Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Onedin család 3x12 - Port Out, Starboard Home (Kihajózás, irány az otthon)

2014. január 18. 12:00 - Gabba

Lázár vagyok a csókok lakomáján, idézhetjük Cyranot, mert akár ez is lehetne a mai epizód alcíme, ugyanis a mostani 50 perc alatt több csók csattan, mint az eddigi három évadban összesen. Az izgatott Roberttel nyitunk, hórukkembereket irányít, akik a londoni lakását rendezik be éppen, ahogy viselkedik, tisztára az Anyám tyúkjára emlékeztet (Lám, csak jó az isten, jót ád, / Hogy fölvitte a kend dolgát! Itt szaladgál föl és alá, / Még a ládára is fölszáll), én a magam részéről ráküldeném Morzsa kutyát, hátha attól kicsit lehiggadna. Sarah is hasonlóképpen izgatott és büszke, a házaspár ennek megfelelő örömmel üdvözli a látogatóba érkező Jamest. A barkókirály gratulál bátyja londoni képviselőségéhez és az új otthonhoz, hát igen, itt másképpen fogunk élni, mint Liverpoolban, mondogatja Robert, miközben szivarra gyújt. Fogadások, bálok, társasági élet, ihaj-csuhaj, sőt hejrerutyutyu. A rövid bájolgás után James a lényegre tér, arra a levélre hivatkozik, amit Robert egyik újdonsült barátja, valami főúr írt neki és amiben az alapítás előtt álló Brit-Mexikói Vasúttársaság részvényeiből történő jegyzésről van szó. Á igen, lord Hugh Kernan, rendkívül tiszteletreméltó férfiú, 15 000 fonttal kellene beszállnod ebbe a tuti üzletbe, ad némi háttérinfót Robert. A képviselő úr büszkén kijelenti, hogy őt tervezik a Társaság igazgatósági elnökének megválasztani, James jöjjön el a fogadásra, ahol a többi részletet magától a lordtól tudhatja majd meg. Tessék, itt a meghívó, Mr. és Mrs. James Onedin részére szól, de ez csak formaság, viszont Miss Biddulphot hozd magaddal, ha kérhetem, és ne Mrs. Maudslayt, mert ő özvegyasszony, ráadásul túlságosan szókimondó, köti még búcsúzkodó öccse lelkére Robert.

Port out01

A készülő fogadásról természetesen Leonora is idejekorán értesül, és máris sérelmezi, hogy James Caroline-t akarja magával vinni, nem pedig őt. Emlékezeti Jamest egy korábbi ígéretére, miszerint majd együtt elmennek Londonba, de a férfi visszavág: Igen, azt mondtam, hogy majd egyszer, de nem most! Ráadásul Caroline egy ideig Dél-Amerikában élt, és néhai férje vasútmérnök volt, ezért viszem őt magammal, zárja le szőrös arcú és szőrös szívű kapitalistánk a vitát. Nem tudok eligazodni magán, sóhajt lemondóan a szép hajadon. (Pedig milyen szépen csillan a fény a hajadon, teszem hozzá én. Bocs.)

Port out02

És már itt is vagyunk a zenés-táncos fogadáson, zsakettek, estélyik, büfé, Sarah majd szétreped a büszkeségtől, végre bekerültek a high society-ba, ez ám az élet, Babolcsay néni! James persze nem az a társasági figura, az egyik oldalszobában ücsörög és magában iszogat, amikor Caroline lép be. Ó, bocsásson meg, amiért magára hagytam, kap észbe James és már nyújtja is a karját. Nagyon jól esik, amikor ilyen figyelmes hozzám, bókol vissza Caroline, majd egy darabig ebben a hangnemben smúzolnak, nyoma sincs a korábban látott heves vitáknak. Sőt, mielőtt kilépnének a szobából, még futó csókot is váltanak, majd a táncparkettre lépnek és alakjukat elnyeli a tömeg. Én is éhes vagyok, jut eszembe az ide kapcsolódó Boncz Géza poén.

Port out03

Megérkezik az emlegetett lord Kernan, Robert azt sem tudja, hogyan keringjen körülötte, majd eltűnik, hogy előkerítse Jamest. A lord eközben kiszúrja magának Elizabeth-t és amíg Robert fel-alá rohangál, mint akit tökönrúgtak, beveti magát Sz Sz-nél és elkezdi ezerrel fűzni. Végre előkerül James és Caroline, Robert jó bunkó módjára megpróbálja elküldeni a nőket a másik szobába, de a lord leinti: Ugyan, Onedin, az üzlet várhat, ne hanyagoljuk el a hölgyeket.

Port out04

Ebben a részben még nem is láttuk Baines kapitányt, de most itt van és New Orleansba tart az egyik Onedin vitorlással. Miután a rakományon sikeresen túlad, felkeresi a Nicholas és Tsa hajózási irodát, ahol az éppen ott-tartózkodó Fogartyval vált szót. A szakállas meglepődik, hogy Baines részére még Londonban megváltottak egy visszaútra szóló hajójegyet, nem érti, miért a vitorlása nélkül akar visszatérni az öreg Londonba. Mit csináljunk, ha csak egy útra volt rakomány, ködösít Baines, de mi rutinos Onedin nézők tudjuk, hogy itt valami sántít: hát vállalt valaha is csak egy útra szóló fuvart a mi James barátunk? Nem sokkal később az öreg fel is hurcolkodik Fogarty hajójára és elfoglalja az utaskabint, amit meg kell osztania a szimpatikus Mr. Wallace-szal. Baines poggyásza csak egyetlen ládikó, az viszont baromi nehéz, de Wallace kérdő tekintetére csak annyit mond: Csak pár könyv van benne, hosszú utakra mindig viszek magammal néhányat. Wallace beszélgetést kezdeményez, neki is szokatlan, hogy egy hajóskapitány hajó nélkül vág neki a tengernek, de Baines csak valami sürgős utazásról motyog, és inkább az öregúr által kínált sherryre koncentrál.

Port out05

Vissza Londonba, ahol az urak végre megszabadultak a hölgyektől, James komoly arccal tanulmányozza a Brit-Mexikói Vasúttársaság alapításához kiadott befektetői tájékoztatót. Lord Kernan győzködi, ez tuti üzlet, ő minden felesleges pénzét a részvények megvásárlásába fektette, ezek értéke a kibocsátás után tuti a többszörösükre emelkedik. Sőt a lord még egy olyan üzleti lehetőséget is belenget, miszerint ha James is főrészvényes lesz, joga lesz minden megkötendő szerződést megismerni, így megelőzheti az esetleges konkurens szállítókat és komoly hasznot zsebelhet be. James érdeklődő arccal hallgatja, majd váratlanul meglepő kijelentést tesz: Már megvan a 15 000 font, mert egyik emberem nemrég adta el az egyik hajómat New Orleansban, és az árát aranyban hozza hazafelé. Szóval már sokkal korábban eldöntötte, hogy be akar szállni az üzletbe, ez igen, tetszik a stílusa, vigyorog a lord, majd felajánlja, hogy bevezeti Jamest a felső tízezerbe, maradjon még pár napig Londonban – természetesen Robert költségére. Ezt meghallva James egyből igent mond, a szakállas báty mosolyogva hallgat, de mint tudjuk, a villamos kereke alatt sem őszinte a mosoly.

Port out06

A következő pár nap így is telik, fogadások, bálok, biliárdpartik, közben többszöri csókváltás Caroline-nal. Eközben viszont Sarah tervet sző, szerinte is jobb lenne, ha James inkább Leonorára koncentrálna, a kisasszony jobban illene hozzá, ezért amikor Elizabeth és Caroline visszautazik Liverpoolba, ő meghívja magukhoz Leonorát. Sajnos azonban James hanyagolja, napokig feléje sem néz, szegény Leonora Sarah-val kettesben kénytelen otthon ücsörögni. Ám egyik nap látogató érkezik, lord Kernan, aki hallotta hírét, hogy Mrs. Onedin milyen elbűvölő virágszálat rejteget a nappalijában. Rányomul Leonorára és csak úgy szórja a bókokat és szóvirágokat, ennyi duma egy egész háremnek elég lenne. Viszi magával színházba, vacsorára, mindenfelé, a tapasztalatlan lány egyre nehezebben tud ellenállni a heves rohamoknak. (Mondtam már, hogy a nő gyönyörű?)

Port out07

Kicsit hűtsük le magunkat és nézzünk ki a tengerre, ahol Fogarty hajója egyre északabbra kerül. Baines és Wallace már elég jól összebarátkozott, együtt vonulnak fel a fedélzetre kicsit levegőzni. Azt is megtudjuk, hogy Wallace a Rotschild Bankház ügynökeként járt Mexikóban és onnan tart hazafelé, hogy beszámoljon a tapasztalatairól. Miközben elhagyják a kabint, a kamera ráközelít a Wallace táskájából kilógó tájékoztató prospektusra, amin a Brit-Mexikói Vasúttársaság neve olvasható, hoppá. Baines szerint délebbre kellene fordulni, mert így könnyen jéghegynek ütközhetnek, jószándékú szavait azonban Fogarty dühösen visszautasítja, ez az ő hajója, ő tudja, merre kell menni. Persze csak addig van nagy arca, amíg másnap össze nem ütköznek az első nagyobb jégheggyel. A hajó súlyosan megsérül, mindenkinek el kell hagynia a fedélzetet, az öreg Wallace is elég komoly fejsérülést szenved, de úgy dönt, inkább Baines-szel megy külön mentőcsónakon, nem csatlakozik Fogartyhoz és a legénység többi tagjához.

Port out08

Ez nem biztos, hogy annyira jó döntés, Fogartyékat ugyanis másnap felszedi egy arra járó gőzös, Baineséket viszont nem találják meg, így ők a csónakkal megpróbálnak délebbre eljutni, Labrador vagy Új-Fundland partjaihoz. Fogarty visszaér Liverpoolba, ahol Elizabethnek arról beszél, hogy ez volt első önálló útja saját hajóval, és bár biztosítva volt, Elizabeth döntse el, hogy a biztosítási pénzből vegyen-e másik hajót vagy ne. Én mindent érted és a kis Williamért teszek, emlékezteti Sz Sz-t. Választ egyelőre nem kap, mert beront James, aki azonnal mentőexpedíciót akar szervezni jó embere felkutatására, és a térképen megjelölteti Fogartyval a hajótörés helyét. Indulás előtt James még vált pár szót Leonorával, aki ugyan szintén aggódik Bainesért, de saját megbolydult érzelmei mégis csak sokkal jobban foglalkoztatják. Ezt el is mondja Jamesnek, majd a vallomás végén hosszan megcsókolja reménybeli lovagját, Onedin azonban kis idő múlva lefejti a nyaka köré fonódó karokat és elbocsátja a lányt.

Port out09

A jeges tengeren a csónak végre partot ér valahol, a szimpatikus öregúr azonban sajnos ezt már nem éri meg, Baines gondos ápolása ellenére meghal. Londonban ezt persze James még nem tudja, éppen Roberttel és a lorddal közli, hogy máris indul, kibérelt egy hajót teljes legénységgel. A másik kettő persze jobban aggódik a részvények miatt, James rohanás közben odaveti, hogy a banknál már intézkedett, de most Baines sorsa jobban érdekli, és nem is a láda arany miatt. Kihajózik a bérelt vitorlással, és gyakorlatilag éjjel-nappal a fedélzeten tartózkodik, folyamatosan figyeli a tengert és a partvidéket.

Port out10

Londonban ezalatt a lord egyre kevésbé bír a nadrágját feszítő érzésekkel, már házassági ajánlattal támadja le Leonorát, és mesél neki a tuti mexikói vasúti befektetésről is. Én is Mexikóba költözöm, ha beindul az üzlet, mesésen gazdag leszek, jöjjön velem, győzködi, majd nyomatékul le is smárolja. Labradornál közben James partra száll, hogy érdeklődjön az egyik távoli kereskedelmi kirendeltségen, Seal Bay Trading Post, hirdeti a deszkára festett felirat a kalyiba oldalán. Kutyaszánt bérel és a közeli eszkimó falu felé indul, de még mielőtt odaérne, összetalálkozik egy szőrbundába öltözött alakkal, akiben megkönnyebbülve ismerjük fel kedvenc tengeri medvénket. A kitartó keresés meghozta tehát gyümölcsét, a mindig komoly James örömében óvodás gyerek módjára ugrálja körbe Bainest.

Port out11

Londonba érve azonban már lenyugszik és figyelmesen hallgatja jó embere beszámolóját. A megboldogult Wallace infói szerint a mexikói vasútprojekt tuti bukó, a tájékoztatóban leírtak alapján nem valósítható meg, mert rosszak a terepviszonyok. Sőt Wallace szerint a szélhámosság sem zárható ki, azaz a gyanútlan befektetők szándékos bepalizása és lehúzása. James egyből tájékozatja Robertet is, az azonban nem akar hinni neki, sőt Jamesre dühös, mert így elveszíti a beígért igazgatói pozíciót. Aztán persze kiderül, hogy a lord a Roberttől kapott pénzzel lelépett Mexikóba, így lőttek a ragyogó terveknek és a fényes parlamenti karriernek. És magával vitte Leonórát is, mondja zárásul Robert. Ez utóbbi azonban végül nem bizonyul igaznak, mert Leonora éppen ekkor lép be Sarah szobájába, leül és csak annyit mond: Nem utaztam el vele, mert ugyan túl szép volt ez az egész, de nem tudtam szeretni őt.

Port out12

Címkék: onedin család
103 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2014.01.19. 10:09:01

Köszi a hv-ot, remekbe szabott lett ismét, Pácsó már kigyűjtött szinte mindent, amit én is megemlítettem volna :)
Kihagytam pár hónapot, így neki kell látnom a visszaolvasásnak, de rossz kisgyerek módjára az első Onedines posztra rávetődtem, nem foglalkozva az időrendiséggel.

Pácsó Ármándó 2014.01.19. 10:22:06

@nughop: Egy igazi hajós a hajós hogyvoltban! Még a nap is kisütött! :-)

W.Jack. 2014.01.19. 10:26:29

@St. Pácsó Ármándó: :) Gondolom meg is csillant Leonora haján :)

Pácsó Ármándó 2014.01.19. 10:29:30

@nughop: Én ilyet csak halkan mondhatok, mert Gabba Mester éberen őrködik a Leonórát dicsérő hímek felett :-)

W.Jack. 2014.01.19. 10:43:59

@St. Pácsó Ármándó: Oké, ezt csak súgtuk akkor, biztosan nem nyom akkor annyit a latban :) Mert hangosan mondani én sem merem, hiszen a mai világban már akár az is fülcibálásra adhatna okot :)

Gabba 2014.01.19. 11:20:25

@nughop: visszatért a tékozló gyermek! már kezdtem azt hinni, léket kaptál :)

Pácsó Ármándó 2014.01.19. 22:13:58

@_Molly: Köszi, bár én inkább Sz Sz fan vagyok :-)

_Molly 2014.01.21. 00:41:35

@St. Pácsó Ármándó:

Ami azt illeti, én is.:)
Lehet, hogy Leonora jobb színésznő, de SzSz szerintem is szebb. (Bocs, Gabba!)

_Molly 2014.01.21. 00:52:35

@_Molly: "Ui.: Gabba, megint jó voltál, nagyokat nevettem!"...

... Hozzátenném, hogy azért az se' semmi, így indítani egy Onedin epizód-leírást:

- "Lázár vagyok a csókok lakomáján, idézhetjük Cyranot, mert akár ez is lehetne a mai epizód alcíme, ugyanis a mostani 50 perc alatt több csók csattan, mint az eddigi három évadban összesen."

- "Az izgatott Roberttel nyitunk (..) ahogy viselkedik, tisztára az Anyám tyúkjára emlékeztet (Lám, csak jó az isten, jót ád, / Hogy fölvitte a kend dolgát! Itt szaladgál föl és alá, / Még a ládára is fölszáll), én a magam részéről ráküldeném Morzsa kutyát, hátha attól kicsit lehiggadna."

- "Fogadások, bálok, társasági élet, ihaj-csuhaj, sőt hejrerutyutyu."

Nemcsak jó szöveged van Gabba, de az intellektusod úgy szárnyal, hogy néha már csak lepkehálóval lehet befogni.:)))

Gabba 2014.01.21. 10:26:05

@_Molly: így próbálom magam leválasztani a VV áradatról...

Kezdőmondatok terén amúgy Rejtő a példaképem :)

fofofo 2014.01.21. 10:57:35

Emlékeim szerint és Caroline-t bírtam anno, de én nő vagyok, és akkor még inkább kislány voltam.
És most keresek a neten egy kis P. Mobilt.
De hol a kajám? Kétszer elolvastam, de semmi enchillada vagy fajitas. Remélem, nem az anyám tyúkját vagy Mr. Wallace-t szántad vacsorára. A sherrytől megéhezik ám az ember...

Gabba 2014.01.21. 11:03:45

@fofofo: jogos, az irodalmi vonal teljesen elnyomta a kulináriát.

estére gyorsan összedobok egy túrógombócot :)

Gabba 2014.01.21. 19:15:08

@nughop: az epizód címe kapcsán hajózási szakértőnkhöz fordulok: ugye a port side a menetirány szerinti bal oldalt, míg a starboard side a jobbot jelenti?

W.Jack. 2014.01.21. 19:28:36

@Gabba: Bizony, hogy így van :) Innen már csak egy lépés, hogy tovább bővítsük vitorlás szókincsünket: port tack-balcsapás, starboard tack -jobbcsapás :)

Gabba 2014.01.21. 19:54:04

@nughop: köszönöm szépen, hajózási ötperc c. műsorunkat hallották, visszaadom a szót a stúdiónak :)

W.Jack. 2014.01.21. 20:08:48

@Gabba: Ej,hát nem elfelejtettem üdvözölni a kedves hallgatókat, és küldeni a "Baj van a részeg tengerésszel" c. sempervirenst mindenkinek, aki szereti :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.21. 20:15:52

@nughop: @Gabba: Azért veszed, ugye hajós lány, hogy a Hutt előbb felkészült, és utána kérdezett? Hö!
S ha már nem küldted, akkor engedd meg:
www.youtube.com/watch?v=qGyPuey-1Jw

Gabba 2014.01.21. 20:19:29

@nughop: én meg üzenem a Nedves hallgatóknak, hogy jövő héten lesz jópár részeg tengerész, újabb szívügyek és mellesleg évadzáró

W.Jack. 2014.01.21. 20:19:58

@aggyistenbiri: Nem vagyok egy hazárdjátékos típus, de elég nagy tétben mertem volna fogadni arra, hogy Gabba tökéletesen tisztában van a helyes válasszal :) Köszi a zenéért :)

Gabba 2014.01.21. 20:22:25

@aggyistenbiri: de kérdezni csak felkészülten lehet, nem? de. :)

W.Jack. 2014.01.21. 20:23:33

@Gabba: Khmmmm.... Azt hiszem belehúzok a hogyvoltok olvasásába, hogy felzárkózzak, lévén közelg az évadzáró :)

Gabba 2014.01.21. 20:27:23

@nughop: de tőled akartam hallani

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.21. 20:28:16

@nughop: @Gabba: My pleasure. (anno innen tanultam meg, h a hajó nőnemű:D)
Gabba, egy oknyomozó riporter vagy, Máté Krisztina legbarátném üzeni.

W.Jack. 2014.01.21. 20:29:53

@Gabba: Igen, ebben abszolút nem kételkedtem :)

W.Jack. 2014.01.21. 20:29:53

@Gabba: Igen, ebben abszolút nem kételkedtem :)

W.Jack. 2014.01.21. 21:04:32

@Gabba: Nehezen megy ma nekem az értő olvasás, hogy Te hallani szeretted volna tőlem :) soundcloud.com/nughop/haj-z-si-t

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.21. 21:46:22

@nughop: Legmenőbb pöpecség! :) Nekem is eszembe juthatott volna, ha nem káposztám van, most kicsit utállak. (persze nem) (de!)

W.Jack. 2014.01.21. 22:14:50

@aggyistenbiri: Majd Gabba jön, és jól meghúzza a fülemet :)

Pácsó Ármándó 2014.01.21. 22:17:21

@nughop: Gabba most el lehet varázsolva ekkora személyes odafigyelés miatt! :-)

W.Jack. 2014.01.21. 22:27:13

@St. Pácsó Ármándó: Kutatok az emlékezetemben, hogy milyen mesét ismerek, amelyben a boszorkány rút hangja elvarázsolt valakit :)
Még nem jutott eszembe egy sem, így lehet, hogy én leszek az első :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.21. 22:31:03

@nughop: Tényleg volt ilyen mese, és nekem sem ugrik be. Csak a görög mitológia.

W.Jack. 2014.01.21. 22:37:42

@aggyistenbiri: Ugye, hogy ugye :) No majd talán egy nálam mesékben jártasabb segít :)

Gabba 2014.01.22. 00:25:41

@nughop: ettől kifeküdtem és csak most tértem magamhoz :D

azért a felsorolt szakkifejezések jelentését elárulod?

W.Jack. 2014.01.22. 11:35:39

@Gabba:
Kedves Hallgatók, szolgálati közlemény következik hajózási ötperc c. műsorunk kapcsán.

Üdvözlök minden kedves hallgatót, innen a Szigligeti öbölből a Vasmacska nevű vitorlás fedélzetéről. Erősen fúj a szél, és úgy kapja fel a szavakat, mint Albert Frazer Elizabethet mielőtt a kerevetre dobta volna :) Mivel azonban nem szeretnénk, ha fontos információk vesznének el, így írásban kapják meg ma Önök a vitorlás szakkifejezések gyorstalpalóját.
Latni: a vitorlára varrott tasakokba bújtatott lapok, melyek a vitorla hátsó (a próbaüzemben a szélnek és a hullámok csapkodásának hála, ezt mindenki Pácsónak hallotta) ívét tartják. Méghozzá olyan mereven, mint amennyire James Onedin arca volt az, mikor lánya születése utána a felkelő nap fényében nézte a tengert.
A vantnik pedig maguk az árbocot tartó drótkötelek. Viharos időben a legfontosabb különbség a kettő között, hogy előbbibe nem nagyon lehet kapaszkodni egyensúlymegtartás céljából, utóbbiba már inkább :)
Itt megszakítjuk adásunkat, mert hiába kajabálok a mikrofonos kollégának, hogy „Ne állj a hajó orrába!” csak ott áll, és kiabál vissza, hogy „ Ki az a Borbála?” Megyek és felvilágosítom aggyistenbiriről :)

Holnap a szokott időben jelentkezve várjuk Önöket a decken, ez itt a balatoni bedekker, következő témánk a gennaker, spinnaker.

