Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 2x17 - Baklövés

2013. augusztus 06. 13:00 - nyauuuuu

A mai idézet Andersennek a Paradicsom kertje című meséjéből származik. A nyitó jelenetben – ami fél évvel korábban játszódik - egy férfi éppen a házastársi erőszakot gyakorolja asszonyán, mivel a nő nem azt a ruhát vette fel, amit az apjuk óhajtott vala. A veszekedés és a dulakodás odáig fajul kettejük között, hogy a pasas átváltozik oroszlánná, a nő egérkévé, majd a fickó haragjában egyszerűen átdobja a nőt az erkélykorláton. Az esés letális, a házvezetőnő viszont mindent végignézett. Vissza napjainkba, Nick és Monroe arról beszélgetnek, hogy a dúvad lesz szíves megmutatni Juliette-nek a lakókocsit, mivel nem akarják, hogy elköltözzön, Nick viszont nem elég bátor ehhez. A bíróságon a gyilkos oroszlán ügyét tárgyalják, az ügyész klasszul összefoglalja, mi történt. Az ügyvéd viszont valamilyen varázslást eszközöl nyitóbeszédében, a belőle áradó illattal simán befolyásolja az esküdteket – köztük Rosalee-t is. Julis épp matat otthon valamit, mikor Monroe felhívja, hogy menjenek most azonnal a lakókocsiba. A nő úgy örül, hogy még meg is öleli a dúvadat, és mielőtt bárki meggondolhatná magát, indulnak is. Főcím.

01.jpg

Julis tisztán emlékszik a lakókocsira, meg hogy szakadt az eső. Bent eleinte csak nézelődik, aztán hirtelen elkezdenek feltörni az emlékei. Monroe szegény nincs könnyű helyzetben, hiszen nem akarja igazán elmondani a Grimm-melót, de Juliette folyamatosan kérdésekkel bombázza. A fegyverszekrény és a kőmorzsoló-gift aztán teljesen beindítják Julis memóriáját, csak éppen az összes, Nick-kel kapcsolatos maradvány egyszerre tör elő belőle, amitől teljesen összezavarodik, és valójában egy szót sem ért abból, amit Nick mondani akart. Kirohan, és nyilván még két-három részig képesek lesznek elhúzni a megvilágosodását.

Rosalee a boltban fekszik az ágyon, és nem érzi jól magát. A belépő Monroe-nek elmeséli, hogy a tárgyaláson lett rosszul, ráadásul először szilárd érzései voltak az esettel kapcsolatban, most pedig éppen az ellenkezőjét gondolja. Monroe hazaküldi, vállalja, hogy ő zár majd be helyette, és másnap a bíróságra is elviszi. Nick vacsi közben az e-mailjeit olvasgatja, az egyik levél tárgya így szól: anya. A hazatérő Monroe-nak lelkesen el is meséli, hogy a kedves anyukája írt, jól van, és vigyáz az érmékre. Jee, ez tök jó, remélem, hamarosan visszatér, csípem az öreglányt! Monroe elmeséli a balszerencsés lakókocsi-vizitet, és hogy az eredmény, Mr. Tájfel, hogy úgy mondjam, félsiker. És hogy egy darabig hagyják békén a lányt, mert már így is besokallt. Juliette álmodik, például a fehér asszonyos részben megismert spanyol ajkú boszival, meg persze sokat Nick-kel. Jaj, ne, ez az egész rész róla fog szólni?

02.jpg

A bíróságon folyik tovább a bizonyítási eljárás, a házvezetőnő elmeséli az ügyésznőnek, hogy mit látott, a férj lehajította a feleséget. Aztán jön az ügyvéd, megint mindenféle illatok áradnak belőle, mire a nő emlékei teljesen megváltoznak, és azt mondja, amit az ügyvéd hallani akar: a férj csak segíteni akart, a feleség ugrott magától. Hoppá, ez azért nagy pálfordulás kettő percen belül. Az ebédszünetben a hallgatóság soraiban ülő Monroe kicsit nyomoz az ügyvéd után, konkrétan követi őt a mellékhelyiségbe. Izgi! Ott gyorsan kiderül, hogy a védő egy békaevő kéjencbak, fúj.

03.jpg

Főrendőr Hank-nek és Nick-nek meséli a múlt rész végén lepuffantott merénylőjét. A fickó igazából az Árulók embere, ami a királyi családok által létrehozott védőosztag, főleg vadászkopók alkotják. A bombát vagy neki, vagy annak szánták, akivel találkozott, vagy mindkettejüknek. Mindezt azért mesélte el nekik, hogy legyenek résen, mert az ellenfeleik már a merénylettől sem riadnak vissza. Cuki, ahogy vigyáz a „klubtagokra". Nick Hank kérdésére elmondja, hogy ő hisz a századosnak, de nem nagyon bízik benne. Telefonál gyorsan egyet, csak hogy menjen tovább a cselekmény, természetesen Monroe az, elmeséli az ügyvédet. Nick és Hank meg még természetesebben odamegy. A Grimm gyorsan felhomályosítja a társát a kéjencbakok természetéről, hiszen mikor a nőket szabadították a pincéből, akkor Hank még tudatlan volt.

04.jpg

A tárgyaláson éppen Wu-t hallgatják meg, ő ért ki legelőször anno a helyszínre. Számára nagyon feltűnő volt, hogy a férj mennyire közömbösen volt jelen a szituban, mindenféle érzelmi megnyilvánulások nélkül, ráadásul egy szót sem szólt. Az ügyvéd az ő emlékeit is átírja a szagával, és az őrmi a vád tanújából hirtelen a védelemé lesz: a férj a tetthelyen zokogott. Hank nem érti, hogy lehet ez, mire Monroe közli: ő megmondta, békát eszik. A fűszerüzletben a három pasi együtt várja az érkező Rosalee-t, és beavatják a védő üzelmeibe. Elhatározzák, hogy tesznek valamit ellene, és az idő is kevés, mert a záróbeszédet másnap tartják. (Imádom az angolszáz ítélkezést, nincs az, mint nálunk, hogy évekig folynak a perek, néhány nap alatt általában lezavarják – csak persze, náluk meg nagyon sok a fellebbezési lehetőség.)

05.jpg

Juliette a spanyol ajkú boszival találkozik, aki persze már várta a hívását. Elmeséli neki, hogy kezdenek visszatérni az emlékei, mire az közli, hogy két világ között áll, a sötétség és a világosság között, és hogy az utazás még csak most kezdődik (anyám, ha jósnőnek állnék, én is csupa ilyen remek közhelyet mondanék, milyen jól hangzik már, anélkül, hogy bármit is konkretizálna!). A három pasi és Rosalee a bolt könyveiben keresgél valami ellenszert az ügyvéd békái ellen. Persze a lányé a találat, készíteniük kell egy olyan főzetet, ami megbénítja a védő feromontermelő mirigyét, hogy az esküdtek egy szavát se higgyék el. Hoppá, a bájitalhoz szükség van az ügyvéd verejtékére is. Fúj.

06.jpg

Az ügyvéd úr csajozni készül, ehhez beveszi a nélkülözhetetlen békáját, fúj. Kisvártatva karján egy szőkével távozik a bárból, és az utcán sétálgatva fűzögeti tovább. Egyszerre egy dúvad ugrik elő egy kapualjból, mire a bátor ügyvéd simán otthagyja a nőt, és elszalad – a farkas meg utána. Nagyot fogócskáznak, az ügyvéd szerencséjére egy jegeshód éppen ott álldogál a kocsija mellett, és hallván, hogy a kecskét egy dúvad üldözi, gyorsan beülteti az autójába, és elmenekülnek. Nick és Hank felveszik Monroe-t, szegénynek a nagy kergetőzésben meghúzódott az ágyéka, de legalább az izzasztás sikerült. Bud a saját zsepijét adja kölcsön az ügyvédnek, hogy törölje le a verejtékét, majd kis bénázás árán azt is sikerül elérnie, hogy a kiszálló kecske nála hagyja a keszkenőt. A főzet készül, már csak az a kérdés, hogy fogják beadni a békának.

07.jpg

Az ügyvéd másnap reggel készül a tárgyalásra, mikor két nyomozó kopogtat be hozzá, az előző esti támadás részleteire kíváncsiak. Közben Rosalee a lelkére köti Monroe-nak, hogy a főzet csak egy adagra elegendő, az egészet be kell adnia a békának. Monroe az ügyvéd háta mögött beosonkodik a lakosztály másik szobájába, közben lenyúlja a kisasztalra készített aktatáskát. Igenám, de a táskában két béka van bedunsztolva, miközben neki csak egy adag ellenszere van. Hoppá. Ráadásul mikor megpróbálja az egyiket beinjekciózni, a brekkencs messzire ugrik, ki az elülső szobába, ahol az ügyvéd a támadás részleteit ecseteli, egyre idegesebben, hiszen indulnia kell. Monroe kis bénázás után végül elkapja a brekit, gyorsan beoltja, visszarakja – és éppen csak kisurran, mielőtt az ügyvéd végképp türelmét vesztené. Persze, ez még mindig nem oldja meg azt a problémát, hogy csak az egyik béka hatástalanít, a másik érintetlen.

08.jpg

A kecske a záróbeszédét tartja, látjuk, hogy árad belőle az illat az esküdtek felé. Az ő előadásában az agresszor férj persze ártatlan bárány, akit a közönyös igazságszolgáltatás tett meg bűnbakká. Rosalee arcáról nem lehet leolvasni, hogy melyik békát nyelte le. A családi kastélyban Adalind Eric herceggel beszélget, a hercig nem örül, hogy nincs meg a kulcs. Úgy véli, ideje beavatni a Grimmet a történésekbe, és mivel rég látta már a testvérét, ő személyesen akar felvilágosító előadást tartani. Hurrá, már alig várom. Eric kiszúrja, hogy Adalind valahogy megváltozott, valósággal ragyog. Buta pasi, még nem jött rá, a terhesség ezt teszi a nőkkel.

09.jpg

A három pasi izgatottan várja, hogy az esküdtek meghozzák a döntést, Hank szerint, ha bűnös, akkor sokáig fog tartani, ha ártatlan, akkor hamar végeznek. Nem jó jel, mert most nagyon hamar végeznek, már megyünk is vissza a tárgyalóterembe. A bírónő kéri a döntést, Rosalee pedig csengő hangon kijelenti: bűnös. Ezek szerint mégiscsak az oltott békát sikerült az ügyvédnek bekapnia – a védence ki is van akadva, mert nem erre számított, a kéjencbak meg láthatóan kamillázik, ilyen még nem történt vele.

