Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 2x17 - Baklövés

2013. augusztus 06. 13:00 - nyauuuuu

A mai idézet Andersennek a Paradicsom kertje című meséjéből származik. A nyitó jelenetben – ami fél évvel korábban játszódik - egy férfi éppen a házastársi erőszakot gyakorolja asszonyán, mivel a nő nem azt a ruhát vette fel, amit az apjuk óhajtott vala. A veszekedés és a dulakodás odáig fajul kettejük között, hogy a pasas átváltozik oroszlánná, a nő egérkévé, majd a fickó haragjában egyszerűen átdobja a nőt az erkélykorláton. Az esés letális, a házvezetőnő viszont mindent végignézett. Vissza napjainkba, Nick és Monroe arról beszélgetnek, hogy a dúvad lesz szíves megmutatni Juliette-nek a lakókocsit, mivel nem akarják, hogy elköltözzön, Nick viszont nem elég bátor ehhez. A bíróságon a gyilkos oroszlán ügyét tárgyalják, az ügyész klasszul összefoglalja, mi történt. Az ügyvéd viszont valamilyen varázslást eszközöl nyitóbeszédében, a belőle áradó illattal simán befolyásolja az esküdteket – köztük Rosalee-t is. Julis épp matat otthon valamit, mikor Monroe felhívja, hogy menjenek most azonnal a lakókocsiba. A nő úgy örül, hogy még meg is öleli a dúvadat, és mielőtt bárki meggondolhatná magát, indulnak is. Főcím.

01.jpg

Julis tisztán emlékszik a lakókocsira, meg hogy szakadt az eső. Bent eleinte csak nézelődik, aztán hirtelen elkezdenek feltörni az emlékei. Monroe szegény nincs könnyű helyzetben, hiszen nem akarja igazán elmondani a Grimm-melót, de Juliette folyamatosan kérdésekkel bombázza. A fegyverszekrény és a kőmorzsoló-gift aztán teljesen beindítják Julis memóriáját, csak éppen az összes, Nick-kel kapcsolatos maradvány egyszerre tör elő belőle, amitől teljesen összezavarodik, és valójában egy szót sem ért abból, amit Nick mondani akart. Kirohan, és nyilván még két-három részig képesek lesznek elhúzni a megvilágosodását.

Rosalee a boltban fekszik az ágyon, és nem érzi jól magát. A belépő Monroe-nek elmeséli, hogy a tárgyaláson lett rosszul, ráadásul először szilárd érzései voltak az esettel kapcsolatban, most pedig éppen az ellenkezőjét gondolja. Monroe hazaküldi, vállalja, hogy ő zár majd be helyette, és másnap a bíróságra is elviszi. Nick vacsi közben az e-mailjeit olvasgatja, az egyik levél tárgya így szól: anya. A hazatérő Monroe-nak lelkesen el is meséli, hogy a kedves anyukája írt, jól van, és vigyáz az érmékre. Jee, ez tök jó, remélem, hamarosan visszatér, csípem az öreglányt! Monroe elmeséli a balszerencsés lakókocsi-vizitet, és hogy az eredmény, Mr. Tájfel, hogy úgy mondjam, félsiker. És hogy egy darabig hagyják békén a lányt, mert már így is besokallt. Juliette álmodik, például a fehér asszonyos részben megismert spanyol ajkú boszival, meg persze sokat Nick-kel. Jaj, ne, ez az egész rész róla fog szólni?

02.jpg

A bíróságon folyik tovább a bizonyítási eljárás, a házvezetőnő elmeséli az ügyésznőnek, hogy mit látott, a férj lehajította a feleséget. Aztán jön az ügyvéd, megint mindenféle illatok áradnak belőle, mire a nő emlékei teljesen megváltoznak, és azt mondja, amit az ügyvéd hallani akar: a férj csak segíteni akart, a feleség ugrott magától. Hoppá, ez azért nagy pálfordulás kettő percen belül. Az ebédszünetben a hallgatóság soraiban ülő Monroe kicsit nyomoz az ügyvéd után, konkrétan követi őt a mellékhelyiségbe. Izgi! Ott gyorsan kiderül, hogy a védő egy békaevő kéjencbak, fúj.

03.jpg

Főrendőr Hank-nek és Nick-nek meséli a múlt rész végén lepuffantott merénylőjét. A fickó igazából az Árulók embere, ami a királyi családok által létrehozott védőosztag, főleg vadászkopók alkotják. A bombát vagy neki, vagy annak szánták, akivel találkozott, vagy mindkettejüknek. Mindezt azért mesélte el nekik, hogy legyenek résen, mert az ellenfeleik már a merénylettől sem riadnak vissza. Cuki, ahogy vigyáz a „klubtagokra". Nick Hank kérdésére elmondja, hogy ő hisz a századosnak, de nem nagyon bízik benne. Telefonál gyorsan egyet, csak hogy menjen tovább a cselekmény, természetesen Monroe az, elmeséli az ügyvédet. Nick és Hank meg még természetesebben odamegy. A Grimm gyorsan felhomályosítja a társát a kéjencbakok természetéről, hiszen mikor a nőket szabadították a pincéből, akkor Hank még tudatlan volt.

04.jpg

A tárgyaláson éppen Wu-t hallgatják meg, ő ért ki legelőször anno a helyszínre. Számára nagyon feltűnő volt, hogy a férj mennyire közömbösen volt jelen a szituban, mindenféle érzelmi megnyilvánulások nélkül, ráadásul egy szót sem szólt. Az ügyvéd az ő emlékeit is átírja a szagával, és az őrmi a vád tanújából hirtelen a védelemé lesz: a férj a tetthelyen zokogott. Hank nem érti, hogy lehet ez, mire Monroe közli: ő megmondta, békát eszik. A fűszerüzletben a három pasi együtt várja az érkező Rosalee-t, és beavatják a védő üzelmeibe. Elhatározzák, hogy tesznek valamit ellene, és az idő is kevés, mert a záróbeszédet másnap tartják. (Imádom az angolszáz ítélkezést, nincs az, mint nálunk, hogy évekig folynak a perek, néhány nap alatt általában lezavarják – csak persze, náluk meg nagyon sok a fellebbezési lehetőség.)

