Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt 1x08 Desperate Souls

2012. október 08. 09:00 - mysisterstheslayer

A felemelő seriff-epizód után egy ilyen szottyadt Rumpi-epizódot dobott a gép. Ez van. A nyitóképben elmélyülten fonalat fon Rumpi, még Zörgő Szegényember korában. Beront a fia azzal, hogy eksön van a faluba' lehet menni bámészkodni/rémüldözni/harcolni, ki mihez ért. Meseországban ogre-háborúk dúlnak, ezért a 14 éves leánykákat is elragadják a Sötétfekete Nemember sötét szívű katonái. Én már inkább nem is mondok semmit, amikor a Sötétfekete Nemember fojtogatni kezdi a parasztok torkát a varázslatos Erő segítségével, maradjunk annyiban, hogy ez az epizód folytatja az eddigi áthallások kínos sorát.

vlcsnap-2012-09-30-23h11m41s65.jpg

Aki ecsettel szorgoskodik, ismét Rumpi, ezúttal Mr Gold verzióban. Mennyi énje lehet egy embernek... Részvétnyilvánítás közben megtudhatjuk, hogy már 2 hét eltelt a szomorú haláleset óta, és Emma még mindig nem állt át a főseriff funkcióra lelkileg és csillagilag. Mivel Emma nem bírja az ecsetelésből áradó vízhatlan birkaszagot, a pultnál derül ki, hogy a Seriff is Mr. Gold egyik albérletében lakott, és nála maradtak a holmijai. Emma nem szeretne érzelgősködni tárgyak miatt, de mikor Mr. Gold strategikus bravúrral Reginát emlegeti, mint legközelebbi hozzátartozót, egyből rávetődik a dobozra. Egy walkie-talkie öröklését vállalja végül, mert Mr. Gold szerint a gyerekek nagyon hamar eltűnnek, ki kell használni minden percet, amit együtt tölthetnek. Emma el is viszi az Üvöltő Szelek Várába Henrinek, de manófiú ma rosszkedvű, javasolja, hogy pihentesség kicsit az egész Kobra-témát, nem jó az átokkal játszani. Igazából az anyját félti, mert túl jó ő is, mint a Seriff. A Jó mindig veszít, mert tisztességesen játszik, a Gonosz viszont nem tiszteli a szabályokat, ezért mindig nyer. Popper is magyarázott erről valamit, kár hogy már nem emlékszem.

vlcsnap-2012-09-30-23h34m30s18.jpg

Ó, Regina az őrsön megint. Az automatikus kineveződés előtt a zugfirkászt jelöli ki a posztra, Emma ki van rúgva. A független sajtó után a független végrehajtás eszméje is elbukott Storybrooke-ban. Otthon Emma egy kis rockzenével és egy kenyérpirítóval vezeti le a munkahelyi stresszt, de beismeri Mary Margaretnek, hogy leginkább Reginát szeretné lenyomni. Kipp-kopp, Mr. Gold az ajtóban, fontos megbeszélnivalóval. Bírom, ahogy Mary Margaret ilyenkor mindig szolgálatkészen eltűnik, khm, a saját lakásában. Mr. Gold sajnálatát fejezi ki az események sajnálatos fordulata kapcsán, és azt a bölcsességet osztja meg velünk, hogy két, közös célért harcoló embernél is többet érhet el egy közös ellenséggel küzdő emberpár. Itt megnevezi önmagát, mint pártfogó jótevőt Emma mellett, és előveszi a sokak által méltatlanul elhanyagolt olvasmányt, a városi szabályzatot.