10.jpg

Este az összeesküvők (a nyomozók, Monroe, Rosalee és Bud) pezsgőt bontanak ünneplésként. Mindenki nagyon örül, ám hallják, hogy vevő érkezik. Monroe kidzsal, hogy elküldje – de az ügyvéd úr áll ott, segítségért jött. A dúvad próbálna terelni, viszont Rosalee is bejön – mire a kecske megvadul, nekitámad a lánynak. Monroe megvédi, annyira, hogy Nick alig tudja lefeszegetni az ügyvédről. Látva mind az ötüket, a kecske rájön, hogy őt bizony tőrbe csalták. Nick gyorsan letartóztatja testi sértésért. A fogdában az ügyvéd úr szerencsés módon a volt védence melletti zárkába kerül, aki még mindig eléggé zabos rá.

11.jpg

Juliette továbbra is azzal szórakoztatja magát, hogy szimultán öt-hat Nick-et bámul egyszerre, az egyik a borotvakrémet hiányolja, a másik indul helyszínelni, a harmadik gitáron adja elő saját szerzeményét, és így tovább. Láthatóan elég nehezen viseli szegényke ezt a fajta emlék-felidézési módot. Itt a vége, fuss el véle.

12.jpg

Címkék: grimm
228 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 14:11:59

Szuper!
Mi az a "letális" esés?

Gabba 2013.08.06. 15:55:20

a keddeket lehetne nyauuugabba napnak hívni :)

2013.08.06. 16:01:41

Köszi a hogyvótot! Remek, mint mindig.
Ez az egyik kedvenc részem.
Amikor Monroe kergette a békát, miközben Nick-ék kétségbeesetten próbálták az ügyvéd figyelmét elterelni - fetrengtem a röhögéstől. Lehet, hogy olcsó hálivúdi megoldás, de engem akkor is megvett.
Az is nagyon tetszett, hogy végre nem olyan rendőrségi nyomozósdi volt - egy áldozat - egy lény az elkövető, hanem kiléptek ebből s szituból.
Az meg külön öröm, hogy az előző évadból hoztak vissza újra egy fajta lényt (a kéjencbakot), szerintem még nem nagyon fordult elő ilyen lény-ismétlődés. Vagy épp én nem emlékszem.

Gabba 2013.08.06. 16:11:23

@Pácsó Ármándó: a Mel Gibson-féle Lethal Weapon megvan? :)

W.Jack. 2013.08.06. 16:19:09

Köszi a hv-t, nagyon jó lett, örömmel olvastam, elég sok megmosolyogtató esemény volt ebben a részben, különösen a szökevény béka:)
Kíváncsi vagyok, hogy még hány rész erejéig küzd Juliette az egyszerre jelentkező mindenféle Nick-es emlékképpel.

Gabba 2013.08.06. 16:40:23

nyauu, grat a "hercighez", felvihogtam

Julis lyukáról ezúttal nem tudtunk meg újat ;)

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 17:07:53

@Gabba: Csak a Danny Glover féle. De már sejtem :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 18:09:46

@Dogla: azt a kóbor macska betyár úristenit! Hol kujtorogtál eddig?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 18:12:56

Olyan szépek voltak azok a kretyák, a szívem facsarodott, hogy így kellett őket látnom :( megolvadt az acélszívem.

Nyauuuuuu, köszi a hv-t, kicsit hosszúra, mondhatnám terjengősre sikerült és tele volt többsoros körmondatokkal, de nem baj. :) (csak vicceltem, hozzáteszem, még mielőtt...) Pöpec lett ismét.

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 18:28:59

@aggyistenbiri: Kicsomagolhatom? :-)

Nyauuuuu köszi a szörnyes képeket, köszi a Rozálkás képeket és köszi a Rozálka lába képet is!

@Dogla: Én is örülök, hogy néha variálják a sémát és a brekuszok a múltkor is a már kedvenceim voltak.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 18:30:32

@Pácsó Ármándó: Persze! Ha nem zavar, hogy ketyeg és visszaszámlál.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 18:34:42

@nughop: "Kíváncsi vagyok, hogy még hány rész erejéig küzd Juliette" Félek, sokáig. Amilyen értetlenke és most nagyon finoman fogalmaztam. Aztán lehet hogy mégsem, mert az marha unalmas és idegesítő lenne. Remélem, jönnek a Nagyon Okosok: Dogla és Nautilus Kapitánylány, és megnyugtatnak minket. Üljünk körbe, fogjuk meg egymás kezét, és behunyt szemmel koncentráljunk erősen, hogy megjelenjenek.

Gabba 2013.08.06. 18:41:35

@aggyistenbiri: én már ülök - a Szigeten :)

nautilus64 2013.08.06. 18:44:15

@aggyistenbiri: itt vagyok! :D éreztem a zavart az Erőben és jöttem :P

nekem külön öröm ennyi Nicket látni! :)

köszi a hogyvoltot, én megmondtam, hogy ez Dogla egyik kedvenc része! :D

Gabba 2013.08.06. 18:47:15

@Pácsó Ármándó: A Sziget, 0. nap!

@nautilus64: a Tatooinon is érezni!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 18:52:29

@Gabba: Pssszt, ne beszélj bele! Már itt van!
(Acélszív, igen, NEM Kő, Acélszív Biri mély hangon felteszi a kérdést): Naaauuutiiiluuus, mit tudsz Julisről? Koppants, ha igen, koppants ha nem.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 18:56:20

@Gabba: (basszus Gabba, idáig érzem, hogy izzad a kezed ott a 75 fokos Szigeten, miattad fog kicsúszni markunkból a kapcsolat!) mmmmmmmmm, nauuuutilusss. szólítunk! (Pácsó, ne forgasd a szemeidet, koncentrálj)mmmmmmmmmmm

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 19:01:12

@aggyistenbiri: (Papnő, ha igenre is koppint meg a nemre is... ?)

@Gabba: Ja, azt hittem captain Onídn + captain Bénsz - Anna kalandjait folytatod. Uhrin Benedek lesz?

Gabba 2013.08.06. 19:06:16

@Pácsó Ármándó: idén nem, de anno csápoltam rá!

@aggyistenbiri: koncentrálni attól még tudok :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 19:08:54

@Pácsó Ármándó: Az nem gond, hogy a kérdésre nem eldöntendő válasz adható? Mindegy, oda a játékom. Köszi. Imádlak.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 19:14:28

@Gabba: Hagyd csak, már szétcincálta valaki hitetlen az ezoterikásos kapcsolatot. Most várhatom a következő kedvező bolygóállást. Úgy 12567 év múlva.
(Franz Ferdinandékat üdvözlöm vasárnap, köszi)

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 19:16:35

@aggyistenbiri: Ja, hogy ez nem volt komoly?! Ááá, pedig körbe ültem...

W.Jack. 2013.08.06. 19:25:05

@aggyistenbiri: Én annyira koncentráltam, hogy ha a Kapitánylány nem is, de egy csomó kapitány megjelent:)

nautilus64 2013.08.06. 19:28:56

@nughop: @Pácsó Ármándó: @aggyistenbiri: @Gabba: haza is kellett érni valamikor, aztán meg mosás most meg jégkrém evés, de most újra itt! :)

szép kis csapatmunka volt itt kérem a Grimm-ben, mindenkit előszedtek akit tudtak :D

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 19:32:46

@nughop: Sé koncentrálás közben nem felejtetted a szemed az árbocon? :-)

W.Jack. 2013.08.06. 19:35:12

@Pácsó Ármándó: Annyira koncentráltam, hogy megültem a hajó tövében a pontonon, és nem is figyeltem az árbocokat, pedig vannak szép számmal a vitorlás kikötőben:)

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 19:44:28

@nughop: Akkor más vonzotta oda a kapitányokat. Nem készítettél közben lecsót paradicsom és paprika felhasználásával?

@nautilus64: Igen, igen!

Gabba 2013.08.06. 19:45:09

@aggyistenbiri: napijegyes vagyok, Quimbyre gyúrok

Gabba 2013.08.06. 19:47:02

@Pácsó Ármándó: meg egy kis pacallal megbolondítva

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 19:49:25

@Gabba: Van is egy adag a hűtőnkben :-)
Napi jegyes? És ki a boldog ara arra az 1 napra?
A Quimbit csípjuk!

W.Jack. 2013.08.06. 19:50:32

@Pácsó Ármándó: Nem, nem főztem, éjszakai pancsi lehetőségét vitattuk meg:)

@Gabba: Irigykedem kicsit, bár nekem azok voltak a szép idők, amikor alig pár százan voltunk egy-egy Quimby koncerten Veszprémben az Expresszóban, vagy még szellősebben Kapolcson a "Repül a hajó" megnyitóján:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 19:55:15

@Gabba: +1
@nautilus64: mmmmmmmmmmmm, kérdésre válasz mikor érkezik, Kapitánylány??? Ezért csináltam itt magamból hülyét a ezoterikásos jóskodásommal?

nautilus64 2013.08.06. 19:59:16

@aggyistenbiri: most legyek spoileres és áruljam el? nem mondom el, nehogy elkedvtelenítselek! :D

nautilus64 2013.08.06. 20:00:58

@aggyistenbiri: volt egy rész, amikor Nick már majdnem, de akkor sajnos mégsem! :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 20:07:51

@nautilus64: de annyira akarom tudni! ugye nem fér rá a lelkiismeretedre, hogy itt legyek egy tátongó űrrel az oldalamon? Légyszi küld el priviben!
(vagy lerágom a karod és az is bele lesz főzve a láblevesbe)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 20:09:47

@Dogla: Már megint hova tűntél? Komolyan mondom, szobafogság lesz a vége, ha ezt így folytatod.

nautilus64 2013.08.06. 20:19:40

@aggyistenbiri: ment az üzenet, rövid mondatok, ahogy Pácsó barátomtól tanultam :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 20:22:16

@nautilus64: Ne tanulj el minden rosszat. Ment is a visszakérdezés.

nautilus64 2013.08.06. 20:29:06

@aggyistenbiri: hogy tudnék én bármi rosszat eltanulni Pácsótól? csak jóra tanít! :D

válasz ment Pácsó sztájlban :)

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 20:30:14

@nautilus64: Köszönöm, hogy név szerint is megemlítettél hozzászólásodban.