05.jpg

Juliette a spanyol ajkú boszival találkozik, aki persze már várta a hívását. Elmeséli neki, hogy kezdenek visszatérni az emlékei, mire az közli, hogy két világ között áll, a sötétség és a világosság között, és hogy az utazás még csak most kezdődik (anyám, ha jósnőnek állnék, én is csupa ilyen remek közhelyet mondanék, milyen jól hangzik már, anélkül, hogy bármit is konkretizálna!). A három pasi és Rosalee a bolt könyveiben keresgél valami ellenszert az ügyvéd békái ellen. Persze a lányé a találat, készíteniük kell egy olyan főzetet, ami megbénítja a védő feromontermelő mirigyét, hogy az esküdtek egy szavát se higgyék el. Hoppá, a bájitalhoz szükség van az ügyvéd verejtékére is. Fúj.

06.jpg

Az ügyvéd úr csajozni készül, ehhez beveszi a nélkülözhetetlen békáját, fúj. Kisvártatva karján egy szőkével távozik a bárból, és az utcán sétálgatva fűzögeti tovább. Egyszerre egy dúvad ugrik elő egy kapualjból, mire a bátor ügyvéd simán otthagyja a nőt, és elszalad – a farkas meg utána. Nagyot fogócskáznak, az ügyvéd szerencséjére egy jegeshód éppen ott álldogál a kocsija mellett, és hallván, hogy a kecskét egy dúvad üldözi, gyorsan beülteti az autójába, és elmenekülnek. Nick és Hank felveszik Monroe-t, szegénynek a nagy kergetőzésben meghúzódott az ágyéka, de legalább az izzasztás sikerült. Bud a saját zsepijét adja kölcsön az ügyvédnek, hogy törölje le a verejtékét, majd kis bénázás árán azt is sikerül elérnie, hogy a kiszálló kecske nála hagyja a keszkenőt. A főzet készül, már csak az a kérdés, hogy fogják beadni a békának.

07.jpg

Az ügyvéd másnap reggel készül a tárgyalásra, mikor két nyomozó kopogtat be hozzá, az előző esti támadás részleteire kíváncsiak. Közben Rosalee a lelkére köti Monroe-nak, hogy a főzet csak egy adagra elegendő, az egészet be kell adnia a békának. Monroe az ügyvéd háta mögött beosonkodik a lakosztály másik szobájába, közben lenyúlja a kisasztalra készített aktatáskát. Igenám, de a táskában két béka van bedunsztolva, miközben neki csak egy adag ellenszere van. Hoppá. Ráadásul mikor megpróbálja az egyiket beinjekciózni, a brekkencs messzire ugrik, ki az elülső szobába, ahol az ügyvéd a támadás részleteit ecseteli, egyre idegesebben, hiszen indulnia kell. Monroe kis bénázás után végül elkapja a brekit, gyorsan beoltja, visszarakja – és éppen csak kisurran, mielőtt az ügyvéd végképp türelmét vesztené. Persze, ez még mindig nem oldja meg azt a problémát, hogy csak az egyik béka hatástalanít, a másik érintetlen.

08.jpg

A kecske a záróbeszédét tartja, látjuk, hogy árad belőle az illat az esküdtek felé. Az ő előadásában az agresszor férj persze ártatlan bárány, akit a közönyös igazságszolgáltatás tett meg bűnbakká. Rosalee arcáról nem lehet leolvasni, hogy melyik békát nyelte le. A családi kastélyban Adalind Eric herceggel beszélget, a hercig nem örül, hogy nincs meg a kulcs. Úgy véli, ideje beavatni a Grimmet a történésekbe, és mivel rég látta már a testvérét, ő személyesen akar felvilágosító előadást tartani. Hurrá, már alig várom. Eric kiszúrja, hogy Adalind valahogy megváltozott, valósággal ragyog. Buta pasi, még nem jött rá, a terhesség ezt teszi a nőkkel.

09.jpg

A három pasi izgatottan várja, hogy az esküdtek meghozzák a döntést, Hank szerint, ha bűnös, akkor sokáig fog tartani, ha ártatlan, akkor hamar végeznek. Nem jó jel, mert most nagyon hamar végeznek, már megyünk is vissza a tárgyalóterembe. A bírónő kéri a döntést, Rosalee pedig csengő hangon kijelenti: bűnös. Ezek szerint mégiscsak az oltott békát sikerült az ügyvédnek bekapnia – a védence ki is van akadva, mert nem erre számított, a kéjencbak meg láthatóan kamillázik, ilyen még nem történt vele.

10.jpg

Este az összeesküvők (a nyomozók, Monroe, Rosalee és Bud) pezsgőt bontanak ünneplésként. Mindenki nagyon örül, ám hallják, hogy vevő érkezik. Monroe kidzsal, hogy elküldje – de az ügyvéd úr áll ott, segítségért jött. A dúvad próbálna terelni, viszont Rosalee is bejön – mire a kecske megvadul, nekitámad a lánynak. Monroe megvédi, annyira, hogy Nick alig tudja lefeszegetni az ügyvédről. Látva mind az ötüket, a kecske rájön, hogy őt bizony tőrbe csalták. Nick gyorsan letartóztatja testi sértésért. A fogdában az ügyvéd úr szerencsés módon a volt védence melletti zárkába kerül, aki még mindig eléggé zabos rá.

11.jpg

Juliette továbbra is azzal szórakoztatja magát, hogy szimultán öt-hat Nick-et bámul egyszerre, az egyik a borotvakrémet hiányolja, a másik indul helyszínelni, a harmadik gitáron adja elő saját szerzeményét, és így tovább. Láthatóan elég nehezen viseli szegényke ezt a fajta emlék-felidézési módot. Itt a vége, fuss el véle.

12.jpg

Címkék: grimm
228 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 01:08:34

@nyauuuuu: De te láttad az aktuális részt és tudod miről szól. De aki nem? Ez alapján ?? Soha!
Vedd úgy, hogy ezt neked írtam, hálám jeléül, hogy mindig fáradozol miattunk! :-)

nyauuuuu 2013.08.09. 01:15:04

@Pácsó Ármándó: Cuki vagy, nagyon köszönöm. Különleges élmény volt, eddig a reklámok alatt cigiztem, bosszankodtam, morcos voltam - ma pedig felhőtlenül röhögtem, nagyon kellett vigyáznom, fel ne verjem a családot. Köszönöm szépen.

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 01:19:10

@nyauuuuu: Drága vagy! Képzeld, ha valaki aki még nem látta, ez alapján megpróbálná leírni mi volt ebben a részben. Persze ez nagyon nehéz, néhol lehetetlen, de néhol lehetséges. Aztán elolvasva az igazi hogyvoltot azon mosolyogna mit talált el és mit nem :-)

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 01:25:38

Bár nem is tudom. Soxor teljesen kódolva van. Tuti nekem se menne, pedig az én agyam szüleménye! :-)

nautilus64 2013.08.09. 09:23:41

@Pácsó Ármándó: én simán rájöttem melyik rész volt ez! :) nagyon jó volt, várjuk jövő héten a folytatást, ez így nem maradhat! :D

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 09:35:50

@nautilus64: Jól van, de te láttad már :-)
Igény esetén talán lehetnek nem spoileres képek segítségnek :-)

W.Jack. 2013.08.09. 11:13:44

@Pácsó Ármándó: Remek lett a teljesen kódolt hv:) miközben néztem és párhuzamosan olvastalak majdnem közbeszóltam, illetve közbeírtam, de aztán győzött a lustaság:)

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 11:30:53

@nughop: Aki éjszaka úszkál az nem lusta, hanem elfáradt :-)

W.Jack. 2013.08.09. 15:40:14

@Pácsó Ármándó: Nem is lett nagy:) Mellesleg pedig nagyon jó kép:)

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 17:07:58

@nughop: Ha abból indulsz ki, hogy tudok rajzolni, akkor nem valami jó. Ha viszont abból, hogy rajzolni se tudok, akkor egészen rendben van :-)

W.Jack. 2013.08.09. 18:12:09

@Pácsó Ármándó: Figyelembe véve, hogy én elképesztően tehetségtelen rajzoló vagyok, ámde ellenben de viszont hát azonban és:) roppant tehetséges rajzoló antitalentum: kimondottan le vagyok nyűgözve a rajztudásodtól:)

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 18:29:55

@aggyistenbiri: Hiányzik! Naut-ilus64 hátha tudja!

@nughop: Tessék máskor nyugodtan belekotyogni közben!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 18:33:19

@Pácsó Ármándó: @nughop: Botorságokat beszéltek, már elnézést. P.Á. Réber László illusztrátor tanítványa.

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 18:40:48

@aggyistenbiri: Igen?
Rákerestem, de szerintem félévkor megbukhatott a kalapos vagy halasztott.

Ez a történet közepéhez:
kepfeltoltes.hu/view/130809/2x18-2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

W.Jack. 2013.08.09. 18:46:51

@Pácsó Ármándó: Nagyon jók a képen a Perseidák:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 18:48:04

@Pácsó Ármándó: A csajok bizti ismerik Janikovszky Évát :) Lehet hogy félévkor megbuktattak, de az év végi vizsgán átmehettél. Mindenesetre a rajzaid nyomokban Rébert tartalmaznak :D

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 18:59:24

@nughop: Ugye? Rajta van a Kis Göncöl is!

@aggyistenbiri: Jó érzéked van a művészetekhez kedves Borbála.

W.Jack. 2013.08.09. 19:07:08

@aggyistenbiri: Már hétvégén akartam mutatni Neked egy képet, de kiment a fejemből, de a videóról beugrott megint:) 00:43-tól ajánlom Neked: index.indavideo.hu/video/Zoldszalag

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 19:12:09

@aggyistenbiri: Komolyan mondtam! Örülök, hogy ragad rám valami tőled.
Ha én szemetelek,akkor te meg álszerénykedsz! A macska rúgja meg!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 19:23:13

@nughop: Az a fekete a haLYókád? (bocsi, kicsit szétforgácsolódtam mára:( Vagy Te vagy rajta? a szössssz rövid haLYú lány a Kiscsajszival? :)(marha zsúfolt hetem volt, nem mindenre emlékszem, ne hari! :(

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 19:24:46

@aggyistenbiri: Borbálának hívják a hajót 00:43-tól. Jó pihenést!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 19:27:26

@nughop: @Pácsó Ármándó: :DDDDDD Kösz! (ma sem pihenek, itt leszek veletek, és az értetlenkedésemmel büntetek mindenkit. Igen.)

