Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egy óra múlva itt vagyok! - Az ünnepség - 1x09-2

2011. november 11. 11:11 - Sigismundus

Kun meggyőzi Spillert hogy ne beszéljen senkinek a dologról, és megengedi kegyesen hogy a tábor területén kívülről lopjon krumplit a szásnak. Majd miután az távozott megnézi, mit is rejtett a szénába? Egy kenyér, egy comb, és egy pisztoly kerül elő…  Kun rohan Kopcsik tizedeshez, adja parancsba az őröknek, ha mozgást látnak a tábor területén kívül, lőni azonnal, partizánveszély.… És valóban van, Spilert – a tábor területén kívül - le is üti az okostojás, ezzel az életét mentve meg.

Reggel a rabok tárgyalják Spíler eltűnését. Mind úgy vélik megszökött, csak Vince, - aki ismeri – tartja ezt kizártnak. Biztos benne, hogy elkapták a partizánok, vagyis vannak a környéken. Szavainak igazolásául felrobban egy akna a sínek alatt, vele együtt Dóczi főhadnagy is.

A magyar százados Shultzernél jelent, ez van, sín nincs, olaj se a dicső német seregnek. Shultzer mégsem ideges, inkább elcseveg vele. Futólag emlékezteti a századost hogy annak családja muszájból magyarosította nevét von Vernerről Vereckeire, de még így is érték ezért hátrányok, nem igaz? (tényleg volt ilyen a két háború közt) De igaz, plusz kap még ajándékba egy zsákmányolt orosz mesterlövészfegyvert is. A százados innentől meg van véve, vevő az új hírekre. Mely szerint egy német egység úgy aknátlanított egy terepet hogy ráhajtott egy konda malacot…Már meg is a telefon, az építkezésre. Felsorakoztatnak 5 MUSZost, köztük Hárs doki és Tölgyesy ügyvéd, meg a gyógyszerész is. Mögéjük 4 géppuska, és lépés indulj ! A napi adag 200 lépés, ha nincs addig akna, megúszták – sajnos hamar meglesz az első akna…

A sajátos magyar aknakeresést végignézték a partizánok is, és érző lelküket nagyon megrázta amit láttak. El is határozzák, az önzetlen lelkek, hogy a jövőben inkább sík terepen dolgoznak, még ha az nekik ugyan veszélyesebb is. Spíler helyére új csicska kell, a MUSZosok közül választanak. Vincéék rábeszélnék, hogy szerezzen fegyvert, de hiába. Mert pont a pacifista szektásra esett a választás, aki nem vesz fegyvert a kezébe, nem öl. Azt kideríti azonban, hogy a százados nagy fegyverbuzi, vagy egy szekrénye tele pisztollyal.

Mivel a doktor, és a gyógyszerész is aknakeresésre lett felhasználva, Kun őrmestert küldik a városba kötszerért. Itt éri kis meglepetés, egy őzikeszemű nővérke egy Szabó nevű fűtő felől érdeklődik, él-e még a rohadék? - Reggel még élt, mondja Kun, miért? – mert, izé, az elcsábította a nővérkét, de most akkor visszaküldené neki az aranyláncát, megteszi, kedves őrmester? – Meg hát…

Az új csicskát szidják a körletben, nem mert egy pisztolyt sem ellopni a sokból ? Hivatkozik ő lelkiismeretre, meg hogy azzal embert ölnek, meg mindarra a sok kegyesre, amivel a pacifisták szokták indokolni embertelen közönyüket. De hiába, végül Weisz, a szívbeteg magyarázza el, hogy is van ez. Hogy Istenhez nem lehet különtanulónak lenni, kimaradni mindenből, miközben körülötte embereket ölnek? Csak a saját lelkiismeretét nyugtatja minden pacifista, miközben félrenéznek gyáván. Pedig a keresztények hite szerint Isten cselekvést vár, nem beletörődést, nem igaz?

