Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 1x15 - Két titokzatos hulla

2011. április 11. 09:08 - o.n.

Új szinonimát hallottam a „nagyon jó”-ra: pengés; köszi Dia. Szóval ez a rész egyértelműen ilyen volt: határozottan, vitathatatlanul pengés. Indításnak itt van rögtön Brennan, aki az irodájában csetel egy Firstimer34551 fedőnevű illetővel, persze ahogy az ilyenkor lenni szokott, jő a főnök némi munkával, Brennan gyorsan dönt: vacsorameghívás elfogadva, Doc206 kijelentkezik. A Goodman által hozott eset egy hat éves hulla betoncipőben, 38-as golyónyomokkal a koponyájában. Kivételesen nem kell azonosítani, az FBI szerint James Cugini, a hírhedt maffia-tag holtteste került elő, a csapattól a gyilkosra utaló bizonyítékokat várnak. Brennan-nek különösen tetszik a feladat. Zack letisztítja majd a csontokat, és az antropológusnő „elég lesz reggelre” megjegyzésére Angela és Hodgins már rá is harapnak, faggatni kezdik a netes randiról.

Booth jó érzékkel épp ebben a pillanatban fut be, magához is ragadja menten a kérdezősködés jogát, mi van a hagyományos zsúfolt termen átnézős-szemkontaktusos-hatalmába kerít a varázs módszerrel? Hát az van, hogy Brennan szerint varázslat nem létezik, napersze. Booth elhozta évszázados barátját, Jamie Kenton-t, övé a Cugini-gyilkosság, Bones szerint ők ketten a legjobb FBI-ügynökök a világon, Angela szempillákat rebegtet. Booth azért jött, hogy egy megkínzott és kutyák által széttépett holttesthez vigye Bones-t. Az áldozat fiatal nő, a szemek kinyomása egy két évvel azelőtti esetre utal, ahol a gyanúsított ellen Booth nem tudott közvetlen bizonyítékot szerezni, így megúszta. Hodgins-nak elküldik a kutyák ürülékét, Bones kicsit későbbre teszi át a vacsorát, Booth meg féltékenykedik egy sort, hiába. Az eddig sem egyszerű alapfelállást tovább bonyolítja, hogy útban az étterem felé Brennan-t majdnem fejbe lövik, csak azért ússza meg mert épp lehajol a telefonjáért, elejtette miután a netes pasija hívta a dugóból, szólt hogy késni fog. Főcím.

A laborban Brennan zaklatott üzemmódban dolgozik, Angelát sürgeti és Zack-kel kiabál amiért hosszú órák kemény munkájával sem sikerült tökéletesen megtisztítania Cugini koponyáját. Booth meg vele kiabál amiért tovább folytatja az ügyek vizsgálatát. Logikusan végiggondolva annak, aki Brennan-re lőtt, köze van valamelyik esethez, így rá kell jönniük ki volt az, lehetőleg a következő próbálkozása előtt. Ezzel még Booth sem tud vitatkozni, inkább elmondja miket léptek eddig: vizsgálják a lövedékeket, megfigyeltetik Kevin Hollings-t (ő a kutyás eset gyanúsítottja), már átküldték a listát az eltűnt fiatal nőkről, összeszedték a Romano-család anyagát, akik nem voltak jóban Cugini-ékkel. És, utána kell nézni Bones pasijának is, ha tetszik ha nem. Ráadásul Booth addig nem hagyja egyedül az antropológusnőt, amíg le nem zárják az ügyet.

Firstimer34551, alias David a riportszobában, Booth keménykedik vele, de rendes tagnak tűnik. Brennan úgy néz rá, mint egy csontvázra, amit neki kell milliméterről milliméterre haladva átvizsgálnia, David-nek asszem nyert ügye van. Azért Booth szája sarka felfelé rándul, amikor Bones még előtte közli David-del hogy már ellenőrizte a forgalmat a lövöldözés idején. A fickó alibije megáll, nincs mit tenni el kell engedni, Booth még kicsit fenyegeti, hogy ugye nem csak egyéjszakás kalandot keres, de ezzel csak azt éri el, hogy Bones és ő egymás szavába vágva bizonygathatják neki, hogy csak munkatársak. A kedves gyanúsított jobbra el, Brennan az FBI-os széles válla mögül leskelődhet utána, miközben társa sikertelenül próbálja eloszlatni a rózsaszín ködöt a szeme elől.

Angela azonosította a fiatal női áldozatot, Zack úgy gondolja egy kicsorbult pengéjű zsebkés volt a gyilkos fegyver, de nem azzal vájták ki a szemét. Emellett teljesen letisztította a Cugini koponyáján látható golyónyomokat. Brennan szerint ezeket rekonstruálva és visszafordítva megkapják a golyó eredeti mintázatát. Lelkes, mert eddig még nem kellett ezt az elméletet a gyakorlatban is kipróbálnia, Zack még nem is hallott róla, szerintem meg ez pont olyan, mint mikor gipszöntvényt készítünk pl. egy lábnyomról, de mindegy. Booth Kenton-nal találkozik és viszi magával Bones-t is, hiszen nagyobb szükség van rá élve, mint a laborban, ez kedves.

Az FBI-nál Kenton és Booth megpróbálnak kicsit ráijeszteni az antropológusnőre hogy hanyagolja az eseteket, sikertelenül. Kenton két évig volt a rivális Romano-éknál fedett nyomozó, és szerinte ők ölették meg Cugini-t, mert próbálják eltemetni a törvénytelen ügyeiket. Nem tenne jót nekik, ha Brennan ezt bebizonyítaná. Telefonos segítség Hodgins-tól: a kutyaürülékben marhamájból származó paraziták voltak, a gyilkos ezzel csalhatta oda a kóbor ebeket. Lehet indulni Hollings-hoz kicsit kutakodni. Májat nem találnak, van viszont egy tiszta pengéjű zsebkés és terjedelmes kulcs-gyűjtemény, amit Booth azonnal le is foglaltat. Hollings ügyvédért kiált, és Booth hiába húzza a riportszobában, nem vall be semmit. Nincs bizonyítékuk, se alapos vád, nem lesz ez így jó, el kell engedniük. A tükör mögött közben információcsere zajlik: Kenton átadja Brennan-nek a Cugini-gyilkosság gyanúsítottjainak kartonjait, a nő meg elmondja neki, hogyan fogják megtalálni a gyilkos fegyvert.

Booth Bones javaslatára Goodman-től kér segítséget, aki régész szemmel vizsgálja meg a Hollings-nál talált kulcsok elrendezését, szerinte a pasas a hatalom kifejezésére használja őket, és a jobb oldaliakat érdemes vizsgálni, azok számára a legfontosabbak. Hodgins a cementben Carlo Romano építővállalatára jellemző összetevőket talál, Zack viszont elakadt a női áldozat szemüregében látható sérülések mintájával. Brennan-nek Romano kihallgatása előtt beugrik, hogy a nyomokat valamelyik kulcs fogazata hagyta, gyorsan fényképezzenek le amennyit tudnak, mielőtt visszaadják őket Hollings-nak. Kenton ámul, Booth is, de ő azon, hogy társa önvédelmi fegyvernek is simán használható méretű kulcscsomóval rendelkezik. Most miért, lakás, kapu, labor, hullaház, sorolja Bones, ezek valóban bármikor kellhetnek.

Nos, a lakáskulcs máris előkerül, Booth hazaviszi társát, mert mostmár tényleg aludnia kellene, a jól őrzött laborban meg úgyis csak dolgozna. A maga ellenállhatatlan módján bejelenti, hogy ő is marad, nincs vita, és Bones ne menjen az ablakok közelébe. TV híján Booth a CD-k között keresgél, némi világzene és jazz (nocsak) után előkerül a Hot Blooded, bizonyos zenéket ugye csak teljes hangerőn lehet hallgatni, ez is olyan, tánc-éneklés, aztán meg aggódó telefon David-től, ehh. Booth kimegy a konyhába üdítőért, Bones még utánakiált, hogy a poharak a jobb felső polcon vannak, és ez lesz a férfi szerencséje, mert így nem telibe kapja a hűtő robbanását.

Booth a kórházban, eléggé összetörve, majd a puding segít. Bones biztosítja róla, hogy a kollégái minden nyomot összeszedtek a helyszínen, tudja, hiszen ott volt, nagyon alaposak voltak ő meg nagyon idegesítő. Aztán átnézi a röntgenjeit és a most szerzett sérüléseken kívül közel-keleti kínzás nyomait is látja, és valaki védelmezésére utaló törésnyomokat. Hát igen, a bajtársam elvesztette a fegyverét, de nem tudtam megmenteni, mondja az FBI-os. Érkezik Kenton, hogy Booth kérésére vigyázzon Brennan-re, „reád bízom édes-kedves jó kinyeres pajtásom”, mint a népdalban. Na ja, csak ott úgy folytatódik, hogy „éljed vele világidat, nem bánom”, lássuk mi lesz ebből, és mennyire bánja majd Booth a dolgot.

Angela jól halad Cugini lövedékének rekonstruálásával, Hodgins pedig Hollings-ra utaló összetevőket talál a robbanóanyagban. Nosza be is rúgják az ajtaját, de a pasas lelépett, előkerül viszont egy térkép, be van jelölve rajta a másik áldozat megtalálásának helye. Zack azonosította a kulcsot, Hollings nem is ment el értük. Kenton visszaviszi Brennan-t a laborba, ott biztonságosabb. Hodgins meglátogatja Booth-t mert pudingot akar enni és tájékoztatja a legújabb fejleményekről. A térkép nem vall Hollings-ra, Booth agyal, közben meghallgat pár összeesküvés-elméletet Hodgins-tól, végül arra jutnak, hogy van egy beépített emberük.

Kenton fülest kap egy újabb elrabolt nőről, és indul a megadott épülethez, Brennan meg vele tart. Mikor Zack-et hívná, a pasi fegyvert fog rá és sajnálatát fejezi ki, hogy meg kell ölnie. Booth Hodgins-szal száguld a helyszínre és odacsődíti a fél FBI-t, hiszen Kenton nem is hívott erősítést, és minden jel rá utalt, ő meg nem vette észre. A raktárépületben Brennan kiszedi Kenton-ból a teljes igazságot: ő ölte meg Cugini-t Romano-ék parancsára, nomeg jó pénzért. Különben is maffiózót ölni kvázi életmentés, olyan ez mint Booth mesterlövész munkája a háborúban. Talán mégsem, de nincs idő ezt bővebben megvitatni, mert a két Bodri már igen éhes.

Brennan hátrakötött kézzel is szembeszáll Kenton-nal, de hiába a hátrabukfences pisztolyszerzés, meg a lábkulcs amiről Sayid jut eszembe a Lost 3. évadzárójában (biztos ugyanoda jártak karatéra ezek ketten), a pasas végül leüti, és mire magához tér már a száját is bekötötte és moccanni sem tud. Viszont első kézből hallhatja az infót amit már Booth is gyanít: Hollings gyilkosa is Kenton, az áldozatok szemének kivájása pedig azért kellett, hogy feltárja a lelküket, hát ez Brennan-nek nagyon megnyugtató lehet.

Az FBI az épület előtt, Booth fegyvert kér, bár a golyóálló mellényt sem bírja felvenni, inkább odadobja Hodgins-nak, ő is bemehet vele. Booth egy hősember. Egy király Depeche Mode szám alatt behatolnak az épületbe, a nő földön heverő kulcscsomójából azt is tudják, hogy jó irányban keresgélnek. Brennan arcán félelem, először látni ilyet a sorozatban, de a legutolsó pillanatban Booth rájuk talál és meglövi Kenton-t, majd kiszabadítja társát. Bones-nak kerek fél perc kell hogy némileg lenyugodjon, de ami elhagyja a száját az nem ám a köszönöm, vagy neadjisten szeretlek Booth, hanem egy kérdés: „Hogy jutottál ki a kórházból?” Booth ennek megfelelően fel is ajánlja neki, hogy vissza már ő vigye.

Kórház, csini ruhás Bones nagy fehér ragtapasszal a fején hallgatja társát, Kenton mindent bevallott, neki ígyis-úgyis vége. Booth sajnálja, úgy érzi cserbenhagyta a nőt, Bones erre rávágja, hogy megmentette az életét. Aztán azt is, hogy „Szép kis pár vagyunk.” David telefonál, csak sikerül összehozni azt a vacsorát. Booth jó éjszakát kíván, majd tévézéssel enyhíti bánatát. De Bones visszajön, az univerzálisan bevethető fejfájás-indokkal elhalasztotta a találkát. Így aztán közös filmnézéssel töltik az estét, szigorúan tartva a min. 30cm távolságot, mert az elégedetten vigyorgó FBI-osnak azért még nagyon fáj a karja.

Zenék a részben:

- "Hot Blooded" by Foreigner

- "A Pain That I'm Used To" by Depeche Mode

- "Walking on Moonlight" by Brookville

Címkék: dr. csont
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása