Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 3x18 – Sötét ügyek

2009. január 11. 11:00 - Llew

A CSK-1 diplomáciai tárgyalásokat folytat a tollanokkal, és tekintve, hogy a múltkor megmentették a seggüket, szeretnének egy ionágyút cserébe. Mivel az nem gyerekek kezébe való a kérésüket most is visszautasítják, így O’Neill úgy dönt, hogy kár tovább bohóckodni, induljanak haza. Kifelé menet azonban a folyosón gondol egyet és kikapja a falból a minden fegyvert kikapcsoló eszközt, Carter és Daniel tiltakozása ellenére. Teal’c is csúnyán néz.

Otthon a tábornok örül a szerkezetnek, amíg ki nem derül, hogy nem igazán kapták, hanem Jack szavaival élve, kölcsönözték. Akkor aztán rögtön vissza is küldené. Az ezredes magából kikelve kezd vitázni vele, hogy meg kell tenniük a szükséges lépéseket, a goa’uldok elleni védekezés kapcsán. Az sem számít, ha ehhez a szövetségeseket kell meglopni. Rá se lehet ismerni, ezért Hammond tábornok felmenti a szolgálat alól és Teal’c kísérete mellett a gyengélkedőre küldi teljes kivizsgálásra.

Jack még alig hagyta el a tárgyalót, már jönnek is a tollanok és követelik vissza az eszközüket, valamint közlik, hogy minden diplomáciai kapcsolatot megszakítanak a Földdel. O’Neill fizikailag rendben van, csak éppen láthatóan elment az esze. Célszerűbb lenne, ha egy agyturkász vizsgálná meg. Carter is próbál vele kedves lenni, de az ezredes szerint sose volt még ennyire önmaga, mióta ismerik egymást. A tábornok tekintettel a korábbi függelemsértéseire és az egyéb problémákra is felajánlja Jacknek a nyugdíjazást. A másik opció a hadbíróság és a börtön. Érthető módon az elsőt választja.

A hirtelen jött szabadidőt O’Neill sörözéssel, és önmagával való sakkozással tölti, de váratlanul Daniel állít be. Arról beszélgetnek, hogy mi a fene történt Jackkel, aki finomabban, de megint előadja a szöveget, hogy ennek a kis sárgolyónak a megvédése neki sokkal fontosabb, mint a sok érdekes kultúra a galaxisban. Danielnek már ez is elég, de attól teljesen magába zuhan, hogy igazából nem is barátok. Azért ez durva volt Jack.

A nyugdíj nem a pihenés ideje. O’Neill még be sem fejezte a sakk partit, mikor megint csöngetnek. Maybourne érkezik egy visszautasíthatatlan ajánlattal, hogy vezessen egy bevásárló csapatot, ami beszerzi a kívánt eszközöket. Ezalatt a bázison a tábornok Makepeace ezredes személyében bemutatja O'Neill utódját. Daniel kampányol kicsit Carter érdekében, de ő most még őrnagy marad. Teal’c nem is próbálja titkolni ellenszenvét az új vezető iránt.

Eltelik egy hét és O’Neillnak elfogy a söre, meg a sakkot is megunja, ezért felhívja Maybournet. Érdekli a dolog. Ez azonban egy olyan kék kapszulás, piros kapszulás helyzet. Ha belekezd, akkor nincs visszaút. Repülőznek egyet, és közben egy dobozba szerelt goa’uld gömb TV segítségével kapcsolatba lépnek Maybourne emberével egy másik bolygóról. Newmanre lövöldöztek O’Neillék anno a hangárban, mikor a Próbakövet keresték. Most, hogy mindent tud, Jack az új Robin Hood.

Ehhez viszont nem ücsöröghet otthon a nappaliban. Egy utolsó szívességet kér Hammondtól. Szeretne visszamenni az előző részben megismert nőhöz, az Edorara. Könnyes búcsú, de O’Neill amint átér, már tárcsázza is a tolvaj bázis címét. A csöves kinézetű csapat nem tétlenkedik, igazi kis raktár az otthonuk. Jack az emberekkel ismerkedik, mikor jön Maybourne hívása, hogy mit kell begyűjteni. Egy asgard eredetű személyi álcázót, egy primitív néptől.

A küldetés sikeres, megvan a cucc. Ráadásul nem is kell azzal foglalkozniuk, hogy rájöjjenek a működésére, mert elég kicsi, hogy az egyik CSK csapatba épített emberükön keresztül a Földre csempésszék. Maybourne megadja az időt és a helyet, Jack pedig helyzet megismerés gyanánt magára vállalja a feladatot, hogy a téglához juttatja az eszközt. A végtelen galaxis egy újabb erdős bolygólyán a tárcsázó mellé rejti a tárgyat, de nincs ideje lelépni, mert már jön is valaki át a kapun.

A CSK-1 az, és O’Neill kénytelen az erdőben rejtőzni, amíg amazok naqahdaht keresnek. Így azonban lehetősége van kilesni, amint hazafelé Makepeace felveszi az elrejtett álcázót. Ő a tégla. A CSK-1 után O’Neill is elhagyja a bolygót, de amint átlép a kapun, egy asgard sugároz le a tárcsázóhoz, még éppen időben, hogy lássa a célbolygó címét. Jack alig ér vissza a bolygóközi sherwoodi erdőbe, már tárcsáz is tovább, közben pofán csapja az e miatt tiltakozó Newmant. További váratlan fordulat, hogy egy asgard hajó jelenik meg a titkos bázis felett és elsugározza a lopott holmit. Jack szerint a szajré után a tolvajok jönnek, szóval lehet maradni, vagy vele menni.

A Földre, ahol szépen bilincsbe verik a társaságot, és meglepetésére Makepeace ezredest is. Megjelenik Travers kancellár és kiderül, hogy az egész egy titkos beépülős akció volt, mert a tollanok, az asgardok, és a nox is azt vették észre, hogy lopják a technológiájukat. Azt akarták, hogy a földiek kapják el a rosszfiúkat, és mivel az asgardok bírják O’Neillt, ezért volt ő a beépített ember. A többiek azért nem lettek beavatva, hogy hihetőbb legyen a reakciójuk. Jack biztosítja Danielt, hogy a barátságuk szilárd alapokon áll és sokat jelentett, hogy elment meglátogatni. Daniel válaszul elmondja, hogy a látogatást illetően sorsot húztak és ő vesztett.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása