Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 1x17 - Keys

2008. október 11. 10:00 - missparker

Ez az epizód számomra 'Best of Miss Parker' alcímen fut, a története pedig igencsak felrúgja a sorozatban szerencsére amúgy is nehezen megfogható sablonokat. Kicsit flashbackes, de azért valóban röpködnek itt mindenféle kulcsok. Lássuk:

Dél-Florida, Miss egy alligátorfarmon kérdezősködik Jarodról, egy gólemmel jött, Sydney-t már megint kihagyta. Jarod alligátorok pusztakezi befogásával foglalkozott, erős volt, mint Tarzan. Hagyott Missnek sok szépet: taiwani gyárból származó faragott alligátort, egy kulcsot, de nem tudjuk, mihez, meg egy doveri városi bankból származó repitollat. Miss pont ezekre vágyhatott. Megtudja még, hogy a legnehezebben kezelhető alligátort a farmon Miss Parkernek hívják. Erre nagyon büszke.

A kulcs egy trezort nyit a bankban. Érdekes iratok vannak benne, orvosi látlelet Catherine Parkerről, és egy fénykép. Valaki alaposan helybenhagyta szegényt.

Jarod eközben Floridában, a Grand Bahia szigeten tengerészeti járőr. A közeledő hurrikán elől össze kell szedni védett alligátorokat, ebben már van gyakorlata.

Központ, Misshez egy gólem érkezik, apu irodájába kell menni - na végre, talán aput is meglátjuk. De nem most, apu székében Raines ül. Tudja, hogy Miss megtalálta anyu trezorját, mi volt benne? Miss választ akar, hogyan halt meg az anyja. 'Anyád lelőtte magát' - hangzik a háttérből, előkerül Parker-apu teljes életnagyságban. Sunyi, taktikus öregembernek tűnik. Rainest kizavarja, megöleli kicsi szemefényét, de Miss az orra alá dörgöli a látleletet, mi ez?

Hogy Miss ne hisztizzen tovább, az öreg magát hibáztatja Catherine 'öngyilkosságáért'. Választhat: neki hisz vagy Jarodnak? Miss új megbízást kér, de nincs alku. Missben tudatosult: itt már karrier nem lesz, aputól infó nem lesz anyuról. Csak az segít, ha Jarod kiássa a múltat, ehhez viszont szabadon kell hagyni. Sydney és Raines úgysem képes elkapni. Így ő is taktikázni kezd, enged az öregnek, jól van, megcsinálja, ha utána más feladatot kap.

Jarod közben a meteorológiai adatokat nézegeti, és egy gyűrűt csomagol be Missnek, nem hinném, hogy eljegyezni akarja. Gyárt egy csapdahálót, ez már az akció? Ritka, de most egy fegyver is előkerül, veszélyes lehet az ellenfél.

Sydney és Broots közben rájöttek, hogy Jarod Dél-Floridában lehet, egy régebbi piros füzete alapján a Cassandra-hurrikán útvonalát járja be. Miss Raines parancsára indul is Dél-Floridába, nem biztonságos, már evakuálják az embereket. Csak egy gólemet visz, Samet.

Jarod piros füzetet lapozgat, egy haiti kislányt találtak a mocsárban, a szülei meghaltak. Ő most a Bahia Bay motelben van, nagyon beteg. Jarod is itt lakik, gondoskodik a kislányról a motel tulajával, Pattel közösen. A kislányt Miamiba kell juttatni, ott még vannak rokonai. Az ügyben egy tisztet (Bartlett-et, a kollégáját) vádolták, de megúszta.

Este, közeledik a hurrikán. Bartlett irodájába parancs érkezik faxon, még a hurrikán előtt át kell vizsgálni a lápot, ott lehet bizonyíték a kislány szüleinek halálára. Bartlett el is rohan, Jarod vigyorog. Miss és Sam már a szigeten vannak, Miss visszaemlékezéseit látjuk, arról a bizonyos hálaadásról, mikor anyut összeverték otthon, míg ő másik szobában a vacsorára várt. Apu ennyire brutális lett volna?

Bartlett botorkál az erős szélben, megtalálja a Jarod csapdáját. Jarod is megjelenik, bizony Bartlett, itt fogsz meghalni a viharban, mint Simone szülei. Már zuhog az eső, mire Jarod a motelbe ér, ahol csak rossz hír várja. Simone lázas, a hidat elmosta az ár, nincs áram, a telefonok nem működnek, és Miss megérkezett. Egy villámcsapás fényénél látjuk meg az arcát, sátáni egy megjelenés, de hatásos.

Most tényleg vége van, Jarodra bilincs kerül, megvárják a vihar végét, és mennek vissza a Központba. Sydney közben aggódik Missért, Broots szól egy nagyot, hülye ez a Cassandra, odamegy Miss Parkerhez, önként? Miss közben iszik a nőkre, akik nem ismernek kegyelmet. Cassandrára és magára.

Miss már a bosszún gondolkodik pl. bezárná Broots-cal és Sydneyvel a Bates motelbe, Jarod visszavág, a vegasi vetkőztetés miatt vagy ilyen durcás, Miss? Na jól van, nyertél, akkor mondd el, kik a szüleim. Látod, elvesztegetted itt az idődet jótéteményekre. Jó ez az ütközet, oda-vissza beszólás, de sajna nem Jarodnak áll a zászló. Bár tudhat valamit, mert ugyan megbilincselve ücsörög, és egy fegyveres gólem áll talpig fegyverben előtte, de azért vigyorog. Szóval, megkaptad a látleletet, Miss? Újabb vita, most akkor miért is van itt, a saját válaszait keresi, vagy Jarodot vadássza le? Gőgös válasz, minden le van sajnálva, apu büszke lesz. Misst csak Jarod tökéletes önfegyelme idegesíti, ami azt illeti, engem is.

Éles váltások, 3 egymás után, Bartlett küzd a hálóval, Simone nyöszörög, Jarod vigyorgó kaméleonból komoly orvos lesz, itt ráz ki bennünket a hideg újra, a képessége miatt (és a vágóéi miatt is, zseniális). Már csak a bilincset kell leszedetni. Simone-nak orvos kell, a gyerekek megmentése meg jó ötlet volt már Parker-anyu szerint is. Győzelem, Miss enged. Jarod nem szökik, hanem Simone-nal foglalkozik. El kéne menni a csónakházba a sziget túloldalára penicillinért. Pont megenyhült a vihar, Jarod indul is, nem törődve Sam és Miss fegyverével. Na jó, kislányt meghalni még Miss sem hagy, Jarodra bilincs megint, Sam marad, mehetünk. A kocsiban jól összevitatkoznak, most ez akkor munka vagy személyes? Parker-anyut nem lehet kihagyni, mert Jarodot ki akarta csempészni a Központból. E drámai pillanatban egy fa dől az útra, gyalog kell továbbmenni. Lekerül a bilincs, hogy könnyebb legyen gyalogolni, Jarod jól taktikázik. Penicillin megvan, rohanás vissza, de Bartlett útjukat állja, ráadásul puskával. Ehh.

Központ, Parker-apu aggódva nézi a híreket a hurrikánról, Sydney Rainest próbálja mártogatni, bizony, a kicsi lányt ő küldte oda. Parker-anyu megverése itt is szóba kerül, Sydney, mint Catherine terapeutája, tudja az igazat, de el nem mondaná. Eszerint Parker-apu nem tudja?! Bocs, orvosi titoktartás is van a világon, de egy könnyed zsarolás még belefér, a pszichiáterek mindent leírnak, Mr. Parker. A beszélgetést Raines egy poloskán keresztül hallgatja.

Bartlett túszdrámázik, Jarod játssza neki az idegesítően beszólogató foglyot, ez már egyszer bejött. Miss üzletet ajánl, Jarodért sokat adna ám a Központ. Bartlett inkább a mocsárba rejtené a hullájukat, nem egy üzletember-típus.

Jarod és Miss kettesben marad, Jarod felajánlja, hogy segít emlékezni. Miss nem kér Jarod pszichoterápiájából, majd megoldja egyedül. Ezt bizonyítandó, kicibálja a kezét Bartlett bilincséből, nézni is fáj.

Raines összecsap Sydneyvel, ha annyira aggódik Missért, miért nem ment vele? Az Öreg Rém nem nagyon pattog, Sydney valamivel sakkban tarthatja.

