Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gátlástalanok (House of lies) 1x04 - Minimogul

2013. április 04. 09:00 - igenapu

Flitteres hótaposó csizma fényei vakítják szemünket, a benne lévő láb Roscoe-hoz tartozik, együtt menetel Marty-val a reptéren. Mi a szösz? Marty mindjárt meg is magyarázza: San Franciscóba kell repülnie, viszont nincs, aki vigyázzon a gyerekre, apja lepattant egy konferenciára, ahol egyébként fickósan fetreng egy nálánál sokkal fiatalabb nővel, a pszichotikus exnej pedig, nos, ő is hasonlóképpen múlatja az időt.

41.jpg

Marty felkészíti fiát a többiekkel történő találkozásra és megkéri, ne áruljon el semmit abból, ami otthon zajlik, az csak rájuk tartozik, illetve még egy dolgot megoszt vele, mégpedig azt, hogy csak a lúzerek nevezik San Franciscót Friscónak. Jeannie egy jól öltözött fickóval kávézik, hamar kiderül, hogy a srác a vőlegénye, most jegyezték el egymást, amit szeretne megünnepelni, Jeannie zsigerből tiltakozik, ennek okát valószínűleg az alkoholista anyósjelölt környékén kell keresni. Elbúcsúznak, a jövendőbelinek indul a gépe, Jeannie pedig eltünteti a jegygyűrűt a kezéről. A többiek mit sem sejtve érkeznek meg, épp Clyde legújabb hódítása van napirenden, a pontozáson vitatkoznak Douggal. Clyde-nak nagyon nagy az arca, nyeretlen helyzetet fordított meg, ráadásul szexi videót is kapott a Bianca nevű hölgytől. Még Jeannie is elismerően nyilatkozik a videót látva, kéri Clyde-ot, hogy küldje át neki, nem értem, ötletet akar belőle meríteni, vagy a gyűjteménybe kell? Doug régimódi udvarló, ha a múltkori travit nem vesszük, neki nem ez a módszere, Clyde viszont beveri és tovább áll. Ennél a résznél jelenik meg Marty és Roscoe, utóbbi mindjárt rá is kérdez, mit verünk be? Marty lezavarja a bemutatkozást, Doug Friscózik egyet, amin Roscoe és Marty összevigyorognak, Clyde pedig a fiú Grease-ben nyújtott alakítását emlegeti.

42.jpg

A repülőn már átveszik az aktuális ügyüket, egy biztonsági szoftvereket fejlesztő cég 20 éves CEO-ját kell a szárnyaik alá venniük, Alex Katsnelson állítólag az egyik legmenőbb hacker volt, mielőtt felvitte az Isten a dolgát. Viszont a cég vezetősége most Alex nélkül akar terjeszkedni, Martyék dolga, hogy bebizonyítsák, a srác nélkülözhetetlen. Kicsivel később Roscoe rákérdez apjánál, mivel is foglalkoztok tulajdonképpen? Pause, Marty szteppel egy sort és megjegyzi, ehh, már megint ezek a kérdések. Play megint, jön a magyarázat: ők azokon a cégeken segítenek, akik szívnak valamiért, és tanácsokat adnak, hogyan oldják meg a problémát. Ez eddig világos. Ja, és folyton blöffölnek, amiben apu nagyon jó. Roscoe kap egy kis pénzt, amit elkölthet a kaja automatánál.

43.jpg

A csapat belép a leginkább bűn- és kéjbarlangra emlékeztető irodába, Alex úgy fogadja őket, mintha egy viccet kezdene mesélni, egy csaj, egy zsidó, egy fehér és egy feka, nahát. Marty leinti, a Galweathertől jöttek, rohadt magas az óradíjuk, félre a rizsát. Bele is vág, összefoglalja a helyzetet, dicsér is közben, pont, ahogyan azt tanítják. Alex közli, hogy ő nem hagyja magát, ő a ninja, Marty vele marad, hogy még több infóhoz jusson, a többiek lelépnek, Doug lesz a bébicsősz. Ennek megfelelően egy kávézóban kötnek ki, iszonyú bénán kezei Roscoe-t, aki nem is nagyon tud vele mit kezdneki, Clyde és Jeannie természetesen cinkeli is a kollégát. Alex közben körbevezeti Martyt, játssza az agyát, Marty a kezével pisztolyt formáz, a szájába rakja és meghúzza a ravaszt. Visszamennek az irodába, ahol egy formás bige ékszereket pakolt ki, megvásárlásra, amíg a férfiak választanak, kever nekik egy italt. Alex és Marty megbeszélik a stratégiát, vagy inkább helyette azt, hogy tükörsima, vagy gondozott gyep van-e alul a csinibabának, Marty kinéz ránk többször, nehéz a menedzsment konzultánsok élete.

44.jpg

A kávéházi megbeszélés teljes létszámmal folytatódik, kapunk egy kis helyzetelemzést, Alex kifejlesztette a Mátrix nevű programot, ami hogy hogy nem, a versenytársnál kötött ki. Valami nem stimmel a sráccal, világos, hogy a tervbe vett terjeszkedésnek ő nem tenne jót, ezért barátaink stratégiája immár az, hogy Alexet rávegyék, lépjen ki a saját cégétől, viszont a céget arról kell meggyőzni, hogy az expanziónál a Galweather ott legyen. Izgi. Látunk egy kis intermezzót, ahogy egy fiatalember gitárral belép a kávézóban, majd hosszú másodpercekre összeakaszkodik a szeme Jeanniével, végülis nem tett vaksági fogadalmat. Roscoe és Marty esti programjának lőttek, Alextől jön egy sms, Roscoe megértő. Este Alex illegális helyre, méghozzá hacker törzshelyre viszi Marty, nem kispályás, ezért Lotusszal mennek. Alex menőzne, de le se szarják a fejét, elnyom egy demagóg dumát, hogy ők, a hackerek azért küzdenek, hogy a multimogulok információit felszabadítsák, a haverja beszól neki, hogy ja, csak te meg írtál nekik egy programot, amivel megvéded az infókat. Az egész végtelenül kínos.

45.jpg

Klubkoncerti helyszínné alakult a kávézó, csaptunk még mindig itt múlatja az időt, a délutáni gitáros srác szolgáltatja a zenét, Clyde pedig Doug-ot oktatja, hogyan szedje fel a 7 pontosra titulált pultos csajt. Doug felszívja magát és kamatoztatni kívánja a tanultakat, csúnyán beég, de a jelenet parádés. Marty közben Alex haverját faggatja, kíváncsi arra, miért van úgy berágva Alexre. Kiderül, hogy a szoftverek kiskapuival próbálja lekenyerezni, holott multikkal tárgyal, meg arany élete van, szóval bekaphatja. Jeannie nagyon élvezi a koncertet, rájöttem, a srác úgy néz ki, mint egy skandináv Robbie Williams, a szemezésnek folytatása is lesz, szobára mennek.

46.jpg

Roscoe tanácsot kér Dougtól. Szekálják a suliban, nagyapja szerint nem kellene vele törődnie, de Roscoe legszívesebben jól elgyepálná a dagadékot. Mit tenne ilyenkor egy bajelhárító? Doug saját történettel rukkol elő, a tanulság az, hogy akik piszkálnak valakit, irigységből teszik. Jeannie lelépne dugás után, de a Robbie utánzat elvégez egy gyors pszichológiai elemzést rajta, ami annyira találó, hogy Jeannie belemegy a folytatásba, még az igazi nevét is elárulja, előtte azonban lejt egy kis szexi táncot. Marty kimerülten ér a hotelszobába, fia már alszik, Marty meg rájön, mekkora egy barom, hogy elhanyagolja a kölykét.

47.jpg

Az újabb menet után Jeannie elmeséli a lánykérést, kiderül, hogy Wes, a vőlegény családja irtózatosan gazdag. Jeannie szerint ez nem megcsalás, amit most művel, (hát persze, az önáltatás pedig tudomány), mert a valóságban ő nem ilyen. Robbie nem így véli, sőt, a lány apjára, a vele való kapcsolatára tesz utalást, lehet, hogy főállásban pszichomókus, minden szava telibe talál. Marty az est további részére kiakad, Monicát próbálja elérni telefonon, sikertelenül, kivedeli a minibárt, és így a rögzítőre mondott üzenet egyre dühösebb.

48.jpg

A másnapi megbeszélés érdekesen alakul, kezdik kicsinálni Alexet, megemlítik neki, hogy tudnak a kiskapuról, amiért le is csukhatják. A sarokba szorított Alex végül felteszi a kérdést, mit kell tennie? Megmondják neki, le kell mondania a cégvezetésről, tulajdonos marad így is. Megcsinálja az NKT 2.0-át, amit a meglévő ügyfelek ingyen le tudnak tölteni, így helyreáll a renomé. Na, de mi lesz a nemzetközi terjeszkedéssel? A csapat felsóhajt, hát, azt el fogják szúrni. Alex ekkor felkiált, megvan a megoldás, a Galweather maradjon alkalmazásban, legyenek az ő füle és szeme és minden jó lesz. A csapat vállvonogatva belemegy. Nem mintha nem ez lett volna a terv. Ugye, hogy ugye.

49.jpg

A reptéren Jeannie azt tanácsolja Martynak, hogy beszélgessen többet a fiával, mielőtt még pszichológusra szorulna a gyerek. Marty egyből visszakérdez, vele is ez volt, meg az apjával? Jeannie mellébeszél, ááá, az túl sablonos lett volna, de jaj, pont kavics ment a cipőjébe, így előreküldi Martyt. Otthon Marty próbál kiszedni némi infót Roscoe-ból, de a fia elmeséli neki, hogy Doug mit mondott neki, hogy csak irigyek rá, mert menő. Marty mentegetőzik, amiért nem tudnak eleget együtt lenni, de Roscoe megnyugtatja, csúcs volt ez a hét. Jeannie még mindig a repülőtéren van, Wes-t várja, ez neki a meglepetés. Most már lehet ünnepelni, hogy eljegyezték egymást, csak ne a kollégákkal. Meg talán anyóst is kihagyná. Szűkül a buli. Elindulnak haza, Jeannie arcán látszik, hogy sok minden kavarog benne, biztos meglesz ennek még a böjtje.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása