Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Trek TNG 1x03 - The naked now - Levetett gátlások

2009. június 09. 12:59 - clean lead

Csillagidő: 41209.2. Az Enterprise egy kutatóhajó után tart, ami egy vörös óriáscsillagot tanulmányoz. De hiába, azt már elvitték a Parlament tetejéről. Uh, bocs, képzavar. Szóval, egy nukleáris energiát termelő, saját fénnyel rendelkező égitest épp az utolsókat rúgja és készül fehér törpévé válni. Jaj, túl sok poén! Rossz, rossz! Nem szabad! Gyorsan lépjünk. Bevallom, többször megpróbáltam kiejteni a hajó nevét, de meguntam törölgetni a képernyőt. A kutatóhajóról érdekes adásokat fogtak és kedvenc poháralátétünk ezért érkezett ebbe a szektorba. A hídon mindenki meredten bámul előre a kivetítő irányába és olyan hangokat hallunk, amikről szerintem bárki azt hihetné, hogy Picard-ék szigorúan felnőtteknek szóló filmet néznek így csapatosan. Ki, mire gerjed. Amúgy ennek a résznek ez lehetne a mottója is. Kicsit kezdtem feszengeni, hogy hol és miként kell majd jeleznem a tizennyolcast piros karikában, szerencsére ez a kilencvenes évek eleje, úgyhogy visszaengedhetjük a gyerekeket a képernyő elé.

A kutatóhajón fergeteges parti van, amire meghívják Picard-ékat is és szerintem mindenki egyszerre rohanna a transzporterekhez, de a kapitány miatt visszafogják magukat. Egy robbanás hallatszik. Valaki kinyitotta az egyik légzsilipet a kutatóhajón és kivitte a bulit a szabadba. Erre mondják, hogy kirúgják a ház oldalát. Egy pár rövid pillanatig élvezhették is. Felderítők indulnak az Enterprise-ról, de néhány összefagyott, hiányos öltözetű hullán kívül nem találnak senkit. Geordira ráesik az egyik jégszobor. Tekintve, hogy itt már nem marad senki, aki csapra üthetne egy hordó sört, felderítőink szomorúan visszatérnek. Magashomlok kapitány kérdezgeti a Nagy Zöldet, hogy mi történhetett odaát. Őrület, tömeghisztéria, érzéki csalódás? Szépséges tanácsadónőnk szerint ezek egyike vagy mind együtt. Briliáns, tekintve, hogy ép ésszel általában senki sem játszik a nyomást szabályozó ajtókkal, mivel, ha valakit kiporszívóznak az űrbe az megismételhetetlen és egyszeri élmény. És ezt a kártyát szereti mindenki minél később beváltani az élet Monopoly-jában. Viszont a válasz minősége alapján Deanna tuti befutó lenne a közigazgatásban, vagy egy-két hazai tömegközlekedési vállalatnál, mint szakértő.

Kapitányunk nem nyugodhat meg, mert kivizsgálása során Geordi nyomulni kezd a dokinál. Tény viszont, hogy stílusával Quasimodo húgát sem tudná levenni a lábáról. Közben Riker parancsot ad Data-nak, hogy keressen hasonló eseteket, mert ő hallotta, hogy valaki látott valakit, akinek a nénikéje mesélte, hogy annak a szomszédja ott volt, ahonnan pontosan ezer fényévnyire valami ilyesmi történt. Good luck Data! Ez alapján semmit sem fogsz találni. Közben izzadó gépész barátunk lelép a gyengélkedőből, mert miért is ne terjesztené a betegségét, ami úgy tűnik nagyon megváltoztatja az adott személy viselkedését. (A színész neve egyébként Levardis Robert Martyn Burton Jr. Látom magam előtt a gyártásvezetőt, amikor meghallotta ezt a nevet. - Na, figyelj fiacskám, ott az ajtó. Kimész, és akkor jössz vissza, amikor olyan nevet mondasz, amit egyrészt hajlandó vagyok leírni anélkül, hogy kockáztatnám az ínhüvely-gyulladást, másrészt, ha kettes betűmérettel is, de kifér egy képernyőre.)

 

Geordi beugrik Wesley-hez és a kis mitugrász új találmányával játszanak, amivel épp egy széket lebegtetnek a szobában. Ez később akár szeánszokra is jól jöhet. És íme, hozzá a következő kellék. A hajó kommunikációs rendszeréből kihalászott utasítások, megfelelően összeragasztva egy kis szerkezeten keresztül, lejátszásra készen. Itt kellett volna LaForge-nak egy irdatlan sallert lekenni a kissrácnak, de mint tudjuk nincs magánál. Ezalatt egyre jobban melege lesz és a hajó tanácstermébe megy. Natascha Yar ott találja és gépészünk előadja a nagyáriát arról, hogy mennyire szeretne úgy látni, mint mások. Hüpp... Az elesett kiskutya rutin lefegyverezi Tascha-t. Hiába a biztonsági főnök is csak ember. Geordi már Yar arcát simogatja. Milyen igaz: ha egy férfi megérint a szavaival, a keze sincs már messze!

LaForge visszakerül a gyengélkedőbe és az izzadó Yar jelentés tesz Picard-nak. Doki nénink szerint a tesztek nem mutatnak semmi problémát. Az, hogy a beteg homloka a Niagara makettjére emlékeztet, lényegtelen. Ha például mindkét lába le lenne szakadva, de a tesztek nem mutatnának semmit, akkor haza is küldené. Egy jó kis séta a parkban mindig jót tesz, igaz? Troi szerint a gépész olyan, mintha kábulatban lenne. Téényleeg? De jó, hogy itt vagy! Nagy Zöld szerint a teszt kimutatná az alkoholt vagy a kábítószert a testben. Na, ti egymásra leltetek. Data viszont nem talált semmit az adatbázisban. Nagyon meg vagyunk döbbenve. Riker elköveti a hibát, hogy egy átvitt értelmű szót mond neki és megint kezdődik a játék a kifejezésekkel tíz percben. Nem mondom, hogy az első ötezerhatszáznegyvenkettő alkalommal ez nem volt bájos, de ideje lenne abbahagyni. Most! Viszont arra rájönnek, hogy egy korábbi Enterprise történetében olvasott hasonlót az elsőtiszt. Voila! Már meg is van a megoldás. Dobpergés! Egy másik Enterprise egy olyan bolygót tanulmányozott, ami épp összeomlóban volt és emiatt megváltozott a gravitációs mezeje, ami kihatott az emberi testben lévő vízre, ennek során az reakcióba lépett a testben található szénnel és ez a keverék az agyra úgy hatott, mintha alkohol volna. Miiii???

Jelentem, ez nem működik. Elrohantam venni egy zsák brikettet, beleöntöttem a vízzel feltöltött kádba és belefeküdtem. Nem érzem, hogy be lennék állva, viszont így száradás után is tartok kicsit a nyílt lángtól. Még megpróbálok egy kicsit a Föld gravitációjával játszani, de sok reményt nem fűzök hozzá. Troi a jól elvégzett munka után visszatér a kabinjába és ott találja Yar-t, aki feltúrta a szekrényeit és épp a ruháit próbálgatja. Deanna lesápad, de rájön, hogyha most megtépi a csajt lehet, hogy elszakad az egyik ruhája is. Inkább megpróbálja kibeszélni a ruháiból. Szerinte Yar zavart és bizonytalan. Hát persze, hogy az. Nem tudja, hogy a kettő közül melyik textilt vigye magával. És ennyi idő alatt Troi is megfertőződik. Wesley a gyengélkedőn zsonglőrködik a találmányával, amire az anyja idegesen reagál. Igen tudjuk, hogy buzgómócsing vagy és csak szeretetet akarsz, de most menjél a szobádba és húzz a fejedre egy vödröt. De a biztonság kedvéért lehet kettő is. Érdekes, hogy a saját gyerekén nem veszi észre, hogy olyan, mintha a zuhany alól jött volna. Szóval nemsokára Wesley is idióta lesz, bár nem tudom, hogy hová lehet ezt még fokozni.

A hajó egy folyosójának részletét mutatják, ahol már mindenki egymás mandulájában van és Yar is leakaszt magának egy pasit. A hajó oldalára ki lehet tenni a piros lámpát. Közben Picard a kommunikációs csatornán mindenkinek bejelenti, hogy átadja az irányítást Wesley Crushernek. A probléma csak az, hogy ő némán meredt maga elé a hídon. Hát persze, hogy a helyi gyíkok önkéntes vezetője volt az új felszerelésével, akit ráadásul ki sem lehet rángatni a gépházból, mert egy erőtér mögött irányítja a hajót. Ez lázadás. William Bligh kapitány nyílván érdeklődéssel figyelné ez esetben a hajó alatt áthúzást. Végül is csak hétszáz méter hosszú az Enterprise. Ilyen esetben kellene Tascha, akiért Data-t küldik. Androidunk a szobájában meg is találja a biztonsági főnököt egy olyan ruhában, ami még egy egéren is keveset takarna. Örömöt, gyengédséget és szerelmet vár a hölgyemény, majd rákérdez, hogy Data programozásában a Kama Sutra és annak bolygóközi megfelelői megtalálhatóak-e. Data igennel válaszol. Hát, Károly bácsi nem repült így Frakk után, mint sápadtarc Yar után, ahogy az a háló felé húzta.

 

Riker megpróbálja elvágni a gépházat védő erőtér áramellátását, mikor egy erősen vágyakozó Deanna ugrik rá és félreérthetetlen utalásokat tesz. Elsőtisztünk megállja a próbát és elviszi a tanácsadót a gyengélkedőre. Azt már nem mutatják, ahogy az orvosi részleggel szemben veri a fejét a falba. Ezt buktad. Viszont sikerült jó érzékkel megfertőznie a Nagy Zöldet is, ami lehetőséget ad ennek a résznek az egyik hatalmas jelenetére. Picard és Crusher. Doki néni teljesen rágerjedt a kapitányra és ő is a vöröskére. Tényleg nagyon jó ez a jelenet, a kapitányt játszó Patrick Stewart a mi Haumann Péterünkre emlékeztető alakítást nyújt. Tíz pont. A jelenetet végignéző Worf diszkréten tájékoztatja Rikert, hogy a kapitányt is kihúzhatja az ép eszűek szűkülő listájáról. Hogy ne legyen egyszerű a helyzet, a csillag is most omlik össze. Nyilván. Tekintve, hogy Worf szinte az egyetlen használható tiszt két panelen párhuzamosan dolgozik, hogy kivigye a hajót a robbanás irányából. Persze a kormánymű nem működik, mert az egyik agydonor kiszedte az összes irányító chipet a gépházban és épp a legutóbbi Domino Day rekordot akarja megdönteni. Végre sikerül megszüntetni az erőteret, de a chipek nélkül nem lehet irányítani a hajót, ráadásul ott van még a kutatóhajó is, amit az Enterprise sétáltat egy vonósugárral. A chipeket legalább két óra visszarakni, de természetesen csak tíz perc van rá. Ettől mindenki kétségbeesik. Ugyan már! Ezekkel az időparaméterekkel egy átlag magyar munkavállaló naponta találkozik a munkahelyén.

Data a legjobb megoldás, ő ugyanis legalább olyan sebességgel vissza tudja dobálni a chipeket, mint a Men in black II.-ben a levélszortírozó űrlény. A látvány kísértetiesen hasonlít. Eközben Picard és Crusher a második felvonásban. Dumb és Dumber hozzájuk képest atomfizikusok. De zseniálisan csinálják és az ellenanyag is készen lett. Sajnos úgy néz ki, hogy a sápadtarcú sem elég gyors, valahogy időt kellene nyerni. Igen. Tudjuk. Wesley. A vonónyaláb átmodulálásával a kutatóhajót nekilöknék a csillag felrobbanása pillanatában kilökődött anyagnak. Nem látom át, hogy egy szikladarab, hogy lökődhetett ki egy gázokból álló csillagból, de hát ezért nem én keresem a milliókat forgatókönyvírással. A gekkó egy perc alatt megoldja azt, amire egyébként a képzett mérnök tiszt szerint napok kellenének. Szemünk se rebben. A terv sikerül, Data befejezi a puzzlet, a kapitány kiosztja mindenkinek az ellenanyagot és az utolsó másodpercben már görbületre is ugrunk a szikladarab elől. Picard szerint jó csapat lesz az Enterprise-ból. Hát, különös módja ez a csapatépítésnek.

Címkék: star trek tng
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ebilafan 2009.06.10. 20:21:04

Ez volt az egyik legélvezetesebb HV, amit eddig itt olvastam. Grat! A brikkettes szöveggel nagyon feldobtad a napomat... XD

Ha tényleg végigcsinálod az egész sorozatot, megemelem előtted a kalapomat! :D Sok sikert és kitartást, én várom az új részeket.

Egyébként: hol nézed?

Cicus Maximus · http://cicmax.blogspot.com 2009.06.10. 20:39:25

Vinnyogva nevettem rajta:D Kedvet csináltál, hogy ujra előszedjem a sorozatot ennek olvastán. Várom a folytatást!

zeugma 2009.06.11. 03:30:19

Azt hiszem, megvan az új kedvenc hogyvolt-íróm!
Ha ilyen stílusban nyomod végig a sorozatot, vagy akár csak egy évadot is, nagyon sok barátod lesz :-)

clean lead 2009.06.11. 11:20:45

Köszönöm! Nagyon örülök neki, hogy tetszett a HV.
Aggódnotok nem kell, hülyeségem szintje teljesen konstans! :-) Tényleg! A rokonaim és a barátaim sírva adnának igazolást róla. :-) Egyébként heti két rész jelenik majd meg (vasárnap és szerda), így egy jó darabig tartani fog a HV.
ebilafan: Ha jól tudom az AXN Sci-fi adja a sorozatot. Én meg a gépemről nézem, amikor ráérek. :-)
Még egyszer köszönöm a bíztatást!

szanna 2009.06.12. 16:33:14

Bocs clean!
Engem nem fogott meg a "humorod". (Remélem emiatt nem lesznek álmatlan éjszakáid!) Tuti nem foglak olvasni.
süti beállítások módosítása