Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 2x02 - Az emberszabású

2014. november 11. 15:00 - Szencsike

Katrinával és a Lovassal kezdünk, a Fejetlen egy szertartás helyére hozta a nőt, ott várja őket Henry is. Abe sokáig várt arra, hogy a nő az övé legyen, hát most meg fogja őt kapni, egy vérkötelékkel fűzi össze a párocskát. Kis kellemetlenség ugyan, de nekik nem számít, hogy Katrinának olyanná kell válnia, mint a Lovas. Vagyis le kell őt fejezni.

1.png

Crane a lefejezés pillanatában ébred fel, ez megtörtént, vagy csak meg fog történni? Abbie-nek találgatnia sem kell, már tudja, hogy Katrina szerepelt az álomban, és igyekszik meggyőzni az aggódó férfit, hogy meg fogják a feleségét találni. Igen, meg fogják őt találni, ehhez kétség sem férhet, ő állandóan ezen agyal, a Biblia egy elveszett evangéliumában (Codex Tchachos) írnak is erről az összekapcsoló szertartásról, úgyhogy ezt meg kell akadályozni. Szerencséje, hogy van neki Abbie, a lány összeszedte azokat a helyeket, amik rejtekként szolgálhatnak, mindegyik épület a van Brunt család tulajdonában állt. Ráadásul Crane Abe haverja volt, szóval tudja, mik a gyengéi. Abbie hívója rezeg, új rendőrfőnököt kapott a város, a lánynak jelenése van előtte. Crane feladata kitalálni, hol lehet Katrina, addig Abbie jópofizik az új parancsnokkal.

2.png

Abbie már így is bőven lekéste az első, csapatmegbeszélést, így négyszemközt mehet Reyes parancsnokhoz. Ő kb. 50 év körüli hölgy, a határőrséget is megjárta, ami elég durva meló lehetett a drogügyek miatt, kemény nőnek tűnik. Kívülről tudja Abbie személyi aktáját, sőt nem kis meglepetésre Abbie édesanyját is ismerte. Azért jött vissza, mikor szabad lett ez az állás, mert nem hagyhatta, hogy a szülővárosa káoszba fulladjon, remélhetőleg Abbie fejében sincs nagy káosz, hogy ellássa a feladatát. Abbie szavát adja, hogy segít neki, legyen így. A megbeszélés után Abbie-t már várja Crane, tudja, hol lehet a felesége. Abraham nem szerelemből házasodott volna, hanem a pénz miatt, a maga fura módján azonban törődött a menyasszonyával. Az eljegyzésük a mai nevén Dobbs Ferry nevű birtokon volt, vagyis irány oda. A kocsikázás közben lelkizni is tudnak, Abbie-nek az nyomja a lelkét, hogy Crane többfele figyel. Ez így van, Katrina a felesége, aki egy kivételes képességű boszorkány, míg Henry a fia. Mindent meg fog tenni, hogy Tanúként is helyt álljon a harcban, de az is a kötelessége, hogy megmentse a családját. Nem feltétlen megnyugtató válasz, de ebben a pillanatban ezt kellett mondani.

3.png

Sötétedésre oda is értek a birtokra, a szertartás helye készen van, illetve a Lovas előbújik, akit egy kis zajkeltéssel csaltak elő. A Lovas visszamegy a házba, Crane meglátja az ablakból leskelődő Katrinát, már rohanna hozzá, de Abbie még idejében visszatartja. Előbb eltervezik az akciót és utána jönnek vissza, ne kezdjen öngyilkos küldetésbe. A tervezgetés a tóparti házban zajlik, meglepetésre Jenny is tud a Biblia elveszett evangéliumáról, de az egyik szöveg jobban érdekli. Az Emberszabásúról írnak benne, halott katonák testrészeiből készítették el, és ugyanolyan erős, mint a Halál Lovasa. Franklin bácsi lelkesen kísérletezett, így halálkutatást is végzett. Flashback, Franklin meséli, ahogy Washington tábornok szövetségre lépett Katrina kis gyülekezetével, akik segítettek megalkotni a lényt működtető bűbájt. Franklin volt az, aki összegyűjtötte a halott katonák testrészeit és összevarrta azokat. Végül nem keltették fel a lényt, mert egy fontos alkotórész hiányzott belőle. Kellett volna egy testrész a Halál Lovasától. Itt a jelenben van egy testrészük, a Fej. Viszont Abbie kételkedik, egy szörnyetegük lenne, nem egy harcosuk.

