Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt - 5887-5888.

2011. november 30. 13:34 - villanella

Engem a Barátok közt mindig elgondolkoztat, például sokszor elgondolkozom azon, hogy lehet egy férfi annyira szerencsétlen, hogy mindig mások gyerekeit neveli, mint András, meg azon is, hogy miért kell mindig ennyire közhelyesen és szélsőségesen lefesteni az egyes „társadalmi rétegeket”, ahogy például Klaudiát ábrázolják, de a mai rész mélyen megérintett a kiállítás megnyitó, és annak hozadékaként itt is ábrázolt műelemző pórnép bemutatásával, ugyanis az ilyen hümmögő-magyarázó kritikusok és/vagy művészetszeretők kikészítik az idegrendszeremet. De lássuk akkor, hogy volt.

5887. rész:
Nóra és Timike hazaérnek, az udvaron beszélgetnek az elefántokról és tigrisekről, amikor apuhoz odamegy Timike, amit Nóra láthatóan utál. Vándorcirkusz, elmegyünk, ugye apu, veled, mamival, Balázzsal? Anyu elküldi fagyizni Timikét, mert beszélni akar papával. Mire volt ez jó, nem megyünk sehova! Nem beszéltem eléggé világosan? Te, Timi és én nincs többé. Két percet sem bírok ki veled. Nem ugrik a cirkusz, csak te nem jössz. Ezzel nem engem büntetsz, hanem a lányomat. Ha nem mondod le, elmondom neki, ki vagy te valójában. Szigor van, komolyan gondolja a csaj.

A leleplezett, drogos Vandát az anyja segíteni akarja. Keresni akarnak valakit, aki tudja, ebben a helyzetben mi a teendő. András szerint terápia kell, de Vanda szerint nem szokott rá. Le akartok passzolni. Juli jó anya, és Vanda nincs abban a helyzetben, hogy ezt eldöntse. Na, Vanda keveri a szart, Peti látta, hogy kiöntötte a drogot korábban. Tudott róla az öcséd?

Hanna nem tudja, hogy miben menjen a kiállításra, ami Klaudia szerint nem művészet. Hanna szerint a graffiti is komoly dolog. Klaudia szerint meg éljenek a hippik, és ad pénzt taxira. És ő nem megy, mert Bartával nem akar egy levegőt szívni. Hanna próbálja rábeszélni. Meg hogy büszke lehetne Zsófira, hogy ezt összehozta. És esetleg kimutathatná azzal, hogy elmegy.

Gabirexia és Laci Nórával beszélget a Rózsa pultjánál. A cirkuszról. Miki nem mehet, közli Nóra. Befejezték a családosdit. Elmondja a szituációt. Huh, nagyon durva Gabika szerint, Laci szerint meg Miki nem normális. Egyet értenek vele. Nóra kemény arc.

Vissza Vandáékhoz, Peti van lekúrva. Hogy nem szólt. Vanda egész jól megússza. Ha Petinek azt mondja, hogy vitamin, akkor vitamin. Az a baj, hogy nem érdekli Petit, hogy Vanda mit kezd magával. És Vanda csak a hazudozáshoz ért. Megjegyzem, Vandának sokkal jobban áll, ha nincs rajta smink.

Zsolt telefonál, a fia játszik valami bábuval. Lassan öltözködni kell, Zsófi kikészítette a cuccot, amit fel kell venniük. Öltöny, meg minden. A kis Oszinak nem tetszik az ötlet. Viszont lesz ott egy meglepetés neki, na ettől máris jobb kedve lett a gyereknek. Zsolt egy igazi apa, tudja, hogy kell lázba hozni a gyerekeket.

Miklósnál Lacika. Elmondja, hogy nem normális. Itt mindenki mindenkinek elmondja a magáét. Miki szerint ki gondolta volna, hogy az a lány Attila lánya. Te meg a jó tanácsaid, Lacikám. Miért kapásból Nórának hiszel? Túl jól ismerlek. Te csak mész a magad bolond feje után. Miklós nem tud visszavonulót fújni, mert az nem az ő műfaja. És nehogy elmenjen Nóra a legvégsőkig. Bíróság, mi?

Na, kiállítás megnyitó. Sok ember, igen modern minden. Műértők. Zsófi pirosban, kémcsőben tálalják a felest. Zsófi beszédet tart, megjelenik Kingácska is. A művészekkel lehet beszélgetni is, és lehet képet is vásárolni, egészségünkre! Ádám és Aliz is kapnak szórólapot, és nem érti Aliz a műveket. Kipingált fekete négyzet. Ádám elemzi. Aliz most már érti. A modern művészet lényege, hogy azt látsz bele, amit akarsz, tudjuk meg Ádámtól. Megérkezik Zsolt és Oszi is, közben látjuk Oszi képét is kiállítva, Aliznak tetszik is. Zsófi pörög, őrület van itt, és már hárman vennének képet. Ez marha jó Zsolt szerint. Oszi elindul megkeresni a meglepit.

Miklós eközben lemondja Timikének a cirkuszt a tárgyalásai miatt. Nem érti Timike, és nagyon sajnálja, meg hogy ő nem fontos neki? De fontos, csak az ügyfelek. Kis domina a Timike, tegye át apu az időpontot. És neki nem kell semmi, csak azt akarja, hogy együtt menjenek el. A mami miatt van az egész, ugye? Mert megint veszekedtetek. Kárpótollak majd, édesem. Timike elrohan, őt már nem is érdekli az egész.

5888. rész:
A kiállításon Oszi keresgéli a meglepetést, még a tálcák alá is benéz. Zsolt odamegy Kingához és az italokról beszélgetnek. Igen viccesek. Körbemegy a kamera, Ádámnál áll meg, akihez egy lány megy, elemezni kezdi az egyik képet. Elhagyatva a címe. Vonalak, meg izoláció. Aliz kivan. Nyugtalanító a festmény Ádám szerint, a festőművésznek pedig pontosan a bizonytalanságkeltés volt a célja. El is viszi a csaj Ádit megmutatni a több festményt. Klaudia Hannával betoppan, nagyon örül Zsófi, Klau meg venne képet, hogy segítse.

András és Juli otthon ötletel Vandával kapcsolatban. Ha a szándék megvan, megvan az első lépés. A cigiről is nehéz leszokni, nem hogy a kábítószerről. Ide kell költöznie, mert a nagyapjánál azt csinál, amit akar.

Timi nem szól a családi vacsoránál egy szót sem. Nem érti, miért utálja Nóra az apját. Honnan veszed ezt? Sok minden történik, amit te nem értesz meg. Miattad nem jöhet a papa a cirkuszba. Nem miattam. Timike csak azt akarja, hogy együtt legyenek. De papa miatt nem fog menni. Neked ő soha nem elég jó, a papa jó ember, csak te utálod. Nóra sír. Te csak magadnak akarsz jót. Timinek igaza van. Önző vagyok. Csak magamra gondolok, senki másra, legfőképp nem a kislányomra. El.

Klaudia tulajdonképp nincs oda az ilyen képekért, de némelyik egészen érdekes. Aztán majd infarktust kap Izabella láttán, aki épp Ádámmal beszélget. Azt képzeli magáról, hogy ő a kilencedik múzsa. Klaudia pletykál, opera baráti kör, ilyenek. Zsófi mesél, hogy ki a barátja, Klaudia szerint, rémes, hogy tud helyezkedni ez a boszorkány, de már megy is oda nyalni, és Zsófival dumcsiznak. Izának pont Oszkár képe tetszik, de nem tudja Zsófi, ki festette.

A Rózsa teraszán András elkapja Szabit. Hogy rendes dolog volt, amit Vandáért tett. És hogy más nem biztos, hogy megtette volna, főleg az álterhesség sztori után. És András örül, hogy ilyen barátai vannak, meg a Juli is. Elmondja András, hogy visszaköltözik Vanda, és azt kéri, hogy Szabolcs ezt a dolgot ne mesélje el senkinek.

Nagyon tetszik a lábas kép az elemzőknek, és nincs aláírás, még a kritikus sem tudja. Izabella megveszi. De nem lehet, mert Kaludia megvette. Harc van. Sokért veszi meg. De Iza a dupláját fizeti. Fight baszki, az van. Hatalmi harc. Zsolt drukkol. Izabelláé a kép, mert háromszoros árat fizet, csak világosabb keretet kér. Klau kiakad, miért neki adta az onoka, de kell a sajtó, mert ha Izabella megveszi, írnak majd róla.

Timike pakol és kérdezi Attilát, hogy a mami haragszik-e rá. Dehogy is, és higgye el, hogy ő nem tehet semmiről. Attila elmagyarázza, miért nehéz ez anyunak, és hogy van a válás. Nem fognak innen elköltözni, csak nyugodjon meg, és nem lesz mindig így, nem fognak mindig veszekedni, és mindig fogják szeretni őt. Gyönyörű. Gondolj arra, hogy a mai nap volt a legrosszabb. Ennél már csak jobb lehet, és most menj és szaladj be mamihoz megölelgetni őt.

Vanda köntösben, zuhany után. A zuhanyt miért, nem mutatták? András megérkezik, elhozta Vanda cuccát, aki meglepődik, hogy itt lakhat mostantól. És egyelőre nem keresnek mellé pszichológust, mert megbíznak benne, de nó mór drogz! Vanda esküszik, szép zene, Juli szerint minden rendben lesz.

Klaudia annyira kiakadt, hogy ők most elmennek. Ezek után akármilyen képet vesz meg, azzal beismeri a saját vereségét. Így legalább emelt fővel távozhat. Hanna maradhat. De akkor ő is megy. Zsolt mosolyogva érkezik. Mennyit adott Izabella a képért. Csak egy számot mondj. Zsolt szeme kikerekedik. És még mindig nem tudjuk, ki a művész. Oszi szalad, megtalálta a meglepetést. Ez az ő képe. Zsófi szeme furcsán kifejezővé válik, lesz ebből még hacacáré, majd holnap el is mesélem jól.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hannamontanna 2011.11.30. 15:20:36

Na mit mondtam, hogy megveszi valami miller az Oszika képét? Tudnám miért nem az az öt szám jött be múltkor.... főállásban hv-t olvashatnék ..:-))))

hannamontanna 2011.11.30. 15:28:22

Amúgy vicces volt, hogy ilyen erős és általánosító társadalomkritikaként jelent meg a modern művészet lealázása. Érdekes az epizód írójának egyéni véleménye.... meg hogy ezt szabad. ...Ja, elfelejtettem, hogy ez egy utópisztikus sorozat, ahol táskák napokig a járdán várják a gazdájukat, ée az egésznek a fele sem igaz(i)..:-)))

Johnny336 2011.11.30. 15:36:48

@hannamontanna: én is lábrázást kapok a modern művészettől. Mindig eszembe jut az ezer éves kabaré, amikor a festőnél a Bordogi nézi a képet, és nem találja rajta a parasztot... :)
Velveten volt hír féléve, hogy 8 hónapos kislány fest, és milyen művészi érték, meg őstehetség. No most, színes pacák a vásznon, de iszonyat pénzért megvették őket....

hannamontanna 2011.11.30. 15:46:09

@Johnny336: Erre mondják, hogy amíg sz@r van, veréb is van...vagy fordítva. De hogy ezt hogy csinálják, hogy vackokra rásütik a bélyeget hogy jó, aztán mindenki eszi.... Király l norbi szindróma..:-)))

Johnny336 2011.11.30. 15:57:15

@hannamontanna: hmm, házszámot tévesztettem, és X-faktor hv-re kommenteltem? :D
Egyébként egyetértek. A műértők elég sznobok, tehát amit a pórnép nem ért, azt ők megmagyarázzák, hogy milyen elementáris erő van a műben, és a Nap-Föld-Hold-együttállás ábrázolása egyszerre dinamikus, ám mégis érezhető a művész elkeseredett szabadságkeresése. Vagy valami hasonló :D

hannamontanna 2011.11.30. 16:00:13

@Johnny336: Hát ez gyönyörű volt.:-DD Réz András sem mondhatta volna szebben.

villanella 2011.11.30. 16:06:03

@Johnny336: Egyszer egy kiallitasin megalltam egy porral olto elott komoly arccal, hosszan, es eskuszom, korem gyultek az emberek. Ez a muveszet, legalabbis sokaknal. Szeretni azt, amit mas is.

hannamontanna 2011.11.30. 16:07:57

@villanella: Váháhá.... ez tetszik, ki fogom próbálni!

Macskond 2011.11.30. 17:16:13

Hát ez a rész ahogy a kép eladás köré felfejlődött, nagyon szépen össze volt írva. Fetrengtem a röhögéstől. Ki (és össze) is vágtam magamnak ezt a részt, elneveztem : BK Lábsztori
Még érdekes lesz mi sül még ki belőle, Klau irányában is, mert Zsolt még tervez ezzel valamit szerintem, de méginkább a vásárlónak lesz érdekes beadni a festő személyét. Majd haramdik lépésként, amikor majd Klau a konkurencia orra alá dörgöli "milyen jó vásárt csinált" ! :-D

bájgúnár 2011.11.30. 17:52:01

Egyszer láttam a tvben, hogy egy festőművésszel készített riportot az ifjú riporter.Látszott rajta, hogy próbált a témában felkészűlni mert minden képet nagyon dicsért és elmondta mit is lát és mitis akart kifejezni a festőművész.Nagyon kínos volt halgatni ezt az erőltetett belemagyarázós véleményt.Mígnem egyszer megszólalt a mester.Én örülök ,hogy ön ezt véli felfedezni ebben a képemben de momentán ezt a képet megrendelésre készítettem és csak azért festettem mert épp megvoltam szorúlva anyagilag.

Ronald 2011.11.30. 18:34:44

Ismerjük be, ez a "festményes" volt hosszú idő óta a legjobb poén a BK-ban.

Mu Deng 2011.12.01. 09:54:44

A modern művészek között különben vannak egész komoly arcok, az a baj, hogy sok olyat is kitermel ez a képi világ, akinek semmi köze semmihez. Volt az az arc, aki hazajött Los Angelesből, és zenére festett. Állt a vászon előtt egy csomó vödör festékkel, ment valami retek zene, ő meg átszellemülten borogatta a festéket a vászonra egy performansz keretében, s közben az interjú szerint Losziban imádják a képeit, igazi bevállalós művésznek tartják. A sztori vége az lett, hogy egy műanyagpohárból iszogató igaz magyar megfigyelő ráöntötte a pohara tartalmát is a képre, és meg akarta verni a művészt, de kivezették. Én tudtam azonosulni vele. A poharassal.

villanella 2011.12.01. 10:04:03

@Mu Deng: Hat ezt meg tudom erteni:)

belekotyogok 2011.12.01. 14:19:37

@Ronald: poénnak kicsit szar volt, de barátokköztös mércével valóban elsöprő...:)
süti beállítások módosítása