Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 4x16 - Az utolsó kísérlet 2/1.

2009. december 04. 13:00 - Hoppancs

Telnek-múlnak a hetek, a nép pedig csak úgy hullik Meredith és Derek kezei alatt, hiába figyel a hűtőben bánatosan az az üveg pezsgő, amit Shep a jövőbeli siker megünneplésére vett. Meredith-nek emellett még ott vannak múltja démonai, köztük a jó édesanyja öngyilkossági kísérlete, amit természetesen leánya orra előtt követett el. Ezek után mit várunk ettől a szerencsétlen nőtől? Cristina továbbra is fancsali arcot vág, de kissé felderül, mikor Meredith neki adja a borzalmas csillogó csipogót.

Három daliás férfiú áll a dombon, ahol Derek és Meredith álomháza volna hivatott felépülni, ha kettejük kapcsolata nem lenne ennyire…khm…bonyolult. A szép kilátás mindenkiből bölcs gondolatokat hoz elő a változásról, Derek esetében a továbblépésről, aminek konklúziója, hogy el kéne adni ezt a telket, ha már úgysem lesz ott semmi. Izzie szigorú tekintettel méregeti Alexet és buggyant Rebeccát, aki annyira kivan, hogy még a villát sem bírja rendesen megfogni. Karev szerint nincs vele semmi baj, ami arra enged következtetni, hogy ő sincs mostanában túl jó barátságban a valósággal. Izzie meg is rohamozza Bailey-t, hátha ő majd megmondja, mit tegyen, de ezúttal nem alkalmas erre, Georgie-t is épp most hallgattatta el.

Sloan szex közben az Erica témát erőlteti Callie-nál, talán ki akarja ugrasztani azt a bizonyos nyulat arról a bizonyos helyről. Lassan megérkezünk a klinikára, ahol Cristina olyan vidáman jelenik meg, hogy még Lexi fejét is a nyakán felejti, hisz nála van a mágikus csipogó. Az még nem tisztázott ugyan, hogy ezzel ténylegesen átszállt-e a műtéttel kapcsolatos elsőbbségi jog is, de nem kell rá sokat várni, hogy kiderüljön, hisz már jön is egy húzós eset. Callie zavart arccal áll a többiek előtt, aminek most semmi köze Ericával kapcsolatos érzéseihez, inkább ahhoz, hogy egy bazinagy betontömbbe ragadt fiút hoztak be, így hamarosan mindenki más is tátott szájjal bámul az áldozatra, aki ettől valószínűleg még rosszabbul érzi magát.

Callie megtudja a mókás kedvű tini társaságtól (ami három fiúból, meg egy tenyérbe mászó képű lányból áll), hogy ők vették rá Andrew-t, hogy feküdjön bele a betonba. „Nem gondoltuk, hogy tényleg megteszi, hahaha, hihihi…” , mondják, és csöppet sincsenek megszeppenve. De miért is lennének, hisz ő nem a barátjuk, csupán egy lúzer, akit jó szívatni. Csodálattal adózom Torres önuralmának, hogy nem kap elő valahonnan egy szikét, és kezdi elvágni a kis hülyék torkát, én nem biztos, hogy ilyen megértő lennék. Na, persze a beragadt srác is érdemelne egy alapos fejmosást, de azt hiszem, neki most épp elég baja van.

Bailey nem tudja, mit csináljon, és ezt jópárszor hangosan is kifejezésre juttatja, úgyhogy Andrew-nál eltörik a mécses, ezt szerintem mind megértjük. A Náci is nyugtató üzemmódba kapcsol a kétségbeesést látva, és megígéri, hogy megmenti a szerencsétlent. Megérkezik az új agytumoros páciens is, aki betegségét meglepően jól viselő fiatal lány, tudjátok, az a típus, akire az amerikai filmekben azt mondják BÁTOR. A szülők kicsit jobban kimutatják az aggodalmukat, főként az eddigi eredményeket hallva. Ez azonban még nem minden, mert előkerül a másik kísérleti alany, aki nem más, mint a lány kezelések során megismert szerelme. Lesz itt dráma dögivel, aggódnak is a szülők, hogy ha Jeremy meghal, Beth sem akar majd tovább élni.

A betonos gyerekhez befut a Főnök is, aki szintén rendesen ledöbben, a nyomorultnak nem lehet túl szívderítő az orvosok riadt tekintetével szembesülni minden tizedik percben. Kerekedik némi vita arról, hogy elsősorban melyik szervét/testrészét mentsék, de ez már szerencsére nem előtte, így az infarktust egyelőre megússza. George a Főnök irodájában a rezidensek aktáival szemez, de nem nyúl hozzájuk, mert jófiú. Az általános pániknak a Főnök vet véget, rádöbbentve a társaságot, hogy ha meg akarják menteni a Andrew-t, akkor csapatként kell viselkedniük, és lehetőleg minél gyorsabban el kell kezdeniük az érdemi munkát. Rose odamegy Meredith-hez, rázúdítva Derekkel kapcsolatos félelmeit, amiket a híres szerelmespár legendás története táplál benne. Félhet is, mert hogy ezek ketten hamarosan megint összeborulnak, az fix. (Amúgy bírom az ilyen jeleneteket, mikor tök életszerűtlen módon adnak elő egymásnak a szereplők hosszú monológokat, a különféle pszichés problémáikról.)

Alex és Rebecca együtt dévédéznek, a lány meg bepisil, de valószínűleg nem azért, mert annyira ijesztő a film. Alex még mindig nem viszi be a pszichiátriára, hiszen majd magától is jobban lesz. Ugye? Az agytumoros párocskát sikertelenül próbálja szétválasztani a lány anyja, és már épp kialakulna a veszekedés, mikor a fiú kap egy jó kis rohamot, és a probléma egy időre megoldódik. George nem talál magának értelmes elfoglaltságot, csak rohangál fel-alá a „nagyok” cuccaival, és végezheti a jó kis szolgamunkákat. Betonfiú elmondja, hogy Bella (a tenyérbe mászó lány) miatt hajtotta végre a hőstettet, mert nem akart gyávának tűnni előtte. Az ezek szerint nem zavarja, hogy most meg elég hülyének tűnik.

A Főnök közli Meredith-szel, hogy mivel már tizenegy embert kicsináltak, már csak egy műtétet végezhetnek, és ha az ne sikerül, akkor éjfélkor vége. Meredith dühös, de nem emiatt, hanem mert a Főnök sok évvel ezelőtt elhagyta az anyját, aki ezért meg akart halni. A pszichiáter szerint viszont ez nem igaz, a valódi válasz még mindig várat magára. Derek már beletörődött a bukásba, de Meredith szerint már nagyon közel vannak, és éjfél előtt mindkét fiatalt megműthetik, ha a fiú operációját előbbre hozzák. Beth szeretné látni a barátját, de a szülei ezt nem támogatják, elvégre lehet, hogy a csaj még aznap meghal, miért is búcsúzhatna el a szerelmétől? Nyilván jobb neki, ha a szülei sírós arcát nézi addig is.

George kiborul, amiért bejárhat a Főnök irodájába, és mégsem nézheti meg azokat a jó kis aktákat, amikben talán ott rejlik a válasz arra, miért is ragadt ő ebben az áldatlan helyzetben. Ez szöget üt Lexi fejébe, valószínűleg George helyett is akciózni fog. Bailey remekül kezeli a Betonfiú lelkivilágát, a félig lebénult Beth pedig elindul Jeremy-hez, kihasználva az ősök távollétét. Derek és Meredith még időben segítenek neki, hogy célba érjen, a lány pedig előáll a lényeggel, miszerint Jeremy és ő még nem csinálták AZT, most viszont szívesen megtennék, mert ki tudja, mi lesz később. A kérdésre, hogy csodás dolog-e a szex, Derek közli, hogy igen, ha a megfelelő emberrel vagyunk, és közben Meredithre néz. Hm…

Alex továbbra is a bolond nővel tölti idejét, beteg párocska pedig nyugodtan örülhet egymásnak, amíg orvosaik az ajtó előtt őrködnek, és még a szülőket is lerázzák. Jópofa jelenet lenne, csak ott az a zene… Rögtön utána Jeremy-nek mennie kell, jön a könnyes búcsú nagy szavakkal, a lány pedig megkéri a dokikat, hogy ne öljék meg a barátját, de ez sajnos nem kívánságműsor. Lexi közben tényleg lenyúlta az aktákat, és elmondja George-nak, hogy csak egy ponttal bukott meg a gyakornoki vizsgán. Hurrá, mostmár biztos sokkal jobb lesz neki. Bailey rájön, hogy betonfiút meg kell katéterezni, mert már órák óta itatják, és ha nem vigyáznak, felrobban a hólyagja.

Alex egy pillanatra egyedül hagyja Rebeccát a késsel, a nő meg olyan jól van, hogy azonnal fel is vágja az ereit. Jeremy eközben meghal, Beth érthetően rosszul reagál, Derek meg kivágja a pezsgőt a kukába. Ez nem kimondottam hepiend, de még hátra van az epizód második fele, úgyhogy viszlát jövő héten!

Címkék: grace klinika
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2009.12.04. 14:10:30

Nekem nagyon tetszett a HV! Köszi:)

Llew 2009.12.04. 16:25:48

Mindig örülök, ha valahol felbukkan a Star Wars, de most teljesen a flanka mentem, hogy ez a hülye gyerek a saját önként végrehajtott balfaszságát Han Solo lefagyasztásához hasonlította.

Sir Integra 2009.12.04. 16:34:39

Kevés olyan morbid dolgot láttam, mint két rákos, haldokló tinit kekszelni. A kiscsaj már járni sem tudott. Bazze.

Llew 2009.12.04. 16:48:16

@Sir Integra: Inkább üljenek az ágyban és lapozgassanak koporsó katalógust? (ez a megjegyzés hamarabb morbid, mint az, hogy ők szexeltek:))

Koizumi 2009.12.04. 16:57:33

Nagyon-nagyon jók a HV-k! Tetszik, hogy annyira nem utálkozó, mint sixxx volt, de azért kellőképpen vitriolos. Csak így tovább! :)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2009.12.05. 13:15:59

@Llew: Ja, az gáz volt...Bár utána a Náci egész jópofa beszédet adott elő.

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2009.12.05. 13:16:49

Köszi a kedves szavakat azoknak, akiknek tetszik, ad egy kis önbizalmat, ha nem is sokat.:-))

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.12.05. 19:46:44

Hoppancs, ezt isteni volt! Még most is könnyesen röhögök a "ne öljék meg a barátját - kívánságműsor"-on, meg a Rebecca remekül van - felvágja az ereit...
ROTLF. :-D

Sir Integra 2009.12.06. 01:08:22

@Llew: Például. Az kevésbé visszataszító és gusztustalan. :D

Blacklamb 2009.12.07. 21:15:45

Már jobban várom a posztot, mint a sorozatot! :)
süti beállítások módosítása