Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 4x07 - Memoriam

2010. január 08. 08:25 - hex.kelly

Reid előző epizódi álmával nyitunk, valamint kapunk egy kis montázst, hogy tudjuk: ez az epizód Riley Jenkins-ről fog szólni.

Vegasi szálloda halljában Morgan pöröl a félkarú rablónővel, Prentiss csitítaná, mert sajog a feje, hosszú lehetett a tegnap éjjel, mert már gyűlöli is Vegas-t. JJ jön, kérdi, hol van Reid, mert Hotch már a reptéren várja a bandát. De se Morgan, se Rossi nem tudja, Prentiss meg akkor sem bírna válaszolni, ha tudná. Nem is kell, mert épp most futott be, és azt mondja, hogy pár napig még maradna, mert ööööö..... már rég látta az anyukáját. Hát, akkor maradjon csak, Rossi azt mondja neki, tegye, amit tennie kell. JJ azt mondja, vigyázzon magára, Reid meg, hogy vigyázzon magukra.

Aztán a helyi rendőrségen szólít meg egy helyi zsarut, bemutatkozik, és kéri a Riley Jenkins-ügy aktáját. Egy perc múlva az akkori nyomozás vezetője egy doboznyi iratot hoz, és elmondja, hogy Riley bátyja és az apja is gyanúsított volt, de ő mindig is úgy érezte, hogy nem családtag volt a tettes. Megkérdi, mi dolga az üggyel az FBI-nak. Reid azt mondja, csak egy kutatáshoz kell, és a másik doboz is, amit említett. Majd kinyitja az egyik aktát, benne Riley fotója, piros baseball-gúnyában feszít rajta, és Reid-ben életre kel a fotó: emlékszik a fiúra, ahogy az edző mellett áll, és messzire üti a labdát. Emlék vége, Reid dobozt cipel a szálloda folyosóján. A szobája ajtaját viszont résnyire nyitva találja, a szabad kezével belöki az ajtót. Odabent Rossi és Morgan küppednek, valami szappanoperát néznek. Na jó, nasiznak is.

Reid kérdi, mit művelnek itt, Morgan kérdi, minek látszik? Reid szerint betörtek a szobájába, és az Életünk napjai-t gúvadják. Rossi helyesbít: The young and the restless-t. Reid kérdi, hogy véletlenül nem a repülőn kéne lenniük? Morgan visszakérdez: Véletlenül nem anyukádnál kéne lenned? A dobozra mutat: Riley Jenkins? Reid tagad (kis buta), Morgan és Rossi felállnak, betörnek Reid intim zónájába (hogy e tudjon hazudni) és kérik, hogy hadd segítsenek. Reid közli, hogy ő már tudja. Morgan kéri, hogy mondja el, mit tud a gyanúsítottról. Hát tudni éppenséggel nem tud róla semmit. Azon kívül, hogy az apja. (Uuuhhh!) Főcím és idézet Reid-től: Amiről az apa hallgat, a fia beszél, és gyakran úgy találom, hogy maga a fiú az apa felfedett titka. - What was silent in the father speaks in the son, and often I found in the son the unveiled secret of the father. (Was der Vater schwieg, das kommt im Sohne zum Reden; und oft fand ich den Sohn als des Vaters entblößtes Geheimnis.) Friedrich Wilhelm Nietzsche. Rossi és Morgan próbálják megmagyarázni Reidnek az apja álmában való felbukkanásának szimbolikáját (apád elhagyott, ezzel megölte a gyermekkorodat, stb.), és azt is, hogy nem kell mindig minden kő alá benézni, de Reid most már a végére akar járni a dolognak. Quantico-ban pedig JJ hozza Todd ügynököt Emilyhez, utóbbi szerint nehéz dolga lesz, JJ viccel üti el a dolgot. Hotch érkezik, Todd ügynök kérdi, hol vannak a többiek (magyarul: hol van Morgan), Hotch azt mondja, a vegasi ügy kapcsán felmerült egy másik ügy, annak néznek utána. Reid az egyik aktából sorolja a tényeket Rossiéknak: Riley 6 éves volt, az apjának kellett volna érte mennie edzés után, de elhúzódott a melója, ezért Riley gyalog indult haza, 3 saroknyit kellett mennie. Amikor kora este az anyja hazaért, megtalálta Riley holttestét a pincében. Tehát a tettes vagy a házba ment, vagy még útközben kapta el a kisfiút. A pincében megerőszakolta, a száját leragasztotta, majd egy ott talált késsel 9-szer mellkason szúrta. Szóval a gyanúsított 25-35 év közötti fehér férfi, aki most már 50 körül járhat. Ismerhette Riley-t, talán a házukban is járt, mondjuk egy szomszéd. Reid benyögi, hogy félmérföldnyire lakott a Jenkins-háztól, de nem tudja, hogy az apja ismerte-e Rileyt. Erő szerint le kell nyomozni Ész apját, Ész inkább először anyuval beszélne, meg a szomszédokkal. Tapasztalat közli, hogy a tettes egyértelműen PEDOFIL, ezért még egyszer megkérdi: Ész teljesen bizonyos abban, hogy végig akar menni ezen az úton?

