Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 5x11 - Kétségbeesett lépések

2009. május 23. 15:30 - the black ball

Ruszki pajtások teherautóval szállítanak, amikor egy szintén ruszkinak tűnő alakulat lemészárolja őket. Felpattannak a platóra, s nocsak, egy jaffapajtás csücsül odabent. Ezalatt Amerikában Carter egy frissítő aerobikedzésről tart a kocsijához, ami mellett egy csöves guberál. Ekkor feltűnik egy fehér furgon fekete kerekekkel, amiből kiugrik egy fekete és egy fehér férfi fekete ruhában (túlzó politikai korrektség?), és elrabolják Cartert. A csöves pedig elkönyveli magának, hogy ezek nindzsák voltak.

Két nap múlva Hammondnak is feltűnik, hogy csökkent a bázison az IQ-átlag, de mivel bázison kívül nem tevékenykedhet, O’Neill magánnyomozásba kezd. Először is elmegy a tett helyszínére, ahol belefut a csövesbe, aki járt Vietnámban – turistaként. Jack a fél fizetéséért és a National Geographic-gyűjteményéért cserébe megtudja, hogy nindzsák rabolták el Samet, aki ezalatt lekötözve ébred egy kórházi ágyban, ahol két orvos kezdi el szurkálni fecskendővel. A vizsgálatok azt mutatják, hogy az őrnagyban egy totál ismeretlen fém és fehérje található.

O’Neill nem tehet mást, minthogy kapcsolatba lépjen kedvenc hazaárulónkkal, Maybourne-nel. Egy online Godzilla-fanklubon üzenetet hagy neki Starsky és Hutch stílusban, mire másnap már bele is botlik. Jack nem érti, hogy talált rá ilyen gyorsan, de Maybourne közli, hogy mindig is jól tudott bújócskázni: ő mindenkit megtalált, de őt senki. O’Neill szerint ez azért lehet, mert őt nem is akarták megtalálni.

Maybourne nem tud semmit az őrnagyról, de ad egy nyomot: 4574-es felhasználó. Ó, igen, hozzá volt már szerencsénk. Jack már megy is a Pentagonba Simmonshoz. Carter félholt állapotban sikeresen lenyúl egy szikét, és elkezdi vagdosni a szíjait. Simmons 2 órán át váratja Jacket, mert sajtos-sonkás szendvicseket nyom le a ronda pofáján, hogy akadna meg. Simmons Kinseynél is nagyobb faszkalap (már-már martoufi magasságokban van a fickó irritálás ügyileg) , azt hiszem, ebben egyetérthetünk. De ő is mond érdekeset: Maybourne kajmán-szigeteki számlájára 3 millió dollárt utaltak át nemrég. Vajon miért kapta?

Kiderítjük, hogy egy Adrian Conrad nevű multimilliomos cégvezető volt az átutaló, illetve az asszisztense, Diana Mendez. Conrad már fél éve nem szerepelt a nyilvánosság előtt, Mendez látta őt utoljára. Maybourne meg is látogatja a csajt, és Carter felől kérdez, de az tagad. Aztán Jack látogatja meg Maybourne-t, és kiderül, hogy 3 millióért szerzett az oroszoktól egy kukacot, aztán eladta Conradnak. Az oroszok még akkor fogtak el egy jaffát, amikor működött a kapujuk. Carter pedig azért kell nekik, mert volt benne egy kukac, és túlélte.

Mivel Carter nem éppen együttműködő, Mendez – aki természetesen tudott az őrnagyról – úgy dönt, hogy hamarabb kell behelyezni a kukacot (nem röhög!). Jackék betörnek a kukacot átvevő orvoshoz, ahol megtudjuk, hogy Conrad egy ritka betegségben szenved. Fraiser szerint állandó megfigyelés alatt kell állnia, egy kórházban, vagy hasonló helyen. Daniel talál egy bezárt kórházat, ami Conrad tulajdonában van, úgyhogy megyünk is oda. Ezalatt Carter kiszabadul, de nem jut messzire, mert a kijáratok zárva vannak. Ekkor megjelenik a tolószékes Adrian.

Először is elnézést kér, aztán hozzábilincselik az őrnagyot az ágyhoz, és jön a lelki fröccs. Adrian mindent tud a kapuról, és hogy Carter túlélte a kukac eltávolítását. Igen, de akkor a kukac döntött így, de nem baj, szerintük a folyamat így is segíthet. Conrad rosszul lesz, belekerül a kukac. Meggyógyul, ráadásul látszatra nem a kukacé az uralom, de Diana azonnal ki akarja vetetni belőle. Csak ahhoz agybiopsziát kéne végrehajtani Carteren, abba pedig Adrian nem egyezett bele. De Diana zöld utat ad a dokiknak. Odakint SWAT-osok gyülekeznek, Jack és Maybourne a hátsó bejáraton, Teal’c és Daniel meg a főbejáraton mennek be.

Daniel áramütést szenvedett betegként besétál az ajtón, ahol Conrad emberei kitessékelik. Daniel szerint fogalmuk sincs, milyen érzés, úgyhogy lezatolja őket, hadd ízleljék. Conrad valami romantikus baromsággal meggyőzi Mendezt, hogy oldozza el, mert már jól van. Természetesen kinyírja ott helyben a csajt. A dokik mennek Carterhez agyat vágni, amikor Jack és Maybourne berontanak. Jack elköveti azt a hibát, hogy megbízik Maybourne-ben, és otthagyja, hogy vigyázzon a dokikra. Aztán elmennek kommandózni Conrad után. Maybourne eltűnik, Daniel csak a dokikat találja meg az ágyhoz bilincselve. Jack az alagsorban szimatol, amikor ráakad a kukacra, de valaki kétszer hátba lövi.

Mindenki legkisebb meglepetésére a faszkalap Simmons az, aki tudatja a kukaccal, hogy ő az egyedüli esélye, ha élve akar maradni. O’Neill viselt védőmellényt, de egy golyó így is átment a vállán. Egyértelműen Maybourne-t gyanúsítja, de nagyobb gond az, hogy egy kukac rója az utcákat. Simmons meglátogatja új háziállatát, aki nem hiszi, hogy bármi olyat tudnak neki adni, ami felérne a kukacok tudásával. Simmons szerint ebben ne legyen olyan biztos és ilyen hülyén ér véget rész.

Címkék: csillagkapu
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neton 2009.05.23. 16:42:25

Nem csoda, hogy hülyén ér véget, hiszen fogják folytatni nemsokára. Azt hiszem az egy eléggé fontos része a Stargate Univerzumnak, úgyhogy várjuk a HV-ot arról is. :)

kla 2009.05.23. 17:24:43

Hú, asszem ez a legkésőbbi azok közül a részek közül, amiket nem láttam. (emiatt aztán eléggé zavarosnak tűnt néhány későbbi Maybourne/Kinsey/NID/Simmons/oroszok/egyéb korrupt egyének - rész, bár azok lehet, hogy amúgy is zavarosak)

A következő hogyvoltra én is kíváncsi leszek.

the black ball 2009.05.23. 17:34:04

@Neton: azt én is tudom. :] Azért volt hülyeség, mert ez nagyon gyenge cliffhanger.

korxi 2009.05.24. 11:30:51

Sztem ez a földön játszódó részek közül a kifejezetten jók közé tartozik. A maybournes részek amúgy is mind jók.

Neton 2009.05.24. 16:24:49

@the black ball: Persze hogy hülyeség, lévén évad közbeni rész volt és azt hiszem jó pár rész telik a folytatás között. Nem is értem miért, sokkal jobb lett volna egyben leadni a két részt. :) Amúgy meg Maybourne 4 Prezident. :D

Gabba 2009.05.24. 16:55:09

Nem volt rossz, de az tényleg marhaság, hogy nem a következő részben folytatták.
Tetszett a homeless-szel folytatott párbeszéd:
- Jack O'Neill ezredes vagyok.
- Voltam Vietnamban!
- Melyik alakulattal?
- Turistaként.

süti beállítások módosítása