vlcsnap-2012-09-30-23h50m25s89.jpg

Meseország vörös ege alatt Szegény-Rumpi menekíti a fiát a születésnap előtt, hiszen nem megfutamodás az, ha az ember nem akarja a gyerekét elveszíteni egy háborúban. Jönnek a katonák, ofkorsz. Tetszik nekem, hogy milyen jól nyomja a magas lóról beszélést a Vezérkatona, és nem tetszik az, hogy milyen színpadi jelleggel bénáskodik Szegény-Rumpi. Mindenesetre megtudjuk, hogy Rumpi már megjárta a háborút, egyedüli túlélőként haza-futamodott, otthon viszont az asszony elfordult tőle, mert a nők nem szeretik a gyáva férjet, mondja Vezérkatona. A fiú több bátorságot mutat, mint az apja, és elkerekedett szemmel hallgatja a pocskondiázást, nagyon megalázó az egész jelenet. Szegény-Rumpi bármit felajánl, hogy megmenekítse a fiút az azonnali elragadástól. Vezérkatona azt parancsolja, hogy csókolja meg a csizmáját. Szegény-Rumpi megcsinálja, szájbarúgják, majd otthagyják a felzaklatott kisfiúval. Nagyon kínos volt ezt a jelenetet végignézni. Hamar jön egy koldus (akinek pont az előbb adakozott a kis család), és felajánlja, hogy a pártfogó jótevőjük lesz.

vlcsnap-2012-10-02-23h34m13s238.jpg

A városháza, Regina, FirkászFeka, és a „sajtó". Vagy nemtom mi, de nem sokan vannak. Pont mielőtt felszúrná a csillagot a FirkászFeka öltönyére, megjelenik Emma és benevez a seriff-versenybe. Ugyanis a városi szabályzat szerint nem a kinevezés, hanem a jelölt-állítás az első lépés. Éljen.
Meseországban a koldus arról papol Szegény-Rumpinak, hogy mindenkinek van választási lehetősége. Ez egyelőre hihetetlen neki, de a koldus bizarrságokat kezd beszélni a SötétFekete Nememberről, meg hogy van egy tőr, amire a név van felírva, meg hogy Szegény-Rumpi is bármikor irányítása alá vonhatja a gonosz hatalmasságot. Rumpi megijed a gondolattól, hogy ő maga is kontrolálhatná a Sötétfekete Nemembert, ezért a koldus javasolja, hogy akkor meg vegye el tőle a hatalmat magának, és kész.
Mr Gold a tűzzel játszik. De lerakja az öngyújtót, mikor Regina megérkezik a boltba és számon kéri, hogy miért egy lúzert kezd támogatni. A harcászati módszereik kifinomultságáról szóló beszélgetésből átjön, hogy Emma személye elég másodlagos a közös kis hidegháborújukban.
Piroskurva szoknyahossza nemsokára az öv méret alá csökken, a látvány nem mindennapi. Nagy kár, hogy ilyen súlyos férfi-hiány van Storybrooke-ban. Henri, mint leendő férfi, éppen gyermekkori traumákat gyűjt, nem a szoknyára gondolok, hanem hogy FirkászFeka címlapra rakta, hogy Emma rács mögött szült kisbabát. Ezt Emma nem tudja lehazudni, bár nem érti hogyan kerültek ilyen zárolt információk az újságba. Henri manófiúhoz méltóan ezt sem hányja anyu szemére igazából. Viszont emlékezteti, hogy Mr Gold még rosszabb, mint Regina, és már így is tartozik a Zálogosnak egy szívességgel, nem kéne hülyeséget csinálni. Henri egyre inkább apuka-szerepbe kerül mindenkivel, de nem tudom eldönteni, hogy ő okosodik, vagy a többiek hülyülnek el.

