Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 2x20 - Bank

2009. április 04. 10:00 - missparker

Az évad 'Best of Miss Parker' epizódjához érkeztünk: Miss a nappalijából telefonál Brootsnak, amikor befut Parker-apu, sok éve nem járt már a lányánál. Körülnéz, tetszik az új berendezés, anyád imádná. És ez a festmény milyen gyönyörű, új? Te vetted nekem diplomaosztóra. Ó, és fénykép az első zongoraested utánról, mit is adtál elő, a Für Elise-t? Bach G-moll menüettjét. Az öreg feladja, inkább Parker-anyuról beszél, hogy mennyi hazugságot terjeszt róla Jarod.

Sydney és Broots beszélgetnek, biztos, hogy Parker-apu elment Misshez? Ennyi év után? Berobban Miss, Broots átadja Jarod legújabb küldeményét. A Csodafiú a Doveri Bankban mutatna valamit ma 11-kor. Van egy boríték is, levél anyutól a kicsi lányának. Miss elrohan a bankba. Ideges, a promóciós húsvéti nyúlnak öltözött fickót fellöki, érdeklődik az egyik alkalmazottnál. Ahhoz épp megérkezik a kamasz lánya. Misst tehát elküldi egy pénztárhoz, biztosak lehetünk benne, hogy Miss nagyon 'megkedvelte' ezért. A pénztárnál azt mondják, húzzon sorszámot, bah, erre már vicsorog. A sorban várakozik Jarod is, nem fél, még Miss sem ránthat fegyvert egy bankban. Van még a levelekből, kellenek-e, Miss? Miért kellett személyesen találkoznunk? Hogy ne maradj le Mr. Fenigorról, ahogy felveszi a heti járandóságát, mint évek óta mindig. Most együtt kéne dolgozni, de lövöldözés támad, mindenki a földre, bankrablás.

Miss szedné elő a fegyverét, neki nincs ideje ilyen hülyeségekre, beszélnie kell Fenigorral. Jarod leállítja, ezt mégsem kéne. Miss kedvenc banki alkalmazottja megnyomja a riasztót.

Két rablónk van, egy testvérpár. Clave, az agresszív paraszt, és az öccse, Jude, aki egy Brootshoz hasonló tesztoszteronbomba. A kedvenc alkalmazott Frank Isaac. A biztonsági őrnek is eszébe jutott, miért fizetik, fegyvert fog Clave-re. Clave lelövi. Jarodból kitör az orvos, de Clave nem engedi, hogy segítsen, az őr meghal. Clave beleköt Missbe (jóval kezdett), akar valamit mondani? Semmit, ami tetszene. A bank elé szirénázzák magukat a rendőrök, mesterlövészek a tetőn, Jarod Clave-nek dumál, még nem késő abbahagyni. Igen, ez működni fog Jarod, mondták már, hogy egy zseni vagy? Mindenkit bezavarnak a pult mögé, Jarod magához vesz a pult alól némi rablott pénz megsemmisítésére szolgáló robbanó kütyüt, és Miss mellett marad. Miss Fenigorra koncentrál, hogy lehet, hogy életben van, és én nem tudok róla? Jarod cukkolja, sok dolgot nem mondott el az apád, például a leveleket. Biztos nem tudott róluk! Jarod tovább suttog Miss fülébe, azt nehéz elhinni, tekintve, hogy a széfjéből loptam, nem is volt nehéz betörni hozzá, ajándékot is hagytam, de valszeg felébredt (és elment Misshez, menteni a menthetőt).

A Központban Parker-apu Rainesnek büszkélkedik egy pókemberes Pez-adagolóval, ezt hagyta Jarod a széfben. Miss telefonja megcsörren, Broots az. Clave egyből ugrik rá, bedobja a mobilt a zsákjába, de nem bontja a vonalat. Miss kibiztosítja a Smith&Wessont, Clave meghallja a kattanást, elveszi a fegyvert. Meg akarja ölni az öcsikémet? Magára hagyom a kivégzéseket, szól Miss, a biztonsági őrre utalva. Clave tovább szemétkedne, Jarod beavatkozik, ez sem volt jó ötlet. Clave így Jarodot viszi ki a rendőröknek megmutatni, hogy túszai és fegyverei vannak, helikoptert, egyebeket követel. Broots a telefon segítségével már tudja, hogy Miss a bankban van, épp Sydneynek meséli, mikor a tévében meglátják, hogy Jarod is. Indulnak Doverbe. Raines és Parker-apu is tévét néznek, minő véletlen, a Központban dél körül nyilván ezt szokták meg, ennek ellenére nem dolgoznék ott. Miss anyu leveleit olvasgatja, az egyik szerint Jarodot ki akarta lopni a Központból. Na kész, eddig bírta, elindulna Fenigor felé, Clave megállítja, megy valahová? Most éppen nem. Missnek valahogy le kell vezetnie a feszültséget, rágyújt, Frank rászól, itt tilos dohányozni. Hívj egy zsarut! Frank összeveszik a lányával, hülye anyád, ideküldött a gyerektartásért. Mert te nem törődsz velem. Ez hazugság. Jarod újabb alkalmat talál, hogy Missbe rúgjon, ugye, hogy a szülők sosem hazudnak a gyereknek? Clave-nek kód kell a széfhez. Az nincs, akinek van, nem jött be ma. Clave erre rászáll Frank lányára, Miss lép közbe, kezdj olyannal, aki egy súlycsoportban van veled. Clave hadonászik a fegyverrel, Miss kihúzza magát, hm? Jarod menti meg a helyzetet, ő ki tudja nyitni a széfet.

Széf kinyílt, Jarod mesél egy másik kijáratról a rablóknak, arra leléphetnek. Jude nyavalyog, hogy éhes, a Nyúl már adná a csokitojást, Jarod leinti, még ne. Clave megy pénzt szüretelni a páncélterembe, Jude-ra maradnak a túszok. Mr. Fenigor Jarod mellé került, Jarod bemutatkozik neki, segítséget kér. Az öreg Missre kérdez, együtt vannak? Öö, ez bonyolult, záporoznak a kérdések. Fenigor retteg, ő erről nem beszélhet, pánikba esik, kirohan a pult mögül, Clave épp most tér vissza, hátbalövi. Jarod és Miss egyszerre ordít fel, neeee!

Jarod most nem törődik Clave-vel, Fenigort kell ellátni. Miss segít, légmell, stabilizálták, de kórház kell neki, minél gyorsabban. Miss a vérben tocsogva dohog, mi a fenét keresek én itt? Jarod riposztol, na, milyen áldozatnak lenni? Ezek nem bírnak nem civakodni. Clave mindenkit a páncélterembe zavar. Fenigor egyelőre stabil, tovább kérdezősködnek róla: a bankosok csak látásból ismerték, a számláját egy külső cég finanszírozta, valami Kék Öböl. Fizetnek a hallgatásáért. Sydney és Broots a bámészkodók közt lébecolnak odakint, Broots kiszúrja Gart, Raines fehér hajú gólemét. Sam is itt van, rendesen képviseltette magát a Központ. Sydney Samet követi, Brootsra marad Gar. Miss megzuhanva olvassa a többi levelet, Jarod érzi, hogy kicsit túllőtt a célon, magyarázkodik, vágja az 'ugyenemharagszol'-fejet hozzá. Ő a saját múltjáért tört be Parker-apuhoz, ezt találta, véletlen volt.

Miss ellágyul, elmeséli apu reggeli látogatását, nála is kezd összeállni a kép. Frank lánya nyafog, mosdóba kell mennie. Frank lehurrogja, Miss majd' letépi a fejét ezért, hát milyen apa az ilyen, majd intézkedik. Szól Clave-nek, neki meg kezet kell mosnia, Fenigor vére még rajta van. Clave enged, Missnek nehéz nemet mondani, mikor úgy sziszeg, mint egy kígyó a veszélyesebbik fajtából.

Broots követte Raines gólemeit, az egyik lecsapott egy mesterlövészt és beállt helyére. Nyilván Raines Jarodot tervezi legyilkoltatni vele. Missnek a kiscsaj sír a mosdóban, nem tudja, kinek higgyen a szülei közül. Gyors tanács, hallgass a szívedre. Miss is csak más ügyeiben tud okos lenni. Fenigor magához tért, Jarod beszél vele, egy kulcsot kap tőle. Miss meglátja, mi ez? Nyugi Miss, nem hagylak ki belőle, ha már ideáig eljutottunk. Fenigor alig kap levegőt, le kell csapolni a légmellet megint, ehhez Jude hozza a kiscsaj kulacsát a pultról. Kinyitja a rácsot, Miss nekiesik, elveszi a fegyverét, túszul ejti. Clave válaszul Frank fejéhez tart fegyvert. Jarodnak Fenigorral van dolga, ezt most nem tudja elsimítani. A kiscsaj visít, Miss enged.

Broots és Sydney kitalálják, hogy el kell intézni Raines mesterlövészét, Sam most nem veszélyes. Broots retteg, akkor marad hátvédnek. Sydney elindul, ő is hozott fegyvert. Nem jut messzire, Gar megállítja, Sydney fegyvere a kukában végzi, Broots figyel, kikukázza a pisztolyt. Clave az öccsét is megfenyegeti, még egy hiba, és te is meghalsz. Frank is elküldi az anyjába Misst, mert veszélyeztette az életüket. Miss nincs vitázós kedvében, a kiscsaj viszont helyreteszi a fatert, mostmár tudja, kiben bízhat. Frank csak beleköt Missbe, mostmár megkapja a beosztását, figyel a lányodra, fafej.

Jarod elégedetten szemléli az eseményeket, Miss, te családtámogatsz! Kopj le. Folytatódik a szócsata, téged meg jól kitanított Sydney. Hát igen, Miss a sziget után most látja megint, valójában hogyan is dolgozik Jarod, mit is jelent Kaméleonnak lenni.

Gar beülteti Sydneyt Raines mellé a kocsiba, itt is megy a vita, vajh' szeretni fogja-e a Torony Rainest, ha lelöveti Jarodot. Gar parancsba kapja, hogy vigyázzon Sydney-re, lőjön, ha meg akar lépni. A Rém kiszáll a kocsiból. Frank udvarol a lányának, összeborulás. Sydney próbálja magát Garnál kidumálni, aha, Jarod tőle tanulta ezt a technikát is. Egy rendőr jár arra, rossz helyen parkolnak, álljanak el az útból, Sydney kihasználja az alkalmat, kiszáll, Gar nem tehet semmit. Jarod és Miss kinyitják Fenigor széfjét a kulccsal, Miss lecsap az első marék papírra, Jarod meg zsebrevágja a neki címzett borítékot. Fenigor havi tízezret kap, már 28 éve közvetlenül Parker-apu utalja át. Amíg Miss nem hallja, Jarod rákérdez, mi van a borítékban. Csodagyerekekről szól, a származásodról. Ha kijuttatsz, mindent elmondok. Jarod megnyugszik, gondolkodik, előveszi a robbanó kütyüt, elsüt egy gonosz vigyort.

Jude ellenőrizte Jarod tippjét a másik kijáratról, igaza volt. Mennek is a túszokhoz, ők akkor lelépnek. Jarod a Nyúl csokitojásait nézegeti, hát legalább nem fogunk éhezni. Jude lecsap a csokira. Feltöri, sikeresen az arcába robban, így vízszintesbe helyezkedik fetrengeni egy kicsit. Jarod nekimegy Clave-nek, Miss kihajtja a túszokat, majd beszáll a bunyóba, a tűsarka Clave csuklójába fúródik, már túl közel volt a fegyverhez. Jarod is morcos, valamiért nem szeret bezárva lenni, így Clave-t laposra verik, majd rázárják a széfet. Miss és Jarod most néznek egymásra először társakként. Pedig mostantól beáll a régi helyzet, Miss a vadász, Jarod a préda. De nem, Miss elteszi a Clave-től visszaszerzett fegyverét! He?

Broots Raines lövésze mögé lopakodik, aki épp a kivonuló túszokat figyeli, Jarodra vár. Jarod a mentősöket utasítgatja, Fenigor megmentése fontos. Miss is ott kavarog, még mindig Fenigort faggatná, miért fizet Parker-apu? Az öreg piros aktákról, csodagyerekekről beszél. Jön Sydney, neki Jarodot kell megmentenie. Broots ráordít a lövészre, az meg mellélő, Fenigort találja el. Mérgében megfordul, Broots kitárazza a fegyvert kibiztosítás helyett, de mögötte áll egy mesterlövész, kilövi a gólemet. Parker-apu is befutott, Raines-szel találkozik a bank mellett. Raines jelent, Fenigor megsebesült, a részletekről gondoskodik. Elmondhatott valamit? Semmit, amit ne lehetne letagadni. Szép válasz, még Rainestől is. Miss rádöbben, hogy a nagy kavarodásban Jarod felszívódott, Sydney kérdezgeti, jól van-e. Tökéletesen. Parker-apu első kérdése viszont az, hogy Jarod merre van? Lelépett. Egy újabb kudarc. Jól vagyok, apa. Ma este talán jobban alszol. Ez a válasz még az öregnek is fájt.

Este, Miss tovább olvasgatja a leveleket. Csengetnek, apu az, virágcsokorral jött bocsánatot kérni. És hogy elmondja, valaki betört a házába reggel, de semmi pótolhatatlant nem vitt el. Ez rettenetes. És az öreget miért lőtte le a Központ lövésze? Baleset. Tudod ki volt? Fogalmam sincs. Apu balra el. Csörög a telefon, Jarod az, ő épp Fenigor borítékját nézegeti, miközben faggatja Misst. Na, mondott valamit? Semmit. És te hazudtál az apádnak, Miss? Jarod, ne szemétkedj tovább, Miss már majdnem sír. Annyira közel voltunk. Ki fogjuk nyomozni.

Kérdés, mi lesz azután.

Címkék: a kaméleon
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaland-Játék-Kockázat · http://kjkk.blog.hu 2009.04.04. 13:06:17

Mikor fogja az RTL folytatni,nem tudtok valamit véletlenül?

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.04.04. 21:26:16

Sajnos nem igazán van infó róla, mikor elkezdték, nagyon fogadkoztak, hogy végigadják. Ehhez képest már másodjára szakították meg.

Pissta 2009.05.14. 09:51:17

Ez tényleg Best of Miss Parker! Jól sikerült! ;)
süti beállítások módosítása