Addig is amíg Nyauuuuu kiheveri a tegnapi napot, szeretnék veletek megosztani egy pár gondolatot az aktuális részről, amelyek a megtekintés folyamán az eszembe jutottak:
2x17
Nick Eddienek: „Neked jobb most a viszonyod Julissal, mint nekem” Persze, ha nem is találkozik vele akkor mitől javulna? Monroe meg egy igazi barát!
Amikor az ügyész befejezte a vádbeszédet, azt hittem a kamera végigsvenkkel az esküdteken (jurati assessores) és mindenki oroszlán (panthera leo) lesz!
Aztán mégse. Egy ilyen csillámporszórónak ideális az ügyvédi pálya.
Nahát, a Gyönyörűségem is ott ül!
Lehet, hogy volt már róla szó, de az kinek a háza ahol N&J lakott?
„Ez egy nagyon jó kérdés, ami nagyon jó választ érdemel” - Milyen remek időhúzó mondat! :-)
„Mi van idebent?” (Fegyverszekrény) „Gondolom még több könyv.” :-D
Amikor Julis kérdezi, hogy Nick miért nem szabadult meg a lakókocsiban található tárgyaktól, akkor elgondolkodtam. A könyvek és egyéb cuccok a „hasznosságuktól” függetlenül igazi kuriózumok és régiségek. Minden kicsit is humán beállítottságú család büszkén őrizné őket, nemhogy még megszabadulna tőlük! A végére Julis megint kezdett szokása szerint bepá-Nick-olni.
Úgy tudtam, hogy a spanyol öregasszony előkerül még. Nem hiába nyomta neki a szöveget annak idején.
Bíróság: Valahol már játszottak el olyat, hogy az orrán átbefolyásolni kívánt személyek közül valaki náthás volt. Vagy robot. Monroe milyen dörzsölt volt, hogy az ügyvéd után ment. Nálam kecskenép, de a kéjencbak sokkal jobb! Szerencsére Wu örmit is sokat foglalkoztatják.
Nyauuuuu! Nem 6 hónap telt el a gyilkosság és a tárgyalás közt? Vagy a tárgyalás résznél gyors az angolszász ítélkezés?
Ha Julis utazása még csak most kezdődik, az újabb 6-8 rész.
És igen!! Előszedték a kedvenc jéghódomat is, akit a múltkor hiányoltam! Micsoda konspiráció! :-) „Karácsonykor van a születésnapom, mint Jézusnak” by Bud :-)
Milyen gyönyörű helyen volt a szállása az ügyvédnek. Az a sok szép virágcsokor mindenütt.
Nem biztos, hogy a Hercig hisz Adalindnek a ragyogás-dologban. Ha elsiklik az apróságnak tűnő dolgok felett, könnyen rajtaveszthet.
A végén az egyik Nick tényleg azt mondja Julisnak, hogy elfogyott a borotvahabja, de nem baj majd használja a nőét?! :-)

Gabba 2013.08.06. 20:33:05

bocsánat, nem tudok tovább offolni, mert lemerülök, inkább bedobom magam kisstibi és líviusz közé

nautilus64 2013.08.06. 20:38:35

@Pácsó Ármándó: 22 részes az évad, szóval 6-8 rész az már sok, tekintve, hogy ez a 17. rész :D

szerintem is nyauuuuu arra gondolt, hogy maga a per gyorsan zajlott le

és igen, Bud nagy volt, szerettem, hogy így összedolgoznak, mindenkinek van valami dolga :)

nyauuuuu 2013.08.06. 20:43:07

@Pácsó Ármándó: Egy emberölési ügyben a magyar bíróságokon - ha nincs beismerő vallomás - akár két év is eltelhet, mire első fokú ítélet születik. Ha hazánkban hat hónap alatt az elkövetéstől az ítéletig eljutnának, szerintem mindenki pezsgőt bontana. És ami a fő: ott a bírósági részt előre meghatározott forgatókönyv szerint, bonyolultságtól függően x nap alatt letárgyalják. Tehát mondjuk egy bonyolultabb emberölésnél hétfőtől-péntekig, öt nap alatt megvan az ítélet. Nálunk egy-egy napolás általában két-három hónapot jelent, ha az első tárgyalás megvan mondjuk idén szeptember harmincötödikén, és öt tárgyalást tartanak, akkor két év múlva május negyvenedikén lesz első fokú ítélet. Általában.
Tényleg azt mondja. Miért, egy nőnek nem lehet borotvahabja?

Köszönöm szépen mindenkinek a dicséretet, cukik vagytok. :) Imádom, hogy egykor megjelent a hogyvolt, és hátomnegyed kilencre már összehoztatok közel ötven hozzászólást. Birikém, az az ezoterikus szeánsz! Annyira sajnálom, hogy nem lehettem itt.

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 20:43:48

@nautilus64: Akkor 5 :-) Nagyon hamar vége lesz megint! :-(
Először azt hittem Bud csak véletlen jár arra és elb.. , izé, elrontja az egészet, de szerencsére a forgatókönyvírók kívánságnapot tartottak.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 20:45:49

@Pácsó Ármándó: Jajjjj, igen! Miért nem szabadult meg az antik holmitól. Ez a nő úgy hülye ahogy van. De utálom.

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 20:47:13

@nyauuuuu: Aha!
Lehet, de inkább tejszínhabja legyen :-)

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 20:48:55

@aggyistenbiri: Egyből Te és az otthoni vitrinjeitek jutott eszembe és hogy mennyire fel fogsz háborodni ezen. (Bírlak)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 20:50:54

@nyauuuuu: Én is köszönöm, hogy Te legalább értékelted az erőfeszítéseimet. (de a végére csak bevonzottam a két elveszett lélekből legalább az egyiket! Kicsikét jó vagyok. Nem, nagyon:) )

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 20:53:49

@nyauuuuu: Gondolkoztam már azon (jaj, Ármándó, igenis szoktam, lépj tovább), hogy vajon nálunk mi lenne, ha itt is esküdtszék lenne.

nautilus64 2013.08.06. 20:54:30

@Pácsó Ármándó: tudod, kellett egy szerencsétlen, aki eljátssza ezt a szerepet, kiváló választás volt :D

W.Jack. 2013.08.06. 20:54:39

@Pácsó Ármándó: "A végére Julis megint kezdett szokása szerint bepá-Nick-olni." :)

nautilus64 2013.08.06. 20:55:34

@aggyistenbiri: igen, nagyon jó vagy, ezt senki se merje vitatni! :)

nautilus64 2013.08.06. 20:57:32

@nughop: nekem nyauuuuu-tól ez a mondat tetszett: "Rosalee arcáról nem lehet leolvasni, hogy melyik békát nyelte le. " nekem kicsit kétértelmű lett, nem tudom, hogy tényleg-e?

W.Jack. 2013.08.06. 21:02:35

@nautilus64: Jaj, de jó, hogy írod:) Én nem mertem kitérni rá, hogy Gabba itt zárjelben megjegyezte volna: (Mármint nem Rosalee nyelte le, hanem a kecskenép/kéjencbak ügyvéd):)

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 21:02:55

@nautilus64: Azt birom amikor olyan sokat veszél és egyik mondatával kijavítja a másikat. Amúgy szörnyik terén sem panaszkodhatunk, volt oroszlány, kecske/béka, egér, dúvad, hűtőshód

@nughop: Azt kölcsönöztem, elnézést.

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 21:05:55

@nautilus64: @nughop: Rosalee nem nyelte le (még nincs vége a mondatnak!) a békát, hanem a legyet kapta be ezért hiányzott sokáig a sorozatból.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 21:06:10

@nautilus64: Én arra gondoltam, hogy volt egy B terve a 2. kretyára, és azért ült ott olyan nyugodtan. DE VISZONT HÁT ÉS, az arcáról viszont nem lehetett leolvasni semmit, csak annyit, hogy mégis a bak hatása alatt van. Izgi volt. Jól játszott. Lehet hogy színésznő.

W.Jack. 2013.08.06. 21:12:47

@nughop: Próbáltam felidézni közben, és nekem úgy rémlik, hogy az ügyvéd irányából gomolygott akkor is a feromonfelhő, tehát szerintem véletlen lett kétértelmű a mondat, így utólag jobban átgondolva:)

nautilus64 2013.08.06. 21:16:29

@aggyistenbiri: gondolkoztam én is ezen, hogy mi a franc lett volna, ha a rossz békát nyeli le az ügyvéd? de hát ez egy kitalált sorozat, szóval biztos volt, hogy a jó békát nyelte le

nautilus64 2013.08.06. 21:18:53

@nughop: csak elárulja nyauuuuu nekünk, vagy hagy minket a bizonytalanságban? :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 21:23:20

ÉS HÁT azokat a gyönyörű értelmes tekintetű békákat senki nem sajnálja? Tudjátok meg, nem az én szívem van kőből és acélból. És még egy nyavalyás képet sem érdemeltek csórikáim! (na ide se jövök többet)

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 21:23:43

@nughop: @aggyistenbiri: @nautilus64: Gomolygott a feromonfelhő a végső beszéd elején és Rozálka be is szippantotta csinos orrocskáján keresztül. A beszéd végén is gomolygott, de szinte azonnal el is oszlott, nem jutott el senkihez.

W.Jack. 2013.08.06. 21:25:06

@nautilus64: Remélem, hogy elárulja, mert különben tipikus mérleg csillagjegyűként 20 percen belül kreálok magamnak vagy 34 féle verziót:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 21:29:59

@nughop: Elnézést kérek, de hol voltál az ezorátikikáddal a jóelőbb, amikor szükségem lett volna rád a szeánszhoz??? He? ne is válaszolj, nem adok felmentést. Na, Neked sem fogok küldeni energiát ezentúl, az biztos.

nyauuuuu 2013.08.06. 21:31:00

@nautilus64: Véletlen. Nekem fel sem tűnt, hogy kétértelmű, bocsánat.
@Pácsó Ármándó: Gomolygott valóban, én nem is értettem, mert korábban azt mondták, hogy a beoltott brekus a feromontermelő mirigyét fogja blokkolni - de akkor mi jött ki belőle, az ebéd gázai?!
@aggyistenbiri: Abban a blokkban vagy a brekusokról csinálok képet (valóban gyönyörűek voltak, és nagy volt a csábítás), vagy Monroe-ról, ahogy ugrik. Ez utóbbi a mozgalmassága és a viccfaktor miatt kiütéssel győzött a szép szemű békucik felett. De mindjárt lövök neked egyet, és idekommentelem.

nyauuuuu 2013.08.06. 21:32:09

@nyauuuuu: Nem lövök, Pácsó megelőzött. Bár nekem az üvegben kuporgós nagyobb kedvencem :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 21:32:44

@Pácsó Ármándó: Duma nélkül értékelhetőbb lett volna. Most csak finnyogva írom: köszönöm a képet.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 21:34:46

@nyauuuuu: üvegben kuporgóst ne :( az nagyon facsarította az acél-kő szívemet :(

W.Jack. 2013.08.06. 21:35:09

@aggyistenbiri: Bevallom, hogy fél szemmel (lábbal, kézzel, fenékkel) még dolgoztam, de közben teljes szívvel és lélekkel szeánsztam:)

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 21:38:02

@nyauuuuu: Szerintem idő kellett amíg hatott, az első felhő még az előző béka maradék hatóanyaga lehetett.

@aggyistenbiri: Szívesen. Finnyogás nélkül talán kaptál volna talán egy üvegben kuporgós talán brekuszképet. Talán.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 21:42:32

@nughop: Értem. Én is majd féllábbal félkézzel félfenékkel küldöm az energiát, nincs is ezzel semmi gond. Grimmről van szó, dehát Te érzed a fontossági sorrendet. Nekem már félkezem féllábam sincs, már a posztolók végtagjainak lerágásánál tartok (Van egy kivétel, na őhozzá még nem férek, mert testőröket és távoltartási végzést szerzett be ellenem).

W.Jack. 2013.08.06. 21:48:57

@aggyistenbiri: Tudom borzasztó trehányul kezelem a prioritások felállítását, és csapnivaló a hozzáállásom, valamint felháborító, hogy mindez a Grimm rovására megy,de igyekszem majd változtatni ezen:)

nautilus64 2013.08.06. 21:49:06

@nyauuuuu: ne már, egy egész mítoszt romboltál le egyetlen mondattal, lehettél volna sejtelmesebb :D de sebaj, majd találunk valami más csontot, amin elrágódhatunk :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 21:56:43

@Pácsó Ármándó: Simán elmehetnél Grimm-Szörnynek.
@nautilus64: Már olyan sok szálon futnak a párbeszédek, melyikre gondoltál? (jó, nem engem szólítottál meg, de szeretek képben lenni) :DD

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 22:03:13

@Pácsó Ármándó: Simán elmehetnél Grimm-Szörnynek.
@nautilus64: Már olyan sok szálon futnak a párbeszédek, melyikre gondoltál? (jó, nem engem szólítottál meg, de szeretek képben lenni, meg belepofázni) :DD
@nughop: Á, nem fogod tudni, egyszerűen szétforgácsolod magad :) Most is mit látok a jóelébb? Paradicsomot nevelsz! Meg paprikát! Milyen dolog ez már?Fogadok, hagymát is. Biztos van virslifád is. Jól ismerlek.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 22:04:33

Pácsó Ármándó: Simán elmehetnél Grimm-Szörnynek.
@nautilus64: Már olyan sok szálon futnak a párbeszédek, melyikre gondoltál? (jó, nem engem szólítottál meg, de szeretek képben lenni, meg belepofázni) :DD
@nughop: Á, nem fogod tudni, egyszerűen szétforgácsolod magad :) Most is mit látok a jóelébb? Paradicsomot nevelsz! Meg paprikát! Milyen dolog ez már?Fogadok, hagymát is. Biztos van virslifád is. Jól ismerlek.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 22:07:30

Csak nyomatékosítottam a mondandómat, szegény blogmotornak ehhez nincs köze, ne bántsátok, nem tehet semmiről. (képet sem kérek a szenvedéseiről) köszönöm.

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 22:12:27

@aggyistenbiri: Jó éjszakát csillagom! :-)

@nautilus64: @nughop: @nyauuuuu: @Dogla: Jó éjt nektek is!

W.Jack. 2013.08.06. 22:17:15

@aggyistenbiri: Kerülöm a pincének azon részeit, ahol forgácsolásra alkalmas gépek vannak, és akkor nem lehet baj:) Á, minden szomszédnak van virslifája, ezért nálam csirkecomb-bokrok, és pulykacicit termő fák vannak, mindig frissen szüretelem őket, mielőtt kirántanám:)

@Pácsó Ármándó: Neked is jó éjt! Egy bő óra erejéig kérném még, hogy fényeskedjen a csillagod az égen(gondolom ő adja a legnagyobb fényt), csak amíg úszunk egyet, aztán békében nyugovóra térhet:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.06. 22:28:03

@nughop: Végre valaki nem a csirkemellel divatozik. Csirkecomb sokkal jobban hangzik. Pulykamell sok tejszínnel, több guriga krémsajttal, kukoricával, gombával, lehelet tárkonnyal, spagettivel szintén. csipős csirkeszárnyakról meg senki nem beszél. ég jó, hogy nem vagyok éhes :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.07. 20:20:13

Ma csönd és béke van? Egyedül nem tudok kört alkotni és megidézni embereket. Próbálom, mmmmmmmmm. gyeeeerteeeeek. (bocs, olyan füstölősizét nem gyújtok, mert hányok a szagától) mmmmmmmmmmmmmmmm
Tartom a múltkori poszt alatt írottakat, hogy annyira szeretném, ha kicsit jobban meglovagolnák a Házak Összeesküvéseinek témáját, és esetleg a heti adag "gonosz vagyok-gyilkolok-rájönnek-felfedeznek-megbüntetnek" szokott témán kívül több idő jutna erre a szálra. is.

Pácsó Ármándó 2013.08.07. 20:42:33

@aggyistenbiri: Én is szeretném. Most csak úgy nagyjából mondom, de mintha olyan 3 részenként jönnének ezzel elő, aztán pihentetik, stb. A legtöbbet az évadzáró részből tudsz majd meg. A kulcsról is elejtettek egy két megjegyzést ,de hogy mit őriz? Kincset, persze, de konkrétabban?
Én szeretem a füstölő illatát (nekünk is volt otthon egy igazi füstölőnk.)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.07. 20:51:08

@Pácsó Ármándó: AZ a füstölő priceless:) nekünk nem volt, csak a nagyszülőknek.
"3 részenként jönnének ezzel elő, aztán pihentetik" ez fáj nekem. Nem mondod, hogy már te is előrébb jársz? (évadzárós célozgatás)

Pácsó Ármándó 2013.08.07. 21:00:18

@aggyistenbiri: Nem járok, de eddig mi volt? Mindig izgalmasan fejeződött be és aztán várhattuk. Most be lett lengetve, hogy a telivér hercig meglátogatja a félvér herceget (jaj de jó volna egy átváltozós bunyó kettejük közt), meg Adalind valamit akar a cigányoktól a gyerekével kapcsolatban (bár ez meg még 8,5-9 hónap úgyhogy... )

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.07. 21:43:15

@Pácsó Ármándó: Telivér hercig -gondolom- meg fog érkezni most péntekre, ahogy ígérte. És Hát az utolsó 15 másodpercben kapunk is morzsányi infót, pffff. Ami nekem édeskevés. Nyauuuuu végtagjainak lerágását ugye még nem kezdtem el? Na akkor majd most.

Pácsó Ármándó 2013.08.07. 21:48:38

@aggyistenbiri: Miért van nálad ez a pótcselekvés? Izgulsz vagy türelmetlenkedsz vagy tán mérges lennél? Nyauságosságnak ne az írókezével (ennek a szóösszevonásnak semmi köze sincs az indiánokhoz!) kezd. És hát.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.07. 21:57:37

@Pácsó Ármándó: Nálam türelmetlenebb ember nincs is a földgolyón. Meg izgulósabb sem. Nem a karjaival kezdtem volna, de hát és te is tudod, hogy orral lehet gépelni, nemde. De.

nyauuuuu 2013.08.08. 10:06:24

@Pácsó Ármándó: Telivér :). Nagyon tetszik. Használhatom, vagy levédeted? @aggyistenbiri: Mindkét kezem írókéz, lévén nem tollal kell hogyvoltot írni, kéretik mindkettőt rágatlanul hagyni. Amúgy sem szeretem, ha rágcsálnak, inkább gyújtsál rá, az sokkal jobb orális stresszoldó :).

Pácsó Ármándó 2013.08.08. 10:24:59

@nyauuuuu: Heli Kopter (Harry Potter) --> Félvér Herceg: FR, ezért a féltestvére Telivér Hercig (a hercig is nagyon jó és te találtad ki, még Májszter Dzsí is megdicsért :-)

(Nem merem kommentálni, hogy az a szakvéleményed, hogy Pirinek orális stresszoldásra van szüksége. Nem merem. És Hát nagyon nehéz! Pedig szeretnék segíteni, mert legendásan jó ötleteim vannak :-)

Pácsó Ármándó 2013.08.08. 10:27:25

@nyauuuuu: Hú, elkalandoztam. Persze hogy használhatod!

nyauuuuu 2013.08.08. 10:34:27

@Pácsó Ármándó: Nem szakvélemény. És a "szükség" szót sem használtam. Téged elragadott a szenvedély.
Köszi, fogom! :)

Pácsó Ármándó 2013.08.08. 10:46:05

@nyauuuuu: Ma/holnap mikor kezdődik a kövi rész? Lesz élő hv?

nyauuuuu 2013.08.08. 10:48:23

@Pácsó Ármándó: Elvileg 23.45-kor lesz. Nem terveztem élő hv-t, egyszer, poénnak jó volt, de amúgy nem látom túl sok értelmét. Inkább te hv-ozd élőben :).

Pácsó Ármándó 2013.08.08. 10:55:45

@nyauuuuu: Csábító ajánlat! :-)
Nem ígérek semmit egyelőre. Tényleg.

Pácsó Ármándó 2013.08.08. 10:59:08

@nyauuuuu: Amúgy aranyos vagy! "Semmi értelme, tehát csináld te" :-)

nyauuuuu 2013.08.08. 12:29:55

@Pácsó Ármándó: Számomra nincs sok értelme, mert nekem mindenképpen meg kell írnom a hosszú változatot. Nem önmagában az élő hv-nak nincs értelme. És tudom, hogy aranyos vagyok :D.

Pácsó Ármándó 2013.08.08. 12:50:04

@nyauuuuu: De a hosszúban is felhasználtál a rövidből, nem? Na jól van nem ellenkezek, mert olyan N-Y-Au (na, minek a vegyjele ez?!)-U-U-U-U vagy :-)
Szerinted megint lesz 1 bűntény vagy más lesz a fő szál? Pl.: Julis és a spanyol öregasszony, Adalind és a roma öregasszony, Nick és az anyja, Hank és Wu nagymamái, Fr dédanyja, Rosalee és Monroe nagynénjei?

Tóthi 2013.08.08. 14:03:07

Andersen meséje olvasható valahol a neten magyarul? A MEK gyűjteményében nem szerepel, és az itthoni kötetemben sincs meg. :(

nyauuuuu 2013.08.08. 16:00:44

@Tóthi: Én sem találtam sehol magyarul meg :(. Csak egy hosszú tanulmányt találtam, ami talán fél oldalban megemlíti ezt az mesét, mint Az ember tragédiája előképét.
Nézed a Grimmet, vagy csak a mese érdekel? :)

Pácsó Ármándó 2013.08.08. 18:38:10

@nughop: Jó volt a fürdőzés csillagfénynél? :-)

W.Jack. 2013.08.08. 19:36:55

@Pácsó Ármándó: Hajajjj, de még mennyire:) Mivel a mai (nagyon régóta első és egyetlen) szabadnapom idejének zömét kórházi folyosókon sikerült elütnöm, így ha lesz rá lehetőség, akkor ma is megcsodálom a Perseidák meteorrajt a vízből:) (bár így közel 30 fokosan még a parttól nagy távolságban sem igazán az általam kedvelt hőmérsékletet hozza a Balcsi)

Pácsó Ármándó 2013.08.08. 20:49:56

@nughop: Láttál sok hulló csillagot? Állítólag augusztus 12-ről 13-ra virradó éjszaka-hajnal lesz a maximum a Perseidáknál.
Ha be tudod illeszteni ma éjjel újabb Grimm rész lesz 23.45 környékén.
Lehet, hogy Nyauuuuu parancsára :-) fennmaradok és megnézem.

W.Jack. 2013.08.08. 21:13:24

@Pácsó Ármándó: Bizony láttam ám:) Állítólag éjfél után lenne igazán esély arra, hogy sokat lássunk (akár már ma is, napokkal a maximum előtt), de én szeretnék a Grimmre hazaérni, így nemsokára csobbanok:)

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 00:02:23

@nyauuuuu: De csakis a hatalmas érdeklődésre való tekintettel:-)

2x18 Pacific gRimm
Az idézet a „Környezetvédő és a vegetáriánus” című Undorsen meséből való.
Nyitókép: Egy kopasz svéd férfi éppen egy nagy gödör mellett rajzolgat és magában mérgelődik: - „Megmondtam Fumarolának, hogy itt minden teljesen hétköznapi! Még Afanitos is egyetértett velem! Fagyott habkövet itt senki sem fog találni, maximum Ande Zita vagy Dácit Ignim a britt. Őket már nagyon várom. Amúgy meg tök uncsi itt, már eonok óta nem láttam az árnyékomat a fű között. Maradok még egy kicsit.”

nyauuuuu 2013.08.09. 00:02:27

@Pácsó Ármándó: Hát... örömmel olvasnám. De persze, ha csinálod, rájössz te is, hogy veszettül nehéz nem elárulni, és mégis írni róla :).

nyauuuuu 2013.08.09. 00:03:06

@Pácsó Ármándó: :D Ez óriási. Tovább is van? :)

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 00:11:33

@nyauuuuu: Tényleg az! Legyen?

Teljesen kiszámítható módon egy nő neki akarja ajándékozni Robint a hódot, de mosolyogva visszautasítja és továbbra is ott marad. A rutinos nézők tudhatják, hogy ennek csakis happyend lehet a vége. A hódos nő elfut és inkább áttér az ökörtartásra.
Eközben a kikötő területén. Három klónnak tűnő csaj megtámad egy norvégot és berángatják a helyi serif irodájába kényszermunkára. Ezt mindenki egy emberként ellenzi.
Egy új szereplőt ismerünk meg rövidesen, ő Jancsi. Nem mondom meg mit csinál, mert az túl könnyű lenne. Na jó, mégis! Éppen meg… TÁTÁM: FŐcím/FŐzene/FŐképek/FŐzelék (szorri, de kicsit eldumáltam az időt)

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 00:18:21

Eközben Pécsen koncertet tartanak a mezőn. Egy kisfiú énekel a nagy fehér mikrofonba. Közben szólnak neki, hogy vegyen fel pizsamát, mert ma nem fog találkozni az alföldi növények néma helyettesével, aki mellékesen egy White-Wasser-Árja-PeasantFrau (ezt nem tudtam lefordítani, talán majd Ryan Nugent-Hopkins). Azt tanácsolják neki, hogy ha semmiről sem akar tudni, akkor ne vigye el az anyját a vásárba, mert megszeretik érte. (Fura egy rész, nem?)
A kikötő területén (de lehet, hogy egy filmstúdióban). Jancsi percei Ónnal. A csöndet szinte tapintani lehet. Jancsin kék fölső van fekete pöttyökkel, a másik inkább zöldben nyomul.
Máshol. A kopasz svéd férfi eltéved és számtantudása ellenére fázni kezd. (A következő pillanatok kimaradtak, mert éppen pislogtam. Elnézést.)
Mégmásholabb. Óriás Cink Hold éppen főzőműsort hallgat a rádióban. Megállapítják, hogy berúgtak. Folyamatosan hallgatnak, különösen egy valakiről. (Párszor azért elmosolyodtam ennél a résznél. A iparosok remekek.)

nyauuuuu 2013.08.09. 00:23:44

@Pácsó Ármándó: Nagyon várom a happy end-et. Ugye, a sok hányattatás végén azért az lesz? Ugye-ugye-ugye?

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 00:27:52

@nyauuuuu: Önök kérték van:-)

Egész máshol, de nem tudom hol: Jancsi ismét egyedül hallgat feliratozva.
Mr. Sampon Az Első és Ón vendégül látják a kopasz svédet, aki időközben elég é megváltozott. (Azt hiszem erre mondják, hogy összefutnak a szálak). Kiderül hogy Sampon ismeri a svéd ismerősét, Fumarolát.
Váltás Jancsihoz, aki éppen röviden hallgat magányosan. Még mindig a kék alapon fekete pöttyös ruci van rajta.
A pécsi kisfiú betéved a Snatch című film forgatására. Vidám zene hallatszik és éppen elkerülik SVP-t. SVP-nek két gyermeke van, Farkas és Sárkány. (Itt egy pillanatra belealudtam. Bocs)
Ez alatt Ón és Sampon megtudnak valamit Robinról, a tar svédről és a környezetről. Felbukkan újra a japán Szaké Fumarola neve (gyanúúús!), ő váratlanul a vártnál alacsonyabb lett. Meglátogatják a 218-as szám alatt és találkoznak a Stone együttessel, akik nem Gördülnek, hanem. Figyelem, itt sejthető hibaelkövetés történik! Ón kocog egy keveset és ezért elszalasztja a szarvast. És ott, igen ott csak egy kicsit balra: kulcsok! (Helyesbítek, kullancsok!) Sampon tackle-je sem menti meg a helyzetet. Vagy mégsem?

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 00:36:14

Távolabb ettől a színek kavalkádja. Vérpiros, királykék, boszorkányszőke, őszbarna. De ez biztos. Vagy megegyezés dolga? (20:50 Megemlítik három kedvencem lakhelyét is. Vagyis négy, de az egyik másképp. A negyedik. Az ötödik és hatodik lakhelyéről egy szó sem esik) A pécsi kisfiú szerencsére mer nagyot álmodni.
(Már nagyon késő van, ezért rövidebb leszek és stílust váltok)
A kikötő területén. Beszélgetnek. Egy öltönyös és egy dzsekis. Az öltönyös ül, a dzsekis áll. Jó az irány.
A kék pöttyös közben átöltözött, élénkzöld blúzba, ami az elején két helyen meg van gyűrődve. Sose lesz jobb? Vagy mégsem? Most elromlott a tévém. Vagy az egyik szemem. Már jó.
Vissza az előző helyszínre. Izgalmak. Ón és Öltönyös gumisodnak és ez tetszik. Izgalmak. Fizikai kísérlet. Ugyan már, skacok. Ez meleg helyzet volt!
Nem ott ahol az előbb. Dráma! Az az E-L tényleg giccses! Megértem, ebben hasonlítunk. Rám is mindig kijózanító hatással van, ha nincs a hűtőben.
A híd alatt/mellett. Aki keres, az talál. Vagy aki keresett, az találat. Tanuljunk holt nyelveket, hacsak..! Ezt nem is tudtam róla.

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 00:43:43

A Szövetség. Akció. Túl ismerős akció. Sok amcsi filmet nézhettek a forg. könyv írók. Óriás. He-he!
Ez a piros-fekete eddig a legjobb. Szeánsz lányoknak. Most nem vagy igen, mond már szívem! Vége. Nagyon sok volt a reklám, de a szereplők jól játszottak.

nyauuuuu 2013.08.09. 00:44:11

@Pácsó Ármándó: Most már egészen biztos vagyok benne: neked kellene hogyvoltokat írnod, zseniálisan csinálod. Hol jövök én ehhez a szürke realizmusommal?!

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 00:50:21

@nyauuuuu: Jaj, én nem azért! Komolyan meg se forduljon a fejedben. Hülyeséget írni könnyű és kell hozzá ihlet, ez nem megy hétről hétre.

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 00:55:59

@nyauuuuu: Szeretem a realizmusodat és sok embernek szintén az jön be. Nem látták a sorozatot vagy nem értik ki kivel van, elolvassák a hv.-dat és mindenki képbe kerül. Et öröm et bódottá!

nyauuuuu 2013.08.09. 01:01:43

@Pácsó Ármándó: Nekem ez akkor is jobban tetszik. Lényegesen szórakoztatóbb :). (És ne aggódj: ettől még el fog készülni a rendes változat, de nyomába sem érhet az élőnek :D)

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 01:08:34

@nyauuuuu: De te láttad az aktuális részt és tudod miről szól. De aki nem? Ez alapján ?? Soha!
Vedd úgy, hogy ezt neked írtam, hálám jeléül, hogy mindig fáradozol miattunk! :-)

nyauuuuu 2013.08.09. 01:15:04

@Pácsó Ármándó: Cuki vagy, nagyon köszönöm. Különleges élmény volt, eddig a reklámok alatt cigiztem, bosszankodtam, morcos voltam - ma pedig felhőtlenül röhögtem, nagyon kellett vigyáznom, fel ne verjem a családot. Köszönöm szépen.

