Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 1x19 - Én és én a kamera

2010. szeptember 22. 11:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: I and I Am a Camera


A Crash-ben Cindy éppen arról mesél, mit bír a férfiakban, Max pedig csodálkozik rendesen (barátnője még a végén áttér), miközben Sketchy (nem) enyhe alkoholmérgezés küszöbén áll támaszkodik a bárpultnak. Herbal is feltűnik, méghozzá egy barátjával, akivel cellatársak voltak. Hoppá! Így kell megtudnunk, hogy Herbal füvezésért ült. Most viszont már jótét lélek és abban bízik, hogy Normal talán majd munkát is ad Snuffy-nak. Sketchy már átment Süsübe és egyfejű tűzokádót játszik; még nem is kérdezi, hogy "részegen ki visz majd haza", mikor Max már tereli is kifelé. Kilépve az ajtón észre sem veszik, hogy követi őket valaki, akinek érdekes fotómasina van a fején és még megfigyelés közben is a Föld és a Világegyetem pusztulásán aggódik (ami abban merül ki, hogy egy arra járó kiskölyökkel veteti fel annak eldobott cigijét - ne szemeteljünk, kéremszépen). Az események hirtelen felpörögnek: Sketchy épp kidobja a taccsot, mikor a Helyi Menő Csávók Csapata a tárcájukat követeli, Max nem hagyja magát, miután barátját leütötték, elintézi a rosszfiúkat, mindeközben Kamerás Idegen bőszen fényképez. Max észreveszi, de mikor Sketchy talpra állításához kérne segítséget, az idegen el is tűnik.

Sketchy másnap a Jam Pony-ban már a saját verzióját adja elő, miszerint ő lepofozta ugyan a rosszfiúkat, de végülis a túlerőt csak a shaolin mesterhez fogható idegen bírta. Cindy szerint az éj titkokat rejt, Sketchy szerint pedig zombikat, akik közül épp meg is jelenik egy, Normal névre hallgat és egy borítékot hoz, amit a Clemson 17-be kell kézbesíteni. A környék nagyon gáz, ezért Max az egyetlen, aki elvállalja a munkát. A helyszínen kiderül, hogy ezt Kamerás Idegen is így gondolta, azért írta ezt a címet, hogy találkozhasson a lánnyal. A levél pedig tulajdonképpen Maxnek szól, egy papír van benne, melynek közepén egyetlen szó: végzet. Kamerás Idegen egy lehetőséget kínál, mert látta a Max-féle leszerelési hadműveletet és az legkevésbé sem volt 'normális'. A lány már éppen kérdésekre nyitja a száját, mikor egy kis napi-rutin-lövöldözés zavarja meg őket, de mire Max folytatná, a férfi ismét csak eltűnik. A környék látszólag csak az idegeneknek félelmetes, a helyi kiskölykök vígan baseball-oznak, mikor az egyikük az elgurult labdát keresve egy holttestbe botlik. "Srácok, itt egy hulla!" - "Tudjuk, ő a pálya széle." ... Szegény Snuffy-nak már nem kell munkát keresni.

Herbal a többiek körében szomorkodik, még Normal is részvétet nyilvánít (biztos, hogy ez Normal(is)?). Max még Logannél is csak csodálkozik az eseten, közben a férfi már nyomja is az adatokat: Snuffy-t mellkason lőtték, nem is egyszer, és azóta még több hasonló eset történt, mindegyik áldozat pár napja szabadult. Mi folyik itt? Logan megszerezné a többi szabaduló rab névsorát, de mivel a számítógépe makacskodik, Maxre hárul a feladat, aki még indulás előtt felveti a közös vacsora ötletét, de Logan elfoglaltságra hivatkozik és a lány érdeklődésére ("mostanában olyan gondterhelt") is csak annyit mond, hogy sok minden jár a fejében. Valójában az gyötri, amit Lydecker mondott neki a múltkor; miközben a kisMaxről készített fotókat nézi, a férfi szavai visszhangoznak a fejében: Ő nem a szomszéd lány... az a feladatuk, hogy öljenek... csak egy célpont kell... fogalma sincs, mire képes...

Az éj leple alatt Max motorra pattan. Börtönbe be, megfelelő lemezt el, udvarra ki. Itt az okosabb fajta őrbe botlik, akit nem sikerül elterelnie és már éppen a lebukás veszélye fenyeget, mikor hirtelen Kamerás Idegen tűnik fel ordítva a színen, letaglózza az őrt, majd lazán átugrik a kerítésen, ami vagy 4 méter magas. Max tátott szájjal néz utána, majd a motorhoz visszaérve ismét elcsodálkozik, ugyanis egy fotó várja, ami őt ábrázolja az előző esti mutatványa közben és amelynek a hátuljára egy üzenetet írtak: Feltétlenül beszélnünk kell, különben rossz dolgok történnek.

Logan otthon kideríti az ellopott adatokból, hogy a kiengedett rabok közül kilencen jönnek Seattle-be, ám mielőtt például Szempárként figyelmeztetné őket, meg kellene tudni ki és/vagy mi áll az események hátterében. Mikor Max felveti, hogy annak ellenére senki nem tud semmit, hogy a Lebegő Szemeknek mindent látniuk kellett volna, Logan elhatározza, hogy elmegy Jonas bácsikájához érdeklődni, ugyanis az ő cége készíti ezeket a szerkentyűket és ha nem is jófejségből, de a rossz hírverést elkerülendő, biztos segít majd. Max segítséget ajánl, merthogy tetszett az öregnek, amikor találkoztak, de Logan ismét elutasító. Az ajtóban Max elmondja még, hogy valaki követi őt, de nem baj, ha netán akadékoskodik, majd megöli. Húha, Max, rosszkor viccelsz ilyenekkel Logan előtt!

Max otthon kiönti a szívét Cindynek a fura fickóról, aki kamerával rohangál, nem hagyja nyugton és "fel van spécizve", illetve Loganről, aki olyan furán néz rá az utóbbi időben, mint akinek nem tetszik, amit lát. Végül arra jutnak, hogy a Logan-ügy ráér, furafickó-ügy pedig nem: mivel a férfi már tudja, hol keresse, a lány is megszerzi valahogy az ismeretlen címét.

Közben Logan a nagybácsinál ül, aki nem nagyon akarja elhinni, amit hall. A halálosztagok létezéséről szóló bizonyítékokról faggatja unokaöccsét, aki közli, hogy épp azért kér segítséget, hogy találjon valamit. Átadja a listát az időpontokról, helyszínekről és bedobja még a 'nem tesz jó az üzletnek, ha a termékeid rendőri túlkapások eszközei' kártyát, mire Jonas megígéri, hogy reggel felhívja egyik emberét, majd megkoronázandó a találkozást (és megspórolandó a bélyeget), egy csekket ad át Logannek, minthogy esedékes az aktuális negyedéves részesedése.

Max visszamegy a lepusztult-és-félelmetes környékre, nyomokat keresni, vajon hogyan tűnhetett el onnan olyan gyorsan az a fura fazon. A tetőn keresztül el is jut egy túlzsúfolt, szobának éppen nem nevezhető helyiségbe, ahol a kémcsövektől kezdve, az alkatrészeken keresztül minden van. Max körbenézve megtalálja a róla készült fotókat (melyeket gyorsan el is tesz), majd az áldozatok képeit nagy piros kereszttel áthúzva. Úgy tűnik, megvan a 'halálosztag'. Snuffy-é az utolsó áthúzott kép, a következő pedig egy Pedro Benedek nevű fickó, akinek elérhetőségét Logantől kéri meg telefonon. Miközben Szempárunk ismét a gépével küzdve végül megadja az infót, elmeséli a lány, amit megtudott és már robog is a címre. Pont időben ér oda, Kamerás Idegen meg is örül neki és máris berúgja az ajtót (még jó, hogy Mr Benedek éppen alszik, fejhallgatóval a fülén, mert különben frászt kapna), de Max megállítja, mondván, nem ölhet meg több embert. A férfi csodálkozva mondja, hogy ő nem ölt meg senkit. "Az tette!"

...ebben a pillanatban megjelenik az ablaknál egy Lebegő Szem és célba veszi az alvó férfi arcát (nem frászt kap). Kamerás Idegenünk villámgyorsan kapcsol, ellöki az ex-rabot székestől-mindenestől, a sortűz épphogy elkerüli őket. Mi-a-fe-ne-volt-ez?!

Másnap Logan elképedve hallgatja, Max és Kamerás Idegen beszámolóját arról, hogy egy Lebegő Szem 45-ösökkel felszerelve próbálta kiiktatni a következő áldozatát. Szempár viszont nem lenne szemfüles (hihi), ha nem kérdezne rá újdonült szövetségesükre, hogy ugyan honnan tudta, ki lesz a következő áldozat. A válasz pedig nagyon egyszerű: az újságban olvasta, az infókat szépen összerakva jutott el a címre. Amúgy a jóember -mondjuk úgy- nagyon közvetlen (Logan megfogalmazásában: lökött) és ő is egyfolytában kérdezget: a Max minek a rövidítése? mitől van ilyen ereje, megcsípte valami, vagy "csak" mutáns? Logan széke mit tud? vagy a férfi ereje inkább mentális? Logan az agy, Max az izom? Közben pedig reccsen a térde, hopp, ez a fránya csavar. Most újra Loganen és Maxen van a sor, hogy kérdezzen: mitől tud olyan gyorsan futni, olyan magasra ugrani? A férfi pedig válasz gyanánt... nekiáll vetkőzni: letolja a nadrágját és mint egy cukros bácsi, széttárja a kabátját.

Mi is az, amit látunk? Nos, ez egy külső csontváz, a derék-rész felfogja az idegi impulzusokat és továbbítja az izmokhoz; ettől gyorsabb és erősebb. Max észreveszi, hogy hadügyi jelzés van rajta, mire Idegenünk elmeséli, hogy valójában nem véletlen, hogy éppen ott kapott munkát, az elszabadult targoncája éppen azt a ládát lökte le, amelyikben ezt tartották a Lökés után; nem, ez nem véletlen, ez a végzet. Miután mindenki erejét megvitatták, jöhet a következő probléma: a szektorrendőrség miért alakítja át a Lebegő Szemeket gyilkológéppé, mikor ott vannak a halálosztagok? Logan terve az, hogy beszél a nagybácsival, mert ha nem a rendőrség a hunyó, akkor a vevőkörben kell tovább keresni. Ehhez persze nem ártana valami bizonyíték, mire Kamerás Idegenünk nagy nyugisan megkérdezi, hogy megfelel-e az a fotó, amit a legutóbbi támadásnál készített. Nagyon is, Max elmegy vele a fotókért az agyon zsúfolt lakásba, ahol keresés közben elmeséli ez a fura fickó, hogy valójában a kishuga miatt teszi mindezt, aki sok-sok évvel ezelőtt, mikor még tizenévesek voltak, egy betörés alkalmával lelte halálát, mert az egyik betörő leütötte.

Logan közben elmondja Jonas bácsinak, hogy egy Lebegő Szem öldösi az ex-rabokat, mire az értetlenkedni kezd, merthogy ez a szerkentyű az emberek védelmére készült. Figyelmezteti ugyan Logant, ha megjelentet egy ilyen cikket, az végülis az ő vagyonát is csökkentené, hiszen az üzlet biztos, hogy visszaesne, de ismét ígéretet tesz, hogy ha megvan a bizonyíték, akkor az egyedi megrendeléseket át tudják nézni.

A bizonyítékkal azonban baj van: nem látszik semmi a képeken, valószínűleg akkor ment tönkre a masina, amikor Max nekilökte a férfit a falnak. Sebaj, készíteni kell újakat, még szerencse, hogy lökött barátunk tudja, hol van a bázis, ahol feltöltik ezeket a szerkentyűket.

Később Jonas visszahívja Logant, hogy megtudott valamit és találkozzanak egy semleges helyen, ne lássák őket együtt. Miután leteszi a telefont, kiderül, hogy nincs egyedül, egy Gil nevű fickóval épp azt tervezik, hogy lefoglalják unokaöcsit, amíg befejezik a tesztelést. Mivaaan?! A célmeghatározás már kész, az arcfelismerő szoftver majdnem tökéletes, ez az új szoftver bárkit-bárhol-bármikor képes lesz megtalálni és megsemmisíteni, csak úgy dől majd a pénz. Jonas már számolgatja is magában, mikor megjelenik egy Lebegő Szem az ablakban, a következő pillanatban a nagybácsi arca bemérve és már csak annyit tud mondani: Ne! Pedig de, Jonasnak lőttek, Gil pedig elsétál... Logan fotójával.

Max és Kamera megérkeznek a bázisra, ahol épp a következő célpontot programozzák be. A lány próbálja megállíttatni a folyamatot, de felvilágosítják, hogy az már nem lehetséges, sőt, aki megpróbálja megakadályozni a feladat végrehajtását, szintén célponttá válik. Max csak most néz a képernyőre, ahol bizony Logan fotója látszik és hogy éppen úton van. Hát persze, hiszen Jonassal beszéltek meg találkozót. Maxék máris indulnak és szinte egyszerre érkeznek a célhoz a Lebegő Szemmel, amely már célba is vette Logant. Max beugrik a férfi mellé, az ülésbe lapulva kormányozza a kocsit fedezékbe, ahol Logant kiteszik, majd ő tovább megy, nyomában a szerkentyűvel. Kitartó egy masina, de végül Max kerül ki győztesen a csatából. Visszamegy a fiúkhoz, ám lökött barátunk 'járógépe' lövést kapott, emiatt egyfolytában ugrál a lába. Sebaj, ilyen apróság nem zavarja abban, hogy eltáncoljon elsétáljon a helyszínről.

Este van, Logan magába roskadva ül az ablak előtt és az esőt bámulja, mikor Max odaül mellé. A férfi próbálja feldolgozni a történteket, hogy a nagybátyja simán a szemébe hazudott, és még ha ő meg is fizetett ezért, semmi nyoma nincs a halála körülményeinek, ami azt jelenti, hogy a társai, akik mindezt tették vele, megússzák. Hacsak a Szempár nem fedi fel az igazságot. Max szerint ez nem jó ötlet, mert ez az elszegényedését jelentené, hiszen a Cale vállalat vagyonát biztos elkobozzák. Logant ez nem befolyásolja; végülis van lakása, műtárgyai, melyeket el tud adni és a vállalat legalább nem gyárt több fegyvert.

Max az állomásra kíséri ki lökött barátunkat, aki feladva "kameraságát", a lány tanácsára a mamáját készül meglátogatni, akit az utóbbi években egyáltalán nem látott. Búcsúzóul elárulja, hogy Philnek hívják; helyretesz még egy kamaszt, aki szemetel; majd elköszön Maxtől, lelkére csomózva, hogy vigyázzanak egymásra Logannal. Közben a képernyőkön megjelenik az Áradó Igazság Videója, leleplezendő a Cale Vállalatot, mire Phil hősnek titulálva a Szempárt, meg is említi, hogy milyen szívesen találkozott volna vele.

Logan és Max egy üveg bor mellett elmélkednek azon, hogy Logan csekkje –amit igazából nem is akar felvenni- másnap már egy fityinget sem ér és mindez azért, mert bár Jonas jó nevelést kapott, mégis a sötétséget választotta. Max pedig épp ellenkezőleg, a sötétség elől menekül. A lány úgy érzi, nem tudja maga mögött hagyni a múltját, de Logan lelket önt belé.

Üzletkötés tanúi vagyunk, Gil prezentálja az eredményeket és 10 millió fejében át is adja az egész fejlesztést... Nagyfőnöknőnek, aki lelkesen memorizálja, hogy mit is vett: csak egy fotó kell ahhoz, hogy bárkit likvidáljon a szerkezet. A férfi helyesel, majd kilép az ajtón és nem is sejti, hogy máris készült róla egy fotó.

Logan az iratmegsemmisítőnél ül és úgy tűnik, helyre tette magában a csekk ügyet, merthogy le is darálja azt, illetve megnyugodott Max-ügyben, ledarálja a kisMax fotókat is. Bling érkezik, egy hatalmas ládát tol be a szoba közepére; Logan pakkot kapott. A férfi kíváncsian nyitja ki a csomagot és ... no vajon mi van benne?! Phil külső csontváza és egy kis levélke, melyben közli, hogy ugyan elromlott egy kicsit a szerkezet, de ha Logan meg tudja javítani valahogy, biztos hasznát veszi. Logannek még a szeme is mosolyog.

 

Címkék: sötét angyal
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2010.09.22. 17:51:25

Nagyon király lett mint mindig gratuláció a csapatnak.
süti beállítások módosítása