Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 3x19 - A kék szalag esküdtek

2012. július 13. 13:00 - fuszulykavirág

Kalinda adóügyei kerülnek hirtelen középpontba, Alicia vette át ezt az ügyet Willtől. Kalindának be kéne számolnia arról, hogy bizonyos csekkjeit kitől kapta és milyen munkáért, de nagyon vonakodik, hogy ezeket Alicia (vagy bárki más?) orrára kösse. Diane-t közben felkérték, hogy legyen tagja egy kék szalag bizottságnak, ahol egy független bizottság megvizsgál egy rendőri lövöldözést, és eldönti, hogy jogos volt-e a fegyverhasználat. De ő nem akarja, inkább Aliciát ajánlja maga helyett, úgyis nőt akarnak a bizottságba, hogy kiegyensúlyozottnak tűnjön. Alicia örömmel elvállalja, és a múlt heti fizetésemeléssel tesz egy ajánlatot a régi házra. Alicia megérkezik a bizottsági ülésre: válogatott társaság. Bírók, ügyvédek, lelkipásztor. Az bizottság elnöke egy befolyásos ügyvéd, a továbbiakban Chandler, mivel Matthew Perry játssza, és vannak emberek, akikhez sosem fogok új nevet tanulni. Alicia egyelőre nem tudja felvenni a fordulatszámot, anélkül robognak el mellette a többiek, hogy akár fel tudná venni a fonalat.

1.jpg

Meghallgatják a tanúkat. Az történt, hogy egy pályaudvaron álruhás rendőrök lelőttek egy fickót. Előtte azonosították magukat rendőrökként, de a fickó nem állt meg, a rendőrök szerint azért, mert egy vonat zajától nem hallotta őket, muszáj voltak lőni. Minden esküdtet kielégít ez a történet, nincsenek kérdések. Ezalatt az irodában arról szavazgatnak a partnerek, hogy ki kerüljön Will helyére, de amíg egymás ellen harcolnak (Eli, Julius, David Lee) senkinek nem lesz ehhez elég szavazata. Jól tudja ezt Will is. A bizottság a lelőtt férfi fiát hallgatja meg, aki ott volt az esetnél. Senkinek nem sikerül szóra bírnia csak Aliciának, és elmondja, hogy a rendőrök egyáltalán nem azonosították magukat, csak lőttek. És zaj sem volt az állomáson, mert egy bent álló vonat felfogta az áthaladó vonat zaját. A meghallgatás után az egyik bíró szól Aliciának, hogy ne legyen ilyen lelkes, meg okos, nem kell itt megváltani a világot.

Alicia találkozik az ingatlanossal, de nem jó a hír: túl kicsi az ajánlata, nem fogadták el. Azt javasolja neki az ingatlanos, hogy írjon egy levelet a feleségnek, hogy milyen sokat jelent neki ez a ház, hátha meghatja. Hazafelé épp a meghallgatásokon szóban forgó állomás mellett megy el, kiszáll kicsit szétnézni. Másnap a meghallgatáson a másik rendőr van bent, ugyanazt mondja, mint előző nap a társa. Alicián kívül senki nem kíván kérdéseket feltenni. Alicia rákérdez az álló vonatra, ami felfogta a másik vonat hangját, a rendőr szerint nem, de Alicia tegnap ott volt az állomáson, és hallotta, hogy tényleg így van. A bizottság kiakad, mi az, hogy ő nyomoz, ilyet nem lehet, hogy képzeli. Oké, bocsánat, ő még új ebben. Innen egyből Kalinda meghallgatására szalad, a hatóság részletesen tudni akarja, kinek és mit dolgozott. De tényleg, részletesen. Hogy miért? Az nem publikus. Közben Kalinda észreveszi, hogy a meghallgatást valaki webkamerán keresztül kukkolja. Elmondja Aliciának, aki visszamegy, és közli az laptoppal, hogy legyen kedves az irodájában jelentkezni, ha akar valamit.

2.jpg

Alicia elkezdi a levelet írni a régi ház új tulajának, de elöntik az emlékek, és nem jut sokra vele. Eli ráveszi Juliust, hogy csökkentsék a megosztottságukat, ezért pénzfeldobással döntik el, hogy ki lépjen vissza a másik javára. A kék szalagos meghallgatáson Alicia tovább próbálkozik az ügy valódi megoldásával, úgy néz ki, hogy a lelőtt fickónál lévő fegyvert utólag tették a helyszínre, mégpedig az egyik rendőr. A többi bizottsági tag felháborodik, mi ez már megint, nem is hagyják Aliciát kibontakozni. De végre támogatóra talál, a pap lemond a saját kérdezési idejéről Alicia javára. Chandler figyelmezteti Aliciát az ülés végén, hogy nem a legjobb embereket haragítja éppen magára a viselkedésével. Második nekifutásra már megírja Alicia a levelet, kíváncsi vagyok, jelent-e ez majd bármit is. Alicia elmondja Diane-nek és Willnek, hogy amúgy lehet, hogy néhány embert magára haragított (meg a cégre, nyilván).

3.jpg

Aliciánál váratlan látogatást tesz a webkamerás kukkoló, aki nem más, mint Lana, az FBI ügynök, akinek volt némi viszonya Kalindával 1-2 évaddal ezelőtt, és szerette volna, ha Kalinda vele megy az FBI-hoz. Most kérdezget Lemond Bishopról, Alicia és Kalinda barátságáról, de Alicia inkább elküldi, hogy legközelebb telefonáljon, ha akar valamit. Aliciát felhívja a régi házát áruló nő, hogy mennyire meghatotta a levél, így lehetőséget ad Aliciának, hogy rálicitáljon egy másik vevőre. Kedves, de Aliciának nincs több pénze. Közben elmegy Aliciához egy fegyverszakértő, akit a bizottság hallgatott meg, mert utána nézett a fegyvernek, és tényleg, a rendőr két éve bizonyítékként felvett egy fegyvert, de sosem került leltárba, csak most bukkant fel a helyszínen. De a bizottság elutasította, hogy újra meghallgassák. Alicia indítványát viszont Chandler ellenében mindenki megszavazza, újra meg kell hallgatni a fegyverszakértőt.

4.jpg

David Lee közben Willen keresztül akarja meggyőzni Diane-t, hogy ne tartsa Will helyét, amit nem is értek. Az irodában közben Will állandó beszélgetőpartnere lett Howard, a vénember, aki csak azért kellett egyszer régen, hogy Sternt ki tudják rakni az ajtón. Aliciát felhívja az ingatlanos, hogy gratuláljon az új házhoz, amit Alicia nem ért, hisz nem volt rá pénze, de a szerződésen Florrick szerepel. Peter! Alicia nyomozgatása után a rendőrt meghallgatta az ügyészség, és Peter úgy döntött, hogy nem indítanak eljárást a fegyver ügyében. A bizottság most már nagyon pörög, hirtelen fontos lett mindent ellenőrizni, Chandler pedig nagyon gonoszan néz, vele még baj lesz. Kalinda beugrik Lanahoz munkaidőben, és kellően kellemetlen helyzetbe hozza a közeledésével, amivel át is megy az üzenet: vagy személyes kapcsolat vagy eljárás, de a kettőt ne keverjük.

5.jpg

Chandler a bizottság elé hozza Cary-t, és eljut oda, ahova akar: Peter úgy döntött, hogy azért nem indít eljárást a fegyver ügyében, mert rosszkor lett volna a kormányzóságért való indulásának bejelentéséhez. Amikor ezt eldöntötte, Eli is ott volt, így aztán tényleg úgy tűnhet a dolog, hogy politikai okokból született a döntés. Alicia megkeresi Petert, hogy lebassza, amiért megvette a házat, de Peter nem tudja, miről beszél az asszony, azt se tudta, hogy eladó a ház. De hát Florrick van a szerződésen… Jackie! Eli bejelenti, hogy Juliust támogatja Will helyére, Will pedig bejelenti, hogy van egy saját jelöltje a saját helyére: Howard. Az öreg semmi vizet nem zavar, lényegében csak dísz lesz továbbra is. Chandler tények elé állítja Aliciát: vagy olyan jelentést ír, ami azt mondja, hogy minden oké volt a lövöldözéssel, vagy olyat, amiben benne van a rendőr felelőssége, de Peteré is. Melyiket akarja Alicia? Alicia pedig úgy dönt, hogy nem dönt. Jackie éppen a fodrásznál ül, amikor megérkezik hozzá Alicia, és ezzel az emlékezetesnek ígérkező párbeszéddel folytatjuk jövő héten… 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása