Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kaliforgia 4x05 - Freeze-Frame (Pillanatkép)

2012. március 06. 12:00 - Gabba

Ott hagytuk el, hogy Hank kiszúrta Karen anyuka és Ben apuka flörtölését az előző rész végén, és észrevétlenül lelépett. Mivel / kivel töltötte az éjszakát ezek után, azt nem tudjuk, de másnap reggel vidám arccal állít be Karenhez, mintha mi sem történt volna. Uram, a késemért jöttem, indíthatná a beszélgetést P. Howardot idézve, de nem: ő az öltönyéért jött, mert hogy jelenése van az ügyvédnél. A szokásos módon ugratja Karent, de lehet, hogy csak ébredő féltékenységét akarja így leplezni. Mindenesetre a nyakkendő megkötését elbénázza, Karen a régi időket idézve végül segít neki. Na, hogy festek?, áll pózba Hank, mint egy öltönyös liliomtipró, érkezik a riposzt Karentől. A humor veled van, ifjú Skywalker, vigyorog Moody, majd tovább haladva a Csillagok háborúja vonalon Benről érdeklődik. És hogy van Ben, aki tisztára úgy néz ki, mint a fiatal Lando Calrissian? Végül sikerül a bonyolult művelet, kész a nyakkendő, Becca éppen ebben a pillanatban lép be. A szülőpáros meghittnek tűnő helyzetben ácsorog, de természetesen ez nem vezeti félre Beccát, aki szokásosan morcos arckifejezéssel figyeli őket. Na, hogy fesd az öreged?, próbál kedélyeskedni vele is Hank, de Becca csak beszól egyet és kivonul. Hank nem boldog.

Az ügyvédi irodában Abby lejátssza Hanknek Mia videóra vett vallomását, ebből kiderül, annak idején Hank nem tudta, hogy Mia kiskorú. Ráadásul szex közben Mia ütötte meg a férfit, kétszer is, a vallomás szerint azért, hogy emlékezzen rá. Hank képén egyre szélesedik a vigyor, Abby is ráerősít az optimista hangulatra: Ebből kiderül, hogy a vádnak semmi sincs a kezében, nyilván alkut fognak ajánlani. Akkor ünnepeljünk, meghívom magát vacsorázni, indítja be Moody barátunk a rakétákat. Kösz, de nem lehet, Vanessával, a legjobb barátnőmmel találkozom ma este, hárít Abby. Belép a titkárnő az aznapi programtervekkel, találkozó ezzel, megbeszélés azzal, ja, és Jake lemondta a ma esti vacsorát. Hoppácska, lebukott, ügyvédcsajszi!, kiált fel Hank diadalmasan, Jake-nek hívják Vanessát!? És ugyan miért akartam volna félrevezetni magát?, védekezik támadással Abby. Mert rámizgult, jelenti ki magától értetődő természetességgel Moody. Az utolsó szó azonban Abbyé, aki végül kijelenti: Oké, menjünk vacsizni, úgyis van egy fontos téma, amit meg akarok magával beszélni – az óradíjam.

Hank felkeresi az ügynökségen Charlie-t, és közli vele, hogy a szükséges pénz előteremtése érdekében még extra munkát is hajlandó lenne végezni. Szerezd meg az egyik Alkonyat rész forgatókönyvét, majd én jól átírom, tesz javaslatot az ügynöknek. Jól van, majd körbetelefonálok, mondja Charlie, akit amúgy a múltkori Heather-féle beszólás óta ennél sokkal komolyabb kérdés foglalkoztat. Mit gondolsz, borotváljam körbe a gyíkot?, tolja le a gatyáját Hank számára is váratlanul. Hank meglepődik ugyan, de aztán hosszasan cikizi az őserdei dzsungelt, és végül egyetért: Ja, borotváld le, akkor legalább majd nagyobbnak fog látszani, mert most úgy néz ki, mint gomb a szőrmebundán. Hidd el, a csaj örömmel fog rácuppanni a csupasz pisztolyra, vázol fel vigyorogva optimista jövőképet barátjának.

A Runkle-házban Marcy és Karen készülődik Becca első fellépését megtekinteni a Queens of Dogtown-nal. Sminkelés közben érkezik haza Charlie, kikap egy sört a hűtőből és egyből dicsekedni kezd, milyen dögös csajjal lesz randevúja hamarosan, akivel amúgy a Starbucks vécéjében futott össze. Nagyon csinos, bár a szag után ítélve meglehetősen komoly kábelt fektethetett le a klotyóban, dicséri új hódítását. Gratula, Charlie, ez kurvára romantikus, gúnyolódik Marcy. Amúgy ha már randi, szólj már annak a producer haverodnak, hogy ne hívogasson folyton, nem az esetem. Kicsoda, Stu?, kérdez vissza Runkle, pedig annak a fazonnak meglehetősen komoly méretű a pénztárcája, és állítólag a dákója is. Oké, akkor ne szólj neki, fúj gyorsan visszavonulót a szextörpe.

Következő helyszínünk annak a szállodának az étterme, ahol Hank lakik átmenetileg. Buli van, természetesen ismét a Fucking & Punching megfilmesítése körül sertepertélő népekkel, köztük Miával, aki alaposan be van állva. Két nyikhaj kering körülötte, akiket Hank a maga közvetlen stílusában rövid úton elhajt. Mia nehezen forgó nyelvvel közli, hogy nem haragszik Hankre, bár az azért érdekli, megdugta-e Sashát is. Úriember erről nem beszél, várnánk Hank szokásos reakcióját, de váratlanul felbukkan Sasha és ráfonódik: Hiányoztál, búgja Hanknek, Mia így hát egyértelmű választ kapott a kérdésére. Természetesen ebben a pillanatban lép be Abby, Hank a két jónő közé beszorulva udvariasan int felé: Az ügyvédem, mutatja be jólnevelten Abbyt a többieknek.

Vissza Runkle-ékhoz, Charlie a fürdőszobába elvonulva készülődik a birkanyíráshoz: olló, borotva, hab előkészítve. Rossz érzésünk támad, bár Charlie eleinte gond nélkül halad: Ez nem is olyan vészes, biztatja magát. Akkor mi mentünk!, kiált be ekkor Marcy az előszobából, a sztentori hangra Charlie kezében megrándul a borotva, rossz érzésünk beigazolódik, ez a szerencsétlen marha csak megvágta magát! Kétségbeesve rohan ki a fürdőből: Várjatok, nagy baj történt! A törülköző alól csöpögő vér látványától Karen kis híján beájul, és inkább gyorsan elmenekül, a jó Marcy viszont vállalja, hogy elfuvarozza Charlie-t az ügyeletre. De miért csinálsz ilyet, te baromállat?, érdeklődik Marcy a maga sajátos stílusában, miközben szemügyre veszi a sebesült szervet. Mert így nagyobbnak látszódik a szerszám, magyarázkodik Charlie, de Marcy beviszi a végzetes csapást: Hát, ez most leginkább úgy néz ki, mint egy csupaszra nyírt girhes macska.

A kórházban az ügyeletes orvos fertőtlenítés és kötözés közben kedélyesen arról érdeklődik, miért van annyi heg Charlie zacskóján. Többször volt vasectomiám, mert az első nem sikerült, magyarázkodik Charlie. Kiderül, annak idején Charlie valami hirdetésben találta azt az indiai származású orvost, aki Nyugat-Los Angelesben tartott fenn rendelőt, és elég olcsó árakkal dolgozott. Én is ismertem azt a fazont, meséli a joviális doki, nem igazán volt a szakma mestere, tavaly el is vették az engedélyét valami műhiba miatt. Miféle műhiba, fog gyanút Marcy, lehet hogy Charlie-nál sem végzett tökéletes munkát? Az bizony elképzelhető, mindenesetre, ha spermamintát vennénk a férjétől, biztos hogy úszkálna benne pár vidám fickó. De ez per pillanat mindegy, most jó darabig úgysem lesz merevedése, búcsúzik a kedélyes fehérköpenyes. Na Marcy bébi, úgy tűnik, az apa kiléte mégis csak kiderült.

A véres kitérő után lássuk, hogy zajlik Hank és Abby vacsorája. Hank nagyon elemében van, vicceskedik, fűzi a csajt ezerrel, ugratásaira Abby is hasonló stílusban válaszol. Kiderül, hogy annak idején ő is írt egy regényt, pont akkor, amikor egy íróval járt, a könyv nem lett jó, aztán az íróval is szakított és jelentkezett a jogi egyetemre. Azóta nem sok pasival volt dolga, mert a férfiak nem bírják a munkamániás nőket. Pedig maga olyan, mint egy karamellel töltött szexis gumimaci, bókol Hank, a szexuális feszültség kézzel fogható kettőjük között. Hank telefonjára SMS érkezik Karentől: Becca most lép fel a Whisky-ben. Csak nem a családjától kapott üzenetet?, érdeklődik Abby. Honnan tudja?, lepődik meg Hank. Mert most láttam először igazán mosolyogni, eddig csak vigyorgott, közli Abby, mosolyoghatna gyakrabban. Hank elnézést kér, amiért nem tud tovább maradni, az ügyvédcsaj megértően bólogat, majd távozáskor még odasúgja Hanknek: Nedves lettem. Hoppácska.

A Whisky nevű kocsmában a Queens of Dogtown már az utolsó számot nyomja, Hank pont a végére érkezik, Karen valszeg nem véletlenül küldte ilyen későn az SMS-t. Kösz szépen, elképesztő volt ez a 23 másodperc, amit hallottam, miért nem szóltál hamarabb?, mondja Hank Karennek. Ekkor Ben lép oda hozzájuk egy üveg sörrel a kezében, Hank egy röpke köszivel kikapja a kezéből és belekortyol. A két vezérhím kölcsönösen elkezd beszólogatni egymásnak, szerencsére érkeznek a zenekar tagjai, az apák gratulálnak a lányaiknak. Mi most elmegyünk ünnepelni, te is jössz, Hank?, kérdezi Ben, de írónk ráérez, hogy valójában itt most neki nem osztottak lapot. Sajnos nem mehetek, leadási határidőm van, menti ki magát, búcsúcsókot ad Beccának és elhúz.

Visszamegy a szállodai szobájába, ahol némi whiskyvel próbálja helyreállítani megrendült önbizalmát. Sasha kopog be, de nem hancúrozni akar: Mia hív, közli lakonikusan Hankkel. Mia a szálloda tizedik emeletén ücsörög az erkélykorláton, nem mertem hívni a 911-et, nehogy leugorjon, mondja Sasha. Hank óvatosan felmászik a korlátra, leül Mia mellé, meggyújt két cigit és laza figyelemelterelő beszélgetésbe kezd a lánnyal. Hank nemcsak írónak jó, hanem pszichológusnak is, mindenféle témát felvet, persze főleg szex és punci témakörben, és a hosszú beszélgetés végén Mia végre felnevet. Akkor nem ugrasz, ugye?, kérdezi Hank. Szeretnék újra gyerek lenni, akkor minden egyszerű volt, vallja be Mia. Én meg visszamennék ’94-be, az volt a legjobb évem, akkor született Becca, mondja Hank. Végül óvatosan lekászálódnak a korlátról: Most már ideje felmennem a szobámba, búcsúzna Hank, de Mia nem engedi el. Pihenj le itt egy kicsit, hívja a hálószobába. A kissé kómás Hank ledől a franciaágyra, valahonnan Sasha is előkeveredik és a két csaj kacarászva elkezd matatni Hank gatyájában. A korábban látott egyik nyikhaj a sarokból okostelefonjával lefotózza a jelenetet, és már küldi is tovább a haverjának. Hank Moody, úgy tűnik, téged valakik alaposan behúztak a csőbe. Mi meg megint az utolsó képkockákból értjük meg, mire utal az epizód címe.

Címkék: kaliforgia
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2013.03.04. 11:16:23

Továbbra is tetszenek az utalások, átkötések, Piszkos Fred, a kapitány pedig nagy kedvenc :)
süti beállítások módosítása