Visszatért Bartlett, Miss pofáncsapja, elrepül a bilincskulcs, Jarod felé. Miss már vesztésre áll, Jarod megmenti (az első alkalom, hogy verekszik), rakétapisztolyt talált csak, de ezzel új értelmet adhat a gyomorégés kifejezésnek, úgyhogy Bartlett inkább leáll. Miss ellen is ezt akarta használni. Sőt, még most is akarja.

Miss tehát visszakötöződik az oszlophoz, Bartlett egy fémketrecbe kerül, ebből talán nem rágja ki magát. Jarod bevallja, azért mentette meg Misst, mert emlékszik a kicsi lányra, aki először megcsókolta, majd a nagy vallomás után rohan Simone-hoz. Vissza a hálaadáshoz, megvan a hiányzó kép: az esőben Raines rohant el tőlük, ő verte össze anyut! (Hát ezzel adott Sydney sakkot az Öreg Rémnek!) Na elég a siránkozásból, 'csinos jutalmat' (mindig is szerény volt magával kapcsolatban) ígér Bartlettnek, ha eléri a pótkulcsot, és kijutnak innen. Bartlett küzd is rendesen, már hajnalodik. Kiszabadítja Misst, a fegyverét kitárazza, kéri a csinos jutalmát. A pisztoly markolata nagy sebességgel a fejébe vágódik, ő sem ismeri Miss férfiakhoz való hozzáállását.

A vihar elvonult, Jarod gyalogosan visszaért a motelbe, Sam követeli Miss Parkert, fegyverrel hadonászik. Jarod rávilágít az IQ-huszárnak, hogy nem túl bölcs őt megölni, esetleg megsebesíteni parancs nélkül. Pat lecsapja végre egy üveggel a nyomorultat.

Simone megkapja a penicillint, helikopterzúgást hallunk, Sydney-ék megérkeztek. A motelben találnak egy leütött Samet, egy megkötözött Patet, aki jól adja Jarod kamuáldozatát. Jarod a hátsó ajtón menekül Simone-nal. A magára hagyott helikopterhez.

Miss is befut Bartlett terepjárójával, még látja Jarodot felszállni. Sydney és Broots bocsánatkérő fejet vág.

Központ, Miss beront apuhoz, ott van Raines is.

Kicsit megszorongatja az oxigénvezetékét, megfenyegeti, hogy még néhány játék, és golyót repít a palackjába. Visszahozza Jarodot, de utána ő lép le. Ez ultimátum. Puszi apunak, majd méltóságteljesen kilejt az irodából. Hazaérve megkapja a gyűrűt, családi örökség, az ükanyjáé volt. Levél mellékelve, anyu kézírásával, ezt a kicsi lányának szánta. Csörög a telefon, Jarod az, épp olvassa az újságban, hogy Bartlettet letartóztatták. Anyu a gyerekek miatt - Jarod miatt - halt meg, ezt is megbeszélik. Miss játssza a keményet, őt ugyan nem érdekli már a múlt, elkapja Jarodot, majd telefon lecsap. Végső poénnak az utcai cipőpucoló dicséri agyon Jarod alligátorbőr csizmáját. Itt a vége mára.

Címkék: a kaméleon
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chemotox 2008.10.11. 12:52:16

Szerintem ez a legjobb rész az évadban, imádtam. Miss Arrogancia és Jarod egy légtérben, wohohoo ahogy kölcsönösen szadizzák egymást...hát az mesteri :))

bree-gee 2008.10.12. 21:14:39

"Megtudja még, hogy a legnehezebben kezelhető alligátort a farmon Miss Parkernek hívják" egyik kedvenc poénom :D

Meg azt is szeretem, mikor Miss Parker Rainest szadizza.Jópár ilyen van :D

Köszi ezt a hogyvoltot is!

Edward Nygma 2008.10.13. 10:36:17

Az első postképhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy Andrea Parker sem akármilyen szépség.

chemotox 2008.10.13. 11:44:39

Tényleg jók a Rains-es jelenetek is, amikor Miss dühös olyan a hangja mintha vmi ragadozó morogna.

Szép is és tehetséges is, drámaibb szerepben és vígjátékban is kitűnően alakít :). Kár, hogy olyan keveset hallani róla..

Pissta 2009.03.11. 22:49:31

Jólsikerült!Köszi! :)
süti beállítások módosítása