Gabba 2014.01.22. 16:00:18

@nughop: figyu, és volt szíved ilyenektől fél éven át megfosztani itt a mindenkit?

hiába, a nők kegyetlenek, és ez az évadzáróból is majd jól ki fog derülni...

fofofo 2014.01.22. 16:41:44

@nughop: ha ez face lenne, nyomnék egy nagy like-ot :)

Pácsó Ármándó 2014.01.22. 17:17:34

@nughop: Ó, köszönöm hogy már a szél és a hullámok is engem idéznek :-)
Természetesen én már tudtam mit jelent az hogy "latni", hiszen elég csak a "latni és latszani" elvre gondolnunk. Ugye!

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.22. 17:44:00

@nughop: „Ne állj a hajó orrába!” csak ott áll, és kiabál vissza, hogy „ Ki az a Borbála?” A mai első nevetésemet neked köszönhetem.

Pácsó Ármándó 2014.01.22. 17:46:52

@nughop: Bár az már nem világos, hogy a hátsóm miért olyan merev mint Onídn kapitány, de azt tudom, hogy Nau64 valószínűleg sokszor suttogja maga elé, hogy I want Nick vagyis magyarosan "vantnik"

Örülök, hogy rádjött az 5perc :-)

W.Jack. 2014.01.22. 19:23:24

@Gabba: Hát (illetve has) van énnekem olyanom? :) Mindenkit persze nem fosztottam meg, egy csomó embernek az agyára mentem az ilyenekkel, de mostanra Ti szépen kipihentetek engem, így most még jól bírjátok az eszetlenségemet :)

@fofofo: Köszi, kedves Tőled, de ha liba lennék (nem, nem vagyok az:P) már olyan értékes lennék a dicsérettől hatalmasra nőtt májam miatt, hogy ihajj. Sajnos a kommentablak nem adta meg nekem azt a szabadságot, hogy az Onedines hasonlatok mögé linket rejtsek a korábbi hogyvoltokhoz, de természetesen Gabbától idéztem (utólagos engedelmével) :)

@St. Pácsó Ármándó: Jelezni szerettem volna, hogy a személyes odafigyelésemet igazságosan osztom meg, nem csak Gabba kapott olyat, hanem Te és biri is :)

@aggyistenbiri: Tiszta szívből örülök, ha sikerült megnevettetni :)
(Az utolsó sorokban szembesülhettél azzal, hogy milyenek a kínrímek, így Gabba szójátékai még inkább értékelhetővé válnak majd :))

W.Jack. 2014.01.22. 19:25:42

@fofofo: Közben beugrott, hogy a hogyvolton kívül, Th's child Richie blogjáról ismerős a nicked :)

W.Jack. 2014.01.22. 19:36:08

@St. Pácsó Ármándó: No, hogy pontosan válaszolhassak a kérdésedre (ha már így értelmezted a mondatot:))leemeltem a házi könyvtár egyik polcáról a "Kézikönyv nem csak testépítőknek" c. felettébb vastag és nehéz könyvet, hogy többet megtudjak a merev hátsóról, de egyelőre csak a feszes fenék okait sikerült megtalálnom (erős diéta, rendszeres aerob gyakorlatok, sok guggolás, kitörés, lábemelés, egy kis hátizom erősítéssel összekötve)
A merevségre a nem megfelelő bemelegítés, vagy nem elegendő nyújtás lehet a magyarázat :)
Amennyiben tovább boncoljuk a kérdést, lehet, hogy más jellegű szakkönyvet is le kell vegyek a polcról :)

Gabba 2014.01.22. 19:40:25

@nughop: nekem ismerősök voltak az idézetek :)

Pácsó Ármándó 2014.01.22. 21:49:26

@nughop: Ne boncoljunk senkit, rájöttem hogy csak figyelmetlenül olvastam el örökbecsű soraidat :-)

@Gabba: Várom az évadzárót a női személyek kegyetlenségeivel.

fofofo 2014.01.23. 09:14:56

@nughop: tényleg. csak Gabba szerencsére sűrűbben ír.

W.Jack. 2014.01.23. 10:23:06

@St. Pácsó Ármándó: Pedig már éppen nekikészültem, hogy átnézzem az általam ismert sorik kórboncnokait (és arra jutottam, hogy a kedvenc közülük a Robert Lohr által megszemélyesített Meisner a Der Letzte Bulle c. remekműből:)), de akkor félreteszem a gumikesztyűket:)

Az évadzárót én is várom, nem is kicsit :)

@fofofo: Nem szívesen nyilatkozok mások nevében, nem is szoktam, de szerintem össznépi lázadást vonna maga után, ha Gabba a jelenlegi gyakoriságnál ritkábban próbálna írni :) Persze gyakrabban lehetne ;)

fofofo 2014.01.23. 11:03:30

@nughop: akkor nem fogalmaztam egyértelműen, még véletlenül sem arra gondoltam, hogy Gabba ír túl sűrűn.

W.Jack. 2014.01.23. 11:06:16

@fofofo: Pont úgy értettem én is :) Csak jeleztem, hogy Richie miatt maximum tábornokék reklamálnak, de itt mindenki lázongana, ha nem lenne ekkora szerencsénk és Gabba nem írna ilyen rendszeresen.

Gabba 2014.01.23. 11:37:31

@fofofo: @nughop: erre nem is tudok mit mondani...
nughop írt fenntebb a dagadó májról, az enyém már szét is durrant

nem leszek hálátlan és kissé átigazítom az évadzáró posztját :)

W.Jack. 2014.01.23. 14:15:10

@Gabba: Egyre izgatottabban várom az évadzáró posztot :)

Gabba 2014.01.23. 17:14:57

@nughop: az izgalom fokozását még Hitchcocktól tanultam...

Pácsó Ármándó 2014.01.23. 17:42:45

@nughop: Nekem a MIB1-ből a mindig megvakuzott kórboncnoknő, mert azt a német filmet nem láttam amit említesz :-)

W.Jack. 2014.01.23. 19:14:47

@St. Pácsó Ármándó: Abszolút logikus, hogy Neked egy nőre esett a választásod, nekem pedig egy pasira :)
Ráérő szabadidőmben kapsz egy zanzásított hogyvoltot a történetről :)

W.Jack. 2014.01.23. 19:25:30

@Gabba: Most természetesen utánaolvastam, hogy milyen izgalomfokozó és feszültségkeltő technikákat alkalmazott Alfred. Igaz nekem a red herring elnevezés helyett a factum interruptus tűnt kézenfekvőnek :) Tehát megkeresem, hogy miért pont red herring :)

W.Jack. 2014.01.23. 19:32:16

@nughop: Ejha, a 17,. századig vezethető vissza ebben a formában, sőt az ignoratio elenchi vonalon eljutottam egészen Arisztotelészig :o

Gabba 2014.01.23. 19:52:05

@nughop: jajanyám, semmi ilyesmire nem gondoltam, nehogy még az Iliászt is elolvasd gyorsan :)

W.Jack. 2014.01.23. 20:01:34

@St. Pácsó Ármándó: Igazán nincs mit :)

@Gabba: Ugyan, olvasomán vagyok, és iszom az információt folyton, mint a szivacs :)

Pácsó Ármándó 2014.01.23. 20:11:59

@nughop: Azt hittem a Red Herring egy halfajta, mint pl. a Vörös Lazac

Gabba 2014.01.23. 20:25:08

@nughop: azt tudom, de akkor legalább ógörögül olvasd :P

W.Jack. 2014.01.24. 18:48:54

@St. Pácsó Ármándó: Valójában ténylegesen a füstöléssel történő tartósítás miatt vöröses színt öltő hering volt a kiindulópontja az idiómának.

@Gabba: Most szólj hozzá milyen peches vagyok: csak görögül sikerült beszereznem, ó nélkül :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.24. 18:54:06

@nughop: Beszerezned??!! Pedig én eddig tökre azt hittem, hogy te írtad, és nálad van az eredeti példány. Rég csalódtam ekkorát.

W.Jack. 2014.01.24. 18:55:27

@aggyistenbiri: Pszt, ccsssssss, ne árulj el! Ez titok!

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.24. 19:02:05

@nughop: Mindig a nagy pof...szám sodor bajba, most sincs ez másképp :) akkor most én bocsi. (hátha nem figyeltek rám a többiek, és nem vették észre a botlásomat)

W.Jack. 2014.01.24. 19:19:47

@aggyistenbiri: Majd alkalomadtán mesélek róla, hogy az én "előbbbeszélekésjóvalkésőbbgondolkozom" mentalitásom milyen helyzetekbe manőverezett már énengemet :) De köszi :)

Gabba 2014.01.24. 20:05:49

@nughop: khmmm, alkalom már lett volna...

Pácsó Ármándó 2014.01.24. 20:13:06

@St. Pácsó Ármándó: Hopsz, ezt nem oda akartam, hanem Nughopnak a német Rot Úr Hemd-re. Bocsi

W.Jack. 2014.01.24. 20:14:48

@Gabba: Jól van no :) Itt valami tatárjárásba oltott népvándorlás zajlik, mert pár percenként áll valaki a kapuban, és érdeklődik, hogy van-e hólapátom, felkészültem-e a havazásra, ne segítsen-e majd letakarítani a járdát, és ugye nem készülök sehova..... Hát lehet itt békében leülni és kommentelni? :)

Pácsó Ármándó 2014.01.24. 20:31:07

@nughop: Ha átöltözöl ereszd le a redőnyt, kevesebben fognak a kapuban állni és alibit kitalálni, ha kimész :-)

W.Jack. 2014.01.24. 20:35:31

@St. Pácsó Ármándó: Még hét körül volt, hogy megszabadultam a ruháktól és a pancsiból visszatérve szeretném végre a tradicionális viseletemet magamra ölteni, de hát állandóan fel kell rántanom egy bundás (nem tapsis) bakancsot, meg egy kabátot, hogy mi van már megint. Miközben toporzékolni tudnék már attól, amit a gmail művel :S

Pácsó Ármándó 2014.01.24. 20:53:55

@nughop: A gmail is becsönget hó(ür)ügyben? Nem vagy te fent a youtubeon?

W.Jack. 2014.01.24. 21:03:01

@St. Pácsó Ármándó: A gmail nem csengetett, az csak meséskedett (hol volt, hol nem volt :))

A német Rot Úr Hemden viszont remekül szórakoztam :) De visszafogom magamat, mert Gabba szétültet minket a végén (igaz ma már előre készültem, hogy mivel lágyíthatnám meg a szívét :))

Gabba 2014.01.24. 21:19:46

@St. Pácsó Ármándó:@nughop: nem érek rá fegyelmezni, hogyvoltot írok....

Pácsó Ármándó 2014.01.24. 21:34:23

@nughop: Nem akar a Mester szívlágyulni. Biztos a kegyetlen nőket írja meg az angol hajóscsalád sorozathoz.

W.Jack. 2014.01.24. 21:49:13

@St. Pácsó Ármándó: Ma már elég nagy valószínűséggel nem, de holnap még megtörténhet :)
A holnap alatt nem azt értem, hogy 00:01-kor rohanok ki a hóba :) Nem 00:02-kor sem, nem kell visszakérdezni :) Majd amikor felkél a nap :)

Gabba 2014.01.24. 21:52:26

@nughop: ezzel készültél mára? nagyon köszi! :)

W.Jack. 2014.01.24. 21:53:47

@Gabba:De mennyire, hogy igen ám :) Sőt: a Balcsi-parton szinte minden padon belevéstem a hóba :)

Pácsó Ármándó 2014.01.24. 22:06:26

@nughop: Szép kis túra! Remélem Tihanynál nem rövidítetted le az utat!

Gabba 2014.01.24. 22:09:09

@nughop: remélem, nem fázott meg közben a ... vésőd

W.Jack. 2014.01.24. 22:18:43

@St. Pácsó Ármándó: Tudtam, hogy találsz majd valamit, amit nem fogalmaztam meg kellően egyértelműen :) Amúgy :D

@Gabba: A jobbik bal kezem mutatóujja készült lefagyni ugyan, de én egy mártír vagyok, Onedin hogyvoltért bármit: így eszembe sem jutott fa alól előtúrt ághoz, vagy más úri huncutsághoz folyamodnom :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.24. 23:27:10

@nughop: Balkezes vagy?
(hót komolyan kérdem)

W.Jack. 2014.01.25. 09:22:59

@aggyistenbiri: Hót komolyan írom, hogy az :) Komolytalanul ugyanez, elé téve azt a szót, hogy "két" :)

Pácsó Ármándó 2014.01.25. 09:37:47

@aggyistenbiri: Megismerted az írásból? Hót komolyan?

W.Jack. 2014.01.25. 09:58:58

@St. Pácsó Ármándó: Szerintem kilogikázta, ráérzett, de ha azt feleli Neked, hogy az írásból derült ki számára, én aztatot is elhiszem Néki :)

W.Jack. 2014.01.25. 10:06:12

Szolgálati közlemény HóGabba ügyben: hajnalhasadtával, első labradorvakkantásra pattantam ki az ágyból, hogy felmérjem hol lenne méltó helye egy HóGabbának, de aztán rácsodálkoztam, hogy milyen különleges kis táncot járnak a szél kavarta helyi hófergetegek (már amikor éppen láttam:)) majd elrohant mellettem egy gyönyörű, nagy bundájú, hosszú szőrű németjuhász (akiről szegény jó doktor Muki kutyája jutott eszembe), és a két eb olyan kergetőzést vágott le, hogy esélyét nem láttam a hószobrászatnak.

Gabba 2014.01.25. 10:48:18

@nughop: ó, akkor most nem leszek szoborba havazva, se havazba szoborva :(

mindegy, azért feltettem az évadzárót

Gabba 2014.01.25. 10:49:34

kárpótlásul enyém a 100. komment, he-he

W.Jack. 2014.01.25. 12:23:01

@Gabba: Gratulálok! :)

Akkor ezek szerint ne agitáljam a fiatalságot, hogy ebéd után HóGabba-építő projekt indul?

Gabba 2014.01.25. 13:22:49

@nughop: de, de, legyél agitátor!
süti beállítások módosítása