Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ments meg 3x13 - Beached (ÉVADZÁRÓ)

2009. április 23. 16:00 - zenoli

Tommy kászálódik ki a verdából kávéval a kézben, és már kora reggel sincs nyugta, mert máris szól a telefon. Persze addig balfaszkodik, míg kávé nem a szájba, hanem a nadrágra kerül, jól indul a nap. Sheila hívja amúgy, aki nagyon izgatott, zabszem van a seggében, mondja ezerrel, hogy ugye beadod a papírokat, nem sumákolod el a visszavonulásodat? Tommy terel persze, szerintem már rég megbánta, hogy ki akart lépni a pillanat hevében, de ezt egy percig sem vallaná be, így jobb híján bólogat. Persze, ma elintézek mindent, menjél venni bútort.

Megy be a laktanyába, és a lehetséges búcsú a tűztől érzékenyen érinti, mert ma nem csak egy valakit hallucinál, hanem évekkel ezelőtti emlékeket, amikor még Franco és Sean volt az Újfiú, Jerry őket baszogatta mindenért, a konyhában még Jimmy is ott volt, és a többi, már halott tűzoltótárs. Nézi őket, ahogy vitáznak, könnyeket csal a szemébe a múlt. Aztán kimegy az előtérbe, és ha valakinek nem lenne világos, hogy ez nem a jelen, most az lesz. A komák Katie szülinapját ünneplik, Tommy kisebbik lányáét, Tommy meg kapott egy guminőt, mivel szerintük Janet szexuális aktivitása nem lesz túl magas az új gyermek jövetele miatt. Aztán tűz van, Tommy ébred a szép régmúltból kifele, menni kell. Főcím.

Újra a laktanyában vagyunk, Lou kétségbeesetten próbál főnököt szerezni, mert ugye Jerry még mindig az ágyat nyomja szívinfarktussal, nincs vezér, mi lesz így. Mondják is, hogy küldenek egyet, akinek a neve erősen poén tárgya lesz tűzoltóinknál, ugyanis kuki a magyar fordításban. Ötletek jönnek a becézésére, most inkább nem sorolnám, aztán megjön az új bajtárs is, aki nem igazán díjazza a humor ezen formáját, és nem is nagyon tetszik neki, hogy ilyen mocskos szájúak ezek a fiúk, de hát istenem, ez van. Majd menne az irodájába, de ott meg Sean és Megs éppen nászutazik még mindig, zavarják is ki a megrettent öreget, lehet véleménye azt hiszem arról, hova keveredett.

Este van, puccos étterembe érkezik Lou és Tommy, együtt fognak vacsizni a félapáca hölggyel, de Tommy már előre pánikol, mert fogalma sincs, mi a francot mondjon egy vallásos személyiségnek, hiába nyugtatgatja Lou. Inkább úgy csinál, mint akinek sürgős hívása van, és kicsit kimegy a levegőre összeszedni a bátorságát. Franco tanul a hadnagyi vizsgára Rich-el, aki felteszi a kérdéseket, Franco meg próbál válaszolni. Persze nem nagyon megy a dolog, Rich meg könyv nélkül vág mindent, kicsit égő. Natalie mondja is, hogy hát ja, elég jó az ilyen dolgokban a tesó.

Mikey telefonál, az előző részben megismert testvérpár lány tagját hívja, menjenek el innya egyet, de a csaj a tesó nélkül sehová, és mivel Mikey amúgy is bi, persze nem zárkózik el az ötlettől, hogy hármasban randizzanak Tommy végre beesik az étterembe, erőltetett beszélgetés következik, ima a vacsora előtt, nem túl lelkes senki, egyértelmű kamukajálás. Apácalány közli, hogy mennek ám hajókázni pár nap múlva, jajdejó, Lou visszavonul. Tommy zavarban van, bénázik ezerrel, nem megy neki a túlzott udvariaskodás, és még piálni sem lehet, ami legalább oldaná a feszültséget.

Mikey találkozik a tesókkal, akik nem cicóznek, menjünk egyből szobára, jó mulatság lesz, no majd kiderül. Eközben véget ér a vacsora apácalánnyal, érnek haza megfáradtan a legények, de ott sem lehet nyugiban lenni, mert Janet jött a lányokkal, Tommy-t akarja zaklatni. Elvonulnak szobára, és a születendő Gavin a téma. Janet kúszna vissza Tommy-hoz, aki meg ugye költözik Sheila-hoz, így szívja a fogát, nehogy kiderüljön, inkább dumál mellé. De azért megnyugtatóan öleli át szőkenőt, gondoskodom rólatok, pénz is lesz, minden lesz, csak ne ríjjál. Közben hol az egyik gyerek, hol a másik akar valamit, szóval a beszélgetés sem folyik túl zökkenőmentesen, nehéz a nagycsaládosoknak. Vége az, Janet megszüli a gyereket, Tommy meg pénzeli őket, mindenki boldog.

Folyik az aktus Mikey-nál, ahol először minden szép és jó, de egyszerre csak szőrös láb közelít Mikey arcához, és ezzel a lendülettel rájön a srác, hogy ő inkább mégsem akar bi lenni, hagyják békén. Persze ez másnap egyből téma a laktanyában is, ahol éppen ebéd folyik, az új idióta főnök zenét hallgat, füle bedugva, magában dúdolva, a többiek pedig tárgyalják ki az esetet. Lou próbálja megvédeni Mikey-t, hiszen mint mondja, a nőknek lehet próbálkozni másfele, a pasiknak miért ne? Mindenki húzza az orrát, és inkább vigyorognak Mikey kárára, aki megint az áthelyezésével fenyegetőzik, de a többiek lehurrogják, úgysem mersz, kis köcsög. Mikey vérig sértődik és kirohan. Az új főnök is végzett, még csak észre sem veszi mi történik körülötte, áriázik egyet és távozik, a többiek meg fekszenek a röhögéstől.

Tommy a főmufti iroda környékén sündörög, majd mikor látja, hogy sehol senki, belopakodik, és az űrlapok között kezd el túrni, majd látjuk ám, hogy a nyugdíjazási papírok izgatják. Éppen el tud egyet csórni, amikor az éneklő főnök jelenik meg, és nem igazán örül az önkiszolgáló életmódnak. Szerencsére Sean jön, nem kell magyarázkodni, mert hívja Tommy-t, odalenn helyzet van. A helyzet Jerry maga, aki kórházi szerelésben, csupasz seggel lépett meg a gyógyintézetből, egy taxis kanalazta össze az utcáról, és hozta be az állomásra. Jerry nyafog, hogy ő itt akar lenni a többiekkel, mondom én, hogy a munka hőse, nem vitás. A többiek viszont ezt nem akarják, gyógyulni kell, vissza a kórházba.

Lou eközben hajót nézni ment, nagy a lelkesedés egészen addig, amíg a dokk, ami ugye a vízen van, és a csónakhoz vezetne, nem kezd el imbolyogni a lába alatt. Ez nem okoz osztatlan tetszést Lou körében, és erősen tapadni kezd arccal a fahídra, egy lépést sem mozdulva se előre, se hátra. Sean is az édes életet élvezi, Megs-el párnák közt, és igen boldog utána. Megs azonban nem annyira, ágyban uncsi a szex, mennyivel jobb volt a főnök asztalán, ahol nyomta a meztelen fenekét a mappa, menjenek oda vissza. Sean persze birka, és mindent a nem normális asszonyért elvet vallja, szóval pattan is, gyerünk. Lou még mindig a hídon fekszik, arccal a porban, és hiába a szándék, nem fog ez a hajó megközelítés menni.

Tommy nagy nehezen rászánja magát, hogy leadja a nyugdíjazási kérelmét, de nem tud eligazodni a milliónyi emelet és ablak között, de szerencsére a segítségére siet egy helyben dolgozó tűzoltó, menjél erre, megtalálod. Így is lesz, meg is találja, ahol egy ismerősbe ütközik persze, egyből inába is száll a bátorsága, ááá én csak a mosdót keresem, semmi komoly. Éppen távozna, amikor Sheila hívja, aki már új házban van, ami igen zsír csak így teraszból megítélve is. Csacsog egy sort, ma jön az új TV meg ágy meg minden, ami nem kellhet, jajdeizgulok. Tommy nem annyira, de valamennyire hat rá Sheila lelkesedése, mert visszakullog az épületbe. Franco mindeközben a teszten van, végre itt a lehetőség, hogy bizonyítson, azonban ő egyszer csak abbahagyja az írást, elég volt. Utána meséli Natalie-nak, hogy igazából elvesztette félúton a lelkesedését, nincs már gyerek, aki miatt az egészet szerette volna, tuti bukás. Natalie okos nő, és kéri Franco-t, hogy találkozzon Keela-val, nehogy végleg elveszítse. Majd mennek, és beburkolnak egy libacombot a nagy stresszre.

Franco kislányt látogat, de nincs sok idő, mert már vár a repcsi, Franciaországba kell menni iskolába, nagy a nyomor. Pár percet azért kettesben lehet apa és lánya, Franco ezt arra használja fel, hogy könnyítsen a lelkiismeretén, és bocsánatot kér Keela-tól, amiért nem maradhatott vele. Keela persze nem haragszik, miért is tenné, amikor van pénz dögivel, a jövője fényesen ragyog, mi sem tennénk.

Laktanyába ugrunk, ahol Mikey morog, hogy ha még egyszer valaki beszól neki, megy az áthelyezési kérelme a főnökhöz, de persze senki nem veszi komolyan, kár a gőzért. Jön Lou, majd kicsattan, meséli mennyire csodálatos volt a napsütés, levegő, miegymás, meg is lépi ezt a hajó dolgot hamarosan, persze mi tudjuk, hogy kamu az egész, utálta mint a szart. Franco is szóba kerül, kérdik is a társak, hogy sikerült a vizsga? Franco is mellébeszél, ez egy ilyen nap, tök jó lett, tuti megvan, alig várom, hogy hadnagy legyek. Nagy az őszinteség a csapatban ez látható. Egyszer csak hívás van, egy napra áthelyezik a bandát a belvárosba, mindenki szedelőzködik. Franco Sean-t keresi, aki éppen zuhanyzik, ami elég furcsa, mert még egy riasztásuk sem volt, de innen is jön a hazugság. Persze aztán mi látjuk ám, hogy Megs is vele van, dobják fel a nemi életet ezerrel, de nem sokáig, mert menni kell ugye.

Félúton vannak, amikor jön a telefon, mégsem kellenek, így elkanyarodnak másfele, elmennek megnézni egy szeptember 11-i emlékművet. Ott állnak előtte, emlékeznek az elvesztett bajtársakra, és Lou-ból is csak előjön az igazság. Bevallja, hogy a hajókirándulás szar volt, nem bírt a dokkon sem megállni, úgy néz ki nem születtett tengerésznek, marad még pár évig. Franco is rákontrázik, nekem sem sikerült a vizsgám, elszúrtam, én sem megyek sehova. Mikey még mindig rinyál, hogy őt nem érdekli, akkor is áthelyezteti magát egy olyan helyre, ahol kap egy kis tiszteletet. Sean beszól neki, nem mész te sehova, maradj a seggeden szépen. Miután mindenki hozzászólt a témához, nagy egyetértésben elmennek venni jégkrémet.

Este van, Tommy látogatóban Sheila új tengerparti kacsalábon forgó palotájában. Igen helyes a ház, de Tommy-t valahogy nem nyűgözi le, pedig még Jimmy-t is odahallucinálja, aki nagyon örül a döntésnek, támogat ezerrel. Jön a vacsi, Sheila fel van dobva, de nem sokáig, ugyanis Tommy benyögi, hogy hát izé hogyismondjam, nem adtam be a nyugdíjazási kérelmemet, maradok. Magyarázkodik is persze, mondja, hogy a srácok mégsem szélednek szét a szélrózsa minden irányába, így nekem sincs meg a kellő motivációm a távozáshoz. Sheila gyanúsan jól fogadja a dolgokat, inkább hoz még egy szörpöt, bár ezt már egy kicsit felturbózta Viagra-val és altatóval, a már megszokott keverék. Vacsi vége, Tommy már összezuhanva alszik a kanapén, mire Sheila nekiáll vele üvöltözni, hogy mit gondol, kinek vette a házat, nem magának, hanem kettejüknek, és különbenis.

Hogy kifejezze a dühét, pár dolgot összetör, de nem túl sikeres a hiszti, ugyanis ügyesen felgyújtja a házat egy gyertyával, ami pillanatok alatt lángol is. Kirohan, sikolt, hívja a 911-et, visszarohan, majd Tommy-val egyetemben eltűnik a lángok között. És ezzel az impozáns jelenettel van vége a harmadik évadnak, lehet rágni a körmöket, vajon mi lesz a továbbiakban.

Címkék: ments meg
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamarti 2009.04.23. 16:32:09

hát a drága Sheila némi spéttel hívta csak a 911-et, amíg a kormányt markolta, sztem erősen gondolkodott, ne húzzon-e el inkább egyszerűen...

remélem azé' a tengerparton is ügyesek a tűzoltók... csak tudnám, meddig kell várni az új részekre

zenoli 2009.04.23. 16:42:43

@kamarti: Jah, én is azt hittem először, hogy S. olajra lép, oszt mégis volt annyira becsületes, még vissza is kúszott híróskodni:) Amúgy Május 10-én folytatódik állítólag, vasárnap 21:20-kor ugyanúgy az axn-n a 4. évaddal.

kamarti 2009.04.23. 16:57:02

@zenoli: köszi az infót!
(bár meg kell hogy mondjam, amúgy semmi bajom az AXN-nel vagy a Cool-lal, vagy a Viasat6-tal, de nagyon útálom, hogy kénytelen vagyok a kedvenc sorozataim után kúszni az "anyaadókról", ha továbbra is nézni akarnám őket... szóval aki ezt intézi, bekaphattya, hogy a sorozathoz illően finom legyek és nőies...)

zenoli 2009.04.23. 17:18:05

@kamarti: hát még akkor Te szerencsés vagy, hogy tudsz menni utánuk, én már meg sem kisérlem egy ideje. Gondolom én, üzlet az egész világ, rakják őket oda és akkora, ahol és amikor megéri nekik. (Bár ahogy megfigyeltem, mindig az én kedvenceim szívnak, meg sem lepődöm:))

kamarti 2009.04.23. 18:00:00

@zenoli: akkor már ketten vagyunk... másrészt én is csak addig tudok nyújtózni, amíg a takaróm ér: buktuk péel az Office-t, meg a BL-t is, mert azért nagyobb csomagot juszt se veszek (szóval ők meg engem buktak, de nyilván nem igen érdekli őket a néző péel, az a benyomásom...)
süti beállítások módosítása