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 01:19:10

@nyauuuuu: Drága vagy! Képzeld, ha valaki aki még nem látta, ez alapján megpróbálná leírni mi volt ebben a részben. Persze ez nagyon nehéz, néhol lehetetlen, de néhol lehetséges. Aztán elolvasva az igazi hogyvoltot azon mosolyogna mit talált el és mit nem :-)

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 01:25:38

Bár nem is tudom. Soxor teljesen kódolva van. Tuti nekem se menne, pedig az én agyam szüleménye! :-)

nautilus64 2013.08.09. 09:23:41

@Pácsó Ármándó: én simán rájöttem melyik rész volt ez! :) nagyon jó volt, várjuk jövő héten a folytatást, ez így nem maradhat! :D

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 09:35:50

@nautilus64: Jól van, de te láttad már :-)
Igény esetén talán lehetnek nem spoileres képek segítségnek :-)

W.Jack. 2013.08.09. 11:13:44

@Pácsó Ármándó: Remek lett a teljesen kódolt hv:) miközben néztem és párhuzamosan olvastalak majdnem közbeszóltam, illetve közbeírtam, de aztán győzött a lustaság:)

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 11:30:53

@nughop: Aki éjszaka úszkál az nem lusta, hanem elfáradt :-)

W.Jack. 2013.08.09. 15:40:14

@Pácsó Ármándó: Nem is lett nagy:) Mellesleg pedig nagyon jó kép:)

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 17:07:58

@nughop: Ha abból indulsz ki, hogy tudok rajzolni, akkor nem valami jó. Ha viszont abból, hogy rajzolni se tudok, akkor egészen rendben van :-)

W.Jack. 2013.08.09. 18:12:09

@Pácsó Ármándó: Figyelembe véve, hogy én elképesztően tehetségtelen rajzoló vagyok, ámde ellenben de viszont hát azonban és:) roppant tehetséges rajzoló antitalentum: kimondottan le vagyok nyűgözve a rajztudásodtól:)

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 18:29:55

@aggyistenbiri: Hiányzik! Naut-ilus64 hátha tudja!

@nughop: Tessék máskor nyugodtan belekotyogni közben!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 18:33:19

@Pácsó Ármándó: @nughop: Botorságokat beszéltek, már elnézést. P.Á. Réber László illusztrátor tanítványa.

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 18:40:48

@aggyistenbiri: Igen?
Rákerestem, de szerintem félévkor megbukhatott a kalapos vagy halasztott.

Ez a történet közepéhez:
kepfeltoltes.hu/view/130809/2x18-2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

W.Jack. 2013.08.09. 18:46:51

@Pácsó Ármándó: Nagyon jók a képen a Perseidák:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 18:48:04

@Pácsó Ármándó: A csajok bizti ismerik Janikovszky Évát :) Lehet hogy félévkor megbuktattak, de az év végi vizsgán átmehettél. Mindenesetre a rajzaid nyomokban Rébert tartalmaznak :D

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 18:59:24

@nughop: Ugye? Rajta van a Kis Göncöl is!

@aggyistenbiri: Jó érzéked van a művészetekhez kedves Borbála.

W.Jack. 2013.08.09. 19:07:08

@aggyistenbiri: Már hétvégén akartam mutatni Neked egy képet, de kiment a fejemből, de a videóról beugrott megint:) 00:43-tól ajánlom Neked: index.indavideo.hu/video/Zoldszalag

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 19:12:09

@aggyistenbiri: Komolyan mondtam! Örülök, hogy ragad rám valami tőled.
Ha én szemetelek,akkor te meg álszerénykedsz! A macska rúgja meg!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 19:23:13

@nughop: Az a fekete a haLYókád? (bocsi, kicsit szétforgácsolódtam mára:( Vagy Te vagy rajta? a szössssz rövid haLYú lány a Kiscsajszival? :)(marha zsúfolt hetem volt, nem mindenre emlékszem, ne hari! :(

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 19:24:46

@aggyistenbiri: Borbálának hívják a hajót 00:43-tól. Jó pihenést!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 19:27:26

@nughop: @Pácsó Ármándó: :DDDDDD Kösz! (ma sem pihenek, itt leszek veletek, és az értetlenkedésemmel büntetek mindenkit. Igen.)

W.Jack. 2013.08.09. 19:30:07

@aggyistenbiri: @Pácsó Ármándó: Látom Pácsó gyorsabb volt:) Csak annyi volt, hogy szemet szúrt a hajó neve, akkor fényképeztem is, de nem volt nálam adatkábel, így elmaradt a közkinccsé tétele a fotónak, de most ismét beugrott, így gondoltam megmutatom a kisfilmen:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 19:34:35

@nughop: Tetszik! És fekete is, mint a lelkem. És i-m-á-d-l-a-k, hogy eszedbe jutottam! :) Melegséget érzek az acél (nem kő!) szívemben :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 19:39:38

@aggyistenbiri: Ez akár illene is az aktuális Grimm részhez. De csak tán nem fogtok lefagyasztani.

W.Jack. 2013.08.09. 19:50:20

@aggyistenbiri: Ebben a melegben?:) Vagy jégesővel gondoltad?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 19:54:03

@nughop: Na! Csak nem nézted meg (még) az aktuális részt! :) Be foglak fújni nyauuuuu-nál.

W.Jack. 2013.08.09. 19:55:47

@aggyistenbiri: De-de néztem, de nem akartam előre árulkodni annak, aki esetleg még nem látta:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 20:01:59

@nughop: Már leadták, onnanstól nem számít árulkodásnak.
Megint csak NiNimétert haladt előre az engem érdeklő szál. Olyan kivagyok. Végig unott fejjel követtem Julit, meg a napi adag Gonoszt. Bennem van a hiba, ez tudott.

W.Jack. 2013.08.09. 20:37:46

@aggyistenbiri: Nu, ha már szerinted szabad részlegesen véleményt írni:) Ott kezdeném, hogy miután kellemesen lehűltem a 30 fokos vízben (nem is), hazatekertem (miközben már gondolkodtam azon, hogy lehetek ilyen hülye, hogy rövidebb szakaszra nem használok autót még véletlenül sem) majd az emelkedőn a gyerek közölte, hogy ő fáradt, ergo két kerékpárt taszigáltam fel a dombon, és felettébb örültem, hogy reggel ismét elfelejtettem leengedni a rolókat, így a szép nagy üvegfelületeknek köszönhetően közel 32 fok várt minket. Ezután következett a tegnapi rész megtekintése:) Az első pár percben azt hittem, hogy a, hőgutát kaptam, és ez ugyancsak negatív hatással volt a szellemi képességeimre, vagy pedig b, elfelejtettem magyarul, ugyanis minden 4.5. szót sikerült csak megértenem :)
Aztán nem sokkal később rájöttem, hogy pont ehhez a részhez megfelelőek a hőmérsékleti körülmények, és a "fizikai kísérlet" nél (by Pácsó) szinte irigykedtem is a hirtelen hőmérséklet változásra:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 20:54:46

@nughop: Na már most (ezt használom a NOS helyett, mert a nos-sal kikergetnek a világból, annyira gyűlölöm), nem felejtettél el magyarisztániul, beszélnek külföldiül (Julika is, meg a Cigánylányok is, héj). Rolókat le kell engedni, ez olyan fontosch, mint ahogy megnézzük, hogy a vasalót kihúztuk-e a konnektorból. Alap. Máskülönben így jársz. 32 fok nem vészes a kinti hőmérséklet után. Nálam 22 van, jössz? :)))

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 20:59:01

@nyauuuuu: Halika, nem tudom, elkezdted-e már írni a hv-t, de az embedded képek kapcsán lehetne kívánságműsort tartani? Igen? De jó fely vagy! Feláldozom FR-t, aki elég sokat szerepelt, PÁ művészi alkotására. :)

W.Jack. 2013.08.09. 21:06:00

@aggyistenbiri: Igazán kedves a meghívás, köszönöm, de most már élvezem, hogy minden ajtót és ablakot kiékelvén keresztbe-kasul fú a szél a házban mindenütt (a billentyűk csapkodása közben néha elkapok egy-egy kisebb repdeső berendezési tárgyat)
Julika meg a Cigánylányok hagyján, az áthidalható, no de ez a kőzetológus nyelv:)
Rolókat leengedni valóban fontosch lenne, de mire átrágom magamat reggelente a listámon (amiben nem szerepelt eddig a vasaló dugaljtalanításának az ellenőrzése, de most felkerült rá) kulcsok, telefonok, pénz, naptej, napszemüveg, sapka, víz, úszószemüveg, gyerek:), addigra már rég elfeledkezem a rolóról:)

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 21:25:31

@aggyistenbiri: Azért válasszuk el a búzát az ocsútól, Nyauuuuu képeit és normális hogyvoltját az én dezinformációimtól. Kérlek! :-)

@nughop: De milyen remekül megoldottam, nem? De!

A sorok közt azt olvasom ki, hogy már hőn áhítjátok az utolsó (kvázi befejező) rajzomat. NOS?

W.Jack. 2013.08.09. 21:30:55

@Pácsó Ármándó: Bizony ám, hogy remekül:) Nos illetve na már most:) kedves és igen tisztelt művész úr, elepedünk, hogy a záróképet megtekinthessük:)

W.Jack. 2013.08.09. 21:37:20

@Pácsó Ármándó: Köszi:) Tényleg jó lett, méghozzá annyira, hogy szemtelenül abajgatlak majd innentől és az elkövetkező részekhez is követelni fogom a kísérő rajzaidat:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 21:37:25

@Pácsó Ármándó: NOS. Nem csodálom, ha elrántottak félévkor.
@nyauuuuu: Radírozd ki kérlek, amit korábban írtam.
@nughop: NOS! Te is radírozd ki! NOS!

nyauuuuu 2013.08.09. 22:10:05

@aggyistenbiri: Eddig nem voltam rendesen gépnél, épp csak rápillantottam korábban a leveleimre és láttam, hogy valami PÁ művészi alkotását kéred a hogyvoltban. Kb. tíz percen keresztül azon törtem az agyam, ki lehet az a Grimm szereplői közül, akit PÁ-nak lehet rövidíteni (a levelekben ugyanis csak a nekem szóló kommenteket látom). Nem jöttem rá.

Most, hogy már teljes rálátásom van a történésekre, indítványoznék: írja ezentúl Ármándó a hogyvoltokat, mert ő rögtön saját illusztrációkkal is tudja megjelentetni azt. Hát hol vagyok én ettől? PÁ for president, illetve for author, szólok is sixx-nek, hogy Pácsó javára le vagyok mondva. Gyönyörűek és lényegretörőek a rajzok, remek az irodalmi stílus, egyszerűen le vagyok nyűgözve. Minden önbizalmam elveszett, én innentől nem tudok több hogyvoltot gyártani, ezentúl hogyan?!

:)

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 22:41:55

@nughop: Milyen az idő felétek? Itt még dögmeleg van, de állítólag arról jön az enyhülés.
((A 3.rajzon az avatott szemek 2 régebbi amerikai filmre is ráismerhetnek))

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 22:54:45

@nyauuuuu: Ragaszkodom általad írt HV-hoz. Nekem a tiéd tetszik és kész. A művészi alkotás publikálásának kérése egy szimpla rajzra vonatkozott, a képek közt elbújtatva. Ha nem te írod a HV_t, akkor elvesztettetek egy olvasót-hozzászólóst. Legkomolyabban mondom. Még akkor is, ha poénnak szántad az egészet. Mert nekem nagyon nem volt vicces. Tényleg. Nos! (azt mondtam már?)NOS!!!!

nyauuuuu 2013.08.09. 23:03:52

@aggyistenbiri: NOS, csak poén volt :). Látod, Ármi is sportosan vette :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 23:12:19

@nyauuuuu: Hát én nem! Nem mindent veszek poénnak. Ezen konkrétan betojtam. (Amúgy is híresen nincs humorérzékem).
De mikor lesz már olyan rész, ami engem nagyon érdekel, gondolok itt a Házak Ellentétére. hehh.

Pácsó Ármándó 2013.08.10. 00:07:24

@aggyistenbiri: Tanárbácsi ON: :-) Csillagom! Van ez így, de azért vagyunk mindannyian értelmes emberek, hogy tisztázzuk a dolgokat. Amúgy is minden csak az én feltűnősködésem eredménye. Tudod hogy bírlak, akár tetszik, akár nem, szóval csak lazán :-) NOSÉSHÁTVISZONT. Tanárbácsi (aki sose voltam) OFF.

A Házakról: Attól tartok ezt csak csepegtetni fogják, mert vagy nem találták ki még vagy gondolták, hogy ez a része fogja az emberek érdeklődését a legjobban ébren tartani és nem akarják egyszerre ellőni minden puskaporukat, már ha van. Nekem is fáj.

@nyauuuuu: A Grimm hv. a tied, ez sohasem volt kérdés csak az egóm akart egy kicsit fényesedni. Dehas(hát) láttál te már karón varjút! (Szeretem a bölcsességedet!) :-)

Pácsó Ármándó 2013.08.10. 00:32:55

@nyauuuuu: Ja, még annyit, hogy várom az igazi hogyvoltot, mert csak ahhoz lehet érdemben hozzászólni az epizódra vonatkozóan. Mert azt is szeretnék :-)
Ugyan úgy, mint hallani Nautilusról és Dogláról is!

nyauuuuu 2013.08.10. 00:44:20

@Pácsó Ármándó: Az egód gyönyörű fényes, és minden ilyen fantasztikus akcióddal csak még fényesebb lesz.

Hv-t holnap írok, most sürgős 13-as raktár nézhetnékem támadt, van még pár rész a harmadik évadból. De adásban úgyis csak a jövő héten megy, úgyhogy addig kössetek csomót a nyelvetekre :).

Pácsó Ármándó 2013.08.10. 00:53:32

@nyauuuuu: Értettem! Kérek engedélyt lelépni! :-)

W.Jack. 2013.08.10. 09:07:50

@Pácsó Ármándó: Immáron másodszor veszett el az információ, de megint nekilátok:) Tehát: mire az éjjel besimogattam a mondani/írnivalómat, addigra eltűnt a "hozzászólok" ablakocska a telefon kijelzőjéről, és nem éreztem magamban elég affinitást ahhoz, hogy újra betapogassam.
Időközben viszont biztosan Hozzád is odaért a hűvösebb levegő. Itt úgy éjfél óta kisebb-nagyobb hatásvadász szünetekkel villámlik, dörög, néha esik is:) A szél az az erősebb fajtából való, no meg a kitartóból:)

Pácsó Ármándó 2013.08.10. 11:25:44

@nughop: Itt 28 fok van, hétágra süt a nap mint eddig, semmi csapadék. Villám, ha a kicsiket is beleszámolom 20-22 van, de az is csak az asztalfiókban :-)
Én se szeretek telefonról írni, macerás.

W.Jack. 2013.08.10. 12:02:08

@Pácsó Ármándó: Megnéztem: itt most 16 foka van a hőnek :)

Pácsó Ármándó 2013.08.10. 17:38:57

@nughop: Van már szelünk, de maradt a 28 fok is. Erősebb fajta szél esetén van hajókázás?

W.Jack. 2013.08.10. 18:25:02

@Pácsó Ármándó: Egyszerűnek tűnik a kérdés, mégis összetett a válasz:) Ha minden hajókkal végzett tevékenységet "hajózás"-nak tekintünk, akkor azt felelem, hogy igen, van:) A BH (nem, nem a melltartó, hanem a Balatoni Hajózás) hajói általában közlekednek ilyenkor is. Az elmúlt években évente talán egyszer-kétszer tapasztaltam olyat, hogy az erős szél miatt nem indult volna el mondjuk a menetrendi hajójuk.
Másodfokú viharjelzésnél elvileg a vitorlások is kinn maradhatnak, amíg nem megy mondjuk 60-70 km/h fölé a szél sebessége, de sok minden függ a szél erejétől, irányától, hogy ez állandó szélerősség vagy csak a pöffök ilyen erejűek. Másrészt egyéni döntés kérdése is:) Én már tegnapelőtt este azt mondtam a pénteki napra vonatkozóan az előrejelzések alapján, hogy maximum este 6-ig megyünk ki mi (nem Räikkönen), azután már nem valószínű. Én ma is tartom ezt, hogy én nem hajózom, átengedem a terepet a szörfösöknek:)

Pácsó Ármándó 2013.08.10. 18:53:25

@nughop: Köszi a pontos választ! És esti fürdőzés lesz? (talán már nem 30fokos a víz)
A BH melltartónak utána kellett néznem, nem ugrott be automatikusan :-)
A pöffökről se halottam még, maximum ppöffögg a gőzmozdony :-)
Kimi-n felnevettem.

W.Jack. 2013.08.10. 19:21:06

@Pácsó Ármándó: Igazán nincs mit:) Biztosan hűlt a víz is valamelyest (igaz nem olyan módszerrel történt a hűtése, mint azt a 3. rajzon láthattuk:)) Tényleg: folyamatban van még a tippelésesdi, hogy melyik két régebbi filmre lehetne ráismerni, vagy pedig elárulod, hogy pl: Ghostbusters:) A fürdést szerintem kihagyom, egyrészt már így is libabőrre cseréltem a sajátot, pedig nem is vizesen járok-kelek, másrészt olyan mennyiségű alváshiányt halmoztam fel az elmúlt hetekben, hogy akár gyorsasági elalvó, akár hosszútávú alvóversenyen esélyes lennék egy-egy dobogós helyezésre:)
BH kapcsán én meg már automatikusan kiegészítem magamat (helyesebben azt amit mondtam), mert a németeseknek az első kérdésük az szokott lenni, hogy "na de hogy jön ide a melltartó?"
Nekem csak "pöff" a hirtelen a befújás:)

nautilus64 2013.08.10. 19:39:49

@Pácsó Ármándó: képek nagyon jók, kiállításra velük! :)

én itt vagyok, csak egész eddig "Így jártam anyátokkal" sorozatot néztünk :)

Pácsó Ármándó 2013.08.10. 21:45:36

@nughop: Mondhatnám, hogy folyamatban van, de mert rajtad (és rajtam kívül) a kutyát se érdekelte a minijáték, ezért elárulhatom, hogy pl.: az örök kedvencem a Szellemirtók és ugye a Terminátor :-)
Itt per pillanat 22C fok van, pöff-ög a szél és a fürdővizem annyi fokos amennyire variálom a csapokat. +-10c fok :-) BH-kal én csak futólag találkozom, letapogatom a formáját (de nem ultrahanggal mint a denevér), kikapcs. és und flieger (lehet hogy máshogy mondják). Ha most valaki azt kérdezi, hogy a Balatoni Vízi Hajókázási Vállalatot hogyan tudom reptetni, az nem figyelt! Az életrajzíróimnak elárulhatom, hogy délután aludtam egy jóízűt (mert reggel korán keltem) :-)

@nautilus64: Rendben, látom te is kineveted Biri által oly tisztelt és megfejtett művészetemet. Ha Nyauuuuu is támogatja, akkor most egy kiemelt felhívás: Kedves Rajtam Kívüliek! Szeretném, ha mindannyian rajzolnátok valamit Grimm témában! Lehet bármelyik részből vagy szereplőt vagy ilyesmi. Csak egy nagy GRIMM feliratot beküldeni övön aluli megoldás! Igen, nughop bűntársnő, mondta hogy nem rajzol jól (hát én se), ez nem lehet akadály, lufifejű pálcikaemberek is lehetnek, de legyenek Grimmesek. Ígérjük, hogy nagyon toleránsak leszünk mindenkivel és visítva fogunk röhögni a rajzokon! :-) NOSÉSHÁTVISZONT? DE!

W.Jack. 2013.08.10. 22:01:24

@Pácsó Ármándó: Köszönöm:) Egész büszke lettem magamra, hogy a kettőből egyre ráhibáztam:)Tehát ekként találkozol futólag a Bh-val:), hümmm:)

Rajzolás kapcsán (úgyis mint bűntársnő), azt kell írjam, hogy a saját határaimat ismerve az inkább lesz a tragikus kategóriába sorolható, mint a komikusba, de részemről rendben van:)

2013.08.10. 22:32:36

@Pácsó Ármándó: Jól van Ármi, Te akartad. Igaz, hogy egyáltalán nem tudok rajzolni, de a feladat az feladat, így ezt gyorsan összedobtam paint-ben.

kepfeltoltes.hu/view/130810/Grimmhez_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ugye többet nem szeretnél? Köszike!

nyauuuuu 2013.08.10. 23:00:57

@Dogla: Ez szuper :). Nekem tetszik, kifejezetten jó, én ilyet nem tudok :).
@Pácsó Ármándó: Mennyi időnk van rá?

2013.08.10. 23:08:01

@nyauuuuu: Ja, akár mehetne egy egész hogyvót is fényképek helyett a mi rajzainkkal. Szigorúan az adott részről. De úgy, hogy nem közkinccsé tesszük őket így előzetesen, hanem Neked küldjük meg, és válogatsz. Az eredménytől szerintem sírnánk a röhögéstől.
Na jó, ez csak vicc volt :) A hogyvót az hogyvót, rendes szöveggel (nem tőmondatokkal), és fényképekkel (nem kommentelői rajzokkal).

Pácsó Ármándó 2013.08.10. 23:23:38

@nughop: Szuper! Várjuk!

@Dogla: Jaj de jó, hogy Dogla cicám pont egy cicát rajzolt! Tökéletes megoldás elsőnek, de ugye itt még nem torpanunk meg?! Köszönöm a gyors és bátor reagálásodat. Az a macsek kulcsszereplő! :-) (Ja és össze kellene téged kötni a Biri csajjal, ráncigáljátok itt az oroszlán bajszát!)

@nyauuuuu: Nincs idő megszabva, minden az ALKOTÓN múlik, de én már olyan kíváncsi vagyok!

@aggyistenbiri: Várunk szeretettel!

@Gabba: Ha ki tetszett Szigetelnie magát, szívesen látjuk!

Pácsó Ármándó 2013.08.10. 23:25:11

@nautilus64: Tessék a fentieket elolvasni és adott a feladat! Biztos van köztünk tehetséges is!

nautilus64 2013.08.11. 09:26:07

@Pácsó Ármándó: én komolyan mondtam, nekem tetszenek a képeid! :)

nem tudom, hogy fogom Dogla rajzát überelni, de majd megpróbálom... :) (és mielőtt de hát komolyan gondoltam, nekem az is tetszett!)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.08.12. 08:44:12

Hú, úgy látom egy elég masszív és aktív társaság gyűlt itt össze! Nem olvastam részletesen a hogyvoltokat, eddig csak annyit tudtam hogy van ez a sorozat, aminek - gondolom - köze van a Grimm testvérekhez. Aztán utánanéztem a wikin hogy mi ez az egész, és annyira mégsincs hozzá köze :) Sebaj, azért tetszik és lehet hogy belekezdek. Egy kérdés: ez magyarul megy valahol? Csak mert mókásnak tartom, hogy a legtöbb szakkifejezés a sorozatban németül van és kiváncsi vagyok hogy ez a magyar szinkronban is így marad-e? Pl. a dúvadot itt olvastam de nem tudom, ez szerzői szleng vagy a magyar szinkronban ez lett a Blutbadenből?

2013.08.12. 10:36:42

@Yooha: Szia! Igen, eléggé összeszokott banda verődött itt össze a hogyvót alatt, de nagyon nagy örömmel fogadjuk az újakat is, ha van kedve beszélgetni, hülyéskedni - a sorozatról és attól függetlenül is.
Magyarul a Viasat6-on megy, de sajnos már sokadik rész. Ha az elejétől szeretnéd nézni, marad az internetboltban vásárlás :) Ha esetleg abban nem vagy penge, dobj rám egy mail-t, szívesen segítek.
Igen, magyarban ilyenek vannak, hogy Dúvad, stb... Szóval amit lehet, a szinkronban magyarítottak. Először vicces is volt, amikor eredeti nyelven hallottam. Itthon ugyanis a TV2 már adja a második évadot, és jó szokás szerint félbe hagyták hónapokra, persze a legjobb részeknél. Úgyhogy pár törzskommentelő befejezte angolul, mert nem bírtuk kivárni. Hát, ott esett le, hogy mennyire mások a nevek az eredetiben.
A sorozat amúgy nagyon jó, bár van aki szerint az első évad elején kicsit át kell vergődni, mert az nem olyan izgi - szerintem pl. az. De a második az már nagyságrendekkel veri az elsőt.
Uhh, ez jó hosszú ömlengés lett :) Szóval üdv errefelé.

Pácsó Ármándó 2013.08.12. 10:49:45

@Yooha: Dogla jól írta le, most megy magyarul csütörtök éjjel a második évad vége és az első évad ismétlése pedig a viasat6-on, most nem tudom fejből mikor. Az internetes boltokban van szinkronos és feliratos is, vannak évadok egyben, stb. Az itteni hogyvoltok nekem tetszenek.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.08.12. 10:53:01

@Dogla: Oké, köszi az infót. Mindenképp angolul tervezem nézni az internetes tehetautókról lepottyanó epizódokat, csak kiváncsi voltam. Mivel tanultam németül, furának tűnt, hogy pl. a "lények" azok Wesen néven futnak, ami "jé, pont azt jelenti németül, hogy lény!" Aztán láttam, hogy ez itt megszokott :)
A társaságból Pácsó Ármándó volt ismerős az Éden Hoteles kommentekből, meg lehet hogy más régi motoros is van, akire nem emlékszem, mea culpa.

2013.08.12. 11:18:09

@Yooha: Jó szórakozást kívánok a nézéséhez!
Ha benézel elmesélni az élményeidet, nagyon fogunk örülni. Mindig a legutolsó hogyvót alatt dumál a banda - reggel, délben, este :) Itt mindenki cuki, nem csak Ármándó :)) Ha jössz, megismersz.
Szeretettel várunk!

Pácsó Ármándó 2013.08.12. 11:34:34

@aggyistenbiri: @nughop: @nyauuuuu: @nautilus64: @Yooha: @Dogla: Figyelem! Kibővítem a Felhívást, hogy jöjjenek már azok az alkotások :-) Szóval lehet rajz, festmény, patchwork, dekopázs (sic!), gipszöntvény, rézkarc, linómetszett, stb. :-D
Lényeg, hogy a Grimm sorozatról szóljon! Ha van kedvetek!

W.Jack. 2013.08.12. 12:39:59

@Pácsó Ármándó: Nem tudom meddig él majd a Felhívás (Auf-ruft-gräbt), nekem egyelőre élni sem nagyon van, de ha lesz ihletem, akkor nem kizárt, hogy majd alkotok valamit.

Pácsó Ármándó 2013.08.12. 13:05:00

@nughop: Csak bátran, lehet post-humusz is! :-) (De inkább azért élő, mint a hírhedt Tigris-féle álhv.)

Tóthi 2013.08.12. 14:58:13

@Pácsó Ármándó: @nughop: Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek! (És csak azért nem korábban, mert világgá mentünk.)

@nyauuuuu: Egyelőre csak a hogyvoltot olvasom. Meg kéne győzni a családfőt, hogy töltse le, de még tiltakozik. :) (Közösen szoktunk tévézni, azt se sokat, úgyhogy a most futó kedvenceinkkel is lemaradásban vagyunk.)

Pácsó Ármándó 2013.08.12. 15:20:28

@Tóthi: Állítólag egy-egy rész olyan 290MB-350MB között van, szóval viszonylag kis méretű és hamarabb megérkezik. Persze az idő nagy úr!

@Dogla: Egy férfi nem cuki, kérlek tisztelettel! :-)

2013.08.12. 15:37:46

@Pácsó Ármándó: Már hogy a viharba' ne lenne cuki! Te is az vagy. Nem? :)))

Pácsó Ármándó 2013.08.12. 15:53:26

@Dogla: Nem. Marcona kőszikla vagyok cicus. Kemény, mint a fagyott gránit gyémántból. Stb, stb, :).

2013.08.12. 16:20:46

@Pácsó Ármándó: Ja, de ha Biri Drága egyszer kedvesen szól Hozzád, máris kenyérre lehet kenni. Na, akkor hol a gránit?

Pácsó Ármándó 2013.08.12. 16:27:51

@Dogla: De Ő sose gondolja azt komolyan. Mert kemény. Megyek is bőgni .......... :)

Gabba 2013.08.12. 19:51:14

@Tóthi: ohó, egy régi ismerős!

@Pácsó Ármándó: pályamunkát nem tudok most dobni, szabin vagyok, csak telón pötyögök

nyauuuuu 2013.08.12. 21:14:36

@Pácsó Ármándó: Tegnap még az volt, hogy nincs határidő. Akkor most mi van? :)

Pácsó Ármándó 2013.08.12. 21:23:23

@nyauuuuu: Határidő most sincs, várakozás van. Gabba kedvesen megírta, hogy elfoglalt, ÉSHÁTVISZONTDE később feltétlen, én meg beleegyezően jólvanoztam. Alapvetően ezt egy vidám felhívásnak szántam, csak lazán pajtások és kedvetek szerint!

Más: Figyelmezzetek Szent Lőrinc könnyeire!

Tóthi 2013.08.13. 09:42:25

@Gabba: Read-only vagyok, csak kommentelésre van ritkán időm. De pl. az Onedin-család kalandjait folyamatosan figyelem. :)

Gabba 2013.08.13. 20:35:56

@Tóthi: ezt titokban reméltem is, de azért pöttyenthettél volna oda is valami jelzésértékűt :)

Gabba 2013.08.14. 10:05:25

@Pácsó Ármándó: @nyauuuuu:

küldöm a pályamunkámat, rajztehetség hiányában kész anyagból dolgoztam:

kepfeltoltes.hu/view/130814/2013-08-13_12.34.03_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

a kép értelmezése: át kell adni a helyet tüskéshasú néniknek, kampóval átszúrt bácsiknak, fakopánccsal az ölükben utazóknak

és hogy kapcsolódik a grimmhez? a terhes nő lehet Adalind, kampóval már biztos szúrtak le valakit a soriban (vagy ha nem, akkor fognak), és csőrös madár is volt már

nyertem? :)

Pácsó Ármándó 2013.08.14. 10:46:06

@Gabba: :-)
Nagyon köszönöm, hogy vetted a fáradtságot!
Ez nem verseny, hanem a részvétel a fontos, ezért részvétem! :-DD
És persze erre a megoldásra nem számítottam, szóval örülök!

Gabba 2013.08.14. 14:00:42

@Pácsó Ármándó: ha a tőzsdén lennénk, akkor meg azt mondhatnánk, hogy fogadd részvényem :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.14. 18:00:47

@Gabba: A értelmezés üt :D Neked írnod kéne.

Pácsó Ármándó 2013.08.14. 18:05:40

@aggyistenbiri: Szerényed érdeklődnék, kegyed mikor tisztel meg bennünket tehetségével?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.14. 18:12:59

@Pácsó Ármándó: Köszönöm kérdését, élnék is válaszadási lehetőségemmel.
NOS, mivel én egy színészlegenda-lány vagyok, nem tudom szétforgácsolni magam és hatalmas tehetségem más művészetekben. Még akkor sem, ha kiváló rajztehetségem IS van. Most hogy kérdezi, nekem is van egy apró hibám, önbizalomhiányban szenvedek, és túlzottan szerény vagyok, de majd dolgozom rajta. Köszönöm, csapó, vége.

Gabba 2013.08.14. 19:30:24

@aggyistenbiri: majd összeütök valamit egy gagyi sorozatról...

Gabba 2013.08.14. 20:34:09

@aggyistenbiri: van valami tengerészes, de most nem jut eszembe a címe, na, az érdekelne

Pácsó Ármándó 2013.08.14. 21:13:41

@aggyistenbiri: Pedig szeretném, ha te is részt vennél ebben.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.14. 21:29:44

@Gabba: Hát jusson eszedbe Pista és írjál róla. te Pista te, tudod, szerintem sokan olvasnák. Próbáld meg.
süti beállítások módosítása