Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 6x11 - Prométheusz

2009. augusztus 09. 09:00 - the black ball

Carter a remekül hangzó, 3823-as épületkomplexum felől tart vadonatúj autója felé, amikor egy szőke riportercsaj, Julia Donovan az útját állja. Éppen egy sztorin ügyködik, amivel kapcsolatban felmerült Carter neve. Tudomást szerzett ugyanis egy Prométheusz nevű projektről, ami annyira titkos, hogy a kongresszus sem tud róla, de a riporterek igen. Carter persze nem tud semmiről, erre a csaj előkap egy marék triniumot a zsebéből, és közli, hogy szakértői vélemények alapján ez a fém nem található meg a Földön. Szép nagy rés lehet a Parancsnokság falain.

Hammond ráküldi Cartert és Davis őrnagyot a riporterre, de nincs sok idejük, mert 4 nap múlva adásba kerül a cucc. Egyezséget kötünk Juliával és a főnökével, miszerint a csaj bármit lekamerázhat a projekttel kapcsolatban, és amikor megérik a nyilvánosságra hozásra, akkor ők kaphatják az exkluzív sztorit. Addig persze minden film és jegyzet nálunk marad, de egy szép napon véletlenül minden beesik majd egy nagy kazánba. Véletlenül. Carter és Jónás kapja meg a harci feladatot. A projekthez egy trafóháznak álcázott liften keresztül vezet az út, ahol megpillantjuk a Föld első csillagközi utazásra képes űrhajóját, az X-303-ast, avagy a Prométheuszt.

Carterék körbevezetik Juliát és a főnökét a hajón, a stáb meg kipakol a hídon. Mindent. A vezérlőt is. A rájuk figyelő két katona megindul, de az egyik fickó lezateli őket. (Persze az egyik még azelőtt összeesik, mielőtt lelőnék.) Na de lássuk, jól értem-e: a kapu utáni második legfejlettebb dologra összesen 2, azaz kettő darab katona vigyáz. Gratulálok. Légierő FAIL. Carter idegenvezetőt játszik, ami vicces lenne, ha tényleg idegeneknek mutatná a hajót. De nem. (Mellesleg csak nekem tűnt úgy, hogy egy oszlop körül mászkáltak, és ugyanarra a folyosóra értek vissza?)

Szóval a Prométheusz 30 mp alatt Föld körüli pályára tud állni, és a fénysebesség felével tud haladni. Persze ez nekünk nem elég, úgyhogy ott van a hiperhajtómű is (ami még nem működik rendesen). A földi cuccok mellett kristályokat is használ. Besípol az egyik monitor, amiből Carter észreveszi, hogy valami vagy valaki megszakította a hajó egyik szimulációját. Odarádiózik a hídra, de a kommunikáció sem működik, úgyhogy odamegy. Jónás addig meg azt csinálja, amiben a legjobb: vigyorog. Odafelé lekaratézik 2 stábtagot, akik 9mm-esekkel játszottak, de a zates fickó rajta is kifog, úgyhogy futás van, végül egy raktárba zárkózik. Jónás észreveszi, hogy átvették az irányítást a hajó felett, cserébe egy teljes diagnosztikát vág a hekkercsaj baromi nagy orra alá. Aztán eldugja a vezérlőkristályt.

A stáb is odaér, de kiderül, hogy Julia főnöke is benne van a buliban, és odaadja nekik a kristályt. Ezután pedig aktiválják a hiperhajtóművet, ami Jónás szerint elég hülye húzás, ugyanis ha nem nyitnak vele ablakot, akkor egész Nevadából egy szép kráter lesz. Mindenesetre jó tárgyalási alap. Davis és O’Neill odamegy ismét a fél katonasággal, és meghallgatják a követeléseket, amik a következők: engedjék szabadon Simmons ezredest és Adrian Conradot. Hohó. Kapunk 3 órát, vagy bumm. Carter ezalatt macgyvereli a raktár cuccait, és pont sikerül elkészítenie egy rádiót. Nahát. Davis közli vele, hogy valószínűleg pár NID-s fickóval van dolgunk, valamint hogy egy emelettel felette találja a hajtómű vezérlőjét. Ha sikerül megbütykölnie, akkor a hajó nem tud repülni.

Davis elhozza Simmonst. Simmons nem akarja elárulni, milyen üzletet kötött a kukaccal. Illetve azt tudjuk, hogy a kukac le akar lépni a bolygóról, de hogy mit kért cserébe Simmons, az rejtély. Kiderül, hogy Jónás a hajó gyújtási beállításait is megkavarta. A zates fickó átvált pisztolyra, és Julia főnökének kinyírásával demonstrálja, hogy mennyire nagyon szeretné, ha visszaállítaná. Teal’c megérkezik Conraddal, és kicsit szomorú, amiért a kukac végig csendben volt az út alatt. Carter ezalatt egy plazmavágóval próbált kijutni a raktérből, de a határidő mindjárt lejár, úgyhogy Davis beküldi a rabokat. Jónás helyrehozza a gyújtást, de a hiperhajtóművet még ő sem tudja megcsinálni. Ezért van itt Conrad.

Simmons bedobja magát a fotelba, és szépen megkéri Davist, hogy nyissa már ki a hangár tetejét, mert elmennének. Teal’c szerint Carter Föld körüli pályán is leállíthatja a hajót, de Davis közli, hogy ott még nincs kész a légzsilip, ahol most van. A Prométheusz felszáll, Carter meg hősies csatát vív a szélgéppel, amíg el nem jut egy szervizjáratig. O’Neill és Teal’c ezt nem hagyják ennyiben, még van egy pár halálsiklónk Anubisz hajójáról, azzal mennek utána. Carternek sikerül megbénítania a hajtóműveket, úgyhogy Simmons a kukacot kezdi el sürgetni a hiperhajtómű miatt.

Conrad óbégat egy keveset, hogy hej de primitívek ezek a földi technológiák, ejnye-bejnye, de csak végez vele. Simmons a kukac által adott koordinátákra viszi a hajót. Carter szembetalálkozik a stábbal, de Jackék leszedik őket, aztán megpróbálják leállítani a hiperhajtóművet – sikertelenül. Conrad megunja a dolgokat, és elkezdi püfölni Simmonst, aki viszont pár golyóval viszonozza a kedvességet, de a kukac átmászik bele. Carterék elérnek a hídra, a hekkercsaj elmondja, hogy hol vannak Jónásék. Jack és Teal’c odamennek, de útközben belefutnak Simmonsba. Lehet, hogy az én dvd-m van már agyongyűrve, de ilyen végletekig vicces, lassított verekedést ritkán lát az ember.

Lényeg a lényeg: Simmons a légzsilipen keresztül távozik, és kiderül, hogy O’Neill a vákuumnál is erősebb, mert Teal’cet és saját magát is képes visszatartani. Hepiend. Ja még nem. Ugyanis Carternek fogalma sincs, hol járunk. A hekkercsaj szerint van a közelben egy bolygó. Amikor még Maybourne sufniküldetéseket irányított a kapun át, akkor találtak egy szöveget az Ősök nyelvén. Egy olyan hely koordinátái voltak rajta, ami tele van az Ősök cuccaival.

Simmonsnak azért kellett a kukac, hogy segítsen a fordításban. Mindegy, ez nem változtat azon, hogy nem tudjuk, hol vagyunk, és hogy jutunk haza. Ekkor azonban megérkezik egy asgard hajó, amit nem más, mint Thor vezet. Figyelték a Föld hipertér-aktivitását, így talált ránk. Rögtön behajtanánk pár szívességet, de Thor kezd rá hamarabb: a replikátorok elérték az asgardok otthonát. Kelünk nekik hajóstul-mindenestül. Folyt.köv.

Címkék: csillagkapu
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korxi 2009.08.11. 22:12:07

Ez a prométeusz fasza dolog volt, de itt veszítette el a csillagkapu a jelentőségét. Innentől már egyre inkább úrhajókkal utazgattak össze-vissza.
Ha már egy olyan bolygó közelében jártak ami állítólag tele van ős cuccokkal, szólhattak volna Thornak hogy nézzék meg, mielőtt hazamennek gépfegyverért.
süti beállítások módosítása