vlcsnap-2012-10-01-00h37m47s72.jpg

Emma számon kéri az újságot Reginán, meg hogy Henri lelkivilága van veszélyben megint. Még szerencse, hogy bement a hivatalba, így legalább megtudja, hogy egy nyilvános szócsata is előírás ilyenkor az ellenjelölttel, FirkászFekával. Regina is figyelmezteti, hogy a Zálogos nem jóbarát és vigyáznia kéne kinek fekszik le. Na, politika és szex elválaszthatatlan szólásmondás szinten is, ráadásul szerintem többszáz rajongó befizetne egy ilyen Rumpi-Emma kavarásra. Emma éppen önérzetesen elutasítja a felvetést mikor Regina kinyitja az ajtót és belobban a Tűz. Megsérül a lába és egyből segítségért kiállt Emmának. Persze nem nyöszörögve, inkább olyan parancsolósan.
Másik tűz, Szegény Zörgentyű tervet forral éppen. Annyira megtetszett neki a koldus tippje, hogy a haja is bedúsult, és kigondolta hogyan szedné el a tőrt a jelenlegi tulajtól. A fiát is hevíti, hogy képzelje csak el mi mindent kezdene ő azzal a sok hatalommal. A fiú olyan arcot vág, mint aki azt gondolja „atyaisten, az egy atomkatasztrófa lenne". Lényeg, hogy a fiú úgy gondolja, nem nagy ügy a kényszersorozás, el lehet menni egy háborúba és kész, és az anyjával kapcsolatos sztorik is érdekelnék kicsit konkrétabban, de ez a mai nap nem erről szól. Úgyhogy inkább segítséget vállal az apja tervében, mely terv arra épül, hogy a fa éghető anyag.

vlcsnap-2012-10-02-23h47m00s88.jpg

Storybrook, városháza, lépcső, tűz. Emma nagy vívódás után szerez egy poroltót és kisegíti Reginát az épületből. Odakint pont arra jár egy fotós, aztán a tűzoltóság is. Regina kb. annyira tűnik hálásnak, mint az agresszív kismalac. FirkászFeka marad paparazzi szinten, láthatólag nem nevelhető rendőri magasságokba. A falubeliek viszont egyből szájukra kapják a hírt, hogy Emma hős volt és megmentette a polgármester asszony életét. Ööö... az eddigiek alapján, hogy ennek miért is örülnek, nem teljesen világos. Henri is kezd kicsit hinni a Jó nyerési esélyeiben, ám ekkor Emma egy összecsavart rongyot pillant meg, amivel valószínűleg az egész tűz beindult. Nem vagyok nagy helyszínelő, de feltételezem, hogy ritkaságnak számít, hogy a tűzet okozó eszköz ilyen apró pörkölődésekkel kerül elő a hamvadó romok közül. Sebaj. Már be is ront a Zálogoshoz, aki nem tagadja nagyon, hogy a birka-szagú rongyot ő használta, hiszen az egyetlen esély a nyerésre az, ha Emma valami egetverően hősies dolgot tesz az emberek elé. Mert ez az ára a győzelemnek. Emma természetesen visszautasítja az egészet, de Gold figyelmezteti, hogy ha felfedi az igazságot, az nagy veszteséggel jár majd, és a kisfiú is csalódott lesz.

vlcsnap-2012-10-01-23h31m28s69.jpg

Meseország, Szegény-Rumpi és fiacskája a vár tövében gyújtogat. Aztán beszerencsétlenkedik az épületbe és egy függöny mögött megtalálja a tőrt, rajta a ZOSO névvel, és elsétál vele a lángokon át. Roppant hihető ez az egész. Ide a rozsdás bökőt.
Deee, ah, van még rosszabb. Mary Margaret és James egymás mellett plakátoznak és társalognak, mintha missssem történt volna. Persze az ellenkező tábor plakátját ragasztják. James talált munkát, az állatmenhelyen. Basszus, biztos vagyok benne, hogy ez az állatmenhely-szöveg a helyi hímek fedőneve valami lumpolásra. Ebben a városban nincsenek is állatok bakker. És különben is, a kóma előtt munkanélküli volt? Vagy az amnéziából nem tértek még vissza az egyetemi évek? Megőrülök. Hja és Mary Margaretnek közben esik le, hogy a pali a feleségéhez ment haza és talán nem érdemes jópofizni. Egyáltalán, egy ilyen pöccsel nem érdemes jópofizni, főleg nem ilyen kislánymódra.