Aztán megjelenik Kocsik és az utolsó értéktárgyaikat is kizsarolva a MUSZosokból állítja össze a másnapi ötöst. Akinek van valamije kimarad, akinek nincs, megy.. Szabó/Lángnak nincs semmije, de épp észreveszi Kun őrmestert, és hangosan kihallgatásra jelentkezik századosnál. Kun rohan rémülten, elállítja a számára is veszedelmesnek ígérkező dolgot, Vince megmenekült. Sőt, megkapta Vera nyakékét is ! Amit mindjárt továbbad Mackónak, mert annak nincs semmije.

Másnap hajnalban a százados újabb agymenésével szórakoztatja a halálraítélteket és az őröket. Megrendezik a nándorfehérvári csatát, kellenek tribünök, drapériák, festmények, jelmezek. Izé… Ja és a helyi kovácsnak kell egy segéd a kardok és sisakok elkészítéséhez. Vince előlép, mint ötvösművész, segíthet. A helyi kovács amúgy, egy megbízhatónak kinéző, nagyszakálú ukrán parasztembör. Kovácsolnak a melegben, figyeli őket Kun őrmester. Kinek figyelmét eltereli hamar egy üveg vodkácska, meg a kovács nagyobbik lányunokája. Vince így elmeséli vígan a kovácsnak, hogy ma este micsoda dinom-dánom lesz a táborban. Az őrség is előadást figyel majd, a rabok török turbánt viselnek majd… Majd benyit az őrmesterhez, épp időben. Sikerül azt letolt gatyával találni, egy igen hülye és hihetetlen jelenetben megzsarolni, majd pisztolyát visszaadni. Nagyszakállú Gyed Moroz meg ért a szóból, elmond minden apróra Szokolovnak.

Este a táborban, mindenki beöltözött, töröknek, magyarnak. Mackó közben síkideg, nem bízik a partizánsegítségben, inkább saját tervet hirdet ki. Egy füttyszóra neki az őröknek mind! Vince nem tudja lebeszélni őket, csak magában imádkozik hogy valóban jó embernek mesélt. A százados elharsog egy újabb agymenést a lovagi viadalról, majd a két karddal és két sisakkal bajvívást mutat be. Csak érinteni szabad, szúrni nem. Ellenfele, Ferstein, volt vívóolimpikon, jelenleg MUSZos. Nem tart neki soká visszaszorítani a századost a budik környékére. Rabok örülnek, közben a partizánok elkezdik az őrök torkát és a szögesdrótot elvágni, őrtornyokat megmászni. A százados egyre idegesebb mert csak ő kap találatot. Végül gyomron szúrja Fersteint, aki meghal.

A százados megvonja a vállát, neki már csak annyi esik, le harcképtelen az ellenfél. Így kijelöli Kun őrmestert, válaszon magának egy rabot és vele folytassák. A dörzsölt Kun tekintete felcsillan és kijelöli Vincét… Vincénk elkezd mismásolni, időt akar nyerni, ezért a szabályok iránt érdeklődik meg minden.

Hiába, vívás kezdődik, Vince menekül ahová csak lehet. Macko nem bírja idegekkel, kiugrik a sorból, és az őrök ellen vezényel – a százados lelövi. Rabok neki az őröknek, akcióba lépnek a tornyokból a partizánok is. A századost végül a pacifista fickó lövi le, Kun és Kopcsik eltűnt, Vincét az okostojás partizán segíti fel a földről. És meglepetésére magyarul közli vele, menjenek be az erdőbe a rabok, egy óra múlva ott lesz ő is…

 

Címkék: 1 óra múlva
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kullancs1983 2011.11.11. 12:50:32

Végre nem Vince lesz ott egy óra múlva? :D AMúgy azt nem értem hogy ha a többiek mind borostásak, Vince miért nem? Ezt is sikerült neki kiügyeskedni valahogy, vagy csak hogy lássák melyik a főszereplő?

Gabba 2011.11.12. 19:02:25

Grat az élesítéshez, ezt a csupa 1-est pedig én is kinéztem magamnak :)

Ja, és a poszt is jó, mint mindig.
süti beállítások módosítása