W.Jack. 2013.08.09. 19:30:07

@aggyistenbiri: @Pácsó Ármándó: Látom Pácsó gyorsabb volt:) Csak annyi volt, hogy szemet szúrt a hajó neve, akkor fényképeztem is, de nem volt nálam adatkábel, így elmaradt a közkinccsé tétele a fotónak, de most ismét beugrott, így gondoltam megmutatom a kisfilmen:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 19:34:35

@nughop: Tetszik! És fekete is, mint a lelkem. És i-m-á-d-l-a-k, hogy eszedbe jutottam! :) Melegséget érzek az acél (nem kő!) szívemben :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 19:39:38

@aggyistenbiri: Ez akár illene is az aktuális Grimm részhez. De csak tán nem fogtok lefagyasztani.

W.Jack. 2013.08.09. 19:50:20

@aggyistenbiri: Ebben a melegben?:) Vagy jégesővel gondoltad?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 19:54:03

@nughop: Na! Csak nem nézted meg (még) az aktuális részt! :) Be foglak fújni nyauuuuu-nál.

W.Jack. 2013.08.09. 19:55:47

@aggyistenbiri: De-de néztem, de nem akartam előre árulkodni annak, aki esetleg még nem látta:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 20:01:59

@nughop: Már leadták, onnanstól nem számít árulkodásnak.
Megint csak NiNimétert haladt előre az engem érdeklő szál. Olyan kivagyok. Végig unott fejjel követtem Julit, meg a napi adag Gonoszt. Bennem van a hiba, ez tudott.

W.Jack. 2013.08.09. 20:37:46

@aggyistenbiri: Nu, ha már szerinted szabad részlegesen véleményt írni:) Ott kezdeném, hogy miután kellemesen lehűltem a 30 fokos vízben (nem is), hazatekertem (miközben már gondolkodtam azon, hogy lehetek ilyen hülye, hogy rövidebb szakaszra nem használok autót még véletlenül sem) majd az emelkedőn a gyerek közölte, hogy ő fáradt, ergo két kerékpárt taszigáltam fel a dombon, és felettébb örültem, hogy reggel ismét elfelejtettem leengedni a rolókat, így a szép nagy üvegfelületeknek köszönhetően közel 32 fok várt minket. Ezután következett a tegnapi rész megtekintése:) Az első pár percben azt hittem, hogy a, hőgutát kaptam, és ez ugyancsak negatív hatással volt a szellemi képességeimre, vagy pedig b, elfelejtettem magyarul, ugyanis minden 4.5. szót sikerült csak megértenem :)
Aztán nem sokkal később rájöttem, hogy pont ehhez a részhez megfelelőek a hőmérsékleti körülmények, és a "fizikai kísérlet" nél (by Pácsó) szinte irigykedtem is a hirtelen hőmérséklet változásra:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 20:54:46

@nughop: Na már most (ezt használom a NOS helyett, mert a nos-sal kikergetnek a világból, annyira gyűlölöm), nem felejtettél el magyarisztániul, beszélnek külföldiül (Julika is, meg a Cigánylányok is, héj). Rolókat le kell engedni, ez olyan fontosch, mint ahogy megnézzük, hogy a vasalót kihúztuk-e a konnektorból. Alap. Máskülönben így jársz. 32 fok nem vészes a kinti hőmérséklet után. Nálam 22 van, jössz? :)))

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 20:59:01

@nyauuuuu: Halika, nem tudom, elkezdted-e már írni a hv-t, de az embedded képek kapcsán lehetne kívánságműsort tartani? Igen? De jó fely vagy! Feláldozom FR-t, aki elég sokat szerepelt, PÁ művészi alkotására. :)

W.Jack. 2013.08.09. 21:06:00

@aggyistenbiri: Igazán kedves a meghívás, köszönöm, de most már élvezem, hogy minden ajtót és ablakot kiékelvén keresztbe-kasul fú a szél a házban mindenütt (a billentyűk csapkodása közben néha elkapok egy-egy kisebb repdeső berendezési tárgyat)
Julika meg a Cigánylányok hagyján, az áthidalható, no de ez a kőzetológus nyelv:)
Rolókat leengedni valóban fontosch lenne, de mire átrágom magamat reggelente a listámon (amiben nem szerepelt eddig a vasaló dugaljtalanításának az ellenőrzése, de most felkerült rá) kulcsok, telefonok, pénz, naptej, napszemüveg, sapka, víz, úszószemüveg, gyerek:), addigra már rég elfeledkezem a rolóról:)

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 21:25:31

@aggyistenbiri: Azért válasszuk el a búzát az ocsútól, Nyauuuuu képeit és normális hogyvoltját az én dezinformációimtól. Kérlek! :-)

@nughop: De milyen remekül megoldottam, nem? De!

A sorok közt azt olvasom ki, hogy már hőn áhítjátok az utolsó (kvázi befejező) rajzomat. NOS?

W.Jack. 2013.08.09. 21:30:55

@Pácsó Ármándó: Bizony ám, hogy remekül:) Nos illetve na már most:) kedves és igen tisztelt művész úr, elepedünk, hogy a záróképet megtekinthessük:)

W.Jack. 2013.08.09. 21:37:20

@Pácsó Ármándó: Köszi:) Tényleg jó lett, méghozzá annyira, hogy szemtelenül abajgatlak majd innentől és az elkövetkező részekhez is követelni fogom a kísérő rajzaidat:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 21:37:25

@Pácsó Ármándó: NOS. Nem csodálom, ha elrántottak félévkor.
@nyauuuuu: Radírozd ki kérlek, amit korábban írtam.
@nughop: NOS! Te is radírozd ki! NOS!

nyauuuuu 2013.08.09. 22:10:05

@aggyistenbiri: Eddig nem voltam rendesen gépnél, épp csak rápillantottam korábban a leveleimre és láttam, hogy valami PÁ művészi alkotását kéred a hogyvoltban. Kb. tíz percen keresztül azon törtem az agyam, ki lehet az a Grimm szereplői közül, akit PÁ-nak lehet rövidíteni (a levelekben ugyanis csak a nekem szóló kommenteket látom). Nem jöttem rá.