Válaszul Reid már az anyjánál ül, Scrabble-t nyomnak, Reid nagy levegőt vesz, és kérdezni kezdi az apjáról. A gyerekeket szerette, ha rajta múlik, anyu tenyészkoca-üzemmódban létezett volna. Más kölkökkel is jól kijött, ő volt az ovis csapat edzője is. Merthogy apa azt erőltette, hogy Spencer normális tevékenységeket (is) folytasson, pedig anyu folyton mondta neki, hogy Spencer nem normális, hanem kivételes. Reid megkérdi, hogy érezte-e valaha úgy, hogy az apja csak a látszat miatt nősült meg? Ezen a ponton anyut akár gyógyultnak is minősíthetnék, ugyanis közli, hogy ezek a kérdések igen furcsák, és kérdi, mi ez az egész. Hát Riley Jenkins, aki nagyon is igazi volt, mint ahogy a halála is, és azt gondolja, hogy valahogy az apjának is köze van hozzá. Anyu csak bámulja a betűket, hát tényleg létezett Riley? Bizony, és ő is tagja volt az ovis csapatnak. Quantico-ban eközben JJ Jordannek beszél arról, mit is kell majd itt csinálnia és hogyan. Jordan ügyesen felel JJ tesztkérdésére, ami igen hasznos, tekintve, hogy JJ-nek fájdogál a pocakja. Reid és Morgan Riley Jenkins apjával beszél, aki hülyeségnek tartja, hogy Will Reid ölte volna meg Riley-t, és megkérdi, hogy ki az a barom, aki ezt hiszi? Reid közli, hogy ő Will fia. Lou Jenkins meglepődik, és kéri, hogy higgyen neki, ő ismeri Will-t, ő egy jó ember. Reid a kocsihoz indulva megkérdi, tudja-e, merre lehet az apja. Jenkins szerint valószínűleg még ugyanott dolgozik, ahol régen, Summerlin-ben. Hoppá, Summerlin csak 9 mérföldnyire van Vegastól, az apja tehát végig itt volt, és mégsem látogatta meg sosem. (Hú, de szarul hangzik.) Szegény gyereket a víz veri, mikor Rossival és Morgannel az apja munkahelyén vannak. El is rohan a mosdóba, Morgan mondja Rossinak, hogy még sosem látta ilyennek a kölykök, Rossi szerint 17 év nagy idő, Morgan szerint mégsem elég nagy ahhoz, hogy Reid-ben ne legyen harag. Will Reid érkezik, kérdi, hogy miért keresi az FBI, csak nem az önkormányzati vizsgálat miatt? Mondják neki, hogy személyes ügy miatt, ami a fiával kapcsolatos. Will meglepődik, és azt kérdi, hogy miért, mi történt? Spencer ekkor érkezik, és azt mondja: Ezt próbáljuk most kideríteni, helló, Apa.

Will Reid az irodájában csodálkozik, hogy nem hasonlít már rá a fia, pedig régen mindenki azt mondta, hogy a pici Spencer kiköpött apja. Dr. Reid tisztes távolban áll tőle, és igazán undokul mondja, hogy sok ember meg a kutyájára hasonlít, és elfúj valami zagyvaságot, hogy miért van ez így, a lényeg: azért nem hasonlít, mert 20 éve nem találkoztak. Will kérdi, miért jöttek. Elmondják neki, hogy most zártak le egy gyerekrablós ügyet, Will vágja, hogy az Ethan Hayes-ügy volt az, hátnemborzasztó. Spencer meg közli, hogy az ügy kapcsán eszébe jutott Riley Jenkins. Az apja meg van lepődve, hogy emlékszik rá. Azon viszont nincs, hogy a fia azt álmodta, hogy ő a gyilkosa. Merthogy ő már réges-rég nem lepődik meg a fia elméjének bámulatos működésén. Rossi közli vele, hogy a profil egyes részei illenek rá. Na, Will idáig volt boldog, hogy láthatja a fiát, mert szerinte abszurd, hogy őt gyanúsítják. Morgan azt mondja, hogy szeretnék, ha engedélyezné a hozzáférést a számítógépéhez. Will begurul, és fiához hasonló undoksággal közli, hogy ahhoz bizony parancsot kell hozzanak. Reid a hotelszobája felé tart, és telefonál Garcia-val. Nincs parancs, szóval meg kéne hekkelni a fater gépét. Garcia kérdi, hogy biztos-e benne. Reid kifakad, hogy jó lenne már, ha nem kérdezgetné ezt tőle folyton mindenki. Az ajtón belépve egy nagy borítékot lel a padlón, rajta egy post-it: Rossz ember után szaglászol. A borítékban egy férfi aktája van, a fényképre pillantva bevillan neki egy régi kép, amikor is kisfiúként a parkban sakkozik, a fényképen szereplő férfi elé lép, és megdicséri. Reid a hallban mutatja az anyagot a kollégáinak, szerintük hiába is gyanús a helyzet, akkor is érdemes utána nézni ennek a fazonnak, mert a priusza alapján akár ő is lehetett Riley gyilkosa.

Garcia telefonál Morgan-nek, mögötte áll Hotch és Emily, de ez nem zavarja abban, hogy flörtöljön vele. Egyébként nem talált semmi pedofíliára utaló jelet Will Reid gépén, és tíz évre visszamenőleg a pénzügyi tranzakciói is bűntelenek. Emily közbeveti, hogy persze csak ha eltekintünk attól, hogy fél éve Celine Dion koncertjegyet vett. Viszont kiderült, hogy Will Reid munkamániás, és nem szórja a sok pénzét. És az állatorvosi számlák alapján egy igen beteg macska tulajdonosa. A szabadideje nagy részét egyedül tölti, moziba jár, és olvas, és a könyvgyűjteménye alapján a kedvenc írója... Asimov - erre Reid is emlékszik. Garcia közli, hogy Will Reid-nek egy másik komoly mániája is van, az otthoni gépén elképesztő archívumot vezet A FIÁRÓL: minden online publikáció, amiben Dr. Spencer Reid-idézet vagy hivatkozás van, a tudományos cikkei, minden szakdolgozatának a másolata megvan neki. Morgan szerint azért ez jelent valamit. Reid szerint azt, hogy az apja ráguglizott. Totál kivan, úgyhogy elrohan, friss levegőre. Morgan és Rossi azt kéri Hotchéktól, hogy nézzenek utána Gary Brendan Michaels-nek, mert valaki nagyon azt akarja, hogy utána nyomozzanak. Reid egy pókergépet nyomogat, egy csinos szőke nő flörtölni próbál vele. De Rossi és Morgan érkezésével ez egyértelműen kútba esik, mert elcipelik. A nő Reid után szól, hogy a gépben hagyta a nyereményét. Reid azt mondja neki, hogy tartsa meg, Rossi meg Reidnek azt, hogy most adott kétezer dolcsit egy prostinak, beszélgetésért. (Hahahaha!) De megérte, mert Reidnek beugrott egy újabb lehetőség, és máris kezdi megvalósítani: hipnózis alá veti magát. A hipnózisban Reid egy estéig utazik vissza, amikor már az ágyában fekszik, hallja a szülei veszekedését, majd bejön az apja, aki mondja neki, hogy szereti őt. Aztán másnap reggel látja az anyját sírva nézni kifelé az udvarra, aztán ő is odalopózik az ajtóhoz, és látja az apját, éppen véres ruhákat éget el. A hipnózisból zaklatottan ébred, Rossi nyugtatja, a terapeuta meg szerintem megy és begipszelteti a kezét, mert Reid igencsak megszorongatta a hipnózis közben. Reid immár az anyját kéri, hogy emlékezzen vissza, mert igenis látta az apját a véres ruhákkal. Az anyja egyre idegesebb, majd tombolva kiabálni kezd és a saját fejét üti, az ápolók rohannak, úgy-ahogy lecsillapítják, és leültetik. Néz maga elé, és azt motyogja: Te is lehettél volna...

Morgan később próbálja Reid-et a realitások talajára visszarángatni, vitáznak egy sort, aztán Reid közli, hogy nem állítja, hogy tudja, mi történt, vagy, hogy hogyan van köze az apjának Riley halálához, de köze van hozzá, ebben biztos. A rendőrség kapujánál találkoznak az épp távozó Jenkins-szel, beszédes pillantásokat váltanak. Odabent a nyomozónak esze ágában sincs letartóztatni Will-t, Reid győzködi, de hiába. Ez helyi ügy, nem az FBI-é, menjenek vissza a hotelbe és koktélozgassanak. Reid kis híján nekiugrik a nyomozónak, de Morgan közéjük áll, és kialkuszik még 24 órányi nyomozási lehetőséget. A nyomozótól távozva jól letolja Reid-et, az meg visszabeszél, majd elviharzik, míg Morgan felveszi a telefont, mikor Garcia hívja. Utána nézett Michaels-nek, valószínűleg pedofil, de nem sokkal Riley halála után már nincs nyoma sehol, talán nevet változtatva lépett olajra, meg kell találni. Garcia mellett JJ simogatja a hasát, és fújtat, mert bizony fájdalmai vannak. Garcia gyanút fog, és kérdi, milyen gyakran fáj? Hát, az elmúlt 1 órában olyan tízpercenként, de ez még nem a szülés, mert még van 3 hét. Garcia szerint rohadtul nincs, és már tuszkolja is keresztül JJ-t az irodán és kiabálja: Hölgyeim és Uraim, nem vagyok orvos, és a TV-ben sem játszom azt, de szerintem itt valaki mindjárt lebabázik! Emily beszáll a tuszkolásba, JJ nyarvog, hogy fel kéne hívni a pasiját, Emily meg hátrakiált, hogy reméli, hogy Jordan már készen áll a melóra, mert mostantól élesben megy a játék. Reid, Rossi és Morgan a varázstükör mögül nézik Will Reid-et, Erő és Tapasztalat próbálja lebeszélni Ész-t a fixa ideájáról, és Michaels esélyességét emlegetik. Reid meg azt, hogy Michaels anyaga túlságosan kapóra jött, és a nyomozó is megnevezte a hotelt, ahol lakik, pedig ő nem mondta neki. Majd átmegy az apjához, és kérdezgeti a véres ruhákról, de az csak azt mondogatja, hogy nem ő ölte meg Rileyt. Viszont, tudja, ki volt, Gary Michaels. Spencer szerint ez átlátszó. Will szerint meg felejtse el az egész ügyet, mert ha tudná, nem akarna a végére járni.

Hotch, Emily és Garcia beérnek JJ-vel a kórházba, közben Hotch híreket távrecseg Morgannek. Reid meglepődik, mikor Morgan beszámol neki arról, hogy Michaels holttestét 7 éve egy építkezéskor ásták ki a sivatagban, egy szomszédos államban, ezért nem tudták azonosítani. A halálát ütések okozták. Elképzelhető, hogy az elégetett ruhákon nem Riley vére volt tehát. A nyomozó elengedi Will-t, apa és fia csak nézik egymást. Reid, Morgan és Rossi már annál a seriffnél van, akinek a területén megtalálták Michaels holttestét. Elmondják neki, hogy lehet, hogy megölte Riley-t 20 éve, ő meg azt, hogy a szemüvegen van egy ujjlenyomat, amit nem tudtak azonosítani. De talán most, mondja Reid, sikerülhet. A seriff nem érti, hogy minek elszórni az adófizetők pénzét, az a perverz állat megkapta, amit megérdemelt. Morgan szerint Reid büntetni akarja az apját, Reid szerint ő csak az igazságot akarja. Dr. Norman odamegy Reid anyjához, aki most éppen nem hajlandó bevenni a gyógyszereit, mert emlékezni akar arra, mi történt. A szálloda halljában pedig Reidék ülnek, tűkön. Morgant hívják. Szegény Reid halálra váltan kérdi tőle, van-e eredmény. Morgan azt feleli, hogy van, és le kell valakit tartóztatni. De nem Reid apját. Egy építkezésre érkeznek, jön a nyomozó is, kiszállnak mind, Jenkinst nézik, és tudjuk, hogy tudja, hogy tudjuk - tartalmú beszélgetést folytatnak Michaels aktájáról, Riley haláláról. A nyomozó azt mondja, hogy Jenkins a barátja, kéri, hogy hadd bilincselje meg ő, az őrsre viszont Morgan viszi. Ahol aztán Reid-del együtt próbálja kiszedni belőle, hogy ki volt még jelen Michaels meggyilkolásakor. Senki. És hogy onnan tudja, hogy Michaels ölte meg a fiát, mert beismerte. (Naná, baseball-ütős embernek bármit beismerünk.) És egy másik gyereket is megkörnyékezett akkoriban. Reidnek erre beugrik a parkbéli sakkozós szitu, amikor Michaels megdicsérte, és le is ült vele játszani. Reid kiabál Jenkins-szel, hogy mondja meg, kitől tudja, hogy megkörnyékezett mást is Michaels. Benyit a nyomozó, és Reid tessékelné kifelé, de mögötte jön az anyja és az apja, és az anyja meglepően összeszedetten azt mondja: Spencer, én voltam az. (WTF?)

Ugyanis Reid akkoriban már rendszeresen sakkozott felnőttekkel, ez nem volt fura, az viszont igen, ahogy Michaels ránézett, ez feltűnt az anyjának, és elmondta Lou Jenkins-nek. Két nappal később felhívta, és elvitte Michaels házához, kifigyelték, és megerősítette, hogy őt látta a parkban. Ekkor Lou fogta a baseball ütőt, de előtte még megkérte Diana-t, hogy menjen haza. Ő viszont csak ült bénultan a kocsiban, majd egyszer csak bement a házba, és látta a véres-holt Michaelst a padlón, de többre nem emlékszik. Reid apja folytatja: Diana hazament, és nem bírt beszélni, de ő kitalálta, mi történt, és másnap ezért égette el Diana ruháit. Ám a tényt nem tudta elégetni, és minden megváltozott. Ezért ment el, mert már nem volt képes megvédeni, összetartani a családját. Reid azt mondja, hogy visszajöhetett volna, megpróbálhatta volna, de az apja szerint nem volt visszaút. Reid könnyeit nyelve bocsánatot kér, amiért mindent félremagyarázott. Az apja is sajnálja, mellé ül.

Repülőgép száll a pirkadatban, Reid idéz: Nincs menekvés az emlékektől és a bűntudattól ezen a világon. Az ostoba tetteink szelleme üldöz minket, bűntudattal vagy anélkül. - There is no refuge from memory and remorse in this world. The spirits of foolish deeds haunt us with or without repentance. Gilbert Parker

Cuki aprócska babát tart a karján JJ a kórházban, Garcia szerint a bébi tiszta apja, Will Lamontagne reméli, hogy hamar kinövi, Emily szerint elég, ha csak az akcentusát nem örökli. Reid kopog be, JJ köszön Spence-nek, aki ránéz a babára, és gratulál Will-nek. JJ nem érti, hogy lehet, hogy ő vajúdott 15 órát, mégis Reid néz ki szarabbul? Reid azt mondja neki, ne legyen nevetséges, hiszen JJ gyönyörű. JJ Will-re néz, aki hirtelen kávét akar inni, és hívja magával a többieket is. Amikor a többiek kimennek, JJ kérdi Reid-et, hogy jól van-e, mert szeretne kérni valamit. Will-lel megbeszélték, hogy szeretnék, ha ő lenne Henry keresztapja. Reid eléggé meglepődik, és az egyik sokk jön a másik után, mert JJ máris a kezébe nyomja a bébit. (Tartsd a fejét, úúúúúgy.) Miközben Reid illedelmesen köszön Henry-nek, JJ folytatja: szóval, ha bármi történne velünk, a Te és Garcia feladata lesz ezt a legényt bejuttatni a Yale-re. Reid suttog a babához: Yale? A Yale-re akarsz menni, Henry? Azt írta be a keresztapád a második helyre. Ne aggódj, egyetlen telefonhívással bejuttatlak a Caltech-re.

Címkék: gyilkos elmék
21 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brüsszeli csipke 2010.01.08. 10:23:55

Annyira megható volt a vége, köszi a fotókat :)

hex.kelly 2010.01.08. 10:30:05

@Brüsszeli csipke: Nagyon szívesen! Szegény Reid-nek egy igazi érzelmi hullámvasút volt az epizód, M. Gubler remekül megugrotta a lécet: dacos kiskölök, aztán kétségbeesett, szomorú elváltszülők-gyereke, aztán meg derült égből kereszpapi. Eredetileg csak a bébit akartam, de volt ez a két mosoly, hát nem bírtam ki, hogy ne rakjam össze.

Laliath 2010.01.08. 10:46:39

Huuu... Ez kemény lett, bár valahol sejtettem mi lesz a vége (mármint az ügynek)
Nagyon szuper a záró fotómontázs, kellett az a két mosoly :)

hex.kelly 2010.01.08. 12:08:48

@tárhejj: én köszönöm, hogy végigolvastad. És mindenki másnak is!

Kicsit hosszú lett. (Mondjuk, eredetileg 5 oldal volt, de sikerült húzni belőle másfelet.

LoVeLA 2010.01.08. 12:41:17

Köszi szépen:)
(Gyilkos elmék hogyvoltot bármilyen hosszúságban képes vagyok olvasni. Én támogatom a hosszabakat:D)
És köszi, hogy miattuk éjszakáztál:)

hex.kelly 2010.01.08. 12:52:45

@LoVeLA: Áááááá, nem lehet ám akármilyen hosszú, itt szabályok vannak, kérem szépen, hosszban, kép-darabszámban.

Szívesen éjszakáztam, szerintem ma is fogok, megcsinálom a keddit, igazi Mestermű az az epizód :-DDDDDD Alig várom már, hogy Jason Alexander-fotókat tallózzak!!!

LoVeLA 2010.01.08. 13:27:43

Csak csatlakozni tudok, hogy Mestermű:DIii
De kínzás tudni, hogy ilyen hamar kész lesz a hogyvoltja.... Olyan messze van még a kedd... kalózpéldányt nem lehet hamarabb megkapni?:D (Shrekcicakönyörgőfejűikon):D

hex.kelly 2010.01.08. 13:31:31

@LoVeLA: Nincs kalózpéldány. Nemes egyszerűséggel kiéheztetlek, mint Sixx a népet a második Benkő-hogyvolttal :-)

Az, hogy elkezdem írni, nem jelenti azt, hogy készen is lesz, pláne úgy ,hogy 22:10-től az RTL-en a 4x03 lesz, és azt hiszem, azt még nem láttam szinkronizálva, és hallani akarom Lux Ádámot, amikor Hotch belemászik az államügyész arcába.

Úgyhogy íme a megoldás: tessék nézni a tv-ben a 4x03-at.

LoVeLA 2010.01.08. 13:36:39

@hex.kelly: aah nem is gondoltam, hogy ilyen kegyetlenségre is képes vagy :D
Szinkronosan nem szeretem a sorozatokat:( De akkor lehet megnézem a 4x08at, hogy keddre képben legyek:D

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.01.08. 13:39:33

Ez sosem lehet túl hosszú.
Ez a keresztapás jelenet meg annyira aranyos, tényleg nagyot alakított Reid ebben a részben. Mármint a színész.

hex.kelly 2010.01.08. 13:45:22

Na, és hogyha valaki olyan, mint én, és eleddig gőze sem volt arról, mi az a Caltech, akkor ideírom, hogy ez a California Institute of Technology, egy kicsi egyetem, ami több, mint 30 Nobel-díjast adott már a világnak. Így már érthető, hogy Reid miért cska a második helyre írta be a Yale-t.

Brüsszeli csipke 2010.01.08. 20:58:47

@hex.kelly: meg tudom érteni, hogy nem tudtad megállni :)

ebilafan 2010.01.08. 21:38:53

Lemaradtam, mint a borravaló, pedig...!
Most mit is kéne írnom? Azt, hogy nagyszerű rész volt, és a szokásosan jó hogyvolt? Azt, hogy ezt még magyarul is megnézném? Na mindegy, azt viszont köszönöm, hogy felhomályosítottatok az RTL-es részre, annyira nem vagyok képben, hogy azt hittem, csak a Cool-on megy perpillanat.
A képek pedig ennivalóak. Nem mind (tartalmilag), de a nagy zöme sokszor újranézegetős példány. :)
Ami a színészi teljesítményt illeti: legjobban az tetszett, ahogy MGG hangja megváltozott, amikor a babához beszélt a végén. Kell mondjam, hogy ott helyben elolvadtam? XD

hex.kelly 2010.01.08. 21:52:17

@Brüsszeli csipke: Nekem annyira fura, hogy ezt a bébit totál bepólyálták, szorosan, olyan mint egy kis gubó.... De nagyon vigyorogtam, mert annál a résznél, amikor Reid megérkezik, a pici baba állatira éhes, és AJ Cook (JJ) a behajlított ujját tartja oda neki, és azon cuppog a bébi. Aztán mikor már a többiek nincsenek ott, csak JJ, a baba, meg Reid, akkor már alszik a picúr. Szóval valószínű, hogy közben volt egy kis tejcsi-szünet :-)

hex.kelly 2010.01.08. 21:57:46

@ebilafan: Persze, hogy kell, hiszen így megtudjuk, amit eddig nem is sejtettünk, éspedig hogy szimpatikusnak találod a művész urat.

Annyira lemaradtál, hogy azt sem láttad, hogy reggel 8:25-től Index címlapos volt a poszt "Apám, a pedofil - Egy zsenit csak saját elméje téveszthet meg" felirattal. Nem tudom pontosan, hogy meddig, 13:45-kor még ott volt, szóval egész hosszan.
Kell mondjam, hogy ma mindenki azt nézte, hogy ebben a ronda esős időben miért vigyorgok, mint a vadalma?

Brüsszeli csipke 2010.01.08. 22:10:06

@hex.kelly: mondják az okosok (és a mamám), hogy a babák így érzik magukat a szülés után a a legnagyobb biztonságban: hasonlóan, mint a mama pocakjában (kicsit szűken, de melegen)
És hogy hasonlít a mamájára az apróság...

hex.kelly 2010.01.08. 22:16:14

@Brüsszeli csipke: Az én lányom jobban szerette a kalimpálást...

Laliath 2010.01.11. 09:52:20

@hex.kelly:
csatlakozom, az enyém sem volt pólyálható :) Igaz, háton sem altatható - márpedig hülyén nézne ki a bepólyált hasra vágott újszülött :P

hex.kelly 2010.01.11. 09:56:45

@Laliath: :-DDDD hasaló selyemgubó :-DDDD

LuluDarling 2010.01.16. 14:03:45

No, ez a rész a kedvenc 5 részemben van benne. Valami eszméletlen! El kell hogy mondjam, úgy vettem fel a részeket az AXN-ről, hogy a férjem elkezdte felvenni, és este majd' éjfélkor én keltem fel leállítani a felvételt. Ennél a résznél amikor felkeltem, még pont ment az utolsó öt perc. Spencer, JJ, és a babóka...én meg leroskadtam a székbe, és bőgtem. Aztán jó volt 500-as vérnyomással újra lefeküdni! :)
süti beállítások módosítása