Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 5x01 - Férjek és feleségek 2/2.

2010. február 10. 11:00 - Hoppancs

Ott hagytuk abba, hogy egy nagyon hülye jelenetben Cristinát átszúrta egy jégcsap, Meredith meg elrohant segítségért. A trauma hatására Yangnek szörnyű látomása lesz, amiben ő és Meredith százévesen egy csirke szakszerű felszeletelésével próbálkoznak. A sminkesek jó munkát végeztek, hőseink idős változatától a frász jön ránk. Mielőtt elfajulna a jelenet, jön G.I. Joe és megmenti a szenvedő hölgyet. Cristina teljesen magánál van, és állapota cseppet sem akadályozza a folyamatos pofázásban, és persze mindenkinél jobban tudja, hogy milyen mértékű a sérülése. Azt akarja, hogy azonnal húzzák ki belőle a zavaró tárgyat, Hunt és a Főnök azonban utasítja, hogy maradjon nyugton, amíg rendesen meg nem vizsgálják. Betty műtétje egy pillanatra félbeszakad, mert Rose –feltehetőleg az őt ért megrázkódtatás okozta pszichés sérülés miatt – véletlenül az éles végével adja Shep kezébe a szikét. Mivel már nem csak a páciens vére folyik, Dereknek ki kell mennie rendbe szedni magát.

Szegény, butus Sarabeth továbbra sem tud meg semmit a biztosításról, Derek pedig döbbenten látja, hogy Torres Hunt és Bailey társaságában elkezdte a fagyasztásos eljárást. Ingerülten elismétli a veszélyeket, de a Főnök is a nő oldalán áll. Nincs mit tenni, Richard ma nagyot akar fakítani, így mindent bevállal. Derek elpanaszolja sérelmét Sloannak, majd szalad megkeresni Meredith-t, hogy lássa el a kezét. Elvégre így műtét közepén nem számít a gyorsaság, fő, hogy szerelmünk előtt villoghassunk a bibivel. Cristina kínos helyzetbe kerül, mikor Meredith arról faggatja, komolyan gondolta-e, amit mondott. A hallgatás itt bizony igen beszédes, Meredith el is viharzik durcásan, egyenesen Annához, akinek megint gyónni támadt kedve. Karev dühös Izzie-re, mert azt hiszi, kifecsegte az ő kis sírós-elgyengülős, kéznél lévő haverral szexelős előadását. A lány az éppen barátja sebét varrogató Meredith-en vezeti le az ebből fakadó rossz érzéseit, majd elrohan, hogy a pár tovább elmélkedhessen a kapcsolatukról.

Phil már fázik, mint a kutya, ráadásul Callie sincs annyira a helyzet magaslatán, mint amikor csak beszélni kellett az eljárásról. A beteg nem hagy sok időt a tökölésre, szépen összeomlik, ahogy kell, Torres pedig ijedten néz, főleg amikor Bailey és Richard a további teendőkről érdeklődik diszkréten. A végén csak kiböki, hogy gőze sincs, most mit kéne csinálni, szívmasszázs nem lehet, mert akkor elmozdul a gerinc, más ötlet pedig nincs…Ciki. Sarabeth Anna kezét szorongatja, biztosítva őt, hogy minden rendben lesz, mire utóbbi úgy dönt, ez a megható pillanat a legmegfelelőbb a kitálalásra. Elmondja, hogy Michael nyolc hónapja munkanélküli, majd Sarabeth dadogó „ezt honnan tudod” kérdésére pont úgy pislog, mint egy lebukott szerető. Sarabeth megdöbben, Anna mentegetőzne, Meredith hallgatózik, közben mellettük Vincent csendben kék kódol. Bailey és a Főnök mentik, ami menthető, úgy fest, ez a fagyasztás mégsem akkora királyság.

Sarabeth Alexet faggatja arról, miért ekkora seggfejek a férfiak, mire Karev azt válaszolja, talán a férfi azért csalta meg a nejét és hazudott az anyagi helyzetéről, mert nem akarta, hogy gyengének lássák. Ó, akkor mindjárt más, mi kérünk elnézést. Hahn bíztató szavaitól Torres magához tér, és végre el tudja nyögni, hogy mi a teendő ebben a kritikus helyzetben. Erica diadalmas tekintettel pillant fel a Főnökre, lám, tud ő emberi lenni. Cristina a gyakornokait izélgeti, akik láthatóan eléggé paráznak tőle, majd kizavarja őket. Bejön Hunt, a szuperkatonaorvoszseni, és a vámpírok által is alkalmazott bájolási technikával eltereli a nő figyelmét, majd hopp, kirántja belőle azt a csúnya jégcsapot. Szegény Vincent közben odalett, Meredith ezt közli is a Főnökkel, aki erre nekitámad, totál oda nem illő dolgokat a fejéhez vágva. Megérett a helyzet egy kis alkotói szabadságra Richard számára, mert láthatóan belegárgyult a tizenkettedik helybe.

Lexie felolvassa Sarabethnek Michael bocsánatkérő levelét, aminek egy részét elidétlenkedi, mert ő egy ilyen kis jópofa, szeleburdi karakter. A férj közben bánatosan pillog, de Sarabeth egyelőre nem borul a nyakába. Anna is bőg neki egy sort, és kéri, hogy bocsásson meg, de barátnőjének pár percnél több időre lesz szüksége, hogy mindezt feldolgozza, úgyhogy inkább elmegy megnézni, hogy van a megözvegyült Betty. Cristinának Hunt ad leckét az életről, olyan korszakalkotó gondolatokkal gazdagítva az epizód mondanivalóját, mint a „hibáinkból tanulunk”, vagy a „nem az a fontos, hogy a legjobbak legyünk, csakis az életmentés számít.” Ez annyira komoly, hogy Cristina is magába száll egy percre. Anna és Sarabeth Bettyt tájékoztatja a sajnálatos eseményekről, aki a tragédiát fokozandó pár másodperc múlva ismét megkérdezi, hogy mi történt. Lexie Michaelt biztosítja támogatásáról, Alex szomorkodik, Rose pedig Dereknek ad elő rövid monológot, majd közli, hogy átmegy egy másik osztályra. Reméljük, nem viccel, és ettől a kínos száltól megszabadultunk.

Sloan azt javasolja Lexie-nek, hogy mondja el a szívtipró Georgie-nak, hogy érez iránta. Sarabeth és Anna békülőfélben vannak, szegény Bettynek meg Izzie mond kegyes hazugságokat, hogy fél percig jól érezze magát. Bailey megparancsolja Alexnek, hogy állítsa vissza az órát éjfél előttre, mintha még nem járt volna le Michael biztosítása. Jó kis trükk, reméljük, a tanúk sem köpnek majd a csalásról. A Főnök állást ajánl a Cristinát ápolgató Huntnak, aki nem fogadja el, de Yanget még lesmárolja búcsúzóul. Phil lábujja mozog, úgyhogy az ellentéteket félretéve mindenki együtt örül. Lexie megpróbálja feltárni beteges vonzódását George előtt, de a szoknyapecér csak barátként tekint rá. Sarabeth megbocsájt urának, majd Hahn és Torres közt is megtörik a jég. Meredith kicsikar Cristinából néhány támogató mondatot. Izzie meglátja, ahogy Alex épp mással érzi jól magát, mire a fejében feltámad Denny, és együtt elsétálnak a fénybe. A valóság azonban kegyetlen, világosít fel minket Meredith mindig bölcs hangja, és ezzel vége is lehetne, de előtte még a Főnök beszédét is végig kell hallgatnunk arról, hogyan fogja felpörgetni a klinika sebészoktatási programját. Ezután már tényleg vége.

Címkék: grace klinika
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

~Moi~ 2010.02.10. 12:34:32

Jááhhj ez annyira nem tetszett :/
Viszont a HV az jó volt, mint mindig :D

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.02.10. 12:42:21

@Miss Scherbatsky: Köszi.:-)

Hát ja, ez az egész szezonnyitó dupla epizód iszonyú rossz volt. Egy ismerősöm szerint ez az évad jobb lesz, mint az előző...Ezek után nehezen tudom elképzelni...

eperlekvár 2010.02.11. 09:12:06

Úgy vártam a részt a múltkori jégcsapos vég után... erre milyen unalmasra sikeredett ez az epizód :(

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.02.11. 11:44:08

@eperlekvár: Az egész jégcsap-ügy csak arra volt jó, hogy Cristina közel kerülhessen G.I. Joe-hoz. Még csak meg sem sérült rendesen. Pffff...

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.02.11. 12:01:00

@eperlekvár: Az egész jégcsap-ügy csak arra volt jó, hogy Cristina közel kerülhessen G.I. Joe-hoz. Még csak meg sem sérült rendesen.Pfff...

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.02.11. 12:02:07

Jaj, elnézést...megviccelt a rendszer.
süti beállítások módosítása