsit.

vlcsnap-00035.jpg

A srácoknak is elkezdődik az óra, de Mike még nem ért oda. Lucas nagyon acélosan adja ki ukázba Dustinnak, hogy a csajt valahogy majd eltávolítják, visszakerül az elmegyogyóba, és végre koncentrálhatnak Will megtalálására. A paranormális parát kivéve igen szerencsés gyerek ez a Will, hogy a legmélyebb haverjai ilyen elszántan erednek a nyomába, illetve az egész város együtt dobogó szívvel keresi a susnyásban is szegény fiút. Mike lóg egyet a suliból, és visszakerekezik a házba Elevenhez. Körbemutogatja neki a ház felső szintjét, a bazi nagy 22 inches tévét, meg kipróbáltatja vele az ággyá ugrasztható fotelt. Tiszta vásári mulatság. Jonathan vezetés közben bömbölteti a Clash Should I stay or should I go számát. Belekönnyezve emlékezik vissza, mikor megmutatta öcskösnek is a punkrock életérzést, és közösen headbangeltek az ágyon, meg arról beszélgettek mekkora seggfej az apjuk, és ne más elvárása miatt szeressen valamit Will, de azért a Clash jó, nem? De! Joyce közben berongyolt munkahelyére, a szupermarketbe, venni egy új telefont meg egy doboz cigit hitelbe. A főnöke elég csúnyán néz, de meghunyászkodik, mikor alkalmazottja eszébe juttatja a sok karácsonyi plusz órát, meg az aktuális kétségbeesett helyzetet.

vlcsnap-00036.jpg

A tv szerelő álcát használó, tehén inszeminátornak öltözött tudósok körbe geiger-müller mérőzik Byersék birtokát. Brenner bemegy a fészerbe és észreveszi Hörgő-Morgó szutykát a sarokban. Közben Mike már a trófeáit mutogatja Elevennek, lassan jöhet a bélyeggyűjtemény is. Szóval tavaly a négy barát együtt nyert meg egy iskolai kupát, és az eseménykor készült fotón Eleven felismeri Willt, Mike meg egyből nekiáll kérdezgetni: hogy is van ez? A válaszokat nem kapja meg, mert anyja hazaér, így Mike kénytelen bezárni Elevent a szekrényébe. A lány elég kétségbeesetten néz, nyilvánvalóan nem szereti ha rázárják az ajtót, és kapunk is egy laborbeli flashbacket magyarázatként. Dr. Brenner büntiből bezáratta Elevent egy magáncellába, hiába ordította neki a lány, hogy „Papa!”. Mike megígérte, hogy visszajön és vissza is jött Elevenért, aki megkönnyebbülten veszi észre, hogy nem mindenki olyan seggfej a világon, mint az eddig megszokott mikrokörnyezete.

vlcsnap-00037.jpg

A Seriff még csak most találja meg Benny holttestét. Öngyilkosságnak beállított módon, kezében egy pisztollyal, a fején meg egy hatalmas lyukkal fekszik az asztalon a jószívű burgeres. A kollégái rögtön elkezdik basztatni Seriffet, hogy na most megint nagyvárosi zsarunak érezheti magát az eltűnt gyerek, meg a gyilkosság miatt. Na igen, mondja a Seriff, a difi csak az, hogy a nagyvárosi bűnesetek áldozatait nem ismerte személyesen, Benny pedig igen jó barátja volt. Közben a Lucas és Dustin elkerekezett Mike-hoz, és megint ingerkednek egy sort Eleven jelenléte miatt. Lucas hőbörögve ront neki, hogy ha tudja hol van Will jó lenne megmondani. Mike szerint nem véletlen, hogy ott találták meg a lányt, ahol Will eltűnt, de ha szólnak a szülőknek, akkor mindenki veszélybe kerülhet, és az Eleventől átvett módon, puskát formálva a kezével mutogatja milyen fajta veszélyről van szó. Lucas tovább hepciáskodik és feltépi az ajtót, hogy szóljon Mike anyjának, de az ajtó bevágódik. Biztos a huzat, próbáljuk meg még egyszer, de az ajtó megint bevágódik és magától elfordul a zár. A fiúk ledermedve fordulnak meg, és a vérző orrú Eleven világosítja fel őket, hogy nem mennek sehova, nem szólnak senkinek.

vlcsnap-00038.jpg

Jonathan mégis elment a faterhoz érdeklődni, de Lonnie csak azt tudja elmondani, amit a zsaruknak is: nem látta Willt. Láthatóan nem kavarta fel annyira a kisebbik fia eltűnése, Jonathan meg elmenőben hozzávágja a Will eltűnését hirdető plakátot. A Seriff kihallgatja Benny egyik törzsvendégét, aki megemlíti, hogy látott egy ételt lopó srácot a minap a konyhában. Megmutatják neki Will képét, de a tata szerint nem vág egybe a kettő, mert a konyhában látott fiúnak borotvált feje volt. Végül mégis azt mondja, ha Willt elképzeli borotvált fejjel, akkor akár ő is lehetett. Wheeleréknél vacsorázik Dustin és Lucas is, és mindenki sunnyog valamin. Nancy persze a bulira ácsingózik, és a suliban rendezendő "gyűljünk össze Willért" eseményre hivatkozva szeretné házon kívül tölteni az estét. Az anyja végül elengedi, de 10-re otthon kell lennie. A Seriffék végre találnak egy ruhacímkét, egy cső előtt az erdőben. Tovább haladnak a cső mellett és végül kilyukadnak a labor kerítése előtt.

vlcsnap-00045.jpg

El a wolkie-talkie-val szórakozik éppen, mikor a fiúk hozzák neki a vacsorát bocsánatkérésül a korábbi agresszív viselkedésük miatt. Ha tudták volna, hogy szupererővel rendelkezik egyből máshogy viselkedtek volna. Lucas is előadja, hogy csak a barátjukat szeretnék megtalálni, mire Eleven visszakérdez, hogy mi az a barátság? Dustin szerint az a barát, akinek odaadod a képregényeid meg a karakterkártyáid, Mike szerint meg olyan ember, akinek megtartod az ígéreted, illetve bármit megteszel érte, Lucas meg hozzáteszi, hogy ezt a köteléket tenyérbe köpéssel megpecsételt kézfogással validálod. Na miután ilyen szépen összehaverkodtak, újra nekifutnak a kérdéseknek, de Eleven nem igen válaszol, inkább leül a D&D tábla elé. Dustinék nem igazán értik, de Eleven elveszi Will varázsló bábuját, a többit lesöpri és átfordítja a táblát a másik oldalára, majd újra elhelyezi rajta a Willt jelképező karaktert. Végül annyit mond még Eleven, hogy Will bujkál, a fiúk tovább kérdezgetik, hogy tán a gonosz emberek elől, mire a lány felpakolja a Demogorgon bábut is a táblára. Na most lehet fejet vakarni, hogy mi a tosz van!

vlcsnap-00040.jpg

Jonathan is az erdőbe megy szaglászni a kordon mögé, és lő párat a vakus tükörreflexes gépével, de sikítást hall, és azonnal loholni kezd a hang irányába. Még nem kapott el Hörgő-Morgó senkit, csak Steve-ék medencés bulija zajlik. Mondjuk nincs éppen medencés idő, meg a buli sem az amerikai tinifilmektől elvárt létszámmal bír, mert csak Steve, Vörösribi meg Pulykatojás illetve Nancy és Barb vannak jelen. Steve éppen egy ősi, amerikai tinihagyomány szerinti sörivó szertartást végez, azaz shotgun beerezik, amit nem fordítanék le. Én a Tuti dologban láttam először, plusz rengeteg youtube videó található a szakszerű metódról. A lényeg, hogy fúrsz egy lyukat az enyhén elfektetett sörös doboz alsó oldalán, majd a szádhoz emeled, felbontod a tetejét, és a nyomás következtében az egészen másodpercek alatt lecsusszan a torkodon. Az értelmét nem tudom igazán, talán gyorsabban berúgsz, meg ha nem fulladsz meg azt jelenti menő vagy. Steve is nyilván menőzni akar Nancy előtt, de emberére akadt, mert a csaj ugyanúgy meg tudja csinálni. Végül elkezdik nógatni Barbot, akinek semmi hangulata hozzá, eddig is gyertyatartóként ücsörgött pár napozóággyal hátrébb. Végül persze nagy duzzogva kipróbálja, de csak a tenyerét vágja el sajnos.

vlcsnap-00042.jpg

Jonathan a Pentaxával nem ment a dolgára, hanem ott maradt pár fotót lőni a bulizó és immáron medencébe ugráló fiatalokon. Közben az anyja otthon bóbiskol a fotelben a telefont szorongatva, ami persze megcsörren végre. Megint csak sistergést és szuszogást hallani, de kivételesen Will bele is szól, majd egy másodperc múlva újra szénné ég a kagyló. Joyce meg persze ezerrel kiborul, de nem sokáig vekeng a padlón, mert a lámpák elkezdenek pislákolni, és ahogy Will szobája felé halad, egyszer csak magától bekapcsol a magnó a Should I stay or should I góval. Az asztali lámpa egyre erősebben ég, majd hirtelen abbamarad minden, a fal pedig elkezd megnyúlni, mintha valami ki akarna mászni belőle. Joyce felsikít és kirohan a házból a kocsihoz, de megint felgyulladnak a lámpák, és bömböli kezd a zene, úgyhogy összeszedi magát, és visszamegy a házba.

vlcsnap-00044.jpg

Visszakapcsolunk a medencés bulihoz, és a ruhástól vízben pancsoló fiatalokhoz. Mindenki indul átöltözni, Nancy és Steve fel az emeletre, de közbelép Barb, mint Nancy apácai lelkiismerete. Nancy viszont bekussoltatja, és hazaküldi Barbot, mondván nincs szüksége tovább gardedámra. Szép kis barátnő, egyáltalán mi a picsának ráncigálta el magával? Na mindegy, szegény Barb viszont hűséges igaz barát, és úgy dönt a medence szélén magányosan ücsörögve várja meg, amíg barátnőjének elveszik a szüzességét. Jonathan közben lő még pár képet az enyelgő Nancyről, meg a szomorkodó Barbról, de elfogy a film és kénytelen a visszatekercseléssel foglalkozni. Barb vérző ujja viszont előcsalogatta Hörgő-Morgót, pulzálni kezd a lámpa és mire Barb hátrafordul, egy sok hegyes foggal rendelkező tátott szájjal néz szembe. Jonathan felnéz Barb sikítására, de már késő, nem lát semmit, úgyhogy megy a dolgára, de mivel elfogyott a filmje leginkább csak haza.

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása