Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terápia 1x12 - Kedd 10 óra, Máté (3)

2012. november 08. 16:00 - Zsoofka

(Máté sztorijának előzményei itt és itt.)

Jó, oké. Töredelmesen bevallom, hogy a hétfői rész végén Máté által cipelt dobozról fogalmam sem volt, hogy micsoda. Ma megnéztem újra, és így, hogy már tudom mi van benne, így az egyik képkockán talán fel lehet ismerni, hogy kávéfőző-dobozról van szó.

1.jpg

Merthogy kedden megint elhozta a fiú, Dargay nem kis elképedésére. Ajándék, mondja Máté, merthogy a maga kávéja ihatatlan…. A pszichológus előbb tiltakozik a „nagyértékű ajándék" láttán, majd megfejti a dolog pszicho-értelmét: Máté megint a kávé révén üzen. A korábbiakkal ellentétben elfogadja a terapeutát és a terápiát, lám még egy kávéfőzőt is hoz, hogy otthon érezze magát. Aztán megegyeznek (?)egy bérleti jogviszonnyal: amíg Máté idejár, marad a kütyü.

Na most, hogy megittuk a finom kávét, lássuk miből élünk. Máté rögtön az elején elmeséli a tegnapi Laurás összeismerkedés körülményeit. (Máté rögtön azt a vonalat pedzegeti, amit mi is a tegnapi rész kommentjeiben: mi lesz, ha ezek ketten ismerősök lesznek és egymásról kezdenek mesélni a jó dokinak?) Szerintem Dargay rögtön harakirit fog elkövetni, ha Mátétól is Lauráról kell hallgatnia, de ezt leszámítva, tuti biztos vagyok benne, hogy Laura megpróbálja Dargayt féltékennyé tenni… Nem szerencsés, mondja most a pszichológus.

10.jpg

Mi történt Mátéval az elmúlt héten? Beváltotta ígéretét, elköltözött a feleségétől. Megint azt mondja, hogy ezt az egészet a pszichológus inspirációja alapján tette, holott tudjuk, András épp az ellenkezőjét mondta neki. Sőt, a nemtetszését az Ágnesnél töltött rövid supervizió alatt is megerősítette. Vagy csak irigykedik, mert Máté már feladta a struccpolitikát a nem működő házassága kapcsán, míg ő, Dargay még mindig a kanapén alszik és inkább nem beszélget a feleségével, minthogy kínos téma kerüljön szóba?

És, hogy mi módon szakított Máté a feleségével, Kingával? Hazament és megmondta neki, hogy el akar költözni. Ennyire egyszerű?- kérdi Dargay. Ennyire. (Ennél a pontnál már tuti a pszichológus irigysége a cselekedni merő páciens irányába…..)

4.jpg

Megint előkerül a POCOK becenév, ami nálam önmagában válóok. De most nem kíséri ugyanaz a gúnyos hangsúly, mint egy héttel korábban. Szóval Kinga azt mondja, hogy nem lepte meg az ő pocokja, sejtette a férfi ilyen típusú szándékát. Merthogy a Kinga nagyon okos ám, IQ 200, „szuperintelligens nőről van szó.” Ja, persze. Tökéletes férfihoz, tökéletes nő jár. Az azonban meglepő, hogy a pasi tényleg csak csupa jót mond a feleségéről, felidéz kedves régi emlékeket, szóval van ott még érzelem. A nő vegyész és mint ilyen, a pasi segítsége volt a gyár vezetésében is. Sok-sok szál köti őket össze, már az egyetem óta.

Szóba kerülnek a gyerekek. Ők tudják már a drámát? Még nem volt jó alkalom… Hááát van egy rossz hírem, „jó” alkalom nem is lesz, de kénytelen lesz Máté is (és majd András is) beszámolni a saját, különbejáratú gyerekeiknek a fennforgásokról… Máté úgy gondolja, hogy a Márk nevezetű gyereke tuti megérti a helyzetet, mert Márk különleges, „külön világban él”. Nincsenek barátai, nincs társasága. Mátét ez nagyon zavarta, azt hitte gond van a kölyökkel. De miután Máté, mint apa minden eszközzel társaság-közepivé akarta változtatni a gyereket, az meg csak maradt magányos farkas, az apa rájött, hogy Márk ilyen, így érzi jól magát. Azóta, hogy apuka is megbékélt a helyzettel, már kiegyensúlyozott a kapcsolata a gyerekkel. Sőt: irigyli a gyereket, amiért az boldog a saját kis világában….

