Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terminator 1x05 - Queens's Gambit

2010. január 26. 20:43 - sixx

Üdv mindenkinek, ismét itt a világ egyik legelcseszettebb családját bemutató tévésorozat, amiben Sarah Connor és pöcsfejű gyermeke, John a jövőbe ugrottak egy kislány terminátor társaságában, hogy elkerüljék a) a világvégét, b) a Sarah-ra leselkedő rákos daganatot, c) egy Krómarti nevű igen elszánt és makacs terminátort. Eddig az a és b pontok nagyjából mintha működnének, de Krómarti feje átjött az időkapun, a teste meg elvolt addig egy szeméttelepen, míg időben a fej utol nem érte. Az előző részben a fémvázra ráhűlt az emberbűr, és már szeme is van, meg arca, olyan, mint egy magyar nevű színésznek. A többit az előző hogyvoltokból tessen kisakkozni, a terminátor címke a legjobb barátunk.

Flashbackkel kezdünk és anyai narrállással, a stúdióban felhúzott műanyag pálmák között kóborló Sarah arról mesél nekünk, hogy miközben közép-amerikai banánköztársaságokban héderezett a gyerekkel az oldalán, milyen is jó volt ez Johnnak, mert megtanították sakkozni, logikusan gondolkodni meg stratégiai döntéseket hozni. Na ja, akkor azért lett ilyen hülye tinédzserkorára, mert az ellenfelei nem is tudtak sakkozni, csak fostak a géppisztolyos mutertől. A gyerek a tévében sakkozik, ugrunk vissza a jelenbe, a muter a hajnali napsütésben húzódzkodik, majd bedob egy marék gyógyszert, és telefonoz Andyvel, a szerencsétlen bolti eladóval, akinek felgyújtotta a házát, hogy ezzel megsemmisítse a Török nevű komputert, amiből majd Skynet lesz, blablabla. Andynek jó híre van, mondja, Sarah arca megfeszül, ez összegeekeskedett még egy számítógépet, eszem megáll. Jaja, Andy egy sakkversenyre nevezi a gépet, ott vigyorog a kis Skynetecske a hóna alatt.

Sarah ex-vőlegényének nagyon rosszul indul a napja, illetve mi ezt tudjuk, de ő nem, mert meglátogatja a rendkívül módszeres és alapos gépként ismert Krómatri az új emberjelmezben. Lopott jelvénnyel FBI-ügynöknek adja ki magát, de nem tudjuk meg, mit akar egészen pontosan, mert ugrunk vissza Sarah diszfunkcionális családjára, ahol Pinokkina gimis matekpéldákat old meg a jövőben épített számítógépagyával. A muter ezt ellenzi, és közben elmeséli, hogy Andy számítógépe más gépek ellen fog küzdeni egy versenyen, de ezt most John kihagyja, mert megy iskolába. John nem örül, Pinokkina indifferens. Andy, Andy, te bohó kisfiú, robotokat mutatsz Sarah Connornak zárt térben, és egy darabban akarsz kikerülni onnan? Sarah nyála szinte csorog a gondolatra, hogy ennyi vasemberkezdeményt tud egy kis darab C4 segítségével szíjjelvágni, de erőt vesz magán, és meghallgatja Andy igen unalmas okfejtését a robotika romantikus oldaláról, meg a sakkozó számítógépekről, mondjad csak, fiam, mondjad, majd megkapod a beosztásod.

Új szereplő jő, egy rosszarcú orosz, Dimitrij, aki ránéz a Sarah-Andy kettősre, és azzal nyit, hogy ez a nő veled soha nem fog dugni. Me likey Dimitrij. A csávó tanította a Törököt sakkozni mellesleg, de ez Sarah-t nem nyűgözi le, sőt. Az Andy-Dimitrij kettős mellesleg azért nevezett be a versenybe, mert a nyertes gépet megveszi a hadsereg. Sarah csak azért nem kezdi el azonnal ütlegelni Andyt és a gépet, mert egyedül van, majd hívja Pinokkinát, és akkor lesz nemulass. Ugrunk Krómatrira, aki az ex-vőlegénynek magyarázza, hogy Sarah és John mégis életben van, az ember ezt persze tudja, csak nem mondja el, mert rendes. Az ex-vőlegénynek asszonykája is van, Dezmond csaja, Penny a Lostból avagy a dokinő a FlashForwardból. És most nagyon meglepődik, mert a gépember szépen levezeti, mi alapján gondolja, hogy Sarah itt van, ebben a házban: az ura korábban Sarah-t akarta feleségül venni, a kapcsolat világos, biztos itt van bújtatva. Na, ma este sem lesz dugás, áll az asszonyka durcás arcán, muhaha. És Krómarti nem szakítja le a fejüket, hanem aszongya, tessen engem hívni bármikor, mert soha nem alszom. Komolyan.

John a suliban Pinokkinának magyarázza a gyász lényegét, néha az ember sír, néha meg még ez sem elég. Egy lány verődik mellé, beszól kettőt és elmegy. Pinokkina aggodalmas tekintettel figyel. John az iskolában autót szerel, mert ez egy ilyen szakközépiskola vagy mi, és összeismerkedik egy latinó csávóval aki az előző jelenetben mutatott csajról mesél neki rosszakat, vigyázz vele, nem normális. Pont ettől érdekes, könyörgöm, kinek kell normális nő? Mi abban a poén? A számítógépek közben egymásnak feszülnek, Dimitrij sakkozik, Sarah figyel, Andy ideges, és hoppá, megjelenik Pinokkina is, hogy korai őseivel találkozzon. Olyan lehet ez neki, mint mondjuk nekem egy ősemberrel hatvanhatozni. Sarah vázolja a tervet Johnnak, mert suli után ő is megérkezett: hajrá japán számítógép, mert ha a Török nyer, Andy halott. Úgy tűnik, Andy gépe nyerésre áll, aggodalmas képet vág mindenki.

A mentősember, Charlie, a nejével beszélget este, az újasszony tudja, hogy Charlie hazudik, az meg elárulja, hogy találkozott Johnnal, sőt, itt, ebben a házban. A nő kiakad, ezek szökevények, bazmeg, fílelmetes terroristák, mit tudsz te róluk? Mondtam, hogy nem lesz dugás este. A Török nyerésre áll a versenyben, amikor vét egy óriási hibát, és a japánok nyernek, az ő gépüket veszi meg a hadsereg, mindenki fellélegzik. John a vezéráldozatról mesél a muternak, Dimitrij meg Andyvel üvöltözik. Sarah úgy dönt, kipakol Andynek, de mire odaér hozzá, a csávót fejbelőtte egy katonai zubbonyt viselő ismeretlen, aki nem más, mint Michael Austin Green a Beverly Hills 90210-ból. Verekednek egy sort Sarah-val, és a rendőrök elkapják, Sarah meg leül a földre sírdogálni egy kicsit, de szigorúan takarásban, nehogy a hék elkapják.

Másnap reggel John kideríti, hogy a titokzatos gyilkos egy jövőbeli harcos, akit John küld majd vissza egyszer, és most gyilkosságért sitten ül. Igen ám, de nem egyedül küldte vissza, hanem három haverral, akiket egy terminátor már kinyírt, és most nekilát az utolsó feladatával is végezni: megjelenik a rendőrőrsön, ahol a faszit fogva tartják, és elszabadul a pokol legalábbis elméletben, mert nem mutatják, hanem inkább az iskolát, ahol Pinokkina és John normális gyermekeket alakítanak a lehetőséghez képest. Pinokkinával beszélni akar az egyik tanár, ez jó lesz. Az is, a tökéletesen racionális Pinokkina a beszélgetés alatt olyan tökéletesen utánozza a kiscsajt, aki levetette magát a tetőről, hogy a tanár majd lefossa a bokáját. Summer Glau kifejezetten élvezetes ebben a szerepben, hogy kibírta röhögés nélkül a jeleneteket az meg maga a csoda.

A jövőbeli harcos a zárkájában mászkál fel s alá, amikor megkeresi a teljesen felesleges szereplő, az FBI-ügynök, és a tetoválásáról faggatja, ami egy vonalkód, és a terminátorok munkatáborában kapja az ember (mi a fasznak a gépeknek emberi munkaerő a jövőben????) Aztán elmeséli neki, hogy a széfet feltörték a lakásában, ahol három hulla hevert, de ez mind semmi, egy csomó másik gyilkossággal össze lehet kötni. A jövőbeli harcos nem az a beszédes fajta, csak annyit mond, hogy mind meghalunk, ami nem sok, de legalább kiderül, hogy a csávó racionális. Sarah közben álruhát ölt, kiskosztüm, rövid haj, napszemüveg, wow, állat ez a nő, ha kócos, ha nem. Lop magának egy belépőkártyát, és megy be a rendőrségre, a jövőbeli harcoshoz, gondolom ügyvédnek adja majd ki magát, vagy nagyon dekoratív rendőrnőnek.

Ügyvéd lesz az, a csodálkozó harcos fel is idegesíti magát emiatt, minek jött ide maga, ez nem kóser. Ja, és nem öltem meg Andyt, a Törököt akartam elvinni, de mire odaértem a csávó halott volt, a Török meg sehol, azt reméltem maga volt, de úgy tűnik, mindketten szopóágon vagyunk. És most tessék innen elhúzni, mert jön a vasember, és lesz nagy baj. Ja, és nagyon csinosnak tetszik lenni, a fotón már nem annyira, de sebaj. A csávó neve Derek. Derek Reese. Kyle Reese tesója, aki John apja, akit John küldött vissza. Nesze neked elbaszott család. És persze megjelenik a terminátor is az utolsó percben, de elkésett, mert Dereket bepakolják a rabomobilba. John próbálna szóba elegyedni a kiscsajjal korábbról, de nem sikerül, mert jött a fater érte, és a szőke lelép. Pinokkinának udvarlója lesz, John röhög egy sort.

Az FBI-ügynök, aki a sittről kihozatta Dereket, azt várja, hogy az megérkezzen az irodájába, de nem fog, mert a vonalkódos tetkója alatt egy vasdarab van a bőrében, amivel kiválóan lehet bilincset feszegetni. A sminkmestert ezért a jelenetért nem dicsérném meg, az tuti, tessék csak nézni a képet. Derek kinyitja a karperecet, és jókor, mert a kocsi mögött megjelenik a Connor-klán, Pinokkina felugrik a rabomobilra és bevágja az ablakot, majd kirángatja a kísérőt, Sarah meg a sofőrt bírja jobb belátásra. Pinokkina találkozása nem sül el túl jók Derekkel, te fémribanc, mondja a katona, és már lőne is, de a metállédi leszereli, Sarah meg beindítja a meseautót, és húznának is el a környékről, amikor megjelenik Derek kedvenc terminátora, és hiába lövik, egyre csak fut, majd felugrik a kocsira, letépi az ajtót és elkezd verekedni Pinokkinával.

A szokásos terminátor-tviszt után a gépmanus keze leszakad, a feje is megrongálódik, de csak megy tovább egyre, és agyonvágja Pinokkinát, akit Sarah habozás nélkül otthagyna ebek harmincadjára, de John nem. A robotmanus lelővi Dereket, ezalatt Pinokkina magához tér, és nagyon-nagyon megveri, egy útjelző táblával, ami azért elég kemény, különösen az a rész, amikor a fejére rátekeri. John hozza a szerszámosládát, és Pinokkinával karöltve kiszedik a terminátort hajtó processzort. You have been terminated. Derek nagyon nincs jól, sőt, halálán van, de nem akarja, hogy Pinokkina segítsen rajta. Nem is fog, mert belül vérzik, bármekkora marhaság is ez Rejtő szerint, és ha nem kap orvosi segítséget, akkor meghal. Sarah elmondja Johnnak, hogy Derek a nagybácsi, és azt is, hogy Derek ezt nem tudja - honnan tudná, a tesóját visszaküldték megtermékenyíteni a mutert, aztán meghalt. John elszalad Charlie irányába, az FBI-ügynök meg a konzervdobozként felnyitott rabomobil mellett társalog a rendőrökkel: szóval két nő, darabja ötven kiló vasággyal, felszakította a kocsi oldalát és elrabolta az én foglyomat? Aztán az út mentén felfedezi a terminátor leszakadt kezét, és nagyon-nagyon csodálkozik.

Az utolsó jelenetben John meghozza Charlie-t, aki nem orvos, de mentős, és majd ő megmenti Derek életét, ha nem így történne, Pinokkina már írt neki sírfeliratot. Sarah és Charlie összetalálkozik a vérző Derek mellett a konyhában, és néznek nagyokat. A háborúban mindig van remény, mondja a bölcs Sarah Connor, bólogatunk. Jövő héten innen folytatjuk.  

Címkék: terminátor
29 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.01.26. 22:18:33

Nem tudom eldönteni, hogy neked ez a ... ez a ... szóval ez tetszett-e vagy sem. Mert ha igen, akkor nem világos, hogy miért teszel rá ilyen gúnyolódó hangnemű megjegyzéseket. Ha viszont nem tetszett, akkor azt nem értem, hogy miféle elhivatottság vitt rá, hogy ezt az egészet végignézzed.

raklap 2010.01.26. 22:36:14

én végignéztem ezt a sorozatot de nekem csak az első 1-2-3 rész volt fura utánna megszoktam azt is hogy a terminator csaj meg sok mást is.. ez a fej nélküli terminator ahogy ujrarakja magát ez kicsit gáz volt ... de a többi szerintem eléggé rendben volt... és hát a vége meg olyan kemény volt hogy azóta is sajnálom hogy nincs folytatás

Tipca 2010.01.26. 22:51:45

Egy újabb újonc, aki még nem szokta meg a sixx-féle hogyvoltok stílusát. :) Hogy tetszik-e neki, vagy sem (bár valamilyen szinten vszínűleg tetszik, különben nem írna róla), nem fontos, a lényeg, hogy olvasás közben jókat lehessen röhögni.

Sixx: A hv szokás szerint jó volt, és végre ismét Terminator! Már nem is emlékeztem, hogy Charlie csaja Penny volt...

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.01.26. 22:56:39

@raklap: mi volt a vége? Elöjött a szekrényböl Sas József és közölte, hogy ö egy terminátor?

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2010.01.26. 23:11:02

@Androsz:
Anno azért nem írhattam én a TSCC-t, mert ez tipikusan az a sorozat, amit jól lehet fikázni, amellett, hogy rendszeresen néztük és még tetszett is. Főleg a második évad :) Szóval tetszik neki, csak hát vannak benne magasra feldobott labdák. :D

raklap 2010.01.26. 23:39:57

@Blassius:

nem a vége az volt hogy kiderült hogy a skynet john connor apósa..

kuki123 2010.01.26. 23:44:04

én még frissen ropogósan néztem meg angolul annó nekem nem volt vele semmi bajom..nem nagyköltségvetésből épül fel a film ..az egész csak egy betét egy átvezető a 2dik és a 3.dik film között
és utalásokat tesz a 4-dik filmre remélem jön még az 5-dik :)

ennyi nem kell többet várni tőle
amit lehetett kihoztak belőle főleg úgy hogy közben volt egy írósztájk is

Tipca 2010.01.27. 00:16:15

@volánrulz: a sorozatnak a filmekhez nincs semmi köze. pontosabban az első kettőhöz igen, mert azokat folytatja, de a harmadiknak egyenesen ellentmond (abban szó sem volt több terminátorról, pláne időutazásról, egyedül Sarah halála stimmel, bár az idő még ott sem), a negyediknek meg még annyi köze sincs hozzá, mint a harmadiknak.
ennek ellnére nekem is bejött a sorozat, néhol ugyan döcögött, de nagyon sajnáltam, mikor kiderült, hogy vége - főleg úgy, ahogy. :S

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.01.27. 00:53:00

Rosszul teszitek, hogy ilyeneket néztek. :-) Most ért véget a Film+-on a Halhatatlanok című "szintetikus film" (us.imdb.com/title/tt0314063/), és ha nem is volt teljesen jó - nekem -, legalább érdekes volt és egyedi. Európai, főleg francia, ami kellemes újdonság szokott lenni az amerikai akcióhamburgertől eltompult ízlelőbimbóknak. Én még nem láttam az Avatart, de amekkora akörül a felhajtás, úgy ez is megérne legalább egy kis lelkesedést.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.01.27. 00:55:10

Ha az előző link végéről kiveszitek azt a zárójelet, amelyet ez az ócska blogmotor becsatolt, akkor meglesz a kívánt oldal.

ergerberger 2010.01.27. 02:46:31

Nem kéne fikázni a Sára Konnort, én úgy megdugnám, hogy csak úgy füstölne a luka. Ellentétben a mozifilmes Sárával, akit meg rohadtul nem.

ergerberger 2010.01.27. 02:47:15

"de Krómarti feje átjött az időkapun"

Króm Marci a magyar neve a robot bácsinak.

ergerberger 2010.01.27. 02:48:38

@Androsz:

1. szarás után segget mosunk,
2. url előtt-után szpészet teszünk.

sixx · http://comment.blog.hu 2010.01.27. 04:39:22

@Androsz: puszta jóindulat vezérel, amikor megjegyzem, higy ez nem az a blog, ahova népnevelni jön az ember.

PvD (törölt) 2010.01.27. 06:57:01

Én láttam mind a két szériát és teljesen rendben volt, kár, hogy abbahagyták..

takingsider 2010.01.27. 08:19:35

A TSCC a legjobb sorozat, pöcsfej nem ért hozzá, ráadásul unalmasan és darabosan ír. Ha nem lennék rajongó, akkor is ezt írnám. Rendben van az első széria is, de igazán a második évad második feléért érdemes megnéznik. AZ überbrutál, látszik, hogy tudták, hogy vége lesz, és mindent beletettek azért, hogy onnantl már olyan sorozatot készítsenek, amelyik nyomot hagy. A TSCC onnantól hagyott is, elég mélyet, több katarzist. A vége kibaszott nagy, és kurvára nem igaz, hogy folytatni kellene.
UFF

sixx · http://comment.blog.hu 2010.01.27. 08:26:15

@takingsider: idióta barátom, nálam nagyobb rajongója nem nagyon van ennek a sorozatnak ebben az országban. kár, hogy ilyen sötét vagy.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.27. 09:02:45

Köszi sixx a folytatást :-)

A negyedik nagyfilmhez ennek a sorozatnak már csak azért sincs köze, mert ott Kyle egy magányos árvagyerek, honnan lenne tesója?

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.27. 09:22:41

Az első évadot megjelenésekor végignéztem, s tetszett annak ellenére, hogy elég erős anomáliákat találtam. Le kell töltenem a másodikat is:)

Pl. ok, lerepült Króm Marci feje, de mivel az áramforrás valahol a mellkasában van ezért az alap, hogy kikapcs.
Úgy kellett volna, hogy megtalálja valaki, rádugja telepre így meg kitalál valamit, hogy hogyan mozogjon/szerezze meg a többi részét. Azt el tudom képzelni, hogy a T-1000-es test regenerálódik és időközben szerez pár dolgot a létfenntartáshoz, nyilván volt rá ideje. De pl. Azt nem tudhatja hová került a fej, de a fej adhat vmi jelet hová került. Nem hiszem, hogy a testrészek adóvevővel lennének felszerelve, de idővel keríthetne a fej. Vagy küld egy emailt a testnek. Valami.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.27. 09:26:08

Aztán: miért nem nyírják ki az időgépet feltalálót? Sokkal kevesebb probléma lenne...

A másik szálom a folyadékterminátort pl. a kormányzati belépőkapunál már ki lehetne szúrni... 911 óta különösen figyelnek rá, hogy ne lehessen mindent bevinni ilyen épületbe.

Professzore · http://ekonyvolvaso.blog.hu 2010.01.27. 12:03:31

Szabad-e kérdeznem, hogy a hatodik képen a telefonáló szemüveges hölgy kicsoda?

Llew 2010.01.27. 12:28:52

@Professzore: "Sarah közben álruhát ölt, kiskosztüm, rövid haj, napszemüveg"

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2010.01.27. 14:41:48

@sixx: anno Dr. Silberman mondta a T2-ben, hogy "mind meg fogunk halni", Derek erre utalhatott.

takingsider 2010.01.29. 16:00:56

Re: Sixx
OFF
1. Olyan nincs, hogy a legnagyobb rajongó.
2. Sötétségről vitába sem szállok veled.
3. Az írás darabos (és nekem ez unalmas). Ezt tartom, de ez stíl kérdése.
4. Ebből, és csak ebből (bocs, nem olvasom írásaidat) az írásból ítéltem, ebből nem az jön le, hogy képben lennél (az vizsont igaz, hogy elcseszett család). Szóval csak ezt olvastam, de tudod: mindent önnön magában kell megítélni, egy írást is (és nem az előző, kapcsolódóak ismeretében), egy mozifilmet is (és nem úgy, hogy tudjuk mi volt még a regényben.
5. Gondolom a sorozatra vonatkozó érdemi résszel nem volt bajod, mert az az, amelyen valóban lehet vitatkozni, a többi csak időhúzás.

sixx · http://comment.blog.hu 2010.01.29. 17:21:05

@takingsider: kösz a kritikát, tanul belőle az ember, pl. azt, hogy van akinek mindig szájba kell régni valamit. például: egy sorozat esetében ha te meg tudod ítélni annak minőségét úgy, hogy random belenézel egy epizódba, és teszem azt egy szerializált sorozatról van szó, mint a Lost vagy a terminátor, akkor nagyon ügyes ember vagy, vagy szimplán nem tudod, miről beszélsz. isten ments, hogy előről elolvasd a tscc hogyvoltokat, csak mondom.

takingsider 2010.01.30. 09:38:52

Hi, Sixx
1. Elbeszélünk egymás mellett, bár közelebb áll az igazsághoz, hogy most elbeszéltél mellettem
2. Nyilván nem szoktam hogyvoltot olvasni, s talán félre is értettem emiatt kicsit, hogy mi az igazi lényege (vagy mi akarna lenni), emiatt bocs!
3. Mindamellett, ha már szóba hoztad, pedig ugye szó sem volt róla: jó eséllyel meg tudom ítélni, hogy jó-e egy sorozat egy rész egy hosszabb részletéből, vagy egy részből is (most nyilván nem kell soroljam, hogy mikből lehet sejtésed), de azt reméltem, lejön a legelső hozzászólásból, hogy csak annyit éreztem az elején, hogy érdemes lesz nézni a sorozatot, mert nem rossz, egyre jobb, elér egy jónak mondható átlagos szintet, vagy afelettit, majd az utolsó tíz-tizenkét rész úgy odabasz, (nekem különösen az utolsó előtti rész), hogy egy szűk rétegnek, amihez te is tartozhatsz, ésgondolom, és én is, fontos film- vagy tévétörténeti (viszonyítási)pontot jelentsen. És mindez azt is jelenti, hogy a sejtések, megállapítások sok esetben igazak lehetnek, nem lehet rájuk hagyatkozni feltétlenül.
4. Végül. Tehát ezt a hogyvoltot nem nekem találták ki (ehhez töb idő kellene sajnos), stílusban nem (a már nem félreértett stílusban sem), bocs, hogy raboltam az időtöket.
Üdv és sok sikert
TS
süti beállítások módosítása