Most, hogy már teljes rálátásom van a történésekre, indítványoznék: írja ezentúl Ármándó a hogyvoltokat, mert ő rögtön saját illusztrációkkal is tudja megjelentetni azt. Hát hol vagyok én ettől? PÁ for president, illetve for author, szólok is sixx-nek, hogy Pácsó javára le vagyok mondva. Gyönyörűek és lényegretörőek a rajzok, remek az irodalmi stílus, egyszerűen le vagyok nyűgözve. Minden önbizalmam elveszett, én innentől nem tudok több hogyvoltot gyártani, ezentúl hogyan?!

:)

Pácsó Ármándó 2013.08.09. 22:41:55

@nughop: Milyen az idő felétek? Itt még dögmeleg van, de állítólag arról jön az enyhülés.
((A 3.rajzon az avatott szemek 2 régebbi amerikai filmre is ráismerhetnek))

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 22:54:45

@nyauuuuu: Ragaszkodom általad írt HV-hoz. Nekem a tiéd tetszik és kész. A művészi alkotás publikálásának kérése egy szimpla rajzra vonatkozott, a képek közt elbújtatva. Ha nem te írod a HV_t, akkor elvesztettetek egy olvasót-hozzászólóst. Legkomolyabban mondom. Még akkor is, ha poénnak szántad az egészet. Mert nekem nagyon nem volt vicces. Tényleg. Nos! (azt mondtam már?)NOS!!!!

nyauuuuu 2013.08.09. 23:03:52

@aggyistenbiri: NOS, csak poén volt :). Látod, Ármi is sportosan vette :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.09. 23:12:19

@nyauuuuu: Hát én nem! Nem mindent veszek poénnak. Ezen konkrétan betojtam. (Amúgy is híresen nincs humorérzékem).
De mikor lesz már olyan rész, ami engem nagyon érdekel, gondolok itt a Házak Ellentétére. hehh.

Pácsó Ármándó 2013.08.10. 00:07:24

@aggyistenbiri: Tanárbácsi ON: :-) Csillagom! Van ez így, de azért vagyunk mindannyian értelmes emberek, hogy tisztázzuk a dolgokat. Amúgy is minden csak az én feltűnősködésem eredménye. Tudod hogy bírlak, akár tetszik, akár nem, szóval csak lazán :-) NOSÉSHÁTVISZONT. Tanárbácsi (aki sose voltam) OFF.

A Házakról: Attól tartok ezt csak csepegtetni fogják, mert vagy nem találták ki még vagy gondolták, hogy ez a része fogja az emberek érdeklődését a legjobban ébren tartani és nem akarják egyszerre ellőni minden puskaporukat, már ha van. Nekem is fáj.

@nyauuuuu: A Grimm hv. a tied, ez sohasem volt kérdés csak az egóm akart egy kicsit fényesedni. Dehas(hát) láttál te már karón varjút! (Szeretem a bölcsességedet!) :-)

Pácsó Ármándó 2013.08.10. 00:32:55

@nyauuuuu: Ja, még annyit, hogy várom az igazi hogyvoltot, mert csak ahhoz lehet érdemben hozzászólni az epizódra vonatkozóan. Mert azt is szeretnék :-)
Ugyan úgy, mint hallani Nautilusról és Dogláról is!

nyauuuuu 2013.08.10. 00:44:20

@Pácsó Ármándó: Az egód gyönyörű fényes, és minden ilyen fantasztikus akcióddal csak még fényesebb lesz.

Hv-t holnap írok, most sürgős 13-as raktár nézhetnékem támadt, van még pár rész a harmadik évadból. De adásban úgyis csak a jövő héten megy, úgyhogy addig kössetek csomót a nyelvetekre :).

Pácsó Ármándó 2013.08.10. 00:53:32

@nyauuuuu: Értettem! Kérek engedélyt lelépni! :-)

W.Jack. 2013.08.10. 09:07:50

@Pácsó Ármándó: Immáron másodszor veszett el az információ, de megint nekilátok:) Tehát: mire az éjjel besimogattam a mondani/írnivalómat, addigra eltűnt a "hozzászólok" ablakocska a telefon kijelzőjéről, és nem éreztem magamban elég affinitást ahhoz, hogy újra betapogassam.
Időközben viszont biztosan Hozzád is odaért a hűvösebb levegő. Itt úgy éjfél óta kisebb-nagyobb hatásvadász szünetekkel villámlik, dörög, néha esik is:) A szél az az erősebb fajtából való, no meg a kitartóból:)

Pácsó Ármándó 2013.08.10. 11:25:44

@nughop: Itt 28 fok van, hétágra süt a nap mint eddig, semmi csapadék. Villám, ha a kicsiket is beleszámolom 20-22 van, de az is csak az asztalfiókban :-)
Én se szeretek telefonról írni, macerás.

W.Jack. 2013.08.10. 12:02:08

@Pácsó Ármándó: Megnéztem: itt most 16 foka van a hőnek :)

Pácsó Ármándó 2013.08.10. 17:38:57

@nughop: Van már szelünk, de maradt a 28 fok is. Erősebb fajta szél esetén van hajókázás?

W.Jack. 2013.08.10. 18:25:02

@Pácsó Ármándó: Egyszerűnek tűnik a kérdés, mégis összetett a válasz:) Ha minden hajókkal végzett tevékenységet "hajózás"-nak tekintünk, akkor azt felelem, hogy igen, van:) A BH (nem, nem a melltartó, hanem a Balatoni Hajózás) hajói általában közlekednek ilyenkor is. Az elmúlt években évente talán egyszer-kétszer tapasztaltam olyat, hogy az erős szél miatt nem indult volna el mondjuk a menetrendi hajójuk.
Másodfokú viharjelzésnél elvileg a vitorlások is kinn maradhatnak, amíg nem megy mondjuk 60-70 km/h fölé a szél sebessége, de sok minden függ a szél erejétől, irányától, hogy ez állandó szélerősség vagy csak a pöffök ilyen erejűek. Másrészt egyéni döntés kérdése is:) Én már tegnapelőtt este azt mondtam a pénteki napra vonatkozóan az előrejelzések alapján, hogy maximum este 6-ig megyünk ki mi (nem Räikkönen), azután már nem valószínű. Én ma is tartom ezt, hogy én nem hajózom, átengedem a terepet a szörfösöknek:)

Pácsó Ármándó 2013.08.10. 18:53:25

@nughop: Köszi a pontos választ! És esti fürdőzés lesz? (talán már nem 30fokos a víz)
A BH melltartónak utána kellett néznem, nem ugrott be automatikusan :-)
A pöffökről se halottam még, maximum ppöffögg a gőzmozdony :-)
Kimi-n felnevettem.

W.Jack. 2013.08.10. 19:21:06

@Pácsó Ármándó: Igazán nincs mit:) Biztosan hűlt a víz is valamelyest (igaz nem olyan módszerrel történt a hűtése, mint azt a 3. rajzon láthattuk:)) Tényleg: folyamatban van még a tippelésesdi, hogy melyik két régebbi filmre lehetne ráismerni, vagy pedig elárulod, hogy pl: Ghostbusters:) A fürdést szerintem kihagyom, egyrészt már így is libabőrre cseréltem a sajátot, pedig nem is vizesen járok-kelek, másrészt olyan mennyiségű alváshiányt halmoztam fel az elmúlt hetekben, hogy akár gyorsasági elalvó, akár hosszútávú alvóversenyen esélyes lennék egy-egy dobogós helyezésre:)
BH kapcsán én meg már automatikusan kiegészítem magamat (helyesebben azt amit mondtam), mert a németeseknek az első kérdésük az szokott lenni, hogy "na de hogy jön ide a melltartó?"
Nekem csak "pöff" a hirtelen a befújás:)

nautilus64 2013.08.10. 19:39:49

@Pácsó Ármándó: képek nagyon jók, kiállításra velük! :)

én itt vagyok, csak egész eddig "Így jártam anyátokkal" sorozatot néztünk :)

Pácsó Ármándó 2013.08.10. 21:45:36

@nughop: Mondhatnám, hogy folyamatban van, de mert rajtad (és rajtam kívül) a kutyát se érdekelte a minijáték, ezért elárulhatom, hogy pl.: az örök kedvencem a Szellemirtók és ugye a Terminátor :-)
Itt per pillanat 22C fok van, pöff-ög a szél és a fürdővizem annyi fokos amennyire variálom a csapokat. +-10c fok :-) BH-kal én csak futólag találkozom, letapogatom a formáját (de nem ultrahanggal mint a denevér), kikapcs. és und flieger (lehet hogy máshogy mondják). Ha most valaki azt kérdezi, hogy a Balatoni Vízi Hajókázási Vállalatot hogyan tudom reptetni, az nem figyelt! Az életrajzíróimnak elárulhatom, hogy délután aludtam egy jóízűt (mert reggel korán keltem) :-)

@nautilus64: Rendben, látom te is kineveted Biri által oly tisztelt és megfejtett művészetemet. Ha Nyauuuuu is támogatja, akkor most egy kiemelt felhívás: Kedves Rajtam Kívüliek! Szeretném, ha mindannyian rajzolnátok valamit Grimm témában! Lehet bármelyik részből vagy szereplőt vagy ilyesmi. Csak egy nagy GRIMM feliratot beküldeni övön aluli megoldás! Igen, nughop bűntársnő, mondta hogy nem rajzol jól (hát én se), ez nem lehet akadály, lufifejű pálcikaemberek is lehetnek, de legyenek Grimmesek. Ígérjük, hogy nagyon toleránsak leszünk mindenkivel és visítva fogunk röhögni a rajzokon! :-) NOSÉSHÁTVISZONT? DE!

W.Jack. 2013.08.10. 22:01:24

@Pácsó Ármándó: Köszönöm:) Egész büszke lettem magamra, hogy a kettőből egyre ráhibáztam:)Tehát ekként találkozol futólag a Bh-val:), hümmm:)

Rajzolás kapcsán (úgyis mint bűntársnő), azt kell írjam, hogy a saját határaimat ismerve az inkább lesz a tragikus kategóriába sorolható, mint a komikusba, de részemről rendben van:)

2013.08.10. 22:32:36

@Pácsó Ármándó: Jól van Ármi, Te akartad. Igaz, hogy egyáltalán nem tudok rajzolni, de a feladat az feladat, így ezt gyorsan összedobtam paint-ben.

kepfeltoltes.hu/view/130810/Grimmhez_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ugye többet nem szeretnél? Köszike!

nyauuuuu 2013.08.10. 23:00:57

@Dogla: Ez szuper :). Nekem tetszik, kifejezetten jó, én ilyet nem tudok :).
@Pácsó Ármándó: Mennyi időnk van rá?

2013.08.10. 23:08:01

@nyauuuuu: Ja, akár mehetne egy egész hogyvót is fényképek helyett a mi rajzainkkal. Szigorúan az adott részről. De úgy, hogy nem közkinccsé tesszük őket így előzetesen, hanem Neked küldjük meg, és válogatsz. Az eredménytől szerintem sírnánk a röhögéstől.
Na jó, ez csak vicc volt :) A hogyvót az hogyvót, rendes szöveggel (nem tőmondatokkal), és fényképekkel (nem kommentelői rajzokkal).

Pácsó Ármándó 2013.08.10. 23:23:38

@nughop: Szuper! Várjuk!

@Dogla: Jaj de jó, hogy Dogla cicám pont egy cicát rajzolt! Tökéletes megoldás elsőnek, de ugye itt még nem torpanunk meg?! Köszönöm a gyors és bátor reagálásodat. Az a macsek kulcsszereplő! :-) (Ja és össze kellene téged kötni a Biri csajjal, ráncigáljátok itt az oroszlán bajszát!)

@nyauuuuu: Nincs idő megszabva, minden az ALKOTÓN múlik, de én már olyan kíváncsi vagyok!

@aggyistenbiri: Várunk szeretettel!

@Gabba: Ha ki tetszett Szigetelnie magát, szívesen látjuk!

Pácsó Ármándó 2013.08.10. 23:25:11

@nautilus64: Tessék a fentieket elolvasni és adott a feladat! Biztos van köztünk tehetséges is!

nautilus64 2013.08.11. 09:26:07

@Pácsó Ármándó: én komolyan mondtam, nekem tetszenek a képeid! :)

nem tudom, hogy fogom Dogla rajzát überelni, de majd megpróbálom... :) (és mielőtt de hát komolyan gondoltam, nekem az is tetszett!)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.08.12. 08:44:12

Hú, úgy látom egy elég masszív és aktív társaság gyűlt itt össze! Nem olvastam részletesen a hogyvoltokat, eddig csak annyit tudtam hogy van ez a sorozat, aminek - gondolom - köze van a Grimm testvérekhez. Aztán utánanéztem a wikin hogy mi ez az egész, és annyira mégsincs hozzá köze :) Sebaj, azért tetszik és lehet hogy belekezdek. Egy kérdés: ez magyarul megy valahol? Csak mert mókásnak tartom, hogy a legtöbb szakkifejezés a sorozatban németül van és kiváncsi vagyok hogy ez a magyar szinkronban is így marad-e? Pl. a dúvadot itt olvastam de nem tudom, ez szerzői szleng vagy a magyar szinkronban ez lett a Blutbadenből?

2013.08.12. 10:36:42

@Yooha: Szia! Igen, eléggé összeszokott banda verődött itt össze a hogyvót alatt, de nagyon nagy örömmel fogadjuk az újakat is, ha van kedve beszélgetni, hülyéskedni - a sorozatról és attól függetlenül is.
Magyarul a Viasat6-on megy, de sajnos már sokadik rész. Ha az elejétől szeretnéd nézni, marad az internetboltban vásárlás :) Ha esetleg abban nem vagy penge, dobj rám egy mail-t, szívesen segítek.
Igen, magyarban ilyenek vannak, hogy Dúvad, stb... Szóval amit lehet, a szinkronban magyarítottak. Először vicces is volt, amikor eredeti nyelven hallottam. Itthon ugyanis a TV2 már adja a második évadot, és jó szokás szerint félbe hagyták hónapokra, persze a legjobb részeknél. Úgyhogy pár törzskommentelő befejezte angolul, mert nem bírtuk kivárni. Hát, ott esett le, hogy mennyire mások a nevek az eredetiben.
A sorozat amúgy nagyon jó, bár van aki szerint az első évad elején kicsit át kell vergődni, mert az nem olyan izgi - szerintem pl. az. De a második az már nagyságrendekkel veri az elsőt.
Uhh, ez jó hosszú ömlengés lett :) Szóval üdv errefelé.

Pácsó Ármándó 2013.08.12. 10:49:45

@Yooha: Dogla jól írta le, most megy magyarul csütörtök éjjel a második évad vége és az első évad ismétlése pedig a viasat6-on, most nem tudom fejből mikor. Az internetes boltokban van szinkronos és feliratos is, vannak évadok egyben, stb. Az itteni hogyvoltok nekem tetszenek.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.08.12. 10:53:01

@Dogla: Oké, köszi az infót. Mindenképp angolul tervezem nézni az internetes tehetautókról lepottyanó epizódokat, csak kiváncsi voltam. Mivel tanultam németül, furának tűnt, hogy pl. a "lények" azok Wesen néven futnak, ami "jé, pont azt jelenti németül, hogy lény!" Aztán láttam, hogy ez itt megszokott :)
A társaságból Pácsó Ármándó volt ismerős az Éden Hoteles kommentekből, meg lehet hogy más régi motoros is van, akire nem emlékszem, mea culpa.

2013.08.12. 11:18:09

@Yooha: Jó szórakozást kívánok a nézéséhez!
Ha benézel elmesélni az élményeidet, nagyon fogunk örülni. Mindig a legutolsó hogyvót alatt dumál a banda - reggel, délben, este :) Itt mindenki cuki, nem csak Ármándó :)) Ha jössz, megismersz.
Szeretettel várunk!

Pácsó Ármándó 2013.08.12. 11:34:34

@aggyistenbiri: @nughop: @nyauuuuu: @nautilus64: @Yooha: @Dogla: Figyelem! Kibővítem a Felhívást, hogy jöjjenek már azok az alkotások :-) Szóval lehet rajz, festmény, patchwork, dekopázs (sic!), gipszöntvény, rézkarc, linómetszett, stb. :-D
Lényeg, hogy a Grimm sorozatról szóljon! Ha van kedvetek!

W.Jack. 2013.08.12. 12:39:59

@Pácsó Ármándó: Nem tudom meddig él majd a Felhívás (Auf-ruft-gräbt), nekem egyelőre élni sem nagyon van, de ha lesz ihletem, akkor nem kizárt, hogy majd alkotok valamit.

Pácsó Ármándó 2013.08.12. 13:05:00

@nughop: Csak bátran, lehet post-humusz is! :-) (De inkább azért élő, mint a hírhedt Tigris-féle álhv.)

Tóthi 2013.08.12. 14:58:13

@Pácsó Ármándó: @nughop: Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek! (És csak azért nem korábban, mert világgá mentünk.)

@nyauuuuu: Egyelőre csak a hogyvoltot olvasom. Meg kéne győzni a családfőt, hogy töltse le, de még tiltakozik. :) (Közösen szoktunk tévézni, azt se sokat, úgyhogy a most futó kedvenceinkkel is lemaradásban vagyunk.)

Pácsó Ármándó 2013.08.12. 15:20:28

@Tóthi: Állítólag egy-egy rész olyan 290MB-350MB között van, szóval viszonylag kis méretű és hamarabb megérkezik. Persze az idő nagy úr!

@Dogla: Egy férfi nem cuki, kérlek tisztelettel! :-)

2013.08.12. 15:37:46

@Pácsó Ármándó: Már hogy a viharba' ne lenne cuki! Te is az vagy. Nem? :)))

Pácsó Ármándó 2013.08.12. 15:53:26

@Dogla: Nem. Marcona kőszikla vagyok cicus. Kemény, mint a fagyott gránit gyémántból. Stb, stb, :).

2013.08.12. 16:20:46

@Pácsó Ármándó: Ja, de ha Biri Drága egyszer kedvesen szól Hozzád, máris kenyérre lehet kenni. Na, akkor hol a gránit?

Pácsó Ármándó 2013.08.12. 16:27:51

@Dogla: De Ő sose gondolja azt komolyan. Mert kemény. Megyek is bőgni .......... :)

Gabba 2013.08.12. 19:51:14

@Tóthi: ohó, egy régi ismerős!

@Pácsó Ármándó: pályamunkát nem tudok most dobni, szabin vagyok, csak telón pötyögök

nyauuuuu 2013.08.12. 21:14:36

@Pácsó Ármándó: Tegnap még az volt, hogy nincs határidő. Akkor most mi van? :)

Pácsó Ármándó 2013.08.12. 21:23:23

@nyauuuuu: Határidő most sincs, várakozás van. Gabba kedvesen megírta, hogy elfoglalt, ÉSHÁTVISZONTDE később feltétlen, én meg beleegyezően jólvanoztam. Alapvetően ezt egy vidám felhívásnak szántam, csak lazán pajtások és kedvetek szerint!

Más: Figyelmezzetek Szent Lőrinc könnyeire!

Tóthi 2013.08.13. 09:42:25

@Gabba: Read-only vagyok, csak kommentelésre van ritkán időm. De pl. az Onedin-család kalandjait folyamatosan figyelem. :)

Gabba 2013.08.13. 20:35:56

@Tóthi: ezt titokban reméltem is, de azért pöttyenthettél volna oda is valami jelzésértékűt :)

Gabba 2013.08.14. 10:05:25

@Pácsó Ármándó: @nyauuuuu:

küldöm a pályamunkámat, rajztehetség hiányában kész anyagból dolgoztam:

kepfeltoltes.hu/view/130814/2013-08-13_12.34.03_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

a kép értelmezése: át kell adni a helyet tüskéshasú néniknek, kampóval átszúrt bácsiknak, fakopánccsal az ölükben utazóknak

és hogy kapcsolódik a grimmhez? a terhes nő lehet Adalind, kampóval már biztos szúrtak le valakit a soriban (vagy ha nem, akkor fognak), és csőrös madár is volt már

nyertem? :)

Pácsó Ármándó 2013.08.14. 10:46:06

@Gabba: :-)
Nagyon köszönöm, hogy vetted a fáradtságot!
Ez nem verseny, hanem a részvétel a fontos, ezért részvétem! :-DD
És persze erre a megoldásra nem számítottam, szóval örülök!

Gabba 2013.08.14. 14:00:42

@Pácsó Ármándó: ha a tőzsdén lennénk, akkor meg azt mondhatnánk, hogy fogadd részvényem :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.14. 18:00:47

@Gabba: A értelmezés üt :D Neked írnod kéne.

Pácsó Ármándó 2013.08.14. 18:05:40

@aggyistenbiri: Szerényed érdeklődnék, kegyed mikor tisztel meg bennünket tehetségével?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.14. 18:12:59

@Pácsó Ármándó: Köszönöm kérdését, élnék is válaszadási lehetőségemmel.
NOS, mivel én egy színészlegenda-lány vagyok, nem tudom szétforgácsolni magam és hatalmas tehetségem más művészetekben. Még akkor sem, ha kiváló rajztehetségem IS van. Most hogy kérdezi, nekem is van egy apró hibám, önbizalomhiányban szenvedek, és túlzottan szerény vagyok, de majd dolgozom rajta. Köszönöm, csapó, vége.

Gabba 2013.08.14. 19:30:24

@aggyistenbiri: majd összeütök valamit egy gagyi sorozatról...

Gabba 2013.08.14. 20:34:09

@aggyistenbiri: van valami tengerészes, de most nem jut eszembe a címe, na, az érdekelne

Pácsó Ármándó 2013.08.14. 21:13:41

@aggyistenbiri: Pedig szeretném, ha te is részt vennél ebben.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.14. 21:29:44

@Gabba: Hát jusson eszedbe Pista és írjál róla. te Pista te, tudod, szerintem sokan olvasnák. Próbáld meg.
süti beállítások módosítása