6.jpg

Dargay ítélete: Márk nem Máté gyermeke génjeit örökölte. A gyógyszergyáros ezen komolyan elgondolkodik, sőt igazat ad a terapeutának. A fia inkább a feleségére és az édesanyjára hasonlít: tiszta, kiegyensúlyozott, harmóniában él önmagával. De milyenek az Abonyi család férfitagjai? Tévedhetetlen terroristák. Legalábbis Máté szerint az édesapja ilyen. Apuka a kommunizmus mártírjaként élt, az anyja elégedett volt magával, a hitével, pedig „úgy általában nem lett belőle semmi”, ráadásul az apja ezt mindig is az anyja tudtára adta, „mindig szidta, még a végén is”. Az édesapa félt attól, hogy a fiai is egy álmodozó lesz. Nem az lett, de lehet, hogy csak az apai terrorizmus miatt nem, és lám 40 éves korára már pszichológusnál is kötött ki…. Ha apuka ennyire kritizálta folyton anyukát, vajon miért maradt együtt anyuka és apuka: a.) a katolikus hite miatt,b.) mert mégiscsak szerette anyuka szép lelkét.

5.jpg

Máté, bár ő is vallásos, mégis válni készül. Apropó, vallás. Mennyire vallásos Máté? Kiskorában nagyon az volt, ma már meghasonlott és bizonytalan, ebben is bizonytalan.

A terapeuta párhuzamot von a férfi és az édesapja házassága között: mindketten olyan nőt vettek feleségül, akit csodálnak, más bolygóról valónak tartanak, - de talán nem szerették ezeket a nőket igazán. De Máté már nem akar a feleségéről beszélni, mert már elköltözött és lezárta életének azt a részét. A terapeuta nem hiszi, hogy ez ennyire egyszerű dolog lenne. Még mindig JÓEMBER-nak hiszi a feleségét, mint ahogy JÓEMBER volt az anyja is és JÓEMBER Márk is. És miért fontos az ő Jóságuk? Mert velük szemben áll Máté, a gonosz.

De Máté tényleg nem akar a feleségéről beszélni. Ő inkább Lauráról szeretne. Hurrá. Dargay is kurvaboldog, kijelenti, ha sokat forszírozza Máté a laurás témát, akkor ő is gonosznak fogja tartani… Azért ez így erős beszólás az elvileg nyugodt, higgadt és nem ítélkező pszichológus szájából….. És Mátéba is szorult annyi empátia, hogy nemigazán érzi miért lenne ettől ő gonosz?

8.jpg

Máté elmeséli, mintegy mellékesen, hogy az „elköltözött” azt jelenti, hogy odaköltözött a meleg Gabihoz meg annak a kicsipárjához. Háááát szép is az élet, hármasban. Még jó, hogy egyelőre a meleg-téma ürügyén nem látok párhuzamot a Dargay életével kapcsolatban, mert Mácsait meleg szerepben, na az már nekem is túúmács..

Aztán, hogy ezt megtudtuk, Máté végeláthatatlan mesébe kezd a Laura-féle elgázolt kiskutyáról, amit ez a két holdkóros – miután olyan szépen összeismerkedtek a terapeuta ajtajában - elindult megkeresni. Persze nem találták meg, viszont jót beszélgettek az autóban. Épp itt tartanak, amikor csörög Máté telefonja. Igen, kitaláltátok. Laura keresi és Máté fel is veszi a telefont… (Dargay már a fejét fogja.)

Pár mondat bájolgás után Máté leteszik a telefont és Máté felteszi a  heti kérdést: „Maga mit tenne az én helyemben? Randizna Laurával? Érzem, hogy ez egy olyan nő, akitől megőrülnek az emberek a férfiak.” András kezd kurvaideges lenni, juditos hangsúllyal közli, hogy nem randiszervezőnél tetszik lenni, hanem pszichológusnál. Máté végülis veszi a lapot és távozik. Végre valaki nem futva lép ki a rendelő ajtaján.

2.jpg

Az azért vicces lesz, ha ezek ketten találkozgatni fognak egymással, és hétfőn Laura, kedden Máté szájából halljuk ugyanannak a randinak az interpretálását…

Címkék: terápia
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beacska 2012.11.08. 22:50:36

bírom Mátét. azt a "szart" én sem szívesen innám. A tesómra is folyton a kotyogót tukmálom, de keményen ellenáll :)))

jegyzem meg, a megengedett 1 kávénál többet ivott!!!

genevieve 2012.11.09. 00:46:52

most néztem meg a mai rész ismétlését...
hááát, igaz a mondás, hogy saját hazájában senki nem lehet próféta:-)

a doki nagyon nem tudja a saját családi válságát kezelni...

Valandil 2012.11.09. 08:59:03

"Dargay is kurvaboldog" + az ezt követő kép. :D

kardigan 2012.11.15. 22:08:50

"kijelenti, ha sokat forszírozza Máté a laurás témát, akkor ő is gonosznak fogja tartani"

pont azt mondta dargay, h máté szeretné, h gonosznak tartsa
süti beállítások módosítása