Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

24 6x05 – 10:00-11:00

2009. július 24. 15:00 - Milo Rambaldi

10 óra van. Ott hagytuk abba, hogy az atomenergia lakossági bevezetése Abu Fayednek köszönhetően sikerrel zárult, Jack pedig agyonlőtte Curtist, abba akarja hagyni az egészet. Nem fogja, mert még 20 rész hátravan, és ő a főszereplő. Még négy bomba van szabadon, Curtisből viszont csak egy volt. Sajnos. Kismedvét leköltöztetik a bunkerba, ott jobb lesz neki, a parancsnoki értekezlet is odalent lesz. És onnan fog majd beszédet is mondani. Kis lépés ez Fayednek, nagy gomba nekünk, 12000 ember és egy négyzetkilométer megsemmisült. Karen hívja férjét, mizu a másik négy bombával? Hát azok nincsenek meg, nem is tudjuk hol vannak, semmiről nem tudunk semmit. Keresünk, de az akciócsapataink atomjaira estek. Chloe panaszkodik Morrisnak. Mindenki, akit szeretek, meghal. Segítesz nekem routereket baszkodni? Jack kilépett, tudod?

Fayed egy Mccarthy nevű ürgét hív, aki lecseszi Abu barátunkat, hogy miért robbangat atomot a városában, igazán szólhatott volna. De Abu nem ezért hívja, hanem segítség kell, nemcsak Numair halt hősi halált, hanem a bombaújraprogramozókézikészülék is, ami szomszédapu gyűjtött be háromnegyed kilenckor. McCarthy még meglátja, mit tud tenni. Az utcán eközben totális káosz van, Jack néz ki a fejéből a káosz közepén, nincs kapcsolat a toronnyal, elmentek otthonról. Egy ordító ürge rázza ki a katatóniából, lezuhant a helikopter, a társát kell kimenteni. Megtörténik. Jack egészen magához tér, hívja Billt, aki meg van lepődve, hogy Jack mégsem lépett ki, de küld érte autót. Tikktakktikktakktikktakk.

A bunkerban forró a hangulat, egy admirális azonnal atomot dobna az összes arab ország fejére, csak úgy a miheztartás végett, de ezt Kismedve nem akarja. Az admirális szerint pedig igenis atomozni kell, mert ezek csak ebből értenek, és a saját homokozójukban kell szétlőni a seggüket. Karen előadja a teljes tudományát, ami nem sok, semmi újat nem tudnak. Fayed eközben a maradék bombákkal kimenekül, és biztonságban van. CTU. Érkezik Jasszer, kezet nyújtana Billy Boynak, de nem kell a keze. Jasszer kiakad, amikor az atomügy kiderül, de egyből kinyögi, hogy még ő küldte Fayedet egy Gredenko nevű ruszki ürgével üzletelni egy éve, de nem lett semmi. Tikktakktikktakktikktakk.

Gredenko los angelesi kontaktjai között érdekes névre bukkan Morris. Philip Bauer. Jack apja. Hoppá. Chloe rohan is Billhez, nézd, mit találtam. Bill hívja Jacket, kérdezi, te tudtál erről? Válasz: nem, kilenc éve nem beszéltünk. De megyek, és én kérdezem ki, mert nektek erre nincs időtök, meg különben is, szeretném neki a kínaiak zöld tea receptjét odaadni. Snitt. Walidra az FBI mikrofont szerel, egy helyes kis terelőakció keretében, berángatják a klotyóban, kicsit megverik, közben ráadják a lehallgató cuccot. Az öt látogatóról beszélő igazi terroristák egyből befogadják Walidot. Hát igen, ennek nagy az esélye. Az elnök húgának palija terroristákat fülel le. Sandra totál be van szarva, lehet látni rajta, hogy egészen kivan.

Jack hazatelefonál, a Sam nevű inassal beszél, apuka nincs otthon, tegnap elment, a mobilját is magával vitte, olyan rejtélyes ez az egész. Nem rejtélyes ez, Sam, hanem gyanús, nem kicsit, nagyon. Apuka egyébként biztosan nagyon örülne, ha Jack telefonálna. De Jack tesója, Gray biztosan tud valamit apukáról, Sam meg is adja a mobilját Jacknek. A beszélgetést lehallgatja a biztonsági főnök, aki hívja Jack testvérét. És Jack testvére nem más, mint az ötödik évad főgecije, Graeme. Tyűha. Gray azt találja mondani, sajnálja, hogy Jacket nem ölték meg a kínaiak, hiba volt nekik adni őket. Meg hogy Jack mindenbe beleüti az orrát, és áskálódik a temetőben mindenféle nem kiásandó hullák után. Egy szerető, kitartó és jó testvérnél nincs is nagyobb ajándék az életben. Tikktakktikktakktikktakk.

Jack hívja is kedves testvérét, aki elővezeti a legjobb tudását, égre-földre kerestünk, eladtuk a meisseni porcelánt is a sárgáknak, de nem akartak visszaadni. Hol van apa, kérdezi Jack. Hát, tudod, elment túrókúrára, bocs kúrótúrára. Mobilt meg nem vitt magával, nem szereti, ha csörög, miközben „szupernagyi franciatudománya a Nyugatinál” szolgáltatást vesz igénybe. Jack hívja Chloet, aki megadja a testvére címét. Chloe rosszat sejt, de Jack ledobja. Gray közben hazaér, asszonypajtinak elújságolja, jön Jack ebédre. Asszonyka dob egy hátast, majd kiderül, hogy Jackbe volt korábban szerelmes. Nocsak, nocsak.

Fehér Ház. Tom Lennox előáll a nagy ötlettel: most van itt az ideje, hogy új Auschwitz nyíljék, dögöljön meg minden arab, féljen mindenki. Karen kiakad, Kismedve is, így Tom szuper ötlete most megy a mosásba. Az elnök beszédében viszont az atombombát nevén nevezik. Ugrunk McCarthyra, aki begyűjt egy hisztérikus szőkét. A szőke tombol, de Mc gyorsan leugatja, majd hívja Fayedet. Van ember, aki élesíti a bombáidat, kedves Abu. Abu boldog, majd azt az utasítást adja, hogy „mondd meg az embereknek, hogy a bombák menetrend szerint felrobbannak majd”. Tikktakktikktakktikktakk.

CTU. Jasszer elhagyja az épületet, megy Washingtonba, Billy Boy kezet nyújt neki. Jaj de megható. Közben Walid beszervezésének híre is odaér, kapcsolunk is rá. Miközben Walid megeteti az arab terroristákkal, hogy ő is az, és Abu Fayeddel lett volna randija, mielőtt behozták, Sandra az FBI ügynök torkának esik, hogy félti a férjét. Erre kap egy orientációs lebaszást, hogy csak azért van itt, mert az elnök testvére, és az ellen nincs kifogása, hogy a szabályok úgy alakuljanak, ahogy neki jó. Ugrunk Jackre, érkezik Grayhez, aki nyakába borul, jó testvérhez méltóan, majd Jack találkozik asszonnyal és gyerekkel is. Jack betávozik testvérével a dolgozóba, majd kiüti egy balhoroggal, a székhez kötözi, és vallatni kezdi.

Kismedve totál be van szarva beszédmondás előtt, de Tom lenyugtatja, hogy semmi gáz, más is be lenne tojva, mégiscsak atomot dobtak ránk. A beszéd elindul, pátoszos szar, amilyen az elnöki beszédek általában lenni szoktak, de nem ezzel zárunk. Hanem Jackkel, aki Gray fejére amúgy Roncsfilmesen egy zacskót tesz. De ezen nincs a szemnek lyuk. Gray fulladozik, mert Jacknek nem tetszett, amit eddig hallott tőle. Tikktakktikktakktikktakk...bimmbamm.

Címkék: 24
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akyyy 2009.07.24. 20:19:27

Most akkor a saját báttyát meg akarja fojtani?:S

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.07.24. 21:19:24

@akyyy: Igen. Mondjuk amilyen állapotban most Jack van, bárkit megfojtana, aki szembejön. Gray egyébként meg megérdemli a fojtogatást, nagy genya.

akyyy 2009.07.27. 09:53:51

Nem ez a Gray volt az előző évadban Logan elnök "főnöke" ?

akyyy 2009.07.27. 09:55:51

Most nézem azért ismerős jack faterja mer ő maga Zefram Cochrane :S

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.07.27. 10:43:44

@akyyy: De, de, írom is, hogy ő volt az ötödik évad főgecije. A Bauer család Darth Vadere :o)).

báró Csekonics 2009.07.27. 16:07:59

@Rambaldi: amúgy meg, biztos ez valami törlesztés mert kiskorában elvette a homokozóvödröt...
süti beállítások módosítása