vlcsnap-2012-10-02-23h50m08s164.jpg

A szóbeli összecsapás estéje. Mindenki izgul, csak Henri mosolyog. Emma csak annyit szeretne, hogy Henrinek bebizonyíthassa, a Jó igenis tud győzni. Mert ha ő nem Hős és nem győz, akkor milyen szerepet is játszhatna Henri életében? Ilyen szöveget az apukák szoktak nyomatni, a Rocky-jellegű filmekben. Persze Henri az a szerencsés, akinek két anyja van, de egy apja sincs, szóval Emma beáll a tátongó hiány helyére. Bár átgondolva, Regina sem az a plüssmacianyuci, inkább a katonás rend árad belőle. Akkor lehet, hogy Henrinek mégis inkább két apja van és anyja nincs? Na mindegy. Mr Gold is megérkezett az előadásra.
Szegény-Zörgentyű az erdőben hazaküldi a fiát, mert most ezt a dolgot egyedül kell megtennie. Na, helyben vagyunk. Zörgentyű megidézi a Sötétfekete Nemembert. Aztán mikor megjelenik a háta mögött, jól megijed. Én attól ijedek meg, hogy hány jedis jelenetet kell még lenyelni ebben a sorozatban. A Sötétfekete Nemember nem csak arra figyelmeztet, hogy bölcsen használja az erőt, hanem arra is, hogy a becsben tartott fiúcska esetleg nem is Zörgő-gyerek, elvégre ő nem is gyáva féreg. De mielőtt kiderülhetne valami olyasmi, hogy „hhhhhh..én vagyok az apja", fellélegezhetünk, Zörgentyű leszúrja, ahogy kell. Kiderül, hogy a Sötétfekete Nemember a koldus volt, és bepalizta a falu gyáváját, hogy megszabadulhasson a szenvedéstől. Mert a varázslatnak mindig ára van, és mostantól Rumpletstiltskin fogja azt megfizetni, hiszen ott a neve a tőrön, amit kihúz a hullából.

vlcsnap-2012-10-03-00h08m47s43.jpg

A szóbeli megmérettetésbe akkor kapcsolódunk be, mikor Pszichotücsök bemutatja FirkászFekát és Emmát, mint az ÜvegHattyút (glass –swann) Igen, roppant kínos az egész. Aztán FirkászFeka elmondja a betanult kirakat-mondatait. Egyszer olvastam valahol a nyerő és nem-nyerő jellegű színösszeállításokról ruházatban, az utóbbit Emma árnyalatra pontosan viseli. Összeszedi magát, és kitálal a tűzről és Mr. Goldról. Az érintett kibiceg a teremből, Regina kárörvendően mosolyog, az emberek összenéznek.

vlcsnap-2012-10-03-00h16m48s31.jpg

Emma a kakaóbárban, Piroskurvával, egyedül. Megjelenik Henri a kis walki-talkieval, boldogan. Megjelenik a városvezetés is. Noha Emma felveti, hogy FirkászFeka, mint seriff esetleg igazoltatni akarja az alkoholizálás miatt, kiderül, hogy a polgárok Emmának szavazták meg a bizalmat az álláshoz, mert tetszett nekik, hogy szembe mert szállni a Zálogossal. Regina átadja a csillagot. Egyúttal édesen mosolyogva megállapítja, hogy noha Emma számára jóbarátként csapnivaló Mr. Gold személye, első osztályú választás ellenségként.

Lássuk mi újság a faluban. Rumpi színre lép: a bőre még nem rohad, a fogai már igen, és olyan szemei vannak, mint egy másnapos űrlénynek. Vezérkatona egyből meghunyászkodik az új Sötétfekete Nemember előtt, és nem ússza meg a csizmapuszit sem. Élve. Rumpi hatástalanít még öt katonát, a fiú pedig nem érti mi történt apucival, de nem érzi magát jól. Apuci szerint annyi történt, hogy megvédte azt, ami az övé, és nem fél semmitől. Yeah, it's called chrystal meth...

vlcsnap-2012-10-02-00h44m51s70.jpg

Az őrsön Emma elfoglalja helyét, az első látogató pedig ki más? Mr. Gold. Megtudhatjuk, hogy az egészet ő rendezte így, mert tudta, hogy Regina megmentése senkit nem érdekel, de ha bátorságot mutat ővele szemben, az emberek felnéznek rá, mert a félelem igazi tárgya errefelé bizony a Zálogos. Felismerte, hogy egy végsőkig elszánt lélekkel áll szemben. Természetesen a „miért" kérdésre is megvan a válasz: a hajdan megígért szívességet könnyebb lesz teljesíteni seriffként.

Címkék: egyszervolt
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shimizu 2012.10.08. 14:48:04

uhh, na most megnéztem időben, és nekem sokkal jobban tetszett, mint az előző rész. >.<
Nem lehetne egy sorozat csak arról, ahogy Regina és Zörgentyű marja egymást? ezek ketten isteniek =D

ezen a sorozaton még nem sikerült, de mikor a gonosz banya átadta a sheriff-csillagot és belevigyorgott Emma képébe, hangosan felnevettem

Brutál Barna Barbie Baba (törölt) 2012.10.08. 16:26:15

Engem még mindig szórakoztat ez a sorozat. Bár az Emma-t alakító Jennifer Morisson-t nagyon nem kedvelem, a többiek mellett elmegy.
Rumpletstiltskin természtesen nagy kedvenc, a Királynő mellett.

Döbbenetesnek tartom, hogy Jennifer Morrison nagyon fel van kapva és rajta kívül gyakorlatilag mindenki lejátsza. Ginnifer Goodwintól kezdve, a 10 éves gyerekig mindenki.

Az a bajom, hogy dr. Allison Cameront látom és nem Emma Swant. (mi a fene ez a Swan név fetisizmus a filmesek körében?! Elizabeth Swan, Bella Swan, Emma Swan)
Ennél még az Így jártam anyátokkal-ban alakított karakter (Zoé ha jól emlékszem) még az is jobb volt.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.10.08. 17:55:56

Én örültem ennek az epizódnak. Eleve Robert Carlyle-t az örökkévalóságig el tudnám nézni (jó, azokon a rohadó fogakon spórolni lehetett volna)

Plusz nem volt az az eszement girlpower, amivel elég rendesen veri nálam a biztosítékot a sorozat. Feminizmus, meg minden, de ilyen mértékben nekem már túl sokk.

Lana Parilla csodaszép, mint mindig. Liz Hurley babérjaira tör nálam.

Jól esik, hogy ez a sorozat váltja be azon elvárásaimat, amit a Grimm felé támasztottam. Ha már amaz csúnyán elvérzett.

És hát az az orbitális Led Zeppelin utalás.... Nem lehet mellette elmenni, akkorát dobbant tőle a szívem.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.10.08. 18:11:33

@shimizu: én is akarok olyan sorozatot, de a seriff is legyen benne.:D

Bunny Munro 2012.10.09. 11:13:57

eléggé szánalmasan oldották meg a tőr megszerzését - egy bála szalmával fel lehet gyújtani egy komplett várat, ahol amúgy a világon nincs senki, és a becses tőr is csak úgy ott van, he?

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2012.10.09. 17:38:07

Akik a tőr megszerzése körüli csakugyan necces helyzetekre gondolnak:
Esetleg neme-lehetne-e-e hogy a sötét nagyúr ha már megsúgta Rumpinak hol keresse a tőrt, egyben gondoskodott is róla, hogy TUTI hozzá kerüljön?:) ;)

shimizu 2012.10.10. 12:39:00

@PuffCinq: hmmm nem is rossz ötlet! de akkor én már a farkast is kérem, olyan édi volt (és értelmesebb sok egyéb szereplőtől) :)
süti beállítások módosítása