Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 1x05 - A Pénz Ural Mindent a Világon (C.R.E.A.M.)

2009. július 18. 12:00 - bree-gee

Kezdőjelenetünkben egy lányt rabolnak el a nyílt utcán, de semmi baj, Szempár szervezte, hogy biztonságosan tudjanak beszélni, ugyanis a lány már többször fel szerette volna venni vele a kapcsolatot. Alinának hívják, annak a Nathan Herreronak a lánya, akivel Logan régen együtt dolgozott. A lány arra kéri, hogy derítse ki, mi történt az apjával. Igaz, hogy 2 éve eltűntnek nyilvánították, és valószínűleg meghalt, de ő a pontos igazságot szeretné. Küldött a férfinak egy csomó régi fényképet is, amit a következő jelenetünkben Max nézeget. Az egyiknél le is ragad, Herrero van rajta a lányával, egy születésnapi partin.

Hősnőnknek eszébe jut egy régi, szomorú emlék: gyerekkorában, az egyik kiképzésen talált egy piros „Boldog születésnapot” feliratú lufit, de a „civil vackot” nem tarthatta meg. Neki soha nem volt szülinapi partija. Max ügyével se nagyon halad Logan. Tudni szeretné az édesanyja keresése miatt a lány pontos születési dátumát, de ő nem tudja. Piszok Manticore nem foglalkozott ilyen kicsiségekkel, hogy elárulja a gyerekeknek. A férfi biztatja, hogy akkor válaszon egyet magának. A lány miért kérdésére azt válaszolja: „Rövid és kegyetlen az élet, legalább magunkat ünnepeljük.” Bölcs tanács.

Jam Pony-nál megy a munka és persze a pletyka. Most éppen arról, hogyan lett hirtelen Sketchy-nek sok pénze. Állandóan bajba keveredő szereplőnk tényleg simlis lehet valamiben, mert következő útja egy épület hátsó ajtajához vezet, ahol rosszarcú pasas ad ki egy kis lukon neki egy borítékot.

Közben Logan Matt-el, a rendőrrel találkozik egy bárban. Ő segít neki a Herrero ügyben, illetve segítene, ha nem lenne titkosítva az anyag a városházán. Valaki felsőbb körökben nagyon ráállt az ügyre. Nem kellett sok idő, hogy Sketchy pórul járjon. Mindenféle bringás mutatványokkal próbál elkápráztatni egy lányt, de bukik egy akkorát, hogy az még nekünk, nézőknek is fáj. A „produkció” közben a már említett boríték kiesik a zsebéből és szépen elúszik a csatornába. Ügyes voltál, ülj le, egyes! Vagyis izé..inkább állj fel, ha még tudsz!

Logan kérésére Max betör a városházára, hogy elhozza a titkosított aktát, felvételeket, amiről Matt beszélt a férfinek. Másnap Sketchy az öltöző szekrény ajtaját gyötri a fejével: nincs meg a boríték, jaj mit fognak szólni a rosszarcú emberek! Akik, mint kiderül orosz gengszterek, és a pénzük úszott el a csatornában.

Komolyan elküldeném szegényt egy IQ tesztre, mikor azt találja ki, hogy majd kibeszéli magát a helyzetből, és biztos meg fogják érteni. Hát persze, mert az orosz maffia rosszarcú emberei olyan megértőek…Nem is sikerül, és meztelenül fejjel lefelé lógva találja magát egy láncon, az égő ruháival maga mellett.

Logan ajándékot ad Maxnek, aki egész addig örül is, míg ki nem nyitja. Egy pisztoly van a dobozban. Rossz választás, Max utálja a fegyvereket, amit nem a férfi nem ért, hiszen gyilkológépnek készítették a csajt, vagy mi, nem? Hú, hát ez nem volt nyerő ötlet, ésa körítés is rosszul sült ell!Max még egy szem cukornak is jobban örült volna. Logan szerint Herrero bejárónője, aki annak idején bejelentette az eltűnését, felettébb gyanús. Házat vett nem sokkal később. Miből? (Lehet, Logan régebben az APEH-nál dolgozott.) Elküldi Maxet, hogy poloskázza be a lakását, miközben a lány meglátja a nőt Herreroval ölelkezni.

Logan találkozik a halottnak hitt barátjával, aki elmeséli, hogy sokáig hitt a világmegváltásban, de belefáradt, és inkább eltűnt, már túl sokan akarták a halálát. A férfi ezt nem tudja megérteni. A Herrero belemegy, hogy találkozzon a lányával, mert évekig nem voltak jóban, és örül, hogy még is csak hiányzott neki. Közlik is Alinával, hogy él az apja. Közben Sketchy kisírta Maxnél, hogy megint segítsen neki kijönni a kulimászból. A lány Cindyvel karöltve szépen kirittyentve elmennek pénzt szerezni. Beédelgik magukat egy kaszinóba, hogy (ahogy a beengedő embernek mondják), „nyerjenek egy kis pénzt azon a forgó golyós izén”. Szimplán fizika az egész, súgja Max a barátnőjének, és simán megmondja hol fog megállni a ruletten a golyó. Nyernek is sokat, de még közel sem elég, hogy meglegyen az összes pénz.

Látva, hogy sokat nyertek, és hát ha elveszítik, felajánlják nekik a pókert nagy tétben. Örömmel mennek bele, előtte persze előadnak egy műsort, aminek legjobb része az, amikor Max pillarebegtetések közepette megkérdezi, hogy az a játék az, amiben mindig le kell vetni egy ruhadarabot? Mert abban ő bizony sokszor meztelen. A szuperlátás itt s nagy segítségére lesz, keverés közben memorizálja a lapokat, és nem kell sok idő, mindent megnyer az asztalon.

Távozáskor a sikátorban egy kis ellenállásba ütköznek, de két pasit lever Max, egyet meg Cindy rugdos meg fájó helyeken. Győztesen távoznak, és odaadják a pénzt Sketchynek, akinek a szívéről több mázsányi kő zubog le. Meg is értem a megkönnyebbülését. Ki szeretné roston sütve végezni? Közben Alina megáll az apja háza előtt. Fura az arca, és nem az öröm ül ki rajta, hanem inkább dühös. A ház felrobban apucistól, ő pedig elégedetten távozik.

Logan a hírekből értesül a robbantásból, és kétsége sincs, hogy Alina keze is benne van a dologban, valaki felbérelte. Nagyon dühös magára, hogy a lány átverte. Max megtalálja Alinát egy vonaton, és felelősségre vonja, hogy ennyire gyűlölte az apját, vagy csak pénzért robbantotta fel? A lány úgy tűnik nem bánt meg semmit, és dühösen közli mindkettő igaz, amiért Max még jobban bepöccen. Kitépi Alina kezéből az aktatáskát, amiben természetesen pénz van, és a nyitott vonatajtón keresztül szélnek ereszti. C'est la vie! Logan edz (ezúttal Che Guevara nélkül), amikor Herrerotól postán kap egy szalagot. Ez a férfi utolsó nagy munkája, amiért eltűnt, de nem hozta nyilvánosságra soha.

A rendőrfőnök helyettes piszkos ügyeivel foglalkozott, és most odaadja Logannek. Valamint üzenet is van a borítékban a férfinek: „A gonosz győzelméhez csak annyi szükséges, hogy a jók ne tegyenek semmit!” Sketchy fűzi Maxet, hogy kamatoztassák máskor is a „kaszinós tehetségét”. A lány ezen morcog egy sort Cindynek, hogy ennek a Sketchynek semmi se elég. P.U.M.V. – felei Cindy – Pénz Ural Mindent a Világon. (Eredetiben C.R.E.A.M, ami a rész címe is, egy rap banda számából). A Szempár Tv is sugároz még egyet a rész végén: Logan Herreroról emlékezik meg, és bemutatja a kazettát, ami az utolsó munkája volt, borsot törve az orra alá ezzel (szokás szerint) egy fejesnek.

És végül megint egy Űrtorony merengéssel zárunk: ”Fura ez a Logan. A szabályok embere.De egy valamiben igaza van, választanom kéne születésnapot magamnak, hogy legyen mit ünnepelnem ebben a kegyetlen világban. Legyen április 1-je? Nem, így is elég bolond az életem. Legyen a tegnap? Igen, ez jó lesz, mert most egy teljes évig nem is kell gondolnom rá.”
 

Címkék: sötét angyal
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2009.07.19. 15:12:47

Ez is nagyon jó volt várom a következőt.

bree-gee 2009.07.24. 20:10:04

@kekhalal21: Örülök, hogy valaki várja, viszont a héten sajnos teljesen el voltam havazva, sőt a hétvégén se lesz időm semmire, így -bár belekezdtem-, nem leszek kész a szokásos hétvégi időpontra a következővel. Azért igyekezni fogok!

vkhir · http://darkangelhungary.hu 2009.07.25. 21:40:58

Türelmesek vagyunk. A lényeg, hogy legyen :)
süti beállítások módosítása