4.png

Henry rejtekhelyén járunk, ami egy udvarházféle lenne, Moloch hívatja az öreget. Henry még mindig sajnálkozik, hogy Moloch az ő hibájából nem uralkodhat a világon, de addig nem nyugszik, amíg a Földre nem hozza a Mesterét. Moloch nem kér ebből a segítségből, Hnery maradjon a seggén, majd ő megoldja magának. A tóparti házikóban Crane a szuperlény mellett kampányol, Abbie és Jenny ellene vannak. Ha felhasználják a fejet, és ezek ketten összecsapnak, rosszul is végződhet az ügy, a Halál Lovasa visszakaphatja a fejét. Jó, rendben, ez valóban cinkes küldetés, de ha tudnak ennél jobbat mondani, mondják. Más ötlet nincs, úgyhogy Abbie belemegy az Emberszabású létrehozásába, így Jenny is kénytelen belenyugodni a tervbe. Crane kibogozza Franklin utasításait, ami alapján megtalálják a testet, amit még 250 éve létrehozott, Abbie megkeresi a koponyát, Jenny pedig elhozhatja a fegyvereket, legyen egy B-terv, ha a lény nem jön be. Jenny még élénken emlékszik az első Katrina-mentésre, de Crane leoltja, most ügyesebbek lesznek.

5.png

Katrina a nyakláncát próbálja leszedni, de a varázslat miatt levehetetlen. Abe-nek megint van feje, újra hozott kaját és újra telebeszéli Katrina fejét: Ichabod Crane egy hazug áruló. Szabadon jár-kel és a kisujját sem mozdította, hogy megmentse őt, helyette egy másik nőt választott. Végül is igaza van, hisz Katrina is emlékszik arra, hogy Crane mit ígért Abbie-nek, mikor otthagyta őt a Purgatóriumban. Abe nem aggódik, a kedvese így vagy úgy, de az övé lesz, Moloch terveit semmi sem húzhatja keresztül. Ugorjunk a börtönbe, Abbie a beszélőn várja Irving századost, hát nem néz ki túl jól, a rabtársak egy kis veréssel üdvözölték a zsarut. Abbie azonnal segíteni akar, áthelyezteti, de Irving úgy tudja, hogy a felesége szerez egy jobb ügyvédet. Ezt majd megtárgyalják később, sokkal fontosabb ügyről kell beszélni: hol a Lovas feje? Abbie gyorsan összefoglalja mit is tudnak eddig, Irving egy meglepő helyre irányítja őt. A városi bankba vitte a fejet, páncélszekrény, 0-24 órás őrzés, ennél jobb helyet nem talált volna. Abbie köszöni az infót, és ha tud, akkor segít a főnökének. Irving elmondaná a teljes igazságot, így őrültnek nyilvánítanák, és az elmegyógyintézetbe kerülne. Abbie szerint is jó ötlet, oda könnyebb látogatást kérni.

6.png

Abbie és Crane útja a bankba vezet, Crane háborog, hogy lépten-nyomon a bankokba botlik. Abbie otthagyja és az ügyintézőhöz lép, így Crane a szóáradatot egy lelkes üzletkötőre zúdítja, aki egy kiváló hitelkonstrukciót ajánl neki. Abbie még időben visszaér, így Crane nem olthatja tovább a bankost, mehetnek a széfterembe. Az őrtől megkapják a dobozt, az őr távozása után kiveszik a fejet belőle. Innentől már tényleg nincs visszaút. Jenny meghozta a fegyvereket az archívumterembe, már csak Abbie-ék visszatérésére kell várnia. Azonban kap egy elég kellemetlen látogatót, Reyes lép be utána, mit keres a rendőrség területén? Szerencsétlenségére a parancsnok tisztában vele ki ő és megtekinti a fegyvereket rejtő zsákot, vagyis Jenny le van tartóztatva.

7.png

Jenny már a fogdában csücsül, mikor Crane és Abbie megérkezik, ezt meg kell oldani, még a parancsnokkal is beszélni kell, hogy kihozzák a lányt, mert a kis tervük bedőlhet. Reyes, mintha csak rájuk várna, Jenny zárkája előtt fogadja őket, Abbie próbálja magára vállalni a felelősséget, hogy ő küldte a tesót az archívumba, de Jenny leállítja. Ne mondjon el még többet, lebukott, ennyi. Crane is közbeszól, viszont Reyes nincs elragadtatva az ő jelenlététől. Ő nem Irving, neki nem kell egy történelmbubus a kapitányságra. Mielőtt Reyes távozna, négyszemközt bocsánatot kér Abbie-től, hogy kétségbe vonta a józanságát, ne vegye személyesnek. Akkor kire célzott a nő, kíváncsiskodik a „töritanár”. Abbie-ék anyukájára, neki voltak mentális problémái. Szomorú pillantásokkal elbúcsúznak Jennytől, majd távoznak.

8.png

A börtönben Irving kihallgatása zajlik, hazugságvizsgálóval elemzik a válaszait, de sehol sem leng ki a mutató. Főleg ott nem, mikor a volt kapitány a démont emlegeti. Reyes is hallgatja a válaszokat, neki nem is kérdés, hogy Irvinget a sárgaházba kell vitetni és a legújabb kezelésekkel megszüntetni a hallucinációkat. Kezdem megutálni ezt a nőt... Abbie és Crane a katakombákban bolyonganak, hogy megtalálják a szörnyüket. Crane Franklin bácsi utasításait követve kószál a járatokban, remélhetőleg tudja, hol járnak. Egy elágazásnál Crane elakad, valahonnan denevérek repülnek elő, Abbie az emlékektől szinte sokkosan követi Crane-t, aki elindult egy újabb útvonalon. Crane egy zsákutcában majdnem megtalálta az Emberszabású rejtekhelyét, de lehet csak eltévedt. Ám legalább észreveheti Abbie komorságát, így rákérdez az élményeire. A lány szomorkásan sóhajt egyet, már majdnem feladta, mikor megjelent a démon Crane. Tudta, hogy nem szabad, mégis majdnem ivott. Mi van akkor, ha Crane az ő gyengesége, ha annyira hisz benne, hogy nem lát tisztán ettől? Crane szerint talán a gonoszok csak ezt akarják elhitetni velük, hogy ami köztük van, az gyengeség lehet. Viszont Crane is elgondolkodik, mi van ha Katrina az ő gyengesége? Lehetséges, de akár Henry is lehet a gyengesége. Talán azért akarja Abrahamet elkapni, hogy ne Henry után kelljen menni. A nagy gondolatok közepette Abbie észrevesz a falon valami címerfélét, Crane még időben szól, hogy ne nyúljon hozzá. A címer Luigi Galvanié volt, az olasz feltalálóé, Franklin saját magán kívül még őt tisztelte igazán. Galvani az, aki elektromossággal kísérletezett, Crane a címert az ásójával érinti meg, ami ráz. Abbie elolvassa a feliratot, emberszabású van ráírva, szóval jó helyen járnak, így vállalja a kockázatot, egy jelképet megtapogat a címeren, be lehet nyomni, és a szomszéd falból kijön egy koporsó, amiben ott fekszik Franklin-stein.

9.png

Henry és Abe épp Lovas-meetinget tartanak, és szövögetik a terveiket, ahogy Moloch a világuralomra tör. Katrina a szomszédból kihallgatja őket, ami nem szép dolog. Henry vonhatja őt felelősségre. Ő már nem az a Jeremy, akit ismert, már rég halott. Nemsokára Crane is halott lesz, aki hamarosan el fog érte jönni. Crane és Abbie előkészítik a szuperkatonájukat és átbeszélik a tervet: a szörny elcsalja a Lovast, addig Crane bejut a házba és kihozza Katrinát. Nemsokára sötétedik, Crane-nek csak a varázsigét kell elmondani, mert a boszorkányok már megbűvölték a testet. Abbie előszedi a fejet, az érzi, hogy a teste a közelben van. A fej a helyén van, Crane olvashatja a varázsigét. Katrinát újra megkötözi a jövendő ura, Crane meg fog halni ezen az estén, Katrina így az övé lehet. Henry egy tollat készít, biztos, hogy nem csak unaloműzésként kézműveskedik két gonosz tett között. A toll elkészülte után Henry megidézi a Lovasát, akit csatába fog küldeni.

10.png

Crane még mindig a varázsigét olvassa, a test meg sem moccan mikor a szöveg végére ér. Lehet rosszul hangsúlyozott, kezdi elölről. Eközben Katrina meglepő vallomással tartja fel Abrahamet. Ha a férfi hagyott volna neki elég időt, akkor az ő felesége lett volna, nem Ichabodé. De ő annyira türelmetlen volt, hogy ez Crane karjaiba űzte és ott keresett vigasztalást. Ha most újra kényszeríti, akkor vegye tudomásul, hogy sose lesz önként az övé. Hagyjon neki időt, és akkor a társa lesz. Abraham bólint, vagyis áll az alku, de remélem, hogy a nő csak hazudott, hogy időt nyerjen. Crane már jól olvas, a katonájuk kezd életre kelni, mikor a Lovas rájuk támad, az Emberszabású védheti meg őket. Abbie elküldi Crane-t a feleségéért, ő pedig a kocsihoz megy a fegyverekért, amíg a Lovas és az Antilovas harcolnak. Crane gond nélkül bejut a házba, lelkesen szabadítja ki a drága feleségét, de Katrina leállítja. Nem mehet el, valóban hazudott Abrahamnek, elérte, hogy elhalassza a szertartást. Ha most elmegy, azzal még nagyobb bajt hozna a fejükre, és mindketten meghalnak. Ha marad, azt is ki tudja deríteni mit eszeltek ki Henryvel Moloch felemelkedéséhez. Crane érthetően nem örül a fejleményeknek.

11.png

Szörnyike és Halál küzdenek elszántan, nagyon kiegyenlített a meccs. Henry csatába küldi a Lovasát, így kettő az egy ellen, de Abbie besegít a géppuskával, kettő a kettő ellen. Szörnyike és Halál egymással harcolnak tovább, Szörnyikének sikerült a Halált felakasztani valami kampófélére egy kerítésre, így az Abbie-t üldöző másik Lovas után mehet. Mintha csak azt mondta volna a lánynak, hogy fusson, Abbie rohanhat, Szörnyike el lesz vele. Katrinának még egy oka van, hogy maradjon: Henry. Még mindig a gyerekük, ő az, aki miatt annyit szenvedett és átállt a sötét oldalra, meg kell próbálnia megmenteni. Beront Abbie, sietniük kell, Crane-nek megszakad a szíve, de Katrina nélkül indul el, Abbie nem hisz a szemének, hogy Katrina marad, majd Crane után fut. Kiérnek a kocsihoz, közben a Halál kiszabadult és segít a Háborúnak, Szörnyike menekülőre fogja, mikor a gazdái is menekülnek, és egész egyszerűen eltűnik a ködben, a Lovasok nem érik utol. Abraham hazatért a csatából, eléggé felpaprikázza a tény, hogy Katrinát nem találja a helyén, csak a köteleit az asztalon. Katrina előbújik, fájt a csuklója, így kioldozta magát. Nem szökött el, ugyan hova mehetne, különben sem az ő világa. Ne is szokjon hozzá, mert hamarosan el fog pusztulni. Innen már csak a gonosz muhaha nevetés hiányzik.

A kicsi házban Abbie-ék teázgatnak, a lány belátta, hogy Szörnyike az ő oldalukon áll, Crane helyesel, bár a lény eltűnt a fejjel együtt, de mégis van egy szövetségesük, ha később kéne. Viszont Crane igazat ad Abbie-nek, szörnyek ellen nem szörnyekkel kell megküzdeni, ennél ők jobb emberek. Abbie egy újabb esélyt lát Katrina személyében, van egy kémük, tudni fogják, mit terveznek a gonoszok. Crane azon kívül, hogy aggódik Katrináért, mást nem tehet. Abbie Jennyt látogatja meg, nagyon hálás neki, hogy mindezt bevállalta, de egy ideig nem tehet semmit, az új főnök nem cicózik. Jenny csak azt kéri, hogy ne 13 év múlva jusson újra eszébe őt kiszabadítani. A diliházban Irvinget Reyes látogatja meg, a nő játssza a kemény és hitetlen zsarut, aki nem hisz semmiféle gyerekmesében. Irving kitart a története mellett, ő már belátta, hogy itt többről van szó, mint puszta gyilkosságokról, nem akar vak lenni többé. A vitájukat Henry érkezése zavarja meg, ő lenne Irving új ügyvédje. Irving nem ismeri Henryt, vagyis nem tudja, hogy ki ő, így el is hiszi róla, hogy ügyvéd a kedves öregúrnak kinéző öltönyös. Első lépésként hoz egy végzést a kéretlen terápiák ellen, amivel Reyest is sarokba szorítja, a nő feldúltan távozik. Hivatalossá kell tenni az ügyvéd-ügyfél viszonyt, Henry átadja a szerződést és a tollát. Iriving megszúrja vele a kezét, amitől véres lesz a toll, de mit sem sejtve aláírja a papírt. Vagyis a derék parancsnok eladta a lelkét.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása