Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 2x18 - Egy kemény ügy

2009. július 14. 11:00 - Llew

Baltimoreban vagyunk egy bazi nagy gátnál. Kutyás rendőrök gyakorlatozás közben egy cementbe – a betonba, javítja ki Bones a járőrt – ágyazott csontvázat találtak. Mivel nem vésték ki eléggé, Bones kivágatja az egész tömböt és majd a Jeffersonianben megvizsgálják. Mellékszál, hogy Boothnak fáj a foga, de fél a fogorvostól. Az áldozat melegítőt és sportcipőt viselt, ezért Cam szerint vagy dagadt, vagy nyugdíjas volt. Esetleg rapsztár, tippel Hodgins. Zack szerint fiatal volt nyugdíjasnak, de talált egy begyógyult lőtt, meg egy szúrt sebet. Hodgins szerint biztosan rapsztár. Van még egy azonosítatlan koponya seb. Kiszedni a betonból és megállapítani a halál okát, majd Angela rajzoljon arcot neki, osztja ki Cam a feladatokat, majd érdeklődik, hogy hol is van a kolléganő.

Éppen Brennanből próbál embert faragni. Egy éve temették el az édesanyját, ezért Angela elvitte a temetőbe. Amint magára hagyja emlékezni, megjelenik Brennan apuka, mire a lánya rögtön hívja a rendőrséget. Zack szerint az áldozat három éve lehetet a betonban, a halálát pedig a koponyasérülés okozta, ami egy jégvágótól vagy hasonló eszköztől származik. Booth előszedeti az összes hasonló eset aktáját. Brennant otthon a fater várja, de ezúttal készült, és hozott mobiltelefon zavaró ketyerét. Arra kéri a lányát, hogy nézze meg a bűnlajstromát, hogy legközelebb már tudjanak beszélni.

Booth Will McKennaként azonosította „Cementfej”-et – szerinte jobban hangzik, mint a „Betonfej” – és össze is kapcsolta „Jégvágó”-val, vagyis Hugh Kennedyvel. Mindketten egy Gallagher nevű maffiózónak dolgoztak. Pár éve sok emberét letartóztatták, Kennedy nem köpött, de nagy óvadékkal engedték ki, hogy a főnöke azt higgye igen. Egy fejvadász elől menekült, mikor meghalt. Leszakadt a lába, ő meg bent égett a kocsiban. Booth beszél a fejvadásszal, Bones megvizsgálja a lábat, mivel bizonyítékként lefagyasztották.

A fejvadászcsaj nem mond semmi használhatót, sőt meg is lép, amíg Brennan felhívja Bootht, hogy Kennedy lábát fűrésszel vágták le és tartóztassa le a fejvadászt. Miközben Bones az irodájában rögtönzött fogorvosi vizsgálatnak veti alá Bootht, ő elmondja, hogy Max Keenan az aktája szerint csak olyanokkal végzett, akik őt fenyegették. Szóval tulajdonképpen egy mintapolgár, így a lánya akár meg is bocsáthatna neki. Angela és Zack a varázsdoboz segítségével magyarázzák Camnek, hogy Cementfej nem a jégvágós szúrásba halt bele, attól csak lebénult, és még élt mikor a betont a nyakába öntötték. Több mint kellemetlen.

Boothék Gallaghert hallgatják ki. Bár tudják, hogy egy gengszter, papírokkal jól álcázza törvényesnek az üzleteit. A verőember McKenna például média összekötőként szerepel az alkalmazottak listáján. Jót dumálnak, de nem jutnak előrébb. Brennan apuka nagyon próbálkozik, fahéjas sütit visz lányának. Régi zeneszámon nosztalgiázik, majd beszélnek is pár szót, de nem marad, mert tudja, hogy lánya felhívta Bootht. Indulás előtt azt a tippet adja, hogy repülőmodellezők körében keressék Kennedyt, és vigyázzanak vele, mert ravasz alak.

Booth a repülőmodellezőket figyeli, és miközben Zackkel beszél, kiderül, hogy a srác is otthon van a dologban, mellesleg alkalmazott gépészetből is van doktorija. Mivel a „pilóták” jórészt ülnek, valahogy ki kéne ugrasztani a féllábút. Bones szerint Boothnak le kéne lőni egy repülőt, de mivel ez csak újabb terápiát eredményezne, inkább a Zack által javasolt megoldást választják, és Booth a landolási zónába hajt a kocsijával. Az emberek sűrű anyázás keretében rögtön félé is indulnak, de egyik sem tűnik féllábúnak. Zack azt magyarázza, hogy egy műláb miként hathat a viselője járására, Bones szerint viszont a protézises pont, hogy meg sem fog mozdulni. És nyert, csak egy faszi maradt a helyén, és nagyon figyelte a kocsit.

Amikor visszamegy a moteljába Booth követi, de emberünk nem hülye, és a sajátjával szemközti szobában várakozik, majd az alkalmas pillanatban kioszt egy irgalmatlan nagy fülest. Ami, ha nem is "bokamaflás", de arra mindenképpen jó, hogy megoldja ügynökünk fogászati problémáját, amint azt a szőnyegbe tekerve magához térő Booth meg is jegyzi. Kérdésére Kennedy elmondja, hogy McKennát azért ölte meg, mert az egyszer teljesen véletlenül az ő taxijába szállt be, és nem akarta, hogy lebuktassa. Bootht viszont nem akarja megölni, mert sosem szórakozásból, hanem munka kapcsán tette, most viszont már nyugdíjas. Sőt még a fegyverét sem viszi el, csak a töltényeket, valaki meg majd úgyis rátalál.

Brennan a faterja segítségét kéri, mert a társa már 18 órája eltűnt. Gallagher és a haverja éppen ekkor találnak rá, de nem viselkednek jó állampolgárként, és nem szabadítják ki. Az agyasok is szeretnék megtalálni barátjukat, de a vizsgálható bizonyítékok már elfogytak, Hodgins és Zack szerint pedig, ők bénák az eredmények értelmezéséhez. Azért igyekeznek valamit kitalálni abból a kismillió anyagból, amit Hodgins talált McKenna ruháján. A harisnya rostok és a sok embertől származó rágó alapján Zack szerint Kennedy transzvesztita. Mivel ez nem valószínű, Cam javaslatára megpróbálják egy helyszínhez kötni valamennyi anyagot. „Pornó mozi” - nyögi ki rövid gondolkodás után Hodgins. Hát érdekesen jár az agya a srácoknak, az biztos, de végül is Angela szállítja a jó megoldást a taxival.

Brennanék ezalatt a modell repülősök között próbálnak információt gyűjteni. Miután apuka hivatalos igazolvány felmutatása helyett a repülője összetörésével ösztönöz egy srácot, megkapják a motel nevét, ahova Booth is eljutott. Max keménykedése nyomán a szobaszám is meglesz, ott azonban összeakadnak a fejvadász csajjal. Egy rövid bunyóban lenyomja őket, majd meg is lépne, de egy Tom&Jerry-s szőnyegrántós trükkel elkapják. Amíg a fater a csajt faggatja, hogy miként akadt Kennedy nyomára, Brennan megtalálj a Booth kivert fogát a folyosón. Ettől aztán begorombul és lenyom egy jobbost a fejvadásznak, mi meg ugrunk Boothra, aki éppen Gallaghertől kap egy hasonlót. Két ütés között Kennedy hollétéről érdeklődik.

Mindenki aggódik Boothért, Angela pedig a barátnőjéért is, de ő megnyugtatja – legalábbis annak szánja –, hogy biztonságban lesz, mert az apja segít neki. Az öreg egy párnával fojtogatva vallatja a fejvadászcsajt. Elmondja, hogy segített Kennedynek eljátszani a halálát, cserébe a saját életéért, de nem tudja Booth hol lehet. Max szerint Kennedy csak el akar tűnni, ezért valószínűleg inkább Gallaghernél kell keresni Bootht. Már csak rá kell jönniük, hogy hol. A Cementfej cipőjén talált galvanizálásból származó maradványok és Gallagher adópapírjain szereplő galvanizáló berendezés alapján megtalálják a helyet. Brennan már száguld is oda a faterral, de előtte még azért értesíti az FBI-t is.

Bootht izzó csavarhúzóval próbálják szóra bírni a rosszfiúk, de ő kitart. Mikor Brennanék befutnak még arra is van ereje, hogy fellökje Gallagher haverját, aki pont bele esik a saját kezében lévő csavarhúzóba. Gallagher beleszalad a kissé késve érkező FBI kommandó karjaiba, Max pedig szintén utóbbiak miatt elkéri lánya autóját és megpattan. Bonesék a bisztróban beszélgetnek. Max elment, a kocsiját a garázsban hagyta és írt egy üzenetet, hogy legközelebb majd mesél az anyjáról. Booth szerint még visszajön, és ő a társa helyében tudni szeretné, hogy mit akar mondani, szóval nem hívná azonnal a zsarukat. Bones erre felidézi a Poco együttes Keep on tryin’ című számát, amit az apja is emlegetett korábban, és ami a kiszabadítós, megszökős jelenet alatt is szólt, és amivel az epizód is zárul.

Címkék: dr. csont
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makepeace 2009.07.14. 15:16:11

Köszi a hv-t.Király mint mindig!!!
A cement-beton rész sirva-röhögös volt.

EasyFriend 2009.07.14. 16:15:45

Ki Booth szinkronhangja? Mindig nagyon jó, de most különösen borultam, amikor az első cementes beszólásnál sértődötten benyögte, hogy "hát ezt most tényleg nagyon fontos volt megjegyezni".

hercegnoci 2009.07.20. 14:38:39

jó-jó valóban ez a post is, de azért a Csillgakapusakat nem "űbereli" :)
süti